Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload


Proiect practica marketing - sc imprez srl


MASALA ROMULUS ALEXANDRU

Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale

Specializarea Marketing

ANUL II IDPROIECT PRACTICA

SC  IMPREZ SRLTransportul marfurilorTransportul este una dintre componentele majore ale sistemului logistic, datorita contributiei sale la indeplinirea misiunii logistice.

De cele mai multe ori, transportul este definit ca miscarea fizica a persoanelor si marfurilor, intre doua puncte. De fapt, transportul marfurilor reprezinta un set de activitati logistice de baza, care se desfasoara in aproape orice canal de marketing si consta in crearea utilitatilor de loc si de timp. Definirea transportului nu trebuie sa se limiteze la simpla deplasare spatiala a marfurilor. In cazul apelarii la un transportator, utilizatorul cumpara un ansamblu de servicii.Perspectiva limitata la deplasarea spatiala va conduce la alegerea firmei transportatoare care aplica cel mai scazut tarif de transport. Totusi, utilizatorul este interesat sa obtina serviciile dorite, in afara de miscarea spatiala a marfurilor, la cel mai bun pret. Astfel, tariful nu constituie unicul criteriu de akegere a unui transportator, deoarece firma utilizatoare urmareste sa indeplineasca cerintele proprii si pe cele ale clientilor sai, referitoare la nivelul de servire.

Principalele criterii utilizate pentru studierea structurii costurilor sunt variatia si separabilitatea. In functie de criteriul variatiei, costurile se impart in doua categorii majore – fixe si variabile. Pe baza criteriului separabilitatii, se delimiteaza urmatoarele categorii: costuri separabile, costuri asociate, costuri comune.

Costurile fixe sunt cele care nu variaza in functie de volumul de activitate. Aceste costuri trebuie sa fie acoperite chiar in situatiile in care firma nu functioneaza. Transportatorii includ in categoria costurilor fixe, componentele legate de: terminale, echipamentele de transport, administrarea activitatii transportatorului, sistemele informationale, unele salarii ale managerilor etc.

Costurile variabile sunt cele care se modifica in mod direct si predictibil, in functie de nivelul de activitate, in cadrul unei anumite perioade de timp. O firma poate evita suportarea costurilor de transport variabile numai daca nu utilizeaza nici un vehicul. In aceasta categorie, se inscriu costurile directe ale transportatorului, legate de fiecare incarcatura. Exemple de costuri de transport variabile sunt: costul combustibilului, costul fortei de munca, costul de intretinere a echipamentelor, costul manipularii, incarcarii si descarcarii marfurilor. Tarifele practicate de un transportator trebuie sa acopere cel putin costurile variabile, pentru a permite firmei sa isi continuie existenta i mediul de afaceri.

In afara de criteriul variatiei in raport cu volumul de activitate, structura costurilor este analizata si in functie de criteriul separabilitatii. Acest criteriu reflecta masura in care costurile pot fi atribuite anumitor segmente de afaceri sau intregii afaceri, in ansamblul ei. Este cunoscut si sub denumirea de criteriul alocarii responsabilitatilor i privinta costurilor pe grupe de utilizatori.

Principalele categorii de costuri identificate sunt urmatoarele:

 • Costurile specifice/separabile. Sunt cele care pot fi alocate cu usurinta unui anumit output sau unui anumit expeditor ori destinatar. Ca exemplu, se pot considera costurile de incarcare si descarcare a unui vas, in contul unui anumit utilizator.
 • Costurile asociate. Aceste costuri se refera la situatiile in care oferirea unui serviciu atrage dupa sine oferirea unui alt serviciu. Unul dintre servicii este produsul secundar al celuilalt.
 • Costurile comune.  Sunt o categorie de costuri asemanatoare cu cele asociate, deoarece sunt generate de oferirea unui anumit serviciu, unui tip de utilizatori. Totusi, costurile comune se deosebesc de cele asociate prin faptul ca utilizarea de resurse pentru oferirea unui serviciu nu conduce in mod inevitabil la oferirea altui serviciu.

Modul de transport reprezinta o forma sau metoda de transport de baza. Fiecare utilizator de servicii de transport poate selecta in functie de necesitati, unul sau mai multe moduri de transport pentru deplasarea marfurilor. Principalele moduri de transport sunt urmatoarele: feroviar, rutier, pe apa, aerian si prin conducte. Utilizatorul va selecta serviciul sau combinatia de servicii care asigura cel mai convenabil raport intre calitate si costuri.

Selectia serviciilor de transport se fundamenteaza pe baza caracteristicilor de cost si performanta ale modurilor de transport. Cele mai importante caracteristici considerate de specialisti sunt urmatoarele: costurile, timpul de tranzit/viteza, consecventa, disponibilitatea, flexibilitatea, frecventa, siguranta.

Transportul feroviar are capacitatea de a asigura deplasarea economica a unor cantitati mari de marfuri, pe distante mari si de a oferi un serviciu frecvent. Viteza este relativ mica. Timpul de tranzit este mare, deoarece include, pe langa timpul de deplasare propriu-zisa, un interval mare de timp, necesar pentru desfasurarea urmatoarelor operatiuni: incarcarea si descarcarea marfurilor, deplasarea dintr-un loc in altul, asamblarea vagoanelor in cadrul trenurilor.

Acest mod deplaseaza, cu predilectie, produse cu greutate mare, materii prime si produse prelucrate, cu valoare mica. Totodata deplaseaza si produse cu valoare mare, cum ar fi automobile.

Transportul rutier este un mod de transport destinat preponderent produselor semifinite si finite si s-a focalizatpe marfurile de valoare mare. Este preferat, in special, pentru deplasarea pe distante mici. Un atu al transportului rutier este disponibilitatea sau accesibilitatea. Aproape orice punct de origine sau destinatie este accesibil datorita retelei de drumuri si sosele. Timpul de tranzit este un avantaj notabil al transportului rutier, precum si siguranta produselor .

Transportul pe apa se detaseaza prin avantajul capacitatii de a deplasa marfuri in cantitati foarte mari, comparativ cu celelalte moduri. Produsele transportate pe apa sunt adesea produse vrac: carbune, cereale, cherestea, otel, petrol etc. Un avantaj foarte important al serviciilor de transport pe apa este costul scazut. Pentru produsele nelichide, transportul pe apa are cel mai mic cost comparativ cu celelalte moduri de transport. Timpul  de tranzit este mare, transportul pe apa fiind mai lent decat celelalte. Un alt dezavantaj este disponibilitatea limitata. In privinta sigurantei, transportul pe apa impune ambalarea adecvata a marfurilor de valoare mare.

Transportul aerian este modul caracterizat de cea mai mare viteza a deplasarii de la un terminal la altul. Are avantajul unui nivel scazut al pierderilor si deteriorarilor.. cea mai mare parte a marfurilor transportate aerian sunt produse cu valoare mare sau incarcaturi care trebuie sa ajunga urgent la destinatie. Un dezavantaj al transportului aerian este accesibilitatea limitata, marfurile trebuie sa fie transportate cu alte moduri la aeroporturi, de unde sunt preluate pentru a fi livrate unui alt terminal aerian. Un alt dezavantaj se refera la capacitatea de transport. Mijloacele de transport aerian sunt limitate in privinta capacitatii fizice de transport.

Transportul prin conducte este un mod de transport ce ofera o gama de servicii mai limitate , comparativ cu celelalte moduri. Produsele care pot fi transportate de regula prin conducte sunt: petrolul si produsele petroliere, gazele naturale, produsele chimice lichide, apele menajere si cea potabila. Unul din avantajele majore al transportului prin conducte este tariful scazut. Timpul de tranzit este mare, viteza de transport prin conducte este mica. Acest dezavantaj este diminuat de faptul ca transportul se poate desfasura continuu. Disponibilitatea este scazuta, existenta conductelor se limiteaza la o anumita arie geografica .


Studii de caz:

1. S.C. IMPREZS.R.L

S.C. IMPREZS.A. Bucuresti este o societate pe actiuni cu capital integral privat, avand ca obiect principal de activitate transportul pe calea ferata. IMPREZS.A. este licentiata ca operator de transport feroviar de catre Autoritatea Feroviara Romana (AFER) si are acces pe infrastructura feroviara publica a CN CFR S.A.

In acest sens compania detine:

 • licenta de transport feroviar (LTF nr. 004/27.12.2000)
 • certificatul de siguranta CSP

Marii transportatori de marfuri vrac au beneficiat intotdeauna de cele mai competitive tarife de tranfport pe calea ferata. Obiectivul principal al societatii este satisfacerea nevoilor clientului. aceasta insemnand ca marfa sa circule in deplina siguranta, sa ajunga la destinatie in timpi reali si cu cele mai mici costuri posibile.

Tocmai pennstru a reduce costruile aferente fiecarui transport va putem oferi la preturi promotionale si o serie de servicii adiacente tranportului pe calea ferata cum ar fi:

 • servicii de expeditie
 • servicii de transport si/sau de transpunere a vagoanelor de encartament diferit
 • formalitati vamale

1.1 Servicii oferite

Oferta de transport feroviar:

 • servicii de transport pe infrastructura feroviara cu locomotive si vagoane proprii sau cu vagoanele clientului
 • manevre pe linii industriale
 • organizarea si optimizarea activitatilor de manevra
 • servicii pentru autorizarea materialului rulant pe calea ferata apartinand clientilor
 • reparatii si intratinere material rulant care circula pe infrastructura CFR
 • logistica de transport si servicii conexe acestuia
 • asistenta tehnica su comerciala

Oferta de servicii conexe transportului feroviar:

 • servicii de expeditite
 • servicii de transport si/sau de transpunere a vagoanelor de encartament diferit
 • reparatii de intretinere linii industriale
 • servicii de tranport a marfii din vagoanele de encartament diferit
 • servicii de transpunere a vagoanelor de encartament diferit
 • consiliere la intocmirea contractelor de transport si expeditite
 • formalitati vamale
 • urmarirea trabnsporturilor interne si internationale
 • asistenta la amabalarea, marcarea si incarcarea marfurilor in mijloacele de transport
 • servicii de aisgurare a bunurilor
 • servicii de reprezentare
 • eliberarea de documente tip 'FIATA'
 • intermedieri in afaceri
 • alte servicii de transport marfa

1.2 Echipa

Avand o echipa manageriala formata din specialisti cu experienta in domeniul transporturilor feroviare, S.C. IMPREZS.A. poate solutiona intocmai si la timp cerintele clientului.

Desfasurarea activitatii de transport feroviar, precum si a celorlalte activitati conexe se realizeaza numai cu personal instruit si autorizat in acest sens, din care peste 50% sunt absolventi ai institutelor de invatamant superior de specialitate.

Dinamica acestei echipe este in mare masura influentata si de media de varsta, o medie scazuta pentru acest gen de activitate.

Echipa de consucere isi declara angajamentul total cu privire la implementarea unui management al calitatii care sa se bazeze pe urmatoarele principii:

 • realizarea indicatorilor de calitate ai activitatii in general si a fiecarui domeniu in particular
 • racordarea rapida la dinamica pietei de transport feroviar
 • dinamica, operativitatea si promptitudine in luarea deciziilor manageriale in vederea realizarii unei conduceri operative a activitatii
 • furnizarea unor servici promte si de calitatea in scopul de a indeplini necesitatile clientilor
 • asigurarea pentru toti angajatii a sprijinului si intruirii necesare pentru a furniza permanent servicii de calitate
 • incurajarea activa a fiecarui angajat de a lucra la intregul sau potential sprijinind ideea de baza a lucrului in echipa

Receptivitatea si flexibilitatea personalului este cheia cu care IMPREZdeschide noi cai de colaborare.

Proiecte in curs de derulare sunt:

 • modernizarea parcului de vagoane existent, inclusiv prin modificarea celor existente si transformarea lor in alte tipuri de vagoane;
 • modernizarea parcului de locomotive existent;

2. HOLLEMAN BUCHAREST SPECIAL TRANSPORT S.R.L


2.1 Despre HOLLEMAN


Filozofie

HOLLEMAN este dedicata, prin specializarea sa - echipament, know-how, experienta, retele de colaborare, efort de echipa, rigoare si calitate - clientilor, intr-un efort intrunit, pentru beneficii reciproce. Noile cerinte sunt complexe, iar compania vine in intampinarea acestora cu echipament de tip nou, cu competenta si comportament corect.

Protectia muncii

Fiecare pas efectuat este mai intai analizat din acest punct de vedere. Personalul este instruit la modul profesionist astfel incat sanatatea acestuia, marfurile clientilor sau propriul echipament sa nu fie puse in pericol, nici pentru o secunda. Aceleasi cerinte sunt si pentru  subcontradictori.

Asigurare

Nu se misca nimic in firma fara a avea o asigurare care sa  acopere riscurile. Indiferent daca transportul este intern sau extern, daca se face o transbordare intr-un port sau daca se muta sau monteaza un echipament intr-o fabrica, exista asigurare.

Calitate

“ Intelegem acest concept in intregime si urmam sistemul de management al calitatii ISO 9001 certificat de TUV Rheinland. Programele folosite, dezvoltate pentru a corespunde cerintelor operationale specifice, sunt construite astfel incat intreaga noastra activitate este integrata, coordonata si condusa prin acest concept.” (directorul companiei)

Istoric

Firma a fost infiintata in anul 1997, avand ca actionar majoritar firma Holleman Holding BV din Olanda.

Aceasta s-a facut cunoscuta prin serviciile de calitate, prin seriozitate si respectarea promisiunilor si a lucrat cu clienti de prestigiu, din Romania, Europa si nu numai. S-au executat transporturi deosebit de complexe, intr-un mediu destul de dificil si s-a reusit dezvoltarea intr-un ritm accelerat, devenind una din companiile importante din Estul Europei, in domeniul de activitate.  

Incepand din anul 2004, jumatate din actiuni sunt detinute de proprietarul firmei Peter Schwandner Transport + Logistik GmbH din Pfreimd situat in apropiere de Regensburg, o zona strategica pentru traficul Vest - Est ; sosirea investitorului german a dat un nou avant si o alta dimensiune afacerii. Restul de actiuni sunt detinute de acelasi actionar fondator roman si manager. Aceiasi parteneri au fondat in anul 2006 Holleman Bulgaria.


2.2 Transporturi exceptionale

Transportul intern sau international pe diferite tipuri de trailere este activitatea clasica a firmei Holleman. In functie de cerintele clientilor nostri, utilizam trailere proprii, fabricate de firme renumite (Goldhofer, Broshuis, Nooteboom) astfel:

de mare capacitate, cu multe axe, modulare;

cu platforma extensibila sau dublu extensibila pe lungime, de pana la 27m;

cu platforma joasa. la 45 cm de sol pe mijloc si 20 cm de sol pe margini, in dreptul rotior vehiculelor transportate;

cu platforma ce se poate largi;

combinatii ale celor de mai sus;

transport pe doua trailere, pe mese rotative, pentru obiecte foarte lungi si grele (de exemplu 45 m lungime si 90 to.);


Autotractoarele sunt pe masura, 8x4, 6x4, 6x2, 4x2, de putere si respecta normele europene de protejare a mediului.

Rute:Europa de Vest - Europa de Est - Asia de Vest, catre, din sau prin Romania, dupa caz.

2.3 Proiecte de transport special

Afacerea in care firma s-a specializat se refera la proiecte de transport speciale ample, ce implica o logistica deosebita, o planificare si o coordonare fara greseala.

Spre exemplificare, este vorba, mai ales la nivel international, de:

mutarea unor obiective industriale;

transportul echipamentelor unui santier de constructii de amploare;

aducerea, din mai multe locatii, a unor parti ale unei noi investitii industriale etc.;

Modalitatea de transport este aleasa dupa criterii economice, de siguranta, de existenta unei infrastructuri adecvate (sosele puternice, acces cu volume mari, macarale portuare sau mobile de mare capacitate, amenajari Ro-Ro, acces la linia ferata etc.).

In practica, firma s-a axat pe transportul door-to-door combinat: rutier, pe cai navigabile sau transport maritim.

Unde a fost posibil si pentru anumite marfuri, s-a folosit si calea ferata, iar Dunarea si porturile de la Marea Neagra au creat mari oportunitati.
Se stie exact, in zona de actiune, posibilitatile existente, pentru a realiza operatiuni spectaculoase, de succes.
Atunci cand proiectele se deruleaza incepand din Europa de Vest, firma de transport este sprijinita de cei mai buni parteneri in domeniu.

Intr-un interviu cu unul din directorii HOLLEMAN, acesta afirma:

“Am reusit sa trecem, pentru clientii nostri, dincolo de conceptul door-to-door: pozitionarea echipamentelor in hale industriale unde macaralele nu pot lucra a devenit un obstacol usor de trecut pentru noi.

Dispunem de echipament modern, adecvat, hidraulic sau de rulare, pentru ca masinile transportate sa ajunga in pozitia finala de lucru, la nivelul solului sau in fundatie.

Avem si licentele necesare pentru montaj industrial si lucrul cu dispozitivele de ridicat. Tehnicienii nostri angajati special pentru astfel de lucrari gasesc solutia cea mai potrivita, au deja o importanta experienta si nu se abat de la normele de securitate.”


2.4 Transportul bradului monumental ( ROMANIA - VATICAN )


Holleman Bucharest Special Transport S.R.L. a avut onoarea de a fi desemnata de autoritatile romane, prin Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, principalul coordonator al proiectului, pentru a transporta Bradul Monumental oferit de Romania Sanctitatii Sale, Papa de la Roma, Ioan Paul al 2-lea, pentru a marca sfintele sarbatori de Craciun din anul 2001, la inceput de mileniu, in piata Sf. Petru din Vatican.

Datorita imensei semnificatii simbolice pentru Romania, la actiune au participat opt ministere. Bradul a fost special ales si coborat din munti din cadrul Ocolului Silvic Tulghes, undeva la limita dintre Judetele Harghita si Neamt.

Coborarea din munti, pana la drumul national, pe un drum nou, special construit, precum si suportul din lemn in care a fost asezat bradul, au fost posibile prin efortul Armatei. Inaltimea bradului (sau lungimea sa, pe trailer), a fost de 24m. iar corana acestuia, la baza, a avut inainte de impachetare, un diametru de 9,5m.

A fost folosit un autotractor special 6 x 6 al firmei Holleman Romania si un trailer dublu extensibil, cu toate axele viratoare, de la firma Holleman din Olanda. Intreaga organizare a transportului, in tarile tranzitate a fost facuta de firma romaneasca. Au fost folositi doi soferi romani.

Ruta transportului, in conditii grele de zapada, a fost: Tulghes - Bacau - Brasov - Arad - Budapesta - Viena - Graz - Tarvisio - Padova - Firenze - Roma - Vatican.

Bradul a fost predat impodobit si iluminat, autoritatilor papale, de Presedintele Romaniei.2.5 Contract general privind servicii de transport1. PARTILE:

Beneficiar

Transportator

Nr. de inregistrare contractSocietatea Comerciala

IPSO S.A.

HOLLEMAN BUCHAREST SPECIAL TRANSPORT S.R.L.

Nr. de inregistrare la Registrul Comertului

J40 / 4735 /1 994

J40/7624/1997

C.I.F. (Cod T.V.A.)

RO 5368385

RO 9827290

Adresa

Sediul social: Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 145, sect. 1, Bucuresti

Adresa postala: com. Mogosoaia, jud. Ilfov Sos. Bucuresti - Targoviste nr. 174 D, Mogosoaia, jud. ILFOV

Calea Calarasilor nr. 319, Bl. B, ap. 4, Sector 3, Bucuresti, RO-030622

Telefon / fax

021 3128888 / 021 3524471

021 3213822; 3216182 / 021 3202429

E-mail


info@holleman.ro

Cod IBAN

RON: RO17BRDE450SV00932864500

RON:RO84RZBR0000060005888042

EUR: RO94RZBR0000060005888056

Banca

BRD SMCC

Raiffeisen Bank Bucuresti, Agentia Decebal

Reprezentat prinIn calitate de


Director General


2. BAZA LEGALA A CONTRACTULUI

Legislatia Romaneasca in vigoare; Conventia TIR; Conventia CMR; alte conventii si reglementari internationale in vigoare, in domeniul transportului rutier sau multimodal (combinat: rutier, feroviar, fluvial, maritim, aerian) de marfuri.


3. OBIECTUL CONTRACTULUI:

Furnizarea de servicii de transport, de catre Transportator in folosul Beneficiarului, atat in trafic intern cat si international, pentru diverse marfuri si echipamente apartinand Beneficiarului.


4. DURATA CONTRACTULUI:

Prezentul contract se incheie pentru o durata initiala de un an calendaristic, cu drept de prelungire automata pentru inca un an calendaristic


5. OBLIGATIILE PARTILOR


5.1. Obligatiile Beneficiarului


- Pune la dispozitia Transportatorului, in scris, documentatia necesara pentru efectuarea fiecarui transport in parte, din care sa reiasa numarul de bucati, dimensiunile si greutatea de transport ale utilajelor (echipamentelor);

- In cazul in care numarul de bucati, dimensiunile sau greutatea acestora nu corespund in realitate cu cele mentionate in documentatie, se obliga sa suporte diferentele de cost ce ar rezulta.

- Organizeaza din timp incarcarea si descarcarea marfurilor. Utilajele (echipamentele) vor fi manipulate pe timpul manevrelor de incarcare / descarcare, numai de catre personalul specializat al Beneficiarului. Transportatorul nu este raspunzator de evenimentele produse pe timpul desfasurarii manevrelor de incarcare / descarcare.

- Confirma prestatiile efectuate de Transportator, prin semnarea si stampilarea scrisorilor de transport, respectiv a scrisorilor C.M.R.

- Confirma in scris Transportatorului, cu cel putin o saptamana inainte (pentru transporturi internationale), respectiv trei zile lucratoare (pentru transporturi interne), data si ora prezentarii la locul de incarcare. Pentru utilaje complexe si foarte grele, la care sunt necesare echipamente de transport specializate, data incarcarii se va stabili de comun accord.

- Formalitatile vamale nu sunt in sarcina Transportatorului. Toate costurile referitoare la formalitati si taxe vamale sunt in sarcina Beneficiarului.

5.2. Obligatiile Transportatorului


- Pe baza caracteristicilor utilajelor (echipamentelor) puse la dispozitie de catre Beneficiar, transmite in scris catre Beneficiar, pretul si conditiile specifice fiecarui transport in parte.

- Pune la dispozitia Beneficiarului mijloacele de transport necesare, corespunzatoare din punct de vedere tehnic si al sigurantei circulatiei.

- Pentru transport integral rutier, raspunde de marfa transportata, din momentul incarcarii si pana in punctul de destinatie, iar in caz de deteriorare a marfii, in limita de asigurare CMR (400.000 USD). In cazul celorlalte moduri de transport (fluvial, maritim, aerian, feroviar) sau combinatie a acestora, comunica Beneficiarului care sunt modalitatile de asigurare a marfurilor pe timpul transportului, precum si costurile aferente.

- Se incadreaza in programul solicitat de Beneficiar si convenit de comun acord, referitor la prezentarea la incarcare si descarcare.

- Obtine autorizatiile speciale de transport agabaritic si organizeaza escortele in toate tarile de transit, doar daca institutiile in drept sunt de acord sa elibereze aceste autorizatii privitoare la depasiri de gabarit sau/si greutate.

- Atunci cand este cazul si s-a convenit acest lucru cu Beneficiarul, organizeaza transporturile fluviale, maritime, feroviare, aeriene sau combinatie a acestora, cu toate etapele aferente (manipulari portuare, lashing/unlashing etc.), pe baza ofertei intocmite Beneficiarului si cu suportarea tuturor costurilor de catre Beneficiar.6. PRET. CONDITII SI MODALITATI DE PLATA


- Pe baza caracteristicilor utilajelor (echipamentelor) puse la dispozitie de catre Beneficiar, Transportatorul se obliga sa transmita in scris Beneficiarului, pretul fiecarui transport in parte.


- Beneficiarul se obliga sa efectueze plata fiecarei facturi emisa de catre Transportator, in moneda inscrisa pe factura, prin transfer bancar, in termen de maximum 30 (treizeci) de zile de la data emiterii facturii.

7. PENALITATI


- Penalitatile datorate de Beneficiar, pentru neplata in termenul solicitat a facturilor emise de Transportator se vor efectua separat, acestea fiind in suma de 0,1% pe zi pentru suma ramasa neachitata.

- Penalitatile datorate pentru stationarea camioanelor, respectiv a celorlalte mijloace de transport (barja, nava etc.) vor fi comunicate in scris de Transportator catre Beneficiar, in cadrul fiecarei oferte de pret intocmite.


8. FORTA MAJORA


- Forta majora, asa cum este prevazuta de lege, exonereaza de raspundere partea care o invoca, daca ea este comunicata in maximum 72 de ore de la aparitie si daca este dovedita cu acte oficiale.


9. LITIGII


Eventualele litigii aparute se vor solutiona pe cale amiabila.

- In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiile vor fi supuse spre solutionare instantelor competente de pe teritoriul Romaniei, Curtea de Arbitraj a Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.


10. DISPOZITII FINALE


Modificarea unilaterala a prezentului contract nu este posibila, sub sanctiunea de daune interese. Modificarile dorite de partile contractante vor fi transmise celeilalte parti cu maxim 72 ore inaintea intrarii in vigoare a modificarii si vor fi confirmate de aceasta prin raspuns scris.

- In cazul in care se doreste rezilierea contractului, partile se vor informa reciproc, in scris, cu minim 60 de zile inaintea rezilierii contractului.

- Ambii parteneri se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor inscrise in contract, precum si neutralitatea fata de terti; in caz contrar se vor percepe daune - interese.


Incheiat astazi, ……….., la Bucuresti, in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte. Transportatorul si Beneficiarul considera ca acest contract este valid daca este semnat de ambele parti chiar daca acest contract este transmis pe fax.


BENEFICIAR,  TRANSPORTATOR,

IPSO S.A. HOLLEMAN BUCHAREST

SPECIALT RANSPORT S.R.L.Concluzii:


Transporturile reprezinta un domeniu important al activitatii economico-sociale pentru ca prin intermediul lor se efectueaza deplasarea in spatiu a bunurilor si oamenilor in scopul satisfacerii necesitatilor materiale si spirituale ale societatii omenesti.

Dezvoltarea, diversificarea si modernizarea transporturilor au fost determinate de extinderea si intensificarea productiei si a circulatiei marfurilor, de adancirea diviziunii internationale a muncii.

Avand in vedere necesitatea realizarii legaturilor dintre productie si consum, transporturile sunt acelea care deplaseaza bunurile obtinute in celelate ramuri ale productiei materiale din locul in care au fost produse la cel in care urmeaza a fi consumate in cadrul pietei interne si internationale.

Obiectul activitatii de transport il constituie deplasarea in spatiu a calatorilor si marfurilor.

Un rol important il are transportul in sfera productiei unde, printr-o mai buna organizare, poate contribui la: reducerea ciclului de productie, accelerarea vitezei de rotatie a mijloacelor circulante, imbunatatirea indicatorilor economico-financiari.

Rolul transporturilor este evident, prin intermediul acestora asigurandu-se procesul de productie cu mijloace de productie si forta de munca.

Bibliografie:

Carmen Balan, LOGISTICA – parte integranta a lantului de aprovizionare – livrare

Date interne obtinute din cadrul firmei HOLLEMAN BUCURESTIDocument Info


Accesari: 3092
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )