Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Managementul resurselor umane

management
Managementul resurselor umane

Activitatile operationale sunt tactice, si administrative, referindu-se la aspecte variate specifice. Printre acestea se pot mentiona activitati privind: testarea/examin. candidatilor la angajare; orientarea si acomodarea noilor angajati; pregatirea adecvata a superiorilor; rezolvarea problemelor de securitate si protectie a muncii personalului; recompensarea si salarizarea personalului si altele. Cu alte cuvinte, activitatile operationale sunt cele curente de conducere a personalului cat mai adecvat si eficient.

Activitatile strategice sunt cele privitoare la planificarea resurselor umane, pe termen lung sau mediu, in scopul indeplinirii obiectivelor organizatiei. Se include: planificarea resurselor umane; analiza tendintelor ale fortei de munca si rezultatelor muncii; planificarea si strategiile compensatiilor; analiza evolutiei si dezvoltarii prevederilor legale; etc.

Ambele domenii sunt necesare si trebuie sa coexiste. MRU este o functie a organizatiilor economice, aflata in extensiune, care include atat managementul personalului, cat si al relatiilor de munca.

Managementul resurselor umane inseamna actiunile si deciziile care determina natura si continutul relatiilor intre organizatie si angajatii sai, precum si cele care ofera o perspectiva asupra sistemului de angajare, caracterizat prin alinierea la strategiile si politicile organizatiei.

Activitatile in domeniul managementului personalului/resurse umane sunt multiple si complexe, asa cum se prezinta in figura.

Activitatile de personal sunt influentate puternic de forte externe care produc un impact asupra organizatiei, printre aceste forte incluzandu-se: fortele mediului (ambiant) extern; economia; sistemul legislativ si politic; factorii tehnologici; mediul social; mediul geografic si cultural.


 

Figura 1. Activitati ale managementului resurselor umane si mediul extern

Activitati in domeniul MRU

Planificarea necesitatii resurselor umane;

Recrutarea personalului;

Selectarea;Instalarea standardelor si stimulentelor;

Incadrarea;

Adaptarea sociala , psihologica si profesionista;

Instruirea;

Aprecierea;

Pregatirea managerilor.


Recrutarea si selectia personalului


Procesul selectiei personalului este prezentat in figura 2.

Document Info


Accesari: 4836
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )