Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Program complet de consultanta pentru certificarea unui sistem de management conform standardului international ISO 9001:2000

management


SYSTEMAT


Program complet de consultanta pentru

certificarea unui sistem de management

conform standardului international ISO 9001:2000

Pentru:

Data expedierii:
Cuprins


Rezumat

Va multumim pentru ocazia pe care ne-o acordati de a va face o oferta de pret, īn vederea atingerii 24524k101y scopului Dvs, adica certificarea ISO 9001:2000. Organizatia Noastra va construi un sistem de management bazat pe standardul ISO 9001:2000, folosind metodologia sa unica de implementare, denumita SYSTEMAT <Program complet de consultanta pentru certificarea unui sistem de management conform standardului international ISO 9001:2000>.

Acesta este programul nostru etalon de consultanta pentru proiectarea si implementarea unui sistem de management, īn conformitate cu standardul recunoscut pe plan international: ISO 9001:2000. Acest program de consultanta a fost desfasurat cu succes atīt īn firme cu 3 angajati, cīt si īn firme cu peste 10.000 de angajati.

Descrierea programului de consultanta SYSTEMATM

SYSTEMAT <Program complet de consultanta pentru certificarea unui sistem de management conform standardului international ISO 9001:2000> va ofera instrumentele necesare pentru a īmbunatati procesele din firma Dvs - prin reducerea costurilor, cresterea calitatii produselor si serviciilor firmei, cresterea satisfactiei clienților si, īn acelasi timp, va conduce la conformitate cu cerintele standardului ISO 9001:2000, totul īn 4 luni de zile. Iata, īn continuare, principalele etape ale programului de consultanta:

Etapa 1: Evaluarea sistemului de management existent īn AMPER

Deoarece fiecare firma este unica īn felul ei, īn aceasta prima etapa, consultantul va īncerca sa-si formeze o parere cīt mai clara despre firma Dvs, astfel īncīt programul de consultanta sa corespunda cīt mai bine nevoilor Dvs. Consultantul compara sistemul de management existent la momentul respectiv (oricīt de complex sau de sumar ar fi acesta) cu cerintele standardului care urmeaza a fi implementat, iar rezultatul va fi o serie de recomandari ce urmeaza a fi prezentate conducerii de vīrf din firma Dvs.

Etapa 2: Instruirea conducerii de vārf din firma Dvs cu privire la noul sistem de management

Reușita demersului nostru depinde foarte mult de susținerea acestui proiect de catre conducerea de vārf din firma Dvs. De aceea, consultantul va prezenta detaliat cerintele standardului care urmeaza sa fie implementat și programul propus de Pegas pentru implementarea sistemului de management - activitati, date calendaristice, persoane, resurse necesare.

Etapa 3: Elaborarea documentatiei sistemului de management

Aceasta etapa, fara īndoiala cea mai ampla din punct de vedere al timpului alocat, urmarește dezvoltarea documentației īmpreuna cu angajații Dvs, aceasta fiind suportul īntregului sistem de management. Ea va fi gāndita pe doua niveluri: Documentatia de nivel 1   (Manualul Sistemului de Management) si Documentatia de nivel 2 (Proceduri Interne, Instrucțiuni de lucru, Formulare).
Mai mult decāt atāt, este foarte important ca personalul Dvs, fie ca este īn companie de 10 ani sau de 2 zile, sa poata utiliza și actualiza toata documentația și dupa finalizarea proiectului.

Veți dispune de o documentație PLĂCUTĂ la utilizare, USOR de folosit, ce permite īmbunatatirea continua a sistemului de management și a proceselor componente. De asemenea, timpul necesar unui nou angajat de a se familiariza cu sistemul intern de lucru va fi considerabil redus.

Metodologia de Flowcharting (elaborare scheme logice) īn timp real dezvoltata de Organizatia Noastra va produce o documentatie placuta la utilizare si īn conformitate cu standardul aplicabil

Iata cum arata o procedura interna:
Etapa 4: Instruirea personalului din companie

Implementarea unui sistem de management este un lucru complex, indiferent de marimea firmei si domeniul de activitate īn care actionati. Prin urmare, implicarea tuturor angajatilor firmei Dvs, de la top management pāna la persoana de la baza lantului ierarhic, este esențiala. Aceasta etapa urmareste efectuarea a doua categorii de instruiri:

instruirea generala a angajatilor: se realizeaza atāt pe parcursul elaborarii documentație cāt si odata cu lansarea/utilizarea documentației īn organizația Dvs;

instruirea Auditorilor Interni Pentru a asigura aplicarea continua a sistemului de management nou creat, consultantul va furniza numele mai multor firme ce au calitatea de a sustiene cursuri de auditori interni / de a acorda diplome auditori interni, pentru angajatii propusi de Top Management.

Etapa 5: Selectarea firmei de certificare

Īn cazul īn care firma Dvs nu are deja o preferinta, experienta Consultantului va asigura alegerea unui organism de certificare adecvat. Īn plus, consultantul   va fi prezent pe toata durata auditului de certificare a firmei Dvs. Exemple de firme : TÜV RHEINLAND, TÜV AMERICA, DEKRA ITS, SGS, LLOYD'S REGISTER, SIMTEX, MOODY INTERNATIONAL

Etapa 6: Audit intern complet

Pentru a verifica daca toate cerintele standardului implementat īn firmele Dvs sunt respectate, auditorii interni nou instruiti vor efectua un audit, sub coordonarea consultantului. Īn plus, orice firma serioasa de certificare va solicita dovada cel putin a unui audit intern desfasurat īn firma Dvs. Consultantul īmpreuna cu auditorii interni vor rezolva toate neconformitatile gasite īn timpul auditului intern, pīna la auditul de certificare.

Etapa 7: sedinta de analiza a sistemului de management

Īnaintea preauditului auditului de certificare vom organiza o sedinta ce are drept scop evidenterea evolutiei sistemului de management dublata de trecerea īn revista a punctelor tari/punctelor slabe pe fiecare departament īn parte si stabilirea lucrarilor de efectuat pentru īmbunatatirea reala a sistemului. La aceasta īntrunire participa, pe lānga managementul de vārf al companiei si tot personalul implicat īn acest proiect.


Etapa 8: Asistenta si suport pe perioada auditului de certificare

Vom fi prezenti la auditul de certificare pentru a va oferi asistenta si suportul necesar pentru a ne asigura de trecerea cu succes a acestei etape si, de asemnea, in scopul analizarii concluziilor auditului si verificarii rezultatelor īmpreuna cu conducerea firmei Dvs.

Etapa 9: Asistenta pe perioada post-certificare (2 ani) pentru mentinerea certificatului

Indiferent de organismul de certificare ales, cel puțin o data pe an, veți trece printr-un audit de supraveghere prin care certificatorul se asigura ca sistemul de management din firma Dvs funcționeaza īn continuare. Acest audit poate īnsemna, īn cazul īn care exista probleme majore la sistem, pierderea certificatului. Noi ne obligam ca, īmpreuna cu Dvs, sa īntreținem documentația, sa continuam auditurile interne și sa asiguram o instruire continua a oamenilor Dvs, evitāndu-se astfel probleme care pot cauza retragerea certificatului.

Angajamentul resurselor umane din firma Dvs pe parcursul programului de consultanta

Īn continuare se prezinta o estimare a angajamentului personalului din firma Dvs īn acest proiect.  

Conducerea de v rf - 10% din timpul de lucru

Coordonatorul sistemului de management al calitatii - 50% din timpul de lucru

Proprietarii de procese 1 zi / proprietar de proces pentru fiecare procedura interna pe care o detine.

Auditorii Interni ISO instruire teoretica de 2 zile; aproximativ 2   zile instruire practica (audit intern).

Tot personalul 2-4 ore instruire generala ISO la initierea programului de implementare

Materiale care vor fi livrate prin programul de consultanta

Īn continuare sīnt prezentate materialele care vor fi livrate, ca facīnd parte din SYSTEMAT <Program complet de consultanta pentru certificarea unui sistem de management conform standardului international ISO 9001:2000>:

Manualul Calitatii, (documentatie de Nivel 1) va fi creat pentru a defini politicile Organizatiei si cum se leaga acestea de sistemul de management.

Procedurile Interne documentate (documentatia de Nivel 2) mai putin cīteva procese stabilite de comun acord, care vor constitui exercitii de instruire pentru transferul de cunostinte.

Versiunea software a tuturor documentelor elaborate (manuale, proceduri interne, instructiuni de lucru, formulare), pe suport magnetic (CD-RW).

Materialele de instruire folosite pe durata instruirilor generale si specifice (Auditori Interni, Proprietari de Procese).


Responsabilitatile Dumneavoastra

Organizatia Dumneavoastra va numi un reprezentant al conducerii, care va:

identifica persoane din propria firma care vor fi responsabile pentru diferite elemente ale standardului.

programa si participa la sedintele de dezvoltare a documentatiei de   Nivel 1 si Nivel 2 si de asemenea va asigura participarea personalului, asa cum va indica consultantul.

colabora cu Noi pentru planificarea activitatilor legate de proiect.

facilita distribuirea documentelor necesare īn cadrul diferitelor sedinte, asa cum va indica consultantul.

fi persoana de contact īntre Noi si firma Dvs pentru toate problemele legate de proiect.


Prin semnarea contractului de prestari servicii, Organizatia Dumneavoastra este de acord īn mod expres:

sa stabileasca si sa mentina o astfel de prioritate a acestui proiect astfel īncīt sa poata fi finalizat prin auditul de certificare īn maxim 4 luni de zile de la demararea proiectului;

sa ofere īn mod gratuit, pe durata sedintelor de consultanta, un spatiu adecvat de lucru pentru consultant, incluzīnd un acces rezonabil la: telefon, copiator, imprimanta.


Investitia programului de consultanta

Express

Euro, fara TVA

Gold

Euro, fara TVA

Analiza sistemului de management existentInstruirea conducerii de vārfElaborarea documenta ieiInstruirea generala a personaluluiInstruirea auditorilor interniAudit intern completȘedința de analiza a sistemului de managementAsistența la pre-audit si auditul de certificareAsistența post-certificare anul 2Asistența post-certificare anul 3Express. Certificare rapida cu costuri minime

Garantia certificarii cu orice firma de certificare, romāna sau straina;

Program intensiv de scurta durata;

Costuri minime


Gold. Sistem de management eficace si eficient


Garantia certificarii cu orice firma de certificare, romāna sau straina;

Se asigura pastrarea metodologiei (know-how-ului) firmei - plecarea specialistilor din firma nu mai este o amenintare atāt de mare;

Se pune la punct un sistem de evaluare organizata a muncii fiecarei persoane din compartiment;

Se elimina managementul "pompieristic" prin abordarea strategica și organizata implementata de ISO;

Se ajunge la o competitie benefica īntre angajati - implementarea ISO este un prilej de a demonstra conducerii care serviciu este mai ordonat si mai bine organizat;

Conducerea firmei obține respectul angajatilor - un manager care "se deschide" controlului si care doreste sa conduca firma dupa reguli clare este vazut de salariati drept un manager care "stie ce face". Acest lucru genereaza īncredere si respect.

Monitorizarea indicatorilor de performanta ai proceselor ne arata care procese functioneaza si care necesita īmbunatațiri.

Pentru buna gestionare a documentației sistemului de management al calitatii, va recomandam achizitionarea softului Microsoft Visio, costul unei licente Microsoft Visio fiind 250 USD + TVA.

Firma Dumneavoastra nu este responsabila de asigurarea transportului, cazarii si mesei consultantilor, aceste costuri fiind suportate de firma Noastra.

Plata se efectueaza de catre client prin BO/CEC sub forma: 5 rate egale, programate pe toata perioada desfasurarii programului, la cursul de schimb BNR din ziua efectuarii platii.Document Info


Accesari: 1837
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )