Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Marketingul

Marketing
Marketingul

Marketingul face parte din activitatea mai complexa de management fiind desfasurata tot de manager.Orice intreprindere industriala include in programul sau managerial problemele legaturii cu piata 20320t1923u interna si externa. Aceste probleme sunt specifice functiunii comerciale a intreprinderii, mai exact domeniului numit marketing.
Termenul provine din limba engleza:

Market-piata

To market- a vinde, a cumpara

Marketingul reprezinta un domeniu de studiu care are ca obiect corelatia dinamica dintre produs, piata, client. Acest studiu este efectuat cu scopul de a fi satiafacute cerintele cumparatorilor dar si in avantajul producatorilor.

In cadrul activitatii de marketing este studiata in permanenta piata, cerintele acesteia, pentru a se putea adapta ulterior productia in intreprinderii corespunzator cu satisfacerea consumatorilor si realizarii de beneficii pentru intreprindere.

Dezvoltarea tehnologica a dus la aparitia de produse suficiente pe piata si de tipuri diferite dar a creat problema pentru producatori de a realiza ce se vinde, ce se cere mai mult pe piata. Ritmul rapid al schimbarilor tehnologice a asigurat clientilor un camp larg de alegere astfel incat nu produsul impune azi pietei, ci piata sau cumparatorii selecteaza produsele in functie de calitatea lor.Concepte utilizate in marketing:

Piata: reprezinta multimea de cereri si oferte pentru un produs.

Segmentul de piata: se refera la o anumita categorie de cumparatori sau un anumit tip de produs.

Capacitatea pietei: se refera la volumul cererii de marfuri determinat de numarul de cumparatorii si de intensitatea utilizarii produsului.

Puterea de absorbtie a pietei: se refera la capacitatea pietei de a absorbi intr-o anumita perioada de timp un anumit volum de marfuri.

Cererea solvabila: se refera la valoarea vanzarilor totale dintr-un produs intr-o anumita perioada de timp.

Un manager bine informat are in vedere faptul ca o reducere a pretului la un  moment dat poate duce la o crestere a cantitatilor de produse vandute.


Document Info


Accesari: 1352
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )