Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Ascensionarea si coborirea energiei

medicina
Ascensionarea si coborirea energiei

Una dintre conditiile mentinerii unei bune stari de sanatate este aceea a indeplinirii cu succes a functiilor energiei. Doua dintre aceste functii sint cele de ascensionare si de coborire a energiei.Functia de coborire a energiei este asigurata de catre plamini, in timp ce ascensionarea energiei este guvernata de splina.

Intarirea plaminilor si a splinei va duce la imbunatatirea f 10410o147k unctiilor lor, deci si a celor de ascensionare si de coborire a energiei. De asemenea, exersarea ridicarii si a coboririi energiei va intari functionarea celor doua organe interne mentionate.

Tehnica ce va fi prezentata urmareste ridicarea energiei din abdomenul inferior catre virful capului (persoanele ce sufera de hipertensiune vor executa deplasarea energiei numai pina la baza gitului), urmind ca energia sa se intoarca apoi catre abdomenul inferior, catre zona aflata la baza trunchiului.

Deplasarea energiei este coordonata cu respiratia (pe inspiratie energia va urca, iar pe expiratie va cobori) si cu executarea unor miscari ale bratelor (ce urmaresc sa ajute deplasarea energiei).

Se recomanda ca reprezentarea mentala folosita sa includa si deplasarea luminii o data cu cea a energiei. Concret, practicantul se va gindi simultan la energie si la lumina, mutindu-le pe drumul specificat.

Ascensionarea si coborirea energiei si a luminii prin interiorul corpului presupune strabaterea tuturor organelor interne, a tuturor celulelor aflate in zona trunchiului, a gitului si a capului. In acest mod, in timp vor fi inlaturate eventualele blocaje din partea superioara a corpului, ceea ce are un efect pozitiv in combatarea si tratarea diferitelor formatiuni (chisturi, noduli, pietre, tumori s.a.m.d.) prezente in diferite faze in corpul practicantului.

Pozitia de inceput:

Stind in picioare, cu talpile departate la o distanta egala cu latimea umerilor, palmele atirna de o parte si de alta a coapselor, virful degetelor mijlocii se afla la jumatatea coapselor. Genunchii sint usor flexati, trunchiul este drept, umerii coboriti, virful limbii in cerul gurii. Privirea este orientata catre inainte, fruntea este destinsa, pe fata apare un usor suris. Relaxati intregul corp.

Executia miscarilor:

Va indreptati atentia asupra inimii. Va ginditi ca in zona inimii se afla o lumina foarte puternica, avind culoarea rosie. Lumina umple in timp intregul corp. Este ca si cum corpul ar fi format numai din invelisul sau (interiorul corpului este gol), iar acest invelis se umple, in timp, cu lumina din zona inimii. Fara sa va grabiti contemplati corpul ca fiind luminos, stralucitor, pur. Va ginditi la cea mai buna stare de sanatate pe care ati avut-o vreodata.

Atentia se indreapta spre interiorul abdomenului inferior. Va ginditi ca lumina de acolo este foarte puternica, va ginditi ca in interiorul abdomenului inferior se afla o sfera de lumina si de energie.

Corpul este asemenea unui tub gol pe dinauntru. Pe inspiratie palmele pleaca din partile laterale ale coapselor si se rasucesc astfel incit centrul palmelor sa fie rasucit catre corp< palmele urca prin fata corpului (a abdomenului, a pieptului, a gitului) pina la nivelul capului (prsoanele care au hipertensiune arteriala vor ridica palmele numai pina la nivelul gitului). O data cu ridicarea palmelor va imaginati sfera de lumina si de energie urcind prin interiorul corpului< atunci cind palmele ajung la nivelul capului sfera va ajunge si ea in interiorul capului (pentru cei care au hipertensiune arteriala palmele se opresc la baza gitului, iar sfera ajunge si ea pina la baza gitului).Pe expiratie palmele coboara prin fata corpului, sfera de energie si lumina cobora prin interiorul corpului. In final palmele ajung in fata abdomenului inferior, la baza trunchiului - sfera s-a intors in abdomenul inferior.

Executati de 10 ori ascensionarea si coborirea energiei si a luminii, coordonata cu respiratia si cu miscarea bratelor.

In final, asezati palmele in dreptul abdomenului inferior, centrul palmelor suprapus (centrul palmelor este indreptat spre corp, fiind lipit de corp), pentru barbati palma stinga este in interior si dreapta in exterior, pentru femei palma dreapta este in interior si stinga in exterior. Atentia contempla interiorul abdomenul inferior.

Practica acestei tehnici creeaza in timp abilitatea de a deplasa energia si lumina prin diferitele portiuni ale corpului. Aceasta abilitate poate fi folosita in mod preventiv, dar si in scopul tratarii unor afectiuni. Deplasarea energiei permite deblocarea zonelor in care exista staza energiei sau a fluidelor corpului.

De exemplu, in situatia in care aveti o senzatie de disconfort sau de durere in zona vezicii biliare duceti palma dreapta linga partea dreapta a corpului, in zona de sub vezica biliara, centrul palmei fiind indreptat catre in sus. Va ginditi ca zona in care aveti probleme este asemenea unui tub gol pe dinauntru. Inspirati, ridicati palma prin fata corpului pina deasupra ficatului - in acelasi timp va imaginati o sfera de lumina si energie urcind prin interiorul tubului. Expirati, rasuciti palma astfel incit centrul palmei sa fie indreptat in jos si coboriti palma pina in zona aflata sub vezica biliara. In acelasi timp, va imaginati sfera de lumina si energie coborind prin interiorul tubului. Repetati de citeva ori miscarile descrise, coordonate cu respiratia. Atunci cind inspirati si expirati incercati sa aveti respiratia profunda, continua, iar interiorul corpului sa fie cit mai relaxat.

Acelasi mod de actiune poate fi folosit si pentru alte portiuni ale corpului in care exista blocaje energetice, ce cauzeaza staza fluidelor corpului insotita (sau nu) de dureri.

Situatia insuficientei energetice poate fi de asemenea rezolvata prin deplasarea energiei prin zona afectata. In acest fel are loc si o echilibrare a energiei in interiorul corpului.


Document Info


Accesari: 2886
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )