Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
MANAGEMENTUL FIRMEI - PROIECT

management
UNIVERSITATEA "PETRU MAIOR"

FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SI ADMINISTRATIVE

SPECIALIZAREA MANAGEMENTUL FIRMEI


S.C. AUTONNAM S.R.L.
CUPRINSSumarpag.3

Capitolul I - Descrierea firmei. .pag.4

Date de identificare a firmeipag.4

Obiectul de activitate al firmei..pag.5

Locatia firmei..pag.10

Capitolul II - Planul de marketing..pag.10

Clienti..pag.10

Piata de desfacere..pag.11

Concurentapag.12

Politica de preturi.pag.12

Distributia.pag.

Vanzare..pag.

Elemente de promovare.pag.

Capitolul III - Planul resurselor umane..pag.

Conducere.pag.

Numar salariatipag.

Nivel salarizare..pag.

Politica de promavare.pag.

Analiza SWOT..pag.

Capitolul IV - Analiza financiar- contabila..pag.

Bugetul de venituri si cheltuieli.pag.

Analiza surselr de finantare.pag.

Chas-flowepag.

Indicatoripag.

Concluzii.pag.

Anexepag.

SUMAR


Activitatea principala desfasurata de catre societatea noastra o constituie prestarea de servicii sub forma de comercializare de softwere si confectionarea de cutii pentru cadouri

Produsul oferit :

a)Descrierea produsului:

Produsul principal al firmei: cutii (din caron) pentru produse cosmetice, bijuterii, cadouri si obiecte promotionale.

b)Piata de desfacere:

Principalul segment de piata vizat il reprezinta magazinele de lux, magaz 444f56e inele    parfumuri si cosmetice, magazinele de bijuterii

c)Cantitate:

Cantitatea medie de cutii pentru cadouri confectionate este de 1.600 - 5.000 de bucati lunar, si in functie de numarul comenzilor primite, aceasta cantitate poate varia .

d)Pretul estimativ:

Pretul estimativ se stabileste in functie de: dimensiunile cutiei, calitatea cartonului folosite si cantitatea solicitata, acest pret situandu-se intre urmatoarele valori minime si maxime :

-0,30 RON, plicuri pentru bijuterii, fara snur si intarituri;

-5 RON , cu un grad mare de finisare si rezistenta.

Volumul vanzarilor este de aproximativ 5.000 RON/luna, cu precizarea ca aceasta valoare suporta modificari in functie de numarul de comenzi primite.
Capitolul I: Descrierea firmei


1. Date de identificare:


S.C. AUTONNAMT S.R.L. Mures cu sediul in Tg-Mures ,str.Trandafirilor, nr.10, jud.Mures,reprezentata prin Sava IULIA in calitate de manager, avand ca si asociati pe:

Societatea a fost inregistrata in Registrul Comertului J

Cod Unic de Inregistrare: R

Numar de asociati - 4

Consiliul de administratie (al asociatilor):

Ø     Sava IULIA:

- in calitate de manager, de profesie specialist marketing;

- capital social subscris -500 RON;

- capital social varsat -500 RON;

Ø     Toma Mihaela:

- in calitate de administrator, de profesie contabil;

- capital social subscris -500 RON ;

- capital social varsat - 500 RON;

Ø     Zagon Lucian :

- in calitate de administrator, de profesie operator calculatoare;

- capital social subscris -500 RON ;

-capital social varsat -500 RON ;


Ø     Ungur Cristian:

- in calitate de administrator, director productie.

- capital social subscris - 500 RON;

-capital social varsat -500 RON ;


2.Obiectul de activitate:


Potrivit prevederilor din statut obiectul de activitate al societatii consta in urmatoarele:

Productie : Confectionarea de cutii de carton pentru impachetare si transport diferite obiecte bijuteri, produse cosmetice, si alte obiecte care reprezinta un cadou.

Comert: Comercializarea tuturor bunurilor si produselor provenite din productia proprie sau de la terti se face en gros si/sau en detail, prin magazine proprii sau inchiriate, in targuri, piete, locuri publice, expozitii, in zone de agrement, prin tonete, rulote, chioscuri si in alte localitati din tara.

Import-Export: Import-export en gros si en detail al tuturor bunurilor mentionate in alineatul precedent, cu respectarea conditiilor prevazute de legea romana

Prestari servicii: Activitatea principala desfasurata de societate o constituie prestarea de servicii sub forma de software si activitati conexe in domeniul comercializarii de produse software si confectionarea de cutii pentru diferite obiective. Cadourile au devenit si la noi o adevarata industrie. Cum orice cadou trebuie ambalat cat mai atragator, am gasit o modalitate simpla de a rezolva problema - cutii de carton. Asadar, am considerat ca exista o reala oportunitate pentru demararea unei afaceri cu un profit rezonabil. Piata pentru asemenea obiecte este in continua crestere .


Dotarea atelierului :


-ghilotina (cartonul poate fi taiata manual sau la tipografie, dar acest lucru reduce capacitatea de productie);

-cartonul pentru cutii (este foarte important sa avem stocuri de carton pentru a mentine continuitatea productiei);

Ø     carton pentru intarituri;

Ø     sabloane(confectionate dintr-un carton deosebit);

Ø     pensule (de calitate superioara);

Ø     adeziv (special, pentru ca sa nu se increteasca cartonul la lipituri)

Ø     snur (divers colorat si elastic, cel rigid nu este foarte bun ).

O investitie utila ar fi achizitionarea unui program pentru calculator pentru a crea noi modele de cutii personalizate. Astfel, legatura cu beneficiarii ar fi mult mai usoara ai mai rapida in acest mod: azi am primi comanda, seara am crea cateva modele, iar a doua zi le-am prezenta clientului. Timpul de executie ar fi astfel mult mai scurt.

Produsul:

Produsul principal al firmei - cutii de carton.

In general, cutiile sunt folosite pentru produse cosmetice, bijuterii dar si pentru cadouri sau obiecte promotionale. De exemplu, firme care produc profile din aluminiu, importatori de utilaje pentru industria lemnului solicita cutii personalizate. Avem si o gama de cutii mai ieftine ( 0.30 RON cutia pentru bijuterii fara snur, fara a fi dintr-un material special, dar, in general, realizam ambalaje mai deosebite cu un grad mare de finisare. Cea mai scumpa cutie costa aproximativ 5 RON, iar pretul scade daca se solicita o cantitate mai mare. La produsele de serie, nu se plateste in avans. Daca clientul se razgandeste, putem vinde cutiile nepersonalizate altuia. In cazul celor inscriptionate cu numele unei firmei, o comanda anulata inseamna timp si bani pierduti. Din acest motiv, in contract se specifica un avans de 30-35% pentru acest gen de comenzi. Manopera necesara este simpla, usor de executat de catre oricine. Dar se impune multa atentie si, din acest motiv, o persoana cu experienta nu poate confectiona mai mult de 100 de cutii pe zi. Vandute cu doar 1,50 RON bucata , aceasta inseamna un venit de 150 RON pe zi.


Procesul de productie


Marimea cutiilor depinde de preferinta clientului, nu de dimensiunile colii de carton. Clientul specifica dimensiunile si numarul de pungi dorite, cate culori vor fi utilizate si timpul de executie al comenzii (livrarea se poate esalona in mai multe zile ). Coala de carton care poate fi tiparita la tipografie are maxim 70cmxl00cm, dar este foarte greu de manevrat. De exemplu, pentru a confectiona o cutie de 45x32x12, folosim doua coli de 50x70 sau de 43x61. Pentru ca pierderile sa fie cat mai mici, dimensiunile optime ale cartonului sunt de 50x70. Foarte importanta in calculul necesarului de materie prima este adaugarea rezervelor pentru fiecare indoitura. Pentru realizarea cutiilor, folosim trei tipuri de carton, diferite din punct de vedere calitativ si ca pret. Cea mai ieftina este carton tip taiwan, care nu are culori prea vii, dar inca se mai prefera pretul mic in defavoarea calitatii. Intentionam sa lucram si cu carton laminat, mai rezistent, dar aici indoiturile trebuie facute la stanta, pentru ca nu se pot realiza manual. Preferam sa lucram cu mai multi furnizori pentru variatia imprimeurilor. Fiecare produce 10-20 modele si asa reusim sa acoperim mai multe gusturi. Snurul folosit este de doua tipuri :

- mai gros de la fabrica din Bucuresti

- mai subtire din import.

Pentru lipire nu folosim aracet. Acesta face sa se increteasca cartonul. Cel mai recomandat pentru aceasta operatiune este prenadezul. Pentru folosire, acesta se dilueaza. O cutie de prenadez ajunge pentru cateva sute de cutii si costa intre 3 RON si 5 RON. Nu trebuie folosit insa prea mult adeziv, deoarece acesta face sa arate inestetic cutia. Pentru tiraje mari, nu este bine sa lucram cutiecu cutie. Cutiile trebuie aranjate astfel incat sa dam cu adeziv cate 10-15 cutii o data (nu este nevoie astfel sa repetam operatiunea pentru fiecare cutie in parte ). Oferta noastra cuprinde mai multe tipuri de cutii din hartie si este foarte flexibila, in functie de cererea existenta. Lucram in cantitati mici, 50-100 bucati, astfel incat clientul sa-si dea seama daca ideea lui se poate sau nu aplica. De exemplu, la inceput, oamenii erau reticenti fata de cutiile de format mare, le era teama ca nu o sa tina, dar cand le-am explicat ca pot transporta linistiti patru sticle de coca-cola, adica injur de 8 kg., au inregistrat o crestere insemnata la vanzarea acestor produse. Foarte importanta este verificarea greutatii pe care o poate suporta fiecare model in parte.


Modul de comercializare si desfacere a produselor:

Modul de comercializare al produselor


Comercializarea acestor produse se face prin magazine specializate.

Asigurarea necesarului de materii prime si materiale consumabile:

Nr. crt.


Furnizori


Materii prime / Materiale


u/m


Cantitate


Pret unitar


Valoare -lei-SC. Tipograf Service    SRL..Mures


hartie 70x100


buc.


T.E.F

Papirus Tg-Mures

hartie 45x65


buc.


S.C. CARTOOFIN S.R.L.

Mures


hartie 50x70


buc.


S.C. ARTPEL S.R.L.

Bucuresti

snur gros


m


S.C. CONFEXIM S.R.L. Bucuresti


snur subtire


m

S.C.TEOCOLOR S.R.L

Reghin


prenadez

diluant

pensule


perforator

cutere

cleste preduceaKg.

L

buc.

buc.

buc.

set

buc.
S.C Energomur S.A.

Mures

Current electric

Kwh.

TOTAL
Modul de desfacere al produselor

Desfacerea acestor produse se realizeaza prin toate unitatile mici si mijlocii interesate de aceste produse in special unitatilor cu caracter specializat pe comercializarea de bijuterii, produse cosmetice sau obiecte promotionale.

Nr. crt.


Beneficiar


Produs

(diametru cutie)

CM

u/m


Cantitate


Pret unitar cu T.V.A. -lei-


Valoare
TOP SHOES S.R.L.

Reghin

43x61

61x86


buc.
SC BELLA TINA S.R.L.

Tg-Mures10x12

15x20


buc.
SC BIJUTERIA SABION

ELENA S.R.L.

Tg-Mures


7x10

4X4

buc.

buc.

SC.PROXI SRL

Tg-Mures

70x100


buc.


SC CADOURI SRL

Reghin


70x90


buc.
TOTAL : 49.730.000

3. Locatie:


Sediul central al societatii se afla in centrul municipiului ceea ce duce la o buna desfasurare a activitatii pentru ca:

-angajatii pot ajunge usor la serviciu deoarece exista in permanenta mijloace de transport in comun;

-este usor de localizat deoarece se afla in cenrul orasului;

-gasirea mai usor a unor posibili clienti noi;

-in caz de defectare a unor instrumente de lucru este usor de cumparat inlocuitor (ex. librari).


Capitolul II - Planul de marketing


Clienti:


Principalul segment de piata vizat il reprezinta magazinele de lux, magaz 444f56e inele mici de parfumuri si cosmetice, magazinele de bijuterii. De regula, acestea doresc pungi personalizate cu sigla si numele magazinului. In cazul in care clientul doreste personalizare, aceasta trebuie facuta inainte de a trece la realizarea cutiilor. Personalizarea inseamna inscriptionarea pe cutie a insemnelor distinctive ale firmei respective, adica sigla si numele. Unele firme, mai ales cele foarte cunoscute, prefera sa inscriptioneze numai sigla. Alte firme accepta si un text cu valabilitate generala, de exemplu: " Multumim ca ati cumparat de la noi!', sau un text asemanator. Pentru a evita risipirea inutila a resurselor am constatat ca cel mai bine este sa lucram numai pe comanda. Odata ce un client a lansat o comanda se respecta intocmai si la timp cerintele acestuia. Clientul specifica dimensiunile si numarul de cutii dorite, cate culori vor fi utilizate si timpul de executie (in cazul unor comenzi mai mari livrarea se poate esalona in mai multe zile cu acordul clientului). Astfel incat a doua comanda sa vina cat mai repede . Este foarte important sa castigi increderea clientului . Exista bineinteles si riscuri, mai ales cand este vorba de un client nou cu care nu am mai colaborat. Intotdeauna in aceste cazuri solicitam un avans din partea clientului. In afara de seriozitatea de care am dat dovada prin executarea prompta a comenzilor, am reusit sa ne atragem clientii si prin preturile mici pe care le practicam. Astfel, cutiile mici costa aproximativ 0,30 RON, pe cand cele mari pana la 5 RON bucata. Pretul este foarte mic, daca facem comparatie cu unele cutii nepersonalizate care costa pe piata 4,50 - 7 RON.


Piata de desfacere:

Piata pentru asemenea obiecte este in crestere. Cum am mentionat deja, un debuseu sigur il constituie magazinele de lux, magaz 444f56e inele mici de parfumuri si cosmetice, magazinele de bijuterii. Un alt debuseu il constituie firmele mici si mijlocii, in sezonul cadourilor si a sarbatorilor mari.

In ceea ce priveste cererea produselor noastre pe piata interna, este influientata de pretul impus de catre noi, dar mai ales de calitatea produselor noastre, astfel productia se modeleaza in functie de comenzile primate de la agentii economici.Concurenta:


Domeniul de concurenta il reprezinta firmele care confectioneaza cutii si pungi de plastic. Acestea sunt mult mai usor de realizat si, evident, mult mai ieftine, chiar si in cazul celor personalizate. Pungi de plastic ofera orice bacanie de cartier. O cutie de hcarton este de zece ori scumpa, insa este mult mai eleganta si delicata. Cu un carton de calitate, rezistenta ei se apropie de cea a unei pungi sau cutii de plastic. Este exact diferenta intre artizanat si industrie (si nu este obligatoriu ca industria sa castige intotdeauna). Un parfum de renume nu poate fi impachetat intr-o punga de plastic. Spre deosebire de ceilalti producatori de pungute pentru cadouri (din hartie ), noi oferim o cutie foarte eleganta care confera confort si eleganta bijuteriei, produsului cosmetic sau oricarui cadou. Totodata, combinatia de culori a meterialuilui care imbraca cutia da un aspect de frumusete,eleganta si nu in ultimul rand de rezistenta.


Politica de pret:

Pretul estimativ se stabileste in functie de: dimensiunile cutiei, calitatea cartonului folosite si cantitatea solicitata, acest pret situandu-se intre urmatoarele valori minime si maxime :

-0,30 RON, plicuri pentru bijuterii, fara snur si intarituri;

-5 RON, cu un grad mare de finisare si rezistenta.

Produs

(diametru cutie)

CM

Pret unitar

cu T.V.A.

-RON-


43x61

61x86

10x12

15x20


7x10

4X470x100
70x905. Vanzarea


Volumul vanzarilor este de aproximativ 5.000 RON/luna, cu precizarea ca aceasta valoare suporta modificari in functie de numarul de comenzi primite.

Odata ce un client a lansat o comanda se respecta intocmai si la timp cerintele acestuia. Clientul specifica dimensiunile si numarul de cutii dorite, cate culori vor fi utilizate si timpul de executie (in cazul unor comenzi mai mari livrarea se poate esalona in mai multe zile cu acordul clientului). Astfel incat a doua comanda sa vina cat mai repede . Este foarte important sa castigi increderea clientului.


6. Distributie:7.Elemente de promovare


Capitolul III - Planul resurselor umane


Conducerea:


S.C. AUTONNAMrt S.R.L. este atent administrata de catre urmatorii asociati care au urmatoarele specializari dupa cum urmeaza:

Sava IULIA: in calitate de administrator, de profesie specialist marketing;

Toma Mihaela: in calitate de administrator, de profesie contabil;

Zagon Lucian : in calitate de administrator, de profesie operator calculatoare;

Ungur Cristian: in calitate de administrator, director productie.Afacerea este condusa de cei patru asociati, avand si calitatea de administratori ai firmei.Responsabilitatea conducerii firmei este impartita in mod egal intre cei patru administratori, astfel:

Ø     contactarea furnizorilor in scopul aprovizionarii cu materiile prime necesare desfasurarii activitatii;

Ø     cautarea unor noi clienti in vederea asigurarii continuitatii obiectului de activitate, precum si asigurarea numarului de comenzi necesar;

Ø     verificarea calitatii produselor;

Ø     preocuparea pentru respectarea termenelor de livrare ;

Ø     angajarea personalului societatii pe baza de contract de munca individual, cu respectarea legislatiei in vigoare ;

Ø     semnarea documentelor pentru operatiuni bancare ;

Ø     semnarea tuturor actelor care angajeaza patrimoniul societatii.


Salariati:


Alegerea personalului este foarte dificila, ca de altfel in majoritatea afacerilor. persoana care confectioneaza cutiile trebuie sa dea dovada de multa seriozitate, flexibilitate si sa reziste la stres. Ne ferim sa angajam oameni care au familie sau care au diverse alte obligatii. Ei nu-si permit sa lucreze mai mult de 8 ore, iar in cazul unei comenzi mai mari, noi tocmai de acest lucru avem nevoie. Angajatii au carte de munca, iar perioada de proba este de 3 luni, timp in care ne dam seama si noi, si ei, daca au aptitudini pentru aceasta munca. Multi renunta imediat, altii pe parcurs, astfel ca din 10-15 persoane care se prezinta in urma unui anunt, raman 2 sau 3. Dar foarte convenabil pentru ei este faptul ca pot opta sa lucreze si acasa si astfel isi programeaza singuri timpul. Necesarul de personal , angajat pe baza de contract de munca sau contract de colaborare , in conditiile codului muncii si al legii nr.83/1995, este stabilit de catre conducerea firmei. Acest personal nu este necesar sa aiba o anumita calificare. Angajatii sunt platiti pe baza de norma individuala.


Capitolul IV - Analiza financiar- contabila


Bugetul de venituri si cheltuieli:Investitia initiala minima in ustensile -un perforator 2 RON

-o pensula 0,2 RON

-un set cutere 2,5 RON

-un set cleste preducea 3,5RON


Total 8,2 lei RONCheltuieli/cutie: -carton 0,05 - 0,10 RON

-tipar 0,04 - 0,09 RON

-adeziv + diluant 0,01 - 0,02 RON

-alte cheltuieli (transport, pierderi, cheltuieli neprevazute­, etc.) 0,08 - 0,12 RON .......... ..... ...... ...

Total    0,16 - 0,32 RONVenituri

Cum o persoana confectioneaza intre 1600 - 2000 cutii pe luna, iar personalul nostru este de 4 angajati

Ø     venituri lunare: -minime :320 - 400 RON/luna

-maxime: 8.480 - 10.000 RON/luna

(Din aceste sume s-au scazut cheluielile/cutii de mai sus)

Ø     profit(mediu): 2.800 - 3.600 RON/luna

(Aceste sume reprezinta media aritmetica a veniturilor lunar minus salariul angajatilor permanenti)


Analiza surselor de finantare:


Sursele de finantare a societatii comerciale sunt proprii, adica aportul adus de catre fiecare asociat ridicandu-se la valoarea de 2.000 RON.


Cash- flowe:

Indicatori:


Concluzii:


Posibili factori de risc:


Ø     prezentarea neconvingatoare a ofertei;

Ø     probleme de ordin tehnic: -defectarea utilajelor in mijlocul unui tiraj;

-pana de curent de cateva zile, ceea ce implica ore suplimentare de lucru;

Ø     C.E.C-uri emise fara acoperire.


Factori de succes :

Ø     seriozitatea deosebita;

Ø     calitatea superioara a produsului (clientii pretentiosi impun un inalt standard de executie);

Ø     optimizarea raportului calitate-pret;

Ø     o campanie de promovare eficienta a numelui firmei si a produsului. clientulul trebuie convins ca are nevoie de ceea ce producem ;

Ø     diversificarea productiei;

Ø     o rezerva de timp de cateva zile pana la livrare ;

Ø     dotarea firmei cu utilaje noi, performante.


Anexe:


1.Bilantul contabil:

Nr. crt.


Simbol cont


Denumire cont de activ/ Denumire cont de pasiv


Solduri finale


Debit


Credit


Capital social varsat


Profit si pierdere


Cheltuieli de constituire
Materii prime


Materiale consumabile


Obiecte de inventar


Productie in curs de executie


Produse finite


Furnizori


Clienti


Personal remuneratii datorate


Asigurari sociale


Ajutor de somaj


Impozit pe profit


T.V.A. de plata


Alte impozite si taxe


Disp. la banci in lei


Casa in lei


TOTAL SOLDURI FINALE :

2. Nota comanda:

Nr. crt.


Beneficiar


Produs

(diametru cutie)

CM

u/m


Cantitate


Pret unitar cu T.V.A. -lei-


Valoare
TOP SHOES S.R.L.

Reghin

43x61

61x86


buc.


Document Info


Accesari: 10402
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )