Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
. Care sunt procedeele utilizate pentru stabilirea preturilor in politica de pret

Marketing


28. Care sunt procedeele utilizate pentru stabilirea preturilor in politica de pret

1. Obiectivele legate de profit - se stabilesc si urmaresc atunci când firma este interesata de rezultatele financiare imediate ce se reflecta în venituri. De aceea întâlnim formulate aces 515s1820f te obiective ca fiind orientate spre venituri. Concret aceste obiective sunt:a)     - maximizarea profitului - presupune sa obtii cel mai mare profit posibil, ca diferenta între încasari si cheltuieli.

b)    - obtinerea de profituri satisfacatoare - când firma se preocupa de viitorul ei si doreste sa obtina profituri sigure si relativ stabile pe o perioada îndelungata de timp.

2. Obiectivele legate de vânzari - se urmaresc când: se pot obtine profituri mari prin controlul pietii, trebuie utilizata capacitatea de productie existenta prin marirea productiei dar cu costuri unitare scazute si profituri unitare mici, care contribuie la profituri totale mari. Concret aceste obiective sunt:

A - volumul si valoarea vânzarilor în crestere poate aduce un influx banesc mare pe termen scurt, ceea ce-i poate permite firmei sa-si asigure viitorul.

B - cota de piata - în crestere este dependenta de cerere si ea se poate urmari pe produs sau linie de produse.

. Obiectivele legate de concurenta - vizeaza fixarea preturilor în raport cu concurentii daca firma doreste sa subziste alaturi de acestia, sau daca se afla în pozitia de leader de pret poate sa influenteze tendinta preturilor, întrucât cumparatorii sunt sensibili la pret.

4. Obiectivele de statusquo - se urmaresc când se doreste mentinerea situatiei, deci stabilitatea firmei sau continuarea mediului de afaceri favorabil si aceasta presupune alinierea la concurenta.

5. Obiectivele legate de consumator - care tin seama de sensibilitatea fata de pret a clientului.

6. Obiectivele comerciale - au devenit importante în ultimele decenii întrucât cele mai multe produse se valorifica prin intermediari, prin comercianti.

7. Obiective de formare a unei imagini a produsului si a firmei pe piata

8. Obiectivele de supravietuire - se urmaresc de catre firmele cu mare capacitate, care nu se pot adapta rapid schimbarii cerintelor consumatorilor sau accentuarii concurentei.

9. Obiective sociale - trebuie avute în vedere, întrucât în ultimele decenii statul intervine în viata economica si pentru reglementarea unor situatii pe piata.

10. Obiectivele interne ale organizatiei pot impune pe termen scurt modificari ale pretului.


Document Info


Accesari: 2536
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )