Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Alternative la concurenta prin pret

Marketing


Alternative la concurenta prin pret

Atunci când producatorul doreste sa evite razboiul cu concurenta pe tarâmul pretului, acesta va cauta sa se înfrunte pe alte planuri, 19219b123t cum ar fi: produsul, publicitatea media, promovarea vânzarilor (oferte pachet, cadouri promotionale s.a.).Spre exemplu, unii producatori practica marketingul direct sau acorda exclusivitate unor distribuitori pe care îi obliga sa practice preturile stabilite - pentru a-i împiedica sa profite de competitia prin pret.

Printre metodele de competitie în afara pretului se numara:

diferentierea produsului: prin aceasta se evita comparatia de pret cu produsele competitive apartinând concurentei; astfel, fabricantul face dificile comparatiile privind pretul, accentuând asupra unor inovatii minore aduse ofertei, variante multiple de formate, formule diverse de ambalare - care perturba perceperea preturilor exacte de catre consumatori;

servicii diverse: credit, expeditii gratuite, acceptarea restituirii produselor cumparate, instalare gratuita, garantie, piese de schimb, scolarizare etc.

publicitatea/reclama media: este un mijloc important de influentare a cumparatorilor (prin persuasiune). Atunci când un producator are de ales între o reducere de pret si o crestere a bugetului promotional, este de dorit sa prefere cea de-a doua varianta. Publicitatea este o modalitate de actiune mai greu de imitat pe termen scurt (reactia concurentei poate fi si ea întârziata). Daca ne-am decis, totusi, da reducem pretul, vom cauta sa deghizam aceasta scadere, pentru a evita razboiul preturilor.

Situarea magazinelor în apropierea locului de consum si deschiderea de reprezentante si filiale ale producatorului - pentru a deservi mai bine piata -, pot constitui, de asemenea, o baza pentru competitia în afara pretului, însa formele cele mai importante ale acestei competitii ramân mijloacele promotionale.


Document Info


Accesari: 2573
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )