Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
PROCEDURA PRIVIND RECRUTAREA, SELECTIA SI ANGAJAREA PERSONALULUI

Marketing

Īntocmit :

Nume, prenume

Data

Semnatura

Verificat :

Aprobat :

Aplicabil de la:

Istoricul revizuirilor:

Revizia nr.

Motivul revizuirii

Descrierea revizuirii

Data revizuirii

2. Scop:

Procedura reglementeaza modul īn care se desfasoara recrutarea, selectia si angajarea personalului īn cadrul organizatiei SC ________________ SRL.

3. Domeniul de aplicare:

Aceasta procedura este valabila pentru toate posturile existente sau care urmeaza sa fie īnfiintate īn cadrul SC ________________ SRL.  

4. Responsabilitate si autoritate:

a.      Manager departament: Persoana care completeaza solicitarea de personal īn cadrul departamentului pe care īl conduce īn vederea acoperirii unui post vacant sau īn vederea īnfiintarii unui post nou; 

b.      Director departament Persoana care verifica si avizeaza solicitarea de recrutare īnaintata de managerul de departament;

c.       Director resurse umane: Persoana care verifica si avizeaza solicitarea de recrutare īnaintata de catre responsabilul de resurse umane;

d.      Director General: Persoana care aproba solicitarea de recrutare īnaintata de catre Directorul Resurse Umane.

e.       Asistent resurse umane: Persoana care īnregistreaza solicitarea de recrutare si desfasoara procesul de recrutare pe baza solicitarii de recrutare.

Politica de recrutare:

Egalitatea de sanse la angajare

SC ________________ SRL asigura egalitatea de sanse la angajare. Posturile vacante sunt scoase la concurs cu informarea tuturor angajatilor. Toate posturile vacante sunt aduse la cunostinta angajatilor prin afisarea la avizier si/sau pe cale electronica.

Criteriile de recrutare si selectie sunt strict de natura profesionala si īn acord cu legislatia īn vigoare. Recrutarea īn cadrul SC ______________ SRL asigura respectarea drepturilor tuturor persoanelor care participa la procesul de selectie. Īn deciziile lor aferente prezentei proceduri, reprezentantii SC ________________ SRL responsabili cu procesul de recrutare se vor baza exclusiv pe criterii obiective, relevante pentru specificul fiecarui post vizat, asigurānd evitarea oricarei forme de discriminare directa sau indirecta, bazata pe criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, vārsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala.

Īn cazul vacantarii unor posturi cu norma īntreaga, angajatii SC ___________ SRL īn baza unui contract cu fractie de norma vor fi invitati sa participe la procesul de selectie.

Īn cazul īn care printre candidatii aflati īn etapa finala a selectiei se afla la egalitate de punctaj un candidat extern si un candidat intern, prioritatea la angajare va fi acordata candidatului intern.

Comunicarea īn procesul de recrutare si selectie

Īn comunicarea legata de procesul de recrutare si selectie, SC _________________ SRL va asigura transparenta si respectarea demnitatii umane.

Toate cererile de angajare primite vor beneficia de un mesaj de confirmare a īnregistrarii candidaturii depuse. Termenul maxim de raspuns este de 5 zile lucratoare.

Īn elaborarea continutului anunturilor de recrutare si pe durata procesului de selectie toate elementele de informare transmise candidatilor vor avea un caracter obiectiv si realist, evitānd formularea unor conditii false sau exagerate cu privire la atributiile, responsabilitatile, beneficiile postului anuntat.

Continuitatea procesului de asigurare a necesarului de personal

Īn SC ________________ SRL   recrutarea este o activitate cu caracter preventiv si permanent. Posturile vacante se ocupa de catre cei mai buni candidati identificati īn urma selectiilor succesive. Datele cu privire la candidatii care īntrunesc cerintele pentru angajare, dar care nu s-au situat pe primul loc īn competitia pentru postul vacant sunt pastrate īn baza de date a departamentului resurse umane īn vederea contactarii la o data ulterioara, īn eventualitatea aparitiei unui post vacant similar sau a unui alt post adecvat competentelor dovedite.

Angajatii SC ________________ SRL care doresc sa candideze pentru un alt post decāt cel pe care-l ocupa pot depune oricānd la departamentul resurse umane un CV si o scrisoare de intentie mentionānd postul pentru care ar dori sa candideze īn eventualitatea vacantarii. Candidatura se poate depune indiferent de existenta/lipsa unui post vacant (candidatura spontana). Toate candidaturile primite care corespund cerintelor sunt luate īn calcul īn momentul vacantarii unui post.

5. Definitii:

Recrutare = Proces prin care sunt atrasi candidatii.

Selectie = Proces prin care sunt identificati cei mai potriviti candidati dintre cei disponibili.

6. Procedura:

Etapele procesului de recrutare, selectie si angajare a personalului īn cadrul organizatiei SC ________________ SRL sunt:

Redactarea de catre managerul de departament a formularului "Solicitare de recrutare" (Anexa RU-01-01)

Avizarea solicitarii de catre directorul departamentului īn care se afla postul vacant

Avizarea solicitarii de catre directorul resurse umane

Aprobarea solicitarii de catre directorul general

Transmiterea solicitarii catre asistentul resurse umane īn vederea demararii procesului de recrutare

Īntocmirea anuntului de recrutare

Stabilirea canalelor de comunicare

Publicarea anuntului

Selectia CV-urilor

Interviul telefonic de preselectie

Interviul de evaluare a corespondentei generale a candidatului cu cerintele postului

Testarea cunostintelor, a abilitatilor, proba practica

Interviul de testare profesionala

Solicitarea de referinte

Interviul de sondare-clarificare a unor aspecte neabordate/neīntelese pe deplin

Redactarea raportului de recrutare si selectie

Interviul de angajare

Decizia de selectie finala

Lansarea ofertei de angajare

Angajarea

Anuntarea noului angajat

Informarea candidatilor respinsi

Orientarea pe post

Fiecare dintre etapele de mai sus face obiectul unei instructiuni de lucru detaliate. Instructiunile de lucru sunt disponibile īn cadrul departamentului resurse umane.

7. Termene-limita

Durata maxima a unui proces de recrutare si selectie este de 45 de zile de la data aprobarii de catre directorul general a solicitarii de recrutare.

8. Anexe

Anexa RU-01-01 - Solicitare de recrutare

Anexa RU-01-02 - Fisa de evaluare a candidatului pentru interviu

9. Lista de difuzare (tabelul persoanelor carora li se va transmite procedura)


Document Info


Accesari: 26407
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )