Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ROLUL SI RESPONSABILITATILE MANAGERULUI DE

management


ROLUL SI RESPONSABILITATILE MANAGERULUI DE PROIECTUn anagajat nou observa in camera de corespondenta a companiei un batran stand in colt, sortind scrisori, cantarind pachete, lipind timbre si facand alte activitati simple. Il intreaba pe supraveghetorul sau cine este batranul.

ti si responsabilitati. Intr-un proiect de exemplu, poate fi atat manager de proiect, cat si analist.

Esti raspunzator, dar nu ai responsabilitate


In unele organizatii, managerul de proiect este raspunzator pentru succcesul proiectului dar nu are nivelul potrivit de responsabilitate. Managementul unei echipe intr-o organizatie matriciala este un astfel de exemplu. Ti se cere sa faci managementul unui proiect utilizind oameni asupra carora nu ai responsabilitate manageriala. Poti de asemeni descoperi ca abilitatea de a rezolva problemele este diminuata pentru ca nu ai o pozitie suficient de inalta in ierarhia organizatiei si trebuie sa te bazezi de cele mai multe ori pe ajutorul managementului. In alte cazuri, capacitatea ta de a fi inovativ si flexibil este restrinsa de politici organizationale si inertie.

A avea abilitati de management de proiect nu inseamna ca nu ai probleme. Nu inseamna ca riscurile dispar. Nu inseamna ca nu exista surprize. Valoarea unui bun management de proiect consta in faptul ca ai implementate procese standard pentru a face fata situatiilor neprevazute.

Managementul proiectelor este o stiinta prin faptul ca se bazeaza pe procese si tehnici repetabile pentru a obtine succesul proiectului. Este o arta pentru ca are de-a face cu managementul oamenilor si relatiile dintre ei si necesita utilizarea unor abilitati intuitive in situatii care sunt cu totul unice fiecarui proiect. O buna metodologie de managementul proiectelor furnizeaza cadrul de lucru, procesele, recomandarile si tehnicile necesare pentru a conduce oamenii si incarcarea cu activitati. O buna metodologie sporeste sansele de a obtine succesul si de aceea, aduce un aport valoric organizatiei, proiectului si managerului de proiect.Document Info


Accesari: 8415
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )