Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Aplicatia LP_MED

medicina


Aplicatia LP_MED

Versiunea iunie


Monitorizarea lunara a prescrierii si eliberarii laptelui praf la nivelul medicului de familie


Aplicatia "LP_MED" este modulul aferent medicului de familie in conformitate cu ORDINUL Nr.267/1253 din 21.03.2006. Cu aceasta aplicatie medicul de familie inregistreaza si tipareste informatiile din Anexa 2 si Centralizator . Aplicatia realizeaza si fisierul in formtat electronic petnru raportarea lunara catre DSP.


A.      Instalarea aplicatiei

Se copiaza in directorul de lucru urmatoarele fisiere:

lp_med.exe

lp_med.dbf


B.      Utilizarea aplicatiei

Actualizare

Listare

Utilitare

Sfarsit


1. Functia Actualizare permite actualizarea listei copiilor , a cantitatilor prescrise si optional a cantitatilor eliberate. Are urmatoarele subfunctii:

1.1 Lista copiilor

1.2 Cantitati prescrise

1.3 Cantitati eliberate


Prin functia     1.1 Lista copiilor se actualizeaza informatiile legate de copiii cu varstele cuprinse intre 0 si 12 luni care beneficiaza de lapte praf. Ecranul este impartit in doua ferestre. In prima fereastra este lista alfabetica a copiilor. In fereastara inferioara sunt afisate dinamic restul informatiilor privind un copil: numar fisa, cnp, nume si prenume, sex (M=masculin, F=feminin), domiciliu (U=urban, R=rulral), data nasterii, greutatea la nastere, taia la nastere, varsta gestationala, data intrarii in program, data iesirii din program. Tastele functinale au urmatoarele functii : F4 -adaugare, F5- modificare, F9- stergere, ESC-iesire din functie. La adugare si modificare se fac unele validari si sunt semnalate eventualele erori. Astfel:

codul numeric trebuie sa inceapa cu 5 sau 6 iar daca urmatoarele 6 caractere sunt corect introduse se completeaza automat data de nastere .data intrarii in program trebuie sa fie intre data de nastere si data la care se implinesc 12 luniPrin functia 1.3 Cantitati eliberate se actualizeaza informatiile pentru fiecare cantitate prescrisa. In fuctie de luna eliberarii este cautata luna in care exista o reteta prescrisa . Data eliberarii in cadrul lunii nu poate fi anterioara datei prescriptiei. Daca o cantitate eliberata este zero se goleste automat si data eliberarii daca se raspunde cu 'da' la Corect?
.2. Functia Liste permite obtinerea urmatoarelor situatii:
2.1. Anexa 2 = Fisa copilului

2.2. Centralizatorul medic
Listele obtinute sunt fisiere txt si se pot lista din Word sau Notepad. Anexa 2 se genereaza pentru un numar de copii selectati (selectia/deselectia se face cu ENTER) si este in fisierul Anexa2.txt. Centralizatorul se genereaza pentru o luna indicata si este in fisierul Cent_med.txt.
3. Functia Utilitare are functia de generare a fisierului de raportare catre DSP. Numele fisierlului este LP<parafa>.dbf


4. Functia Sfarsit asigura iesirea din programC.      Raspunsul catre DSP

La DSP se trimite lunar fisierul "LP<parafa>.dbf" dupa actualizarea .


Document Info


Accesari: 3789
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )