Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
PROIECT

Marketing
PROIECT

SC. NOVA HOLDING S.R.L

Acest proiect va cuprinde urmatoarele:

1.Prezentarea de ansamblu a societatii;

Prezentarea principalelor activitatii si si unitatii componente a 353t1912d le firmei

Studierea principalelor domenii si probleme de specialitate economica;

Prezentarea de ansamblu a societatii

S.C. IULIMAR S.R.L, a luat fiinta in anul1996,in urma hotararii judecatoresti din data de 17.02.1996,fiind inregistrata la Registrul Comertului,cu numarul J13/2687/1996,avand capitalul social de 100.000.000 lei(10.00 RON).

Sediul societatii este situat pe Strada Poporului nr 127,acesta fiind sediul administrativ.

Asociatii firmei sunt Oprea Mariana si Visan Iuliana,fiecare dintre acestia detinand cate 50% din capitalul social,obiectivul de activitate fiind reprezentat initial de comertul cu amanuntul si prestarea de diferite servicii (in functie de cerintele pietiei).

Incepand cu anul 1998,dupa majorarea Capitalului Social la 200.000.000 lei,societatea decide ca activitatea principala a firmei sa devina 'Spalatoria Auto'.

In anul 2001 din din cadrul societatii se retrag asociatii initiali (Oprea Mariana si Visan Iuliana ) concesionand partile sociale domnilor Oprea Petrica si Visan Florin ,in mod egal,numele societatii devenind S.C. NOVA S.R.L.

In anul 2004,martie societatea hotareste majorarea capitalului la suma de 332.000.000 lei din acest moment conducerea fiind asigurata de domnul Oprea Petrica.

In perioada 1996-1997, a fost construit sediul administrativ si hala de lucru ,amenajata pentru prestari servicii in domeniul "Spalatorie Auto",permanent fiind asigurata si dotarea cu o gama diversa de mijloace fixe si obiecte de inventar necesare desfasurarii activitatii.

In incinta acestui spatiu, exista amenajat un mic bar cu circuit inchis ce deserveste numai clientela spalatoriei auto.

Din anul 2001,societatea a achizitionat Grupul Sanitar Bicaz din Mamaia,la care prin lucrari de intimizare si extindere s-a realizat si o terasa de 272 mp.Din acelasi an s-au luat in concesiune si 2000 mp de plaja din fata terasei si a grupului sanitar.

In aprilie 2003 a dat in folosinta o linie de imbuteliere a buteliilor de aragaz in orasul Cernavoda.Obiectivul fiin amplasat in zona Bazinul Portul Nou pe o suprafata de 4230 de metrii ,teren concesionat.Constructia halei de productie si a rezervorului de stocare a gazului lichefiat au fost realizate din resurse proprii.

Instalatia a fost realizata in conformitate cu prescriptiile ISCIR,si a Normelor se Protectie a Muncii,PSI,si a prescriptiilor ID-17\1976.

In anul 2004,societatea a pus in functiune un complex comercial in localitatea Neptun,format la partier din 4 magazine cu o suprafata de 60 metri patrati fiecare,iar la etaj are amenajat un restaurant cu o capacitate de 300 locuri.Intreaga investitie a fost realizata din resurse proprii,terenul fiind proprietatea asociatilor sociatatii,care ,din acest an ambele(atat magazinul cat si restaurantele au fost inchiriate unor societatii din Bucuresti.In prezent societatea are 46 salariati cu contract de munca,pe o perioada nedeterminata dintre care 31 productivi.

In present,principalele organe si posturi de conducere sunt asigurate de cei doi asociatii iar fiecare departament are un sef.

Prezentarea principalelor activitatii si si unitatii componente ale firmei

Privita in ansamblu activitatea firmei se poate inparti in 3 departamente:

a.Departamentul de productie

Acesta reprezinta veriga care a inregistrat inca de la data infiintarii,in medie,peste 80% din cifra de afaceri a societatii.

Activitatea desfasurata in cadrul acestui departament este organizata in cadrul statiei de inbuteliere butelii cu GPL-aragaz,statie situata in Cernavoda.

1.Sectia de umplere,verificare butelii GPL-aceasta sectie este apreciata ca fiind sectia de baza a firmei luind in considerare faptul ca profitul societatii este imfluentat de volumul lunar al productiei realizate.

2.Serviciul de aprovizionare si livrari desfasoara activitatii de manipulare si depozitare a combustibililor de tip G.P.Lasigurand totodata continuitatea procesului de umplere a buteliilor de aragaz prin aprovizionarea cu materii prime si materiale de la furnizori.

b.Departamentul cosmetica auto

Acest departament exista inca de la infiintarea societatii,in Constanta si a recunoscut,pe o perioada de 7 ani o continua diversificare si modernizare a serviciilor oferite.

In cadrul acestui departament functioneaza si un bar cu circuit inchis care deserveste numai clientii spalatoriei auto.

c.Departamentul Financiar Contabil

1.Serviciul financiar

Acesta urmareste incasarea la timp a produselor si serviciilor facturate si totodata elaboreaza planurile de afaceri pentru investitii

2.Serviciul contabil

Principalele activitatii ale acestui serviciu sunt:

-inregistrarea cronologica a operatiilor economice si financiare,prelucrarea si prastrarea informatiilor,atat pentru nevoi proprii cat si pentru diversi utilizatori externi;

-centralizarea situatiilor;

-furnizarea datelor si informatiilor necesare elaborarii programelor financiare;

-controlul operatiilor patrimoniale efectuate si a exactitatii datelor contabile;

-furnizarea datelor si informatiilor necesare intocmirii regulate a a situatiilor financiare anuale;

-incheierea contractelor cu chiriasii obiectivelor turistice din statiunile Mamaia si Neptun

3.Serviciul resurse umane

Activitatea desfasurata de acest serviciu a luat amploare odata cu deschiderea punctului de lucru de la Cernavoda -statie de imbuteliere butelii aragaz,si a investitiilor facute in constructia de complex vile de vacante si hotel in regie proprie.

Serviciul resurse umane incheie si in registreaza contractile individuale si collective de munca,asigura completarea registrului general de avidenta al societatii,si totodata elaboreaza planurile de motivare ale angajatilor.

4.Serviciul de securitate si sanatate in munca

Principalele activitatii ale acestui serviciu sunt:

-elaborarea politicilor de securitate si sanatate in munca

-identificarea si evaluarea riscurilor

-prevenirea accidentelor

-instruirea personalului in domeniul securitatii si sanatatii in munca

Principalii indicatori de performanta ai firmei sunt:

-numarul de angajati: 46 salariati

-productivitatea muncii: 272.398 (pe salariat) lei -profitul:1.320.416.000

-cifra de afaceri:12.530.290 lei

-rentabilitatea comerciala:1.480.000.000lei

-salariul mediu:3.600.000 lei

Acestia sunt calculati in marimi medii pe ultimii 3 ani.

Studierea principalelor domenii si probleme de specialitate economica;

Procesul de management al firmei se bazeaza pe functiile managementului.(previziunea,planificarea ,coordonarea organizarea motivarea. In cadrul functiilor de previziune si planificare conducerea isi intocmeste planul de actiune,pe care il considera cel mai efficient.prin aceasta firma isi stabileste obiectivele esentiale precum si resursele si mijloacele necesare realizarii lor.

In procesul de organizare,firma reuneste toate fazele activitatii acesteia in urma careia aceasta identifica procesele necesare realizarii obiectivelor planificare, in urma careia se grupeaza si repartizeaza,spre executare,personalului abilitat

al acesteia.

Coordonarea si planificarea presupune sincronizarea deciziilor si actiunilor personalului din cadrul previziunii si organizarii.Conducerea organizeaza sedinte cu personalul pentru a clarifica problemele legate de munca si organizare.

Motivarea ,fiind si printre ultimele forme de organizare releva faptul ca doar printr-o motivare adecvata personalul poate sa participe la realizarea obiectivelor firmei.Aceasta este realizata printr-un salariu atractiv,prime,premii,dar si prin sanctiuni.

Controlul urmareste masurarea rezultatelor obtinute,prin comparatii cu prevederile planului.

Firma isi promoveaza activitatea prin marketing mai mult prin politica de pręt si de produs,si mai putin prin politica promotionala si de distributie

Aceasta doreste sa se raporteze permanent la cerintele pietei,prin modelarea ofertei de produse in raport cu dorintele consumatorilor.Conducerea urmareste,de regula asimilarea de noi produse,perfectionarea celor

existente si mentinerea gradului de calitate,si totodata diversificarea si selectia sortimentala.

Organizarea contabilitatii,a mijloacelor fixe si a amortizarii

Prin aceasta se urmareste individualizarea fiecarei imobilizari corporale,de aceea acesta este realizata individual ,pe sectii ,unitati,subunitatii,etc.

Contabilitatea analitica a imobilizarilor corporale se tine folosin Registrul Numerelor de Inventar si Fisa mijlocului fix.

Contabilitatea marfurilor si a stocurilor:

Marfa intrata in societate este insotita de o factura fiscala,dupa care se intocmeste N.I.R.-ul,stabilinduse adaosul commercial si T.V.A-ul neexigibil.

Contabilitatea stocurilor se tine cantitativ-valoric,intocminduse zilnic"Raportul de Gestiune".

Tipuri de credite acordate de banci societatii:

Societatea are in derulare o linie de credit pe o porioada de 6 luni,si doua contracte de leasing financiar pentru 2 autoturisme.

Creditul este contractat pe o perioada de 2 ani rambursabil in 4 transe egale

cu o rata a dobanzii medie de 34,5% an.

Powered by https://www.preferatele.com/

cel mai complet site cu referate


Document Info


Accesari: 3902
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )