Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Marketing pe Internet - O scurta introducere

Marketing


Marketing pe Internet - O scurta introducere

Toata lumea vorbeste astazi despre internet. Poate ca e vorba despre mirajul revelat al comunicarii în timp real, "cât ai bate din palme", cu cei dragi, cu colegii de serviciu sau cu partenerii de afaceri. Sau poate ca e vorba de cantitatile imense de informatie care stau la dispozitia cel 626s1823g or interesati de cele mai variate domenii ale vietii cotidiene. În fine, de ce nu, vremea satului global gândit de Marshall McLuhan a devenit vremea zilelor noastre iar motorul acestor zile este tocmai internetul.Daca toti vorbesc despre internet, era de asteptat ca acesta sa patrunda si în mediul academic, nu doar ca suport al cercetarii si comunicarii între membrii comunitatilor stiintifice din întreaga lume ci si ca obiect de studiu datorita potentialului sau de a genera si dezvolta afaceri. Este usor de imaginat ca afacerile viitorului vor avea ca suport, în marea lor majoritate, internetul si ca ceea ce astazi se întâmpla în piete, bine localizate în spatiu, se va transfera undeva într-un "spatiu virtual", unde orice întâlnire, negociere, finalizare a unei tranzactii va fi posibila într-un interval de câteva secunde sau minute cel mult.

În acest context, initiativa Universitatii "Spiru Haret" de a introduce în programa de studiu a studentilor sai disciplina "Marketing pe Internet" reprezinta expresia unei atitudini deschise, prospective, anticipative fata de ceea ce se va întâmpla mâine. Desigur, suportul de curs pe care îl aveti la dispozitie reprezinta o prima încercare, versiunea 1.0 de a aborda problematica implementarii marketingului pe internet. El are destule parti albe, viitoare directii de dezvoltare ale acestuia. Nu sunt explorate în amanuntime zone interesante si importante pentru organizatie - comertul electronic, cercetarea de marketing pe internet. Are un format mult prea literar, elementele grafice fiind absente. Dar parca si internetul a pornit la drum în format text, grafica si imaginile aparând mai târziu si dând culoare acestuia.

Priviti acest suport de curs ca un punct de pornire în dezvoltarea acestei discipline. Puteti gasi în el informatii despre partea "tehnica" a internetului (fara de care ar fi anevoioasa daca nu chiar imposibila întelegerea utilizarilor sale în sfera marketingului), despre cum arata lumea internetului la limita mileniilor doi si trei, despre instrumentul fundamental folosit în organizarea actiunilor de marketing în spatiul virtual ale organizatiei - planul de marketing on-line ca si informatii despre principalele instrumente ale acestuia - publicitatea on-line, campaniile de direct e-mail, grupurile de discutii în marketingul on-line, dezvoltarea site-urilor web.

Speram ca acest suport de curs sa fie util nu doar în planul pregatirii examenului de semestru ci mai ales în planul generarii unor idei legate de integrarea si utilizarea în contextul specific al pietei românesti. Ne dorim, ne promitem si va promitem ca editia 2.0 sa fie mai buna.

Autorii


Document Info


Accesari: 2868
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )