Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload


Plan de marketing abc cosmetics


PLAN DE MARKETING ABC COSMETICS


Firma ABC Cosmetics ofera clientilor sai o gama vasta de produse cosmetice naturale de o calitate foarte buna la preturi foarte accesibile. Aceste produse sunt fabricate de firma franceza REFAN - in Bulgaria - recunoscuta pe plan mondial pentru calitatea produselor sale naturale. Daca nu cunoasteti cosmeticele marca REFAN acest lucru se datoreaza faptului ca distribuitorul autorizat al acestor produse in Romania – ABC Cosmetics Craiova – a inceput comercializarea lor in anul 2005 (doar de 2 ani), comercializare care se face prin intermediul unui sistem MLM. Insa in tari precum S.U.A., Japonia, Germania s.a., produsele marca REFAN sunt foarte iubite de consumatori de multi ani.
Comercializarea prin sistem MLM (Multi Level Marketing sau Network Marketing) presupune vanzarea produselor prin intermediul unei retele de colabo-ratori si nu prin sistemul comercial clasic (in magazine). Exemple de sisteme MLM pot fi: Amway, Oriflame si mai nou Avon… exemplele ar fi numeroase stiind ca in momentul de fata in Romania isi desfasoara activitatea un numar de 69 de firme de distributie a produselor prin vanzare directa si sisteme MLM/Network Marketing, aceste firme fiind prezentate pe situl oficial al Asociatiei de Vanzari Directe din Romania (RODSA - ROMANIAN DIRECT SELLING ASSOCIATION), asociatie care are ca obiectiv – printre multe altele – si supravegherea activitatii firmelor MLM in baza Codului Etic de Conduita si solutionarea cazurilor de abatere de la prevederile Codului.


Comercializarea produselor in sistem MLM este o modalitate de vanzare legala si extrem de eficienta. Este un sistem consacrat si profesionist de distribuire a produselor care in momentul de fata este una dintre cele mai dinamice ramuri de comert pe plan mondial oferind tuturor posibilitatea si libertatea de afirmare.


Comercializarea produselor in sistem MLM inseamna trimiterea (servirea) produselor sau serviciilor de la producator la clientul final prin intermediul unui colaborator (asociat)… nu exista distribuitori, en-gross-uri si magazine cu amanuntul … exista o retea de colaboratori deci produsele si serviciile ajung de la producator la clientul final prin intermediul unei singure persoane: un colaborator (asociat).Marketingul in retea este un lucru pe care il facem zilnic, dar pentru care nu suntem platiti: de exemplu, cafeaua noastra preferata, marca x. Ne servim prietenii cu ea si le spunem ca o folosim pentru ca este foarte aromata. Cand merg la cumparaturi, si ei vor alege aceeasi marca la recomandarea noastra. Vanzarile magazinului cresc, dar nu se va intampla niciodata ca la sfarsitul lunii sa primim un cec si multumiri din partea magazinului pentru ca vanzarile le-au crescut ca urmare a recomandarilor noastre. Acelasi lucru se intampla si cu un film bun pe care il vedeti la cinema, va trimiteti apoi prietenii sa il vada, sau descoperiti un local cu pizza foarte gustoasa, atmosfera placuta si ca urmare il recomandati cunoscutilor.


Companiile care folosesc sistemul de marketing in retea recompenseaza cu sume mari de bani aceste activitati pe care noi le desfasuram spontan, pentru ca noi preluam activitatea de promovare a produselor prin recomandarea catre cunostintele si prietenii nostri. Practic, vom impartii cu prietenii si cunostintele banii pe care altfel compania ar trebui sa ii investeasca in spoturi publicitare in presa, radio si televiziune. Desi pare putin mai neobisnuit, acest sistem s-a dovedit a fi simplu si foarte eficient. In prezent, atat in Romania cat si in intreaga lume, industria marketingului in retea creeaza tot mai multi oameni de succes, transforma someri, studenti, pensionari si gospodine in oameni de afaceri si ii ajuta pe cei cu venituri reduse sa castige mult mai bine.


Faceti cunostinta cu gama de produse marca REFAN:


- parfumuri, bazate pe esente naturale, cu licenta dupa marile case de parfumuri: Coco Chanel, Givenchy, Lancome, Dolce&Gabbana, Calvin Klein, Muegler, Kenzo, Cerutti, Zino Davidoff, Gucci, Hugo Boss, Giorgio Armani, Christian Dior, Cacharel, Gabriela Sabatini etc.


- sapunuri naturale;


- produse pentru aromaterapie: sapunuri aromaterapeutice, saruri, spuma si uleiuri de baie;


- gama de produse anticelulitice;


- sampoane, balsamuri, geluri de dus;


- creme si masti pentru ingrijirea fetei si a mainilor;


- gama de produse pentru ingrijirea picioarelor.


Probabil stiti foarte bine ca produsele naturale sunt scumpe deoarece calitatea lor – si ca atare placerea utilizarii lor – sunt superioare celor obisnuite. Pretul produselor REFAN totusi este mai mic fata de produsele similare ale concurentei, deoarece interesul firmei este aducerea pe piata romaneasca doar a produselor care prin raportul calitate-pret respecta consumatorul din Romania.


Membrii retelei de cumparatori achizitioneaza produsele la un pret mai mic cu 25% fata de clientii din afara retelei comandand direct (prin telefon, fax, Internet) de la ABC Cosmetics. Comenzile fiind onorate in 2-3 zile la domiciliu prin curierat, plata efectuandu-se prin ramburs.


Bazata pe bunuri de larg consum, distribuite in sistem MLM, la preturi de producator, afacerea ABC Cosmetics se afla intr-o expansiune rapida. Mii de romani se bucura deja de avantajele afacerii si produselor ABC Cosmetics. Afacerea se bucura de un succes deosebit in randul celor interesati de MLM.


Prin inscrierea in retea aveti sansa unica de a dezvolta si o afacere personala cu o investitie infima insa cu posibilitati de castig extraordinare.


Pentru a va crea o imagine despre posibilitatile de castig din aceasta activitate vizualizati grila de comision:


GRILA DE PUNCTE 1Є = 1p


Nivel A(asociat) 200 - 499 =8%

Nivel B: 500 - 999 =15%

Nivel C: 1000 - 2999 =18%

Nivel D: 3000 - 5999 =20%

Nivel E: 6000 - 8999 =23%

Nivel F: 9000 - 11999 =24%

Nivel G: peste 12000 =25%

Nivel MH: 12000 + 7515 =32%

Nivel MI: 2 structuri 12000 =34%

Nivel MJ: 3 structuri a 12000 =36%

Nivel MK: 5 STRUCTURI A 12000 =38%

Nivel ML: 8 structuri a 12000 =40%

Nivel MA (Manager asociat) 12 structuri a 12000 de puncte +7515 =50%Schema retele construite si punctele realizate in prima luna de activitate:
TU100


300 p 8%

1 100      2 100


venitul realizat se calculeaza cu ajutorul formulei:


RON


unde : 300este nr.de puncte

8 este procentajul obtinut

(300*8) :100 este 8% din 300

3,4 este cursul de schimb al Euro (zilnic reactualizat)

totul se imparte la 2 pt.a obtine BV (Busines volum -volumul real al afacerii)


Busines volum (volumul afacerii) reprezinta pretul real al produselor:


- un produs s-a vandut la pretul de 10 RON (pret de vanzare)

- se scade 25% si se ajunge la 7,5 RON (pret de achizitie)

- se scade TVA rezultand6,3 RON

- se scad taxele si impozitele obtinand5 RON = BV


In luna urmatoare au mai intrat in retea persoane noi care la randul lor au realizat si ei cate 100 puncte. Deci TU - in urma insumarii punctelor personale cu punctele retelei (700 p) - ai ajuns la nivelul B in grila de puncte, deci ti se calculeaza venitul de 15 % ATENTIE ! in acelasi timp doua persoane directe (1 si 2) au ajuns la nivelul A deci si lor se calculeaza venitul retelei lor de 8 %. Acesti 8 % fiind realizati tot in reteaua ta, TU beneficiezi de diferenta dintre nivelul la care te afli TU si nivelul la care se afla oamenii tai directi, adica 15 – 8 = 7 %.7 8 9
TU100 700p - 15 %


7 % 1 100      2 100300p - 8 %3 4 56


100 100 100100


venitul tau va fi : - (40*2) = 100 RON


Pentru a putea castiga venituri substantiale in urma punctelor realizate de catre membrii retelei tale, este nevoie ca sa inscrii mai multe persoane directe pentru a avea mai multe structuri (1, 2, 7, 8 si 9 in figura anterioara). Acest lucru este necesar deoarece in cazul in care ai o singura structura care ajunge la un procentaj care nu poate fi depasit de tine de unul singur atunci nu obtii nimic in urma acestei structuri.


TU 18%


0%


118%
23456Contabilizarea punctelor se face in urmatorul mod :luna :                              1 2 3 4 5 6 7

puncte : 100 100 10 250 250 50 300venit lunar :                                8% 8% 15% 8%


venit achitat :                            8%

15%In reteaua ABC Cosmetics numarul punctelor obtinute se cumuleaza pe cate doua luni pentru a putea intra pe grila de “salarizare” (puncte), a treia luna fiind luna de regularizare.


In figura de mai sus este prezentat un exemplu in care TU, in prima luna de activitate, obtii 100 puncte. Neatingand primul nivel din grila de puncte (Nivel A 200p = 8%) nu castigi nimic. In luna a doua mai obtii 100 puncte si cumulandu-se cu punctele din prima luna intri pe primul nivel al grilei de puncte obtinand un venit de 8%. In luna a treia incepi de la 0 dar chiar daca nu reusesti obtinerea unui numar de puncte care sa-ti permita intrarea pe grila de puncte TU tot esti platit conform pozitiei dobandite in luna trecuta deoarece pozitia odata dobandita se pastreaza tot anul respectiv ! Deci si in luna a treia incasezi 8% din punctele de pe primele doua luni. In luna a patra se repeta ciclul… obtii 250 puncte care te mentin tot pe primul nivel al grilei de puncte deci venitul tau este 8% din 250. In luna a cincea mai obtii 250 puncte, aceasta luna fiind luna a doua a ciclului se cumuleaza cu luna anterioara in acest fel obtinand un total de 500 puncte care te plaseaza deja pe nivelul al doilea (Nivel B 500p = 15%) ceea ce inseamna ca incepand din aceasta luna (5) castigi 15% tot restul anului. In luna a sasea ti se sterg punctele cumulate pe lunile 4 si 5 continuind cu un nou ciclu din luna a saptea in care obtii 300 puncte care corespunde nivelului de 8% dar datorita nivelului de 15% dobandit anterior TU tot la acest nivel esti platit (15%).


La ABC Cosmetics anul este considerat de la 1 februarie pina la 1 februarie.METODA DE LUCRUMembrii retelei ABC Cosmetics au de desfasurat o singura activitate:


simpla recomandare a produselor (reclama) catre cunostinte. ATAT!


NU TREBUIE DESFASURATA O ACTIVITATE DE VANZARE.


RITMUL DEZVOLTARII AFACERII PERSONALE


Acel membru al retelei care doreste dezvoltarea unei afaceri personale profitabile este indrumat si ajutat de catre sponsorul sau (persoana care l-a inscris in retea) sa mentina urmatorul ritm recomandat: zilnic sa prezinte afacerea ABC Cosmetics macar unei persoane in asa fel incat intr-o saptamana sa prezinte afacerea la 8 persoane. Experienta a demonstrat ca din cele 8 persoane 4 nu vor fi interesati de afacere iar 4 vor fi interesati dintre care 1 in mod serios. Deci va reusi sa vanda afacerea saptamanal unei persoane, acesta la randul sau inscriidu-se in retea. In acest fel va reusi sa inscrie 5 persoane in decurs de o luna.


PRIMA LUNA :

TU
1 2 3 4 5saptamana:     I II III IVLa randul lor cele cinci persoane inscrise care doresc dezvoltarea propriilor lor afaceri personale sunt indrumate sa mentina acelasi ritm, in acest fel in luna a doua reteaua ta va arata astfel:


LUNA A II-A :TU
1 2 3 4 5
5 5 5 5 5 30 persoane

active


saptamana:     I II III IV


Cele 25 de persoane nou intrate in luna adoua la randul lor vor mentine acelasi ritm de construire si dezvoltare a retelei in urma caruia reteaua ta in luna a treia va ajunge sa aibe 155 persoane active pe langa persoanele inactive.


LUNA A III-A :
5 5 5 5 5

155 persoane

active


25 25 25 25 25 ai un venit de

1500 – 2000 RON


Primul pas in a deveni asociat este sa achizitionati pachetul – asociat in valoare de 15 euro. Pachetul asociat contine produse in valoare de 10 euro si pachetul info de 5 euro. Din acest moment achizitionati produsele REFAN la 75% din pret.


Pasul 2: prezentati afacerea prietenilor dvs. La primi sase inscrisi directi, neconditionat de timp primiti cadou in produse in valoare de 15 euro, (recuperati investitia dvs. la intrarea in sistem). Daca ii inscrieti in termen de 15 zile de la inscrierea dvs. primiti cadou produse de 20 euro.


Pasul 3: Cand patru din colaboratorii dvs. directi inscriu la randul lor cate sase personae, primiti bonus din partea firmei un pachet cadou de 30 euro.


Pasul 4: pe masura ce afacerea dvs. se dezvolta pe verticala si orizontala va apropiati de obiectiv… manager asociat!


Pasul 5: ati dezvoltat o afacere de succes, sunteti un manager de succes, preluati o afacere de success…


Nota:

-Punctele se cumuleaza cate doua luni (adica punctele din prima luna se aduna cu cele din luna a doua si se stabileste nivelul de procent atins;

-pozitia odata dobandita se pastreaza tot anul calendaristic respectiv;

-fiecare membru al retelei trebuie sa aiba comenzi de minim 20 euro/an;

-in momentul in care pastrati nivelul MA 3 ani consecutiv deveniti asociat cu 0.5% din afacere.Document Info


Accesari: 3690
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )