Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Vizualizarea configuratiei echipamentului de calcul

management


Vizualizarea configuratiei echipamentului de calcul


Pentru a vedea configuratia unui calculator sub Windows 95/98 se procedeaza astfel
Start->Settings->Control Panel->System


Se deschide fereast 11411f54l ra intitulata System Properties si se selecteaza pagina de configurare Device Manager.

Tot la Device Manager se poate ajunge si astfel:

My Computer->Properties (din meniul contextual >Device Manager


In cadrul paginii Device Manager este afisata configuratia hardware a calculatorului. Echipamentele din dotarea calculatorului sunt grupate pe tipuri de echipamente: CDROM, Disk drivers, Display adapters, Hard disk controlers, etc.

Pentru a vedea ce include fiecare grupa, se efectueaza click pe simbolul plus din stānga denumirii grupei respective.


Īn concluzie, Device Manager afiseaza echipamentele din dotarea calculatorului organizate īn clase, sau tipuri, de dispozitive, sub forma unui arbore ierarhic. Pentru a extinde o ramura, se efectueaza click pe simbolul (+) din dreptul denumirii, sau dubluclick denumirea clasei respective. Pentru a comprima o ramura, se efectueaza click pe simbolul (-).


Modul de vizualizare al echipamentelor īn respectiva figura se realizeaza īn functie de grupe sau tipuri ( View devices by type). Acestea pot fi afisate si īn functie de modul de conectare prin activarea optiunii View devices by connection.


Configuratia sistemului poate fi tiparita la imprimanta astfel:

- se efectueaza click pe butonul Print si se deschide o fereastra dialog (vezi figura de jos din stānga)

- pentru a tipari integral configuratia calculatorului si informatii generale despre sistem, se alege optiunea All devices and system summary. Pot fi tiparite numai informatii generale despre sistem, se selecteaza optiunea System Summary. Pentru a tipari informatii doar despre un dispozitiv selectat, trebuie selectata optiuneaa Selected class or device.

- se efecuteaza click pe butonul OK (īn prealabil asigurati-va ca imprimanta este conectata la calculator, configurata corespunzator si pornita).


Daca calculatorul nu dispune de o imprimanta, sau daca se doreste tiparirea la un moment ulterior, informatiile pot fi stocate īntr-un fisier prin activarea optiunii Print to file. Se deschide o fereastra dialog, īn cadrul careia utilizatorul trebuie sa specifice denumirea si calea fisierului.


Pagina intitulata General afiseaza informatii privind tipul dispozitivul selectat firma producatoare versiunea hardware (daca aceatsa informatie este disponibila). Informatia Device status afiseaza starea dispozitivului ce indica functionarea corecta sau eronata. Daca echipamentul functioneaza corect The device is working properly .

Pagina intitulata Setting indica modul de configurare al echipamentului. Īn cazul unitatii CDROM, este afisata litera corespunzatoare a unitatii - D, literele de unitate posibil a fi rezervate (Reserved drive letter), si alte date de configurare.

Figura de mai jos, din stānga, afiseaza pagina intitulata Driver, īn cadrul careia se precizeaza cine este producatorul driverului aferent dispozitivului selectat si data la care a fost realizat driverul.

Pentru alte echipamente, īn locul paginii intitulate Settings poate exista pagina Resources. De exemplu, daca din Device Manager este selectat dispozitivul Sis 6202 (Display Adapter - placa video), acesta dispune de o pagina intitulata Resources (vezi figura de sus din dreapta). Īn cadrul acestei pagini precizate resursele ocupate de respectivul dispozitiv: numarul īntreruperii (Interrupt Request), intervalul de memorie ocupat (Memory Range), adresa portului de intrare/iesire (Input/Output Range). Acesti parametri sunt īn mod uzual configurati automat de sistemul de operare la instalarea echipamentului, īn baza configurarilor hardware existente pentru respectivul dispozitiv. Este validat astfel īn mod implicit cāmpul Use automatic settings. Īn anumite cazuri, pot apare conflicte īntre doua sau mai multe dispozitive care ocupa aceleasi resurse. Pentru a evita conflictele de resurse, optiunea Use automatic settings se dezactiveaza si parametrii sunt setati manual. Un lucru este important de precizat: dispozitivul functioneaza corect daca nu exista conflict de resurse, adica īn cadrul listei Conflicting device list trebui sa fie afisat mesajul No conflicts.

Unele dispozitive dispun de alte pagini de configurare suplimentare fata de cele descrise mai sus.

Pe lānga afisarea configuratiei hardware a unui echipament de calcul, pot fi afisate si profilurilor hardware existente pe calculatorul respectiv.


Īn mod normal, la bootare, sunt īncarcate toate driverele pentru dispozitivele hardware existente. Sunt    cazuri īn care nu se doreste īncarcarea unor drivere. Īn acest scop se definesc profile hardware. Un profil hardware incluse driverele aferente dispozitivelor hardware ce se vor īncarca la bootarea calculatorului. Driverele care nu se īncarca pot fi aferente dispozitivelor utilizate numai ocazional, sau care provoaca conflicte de resurse, sau care sunt mari consumatoare de resurse. Prin urmare, pe un calculator pot fi definite mai multe profiluri hardware, de exemplu: Original Configuration si Profilul numarul 2.

La pornirea calculatorului, utilizatorul este solicitat sa selecteze profilului hardware care se va utiliza, printr-un mesaj de genul:

Windows cannot determine what configuration your computer is in .

Select one of the following:

1. Original Configuration

2. Profilul numarul 2

3. None of the above

Enter your choice: -


Utilizatorul selecteaza una dintre optiuni, dupa care procesul de bootare continua īn maniera cunoscuta.


Pentru a vizualiza profilurile hardware definite pe un calculator, īn fereastra intitulata System Properties se selecteaza pagina Hardware Profiles.
Document Info


Accesari: 2768
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )