Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
DESPRE VITA CRYSTAL INSTITUTE

medicina


FLAVIN7


DESPRE VITA CRYSTAL INSTITUTE
VITA CRYSTAL INSTITUTE si-a propus ca scop principal, sa se ocupe de sanatatea oamenilor, adoptând dezvoltarea metodelor si produselor care previn, respectiv vindeca bolile simplu si radical. In aceasta directie, firma se concentreaza asupra descoperirii si tratarii problemelor fundamentale ale organismului uman, si pentru aceasta creeaza si dezvolta noi si noi produse.

Firma VITA CRYSTAL INSTITUTE a fost fondata în 1992 de cercetatorul si inventatorul Szabó László, în Ungaria. Tatal fondatorului a suferit de o boala grava hematopoetica, incurabila. Vazând ca starea de sanatate a tatalui sau se deterioreaza pe zi ce trece, iar situatia medicala prezentata de medici era fara speranta de vindecare, cercetatorul Szabo Laszlo s-a hotarât împreuna cu sotia sa, sa înceapa cercetarile pentru a gasi un remediu natural care sa îl vindece pe tatal sau. Facând cercetari în domeniul produselor naturale, a descoperit remediile care au ajutat la vindecarea tatalui sau, care se bucura si în zilele noastre de o sanatate excelenta.

Succesul deplin combinat cu daruire si pasiune, a oferit si altor oameni sansa si dreptul de a trai.

În urma cercetarilor si dupa mult efort s-a nascut VITA CRYSTAL INSTITUTE, care este în continua dezvoltare si astazi. Centrul institutului se afla în renumita regiune viticola Eger, Ungaria. VITA CRYSTAL INSTITUTE coordoneaza cercetarea, dezvoltarea, productia (majoritatea ingredientelor de înalta calitate sunt colectate din zona orasului Eger conform normelor tehnice) si comertul.

Produsele sunt distribuite printr-un sistem unic MLM (Multi Level Marketing) care a fost dezvoltat cu o metoda de plata multipla.

Cu produsele realizate la Vita Crystal Institute nu se doreste sa se obtina efecte de suprafata, purificatoare si regeneratoare clasice, ci, cu ajutorul substantelor curative naturale, se urmareste patrunderea pâna la radacina problemelor si unde acest lucru este posibil, sa se realizeze înlaturarea lor definitiva astfel încât si eventualii factori care au generat aceste probleme sa fie eliminati.

Multi pun (sau au pus) întrebarea, daca într-adevar se pot obtine astfel de rezultate?

Renumele mondial de care se bucura, sutele de mii de consumatori satisfacuti, bolnavii vindecati, studiile medicale cu rezultate extraordinare ale unor societati medicale din toata lumea, dovedesc faptul ca este posibil.

Vita Crystal foloseste câteva metode unice în lume, pentru realizarea produselor:

. Datorita inventatorului Szabó László, VITA CRYSTAL INSTITUTE dispune de cel mai eficient sistem de separare a moleculelor din lume, cu ajutorul caruia se pot extrage din plante, substante active care pâna acum nu au mai fost extrase, sau doar în parte (de ex. flavonoide rosii). Acest lucru asigura un randament si o concentratie de substante active exceptionale.


. Unica este utilizarea cristalelor din plante, având ca efect punerea în rezonanta a celulelor noastre, cu frecventa starii de sanatate (substantele active a produselor Flavin3, Crystal de Soare, Ulei Crystal, Crema Crystal).


. Produsul TRACE MINERALS 84 este unic deoarece contine 84 de minerale naturale (ex. alte preparate care contin 15-20 de minerale sunt considerate foarte bune).


.si pentru prima data în lume, capsulele cu seminte germinate, cuprind la un loc vitamine, substante minerale si proteine (enzime) care cresc foarte mult eficienta.

Toate produsele, sunt realizate cu o deosebita exigenta si atentie, folosindu-se cele mai eficiente substante active, ceea ce le face sa fie cu adevarat exceptionale si sa aiba rezultate foarte bune în reabilitarea starii de sanatate.

Din martie 2005 România se bucura si ea, alaturi de alte tari cum ar fi Germania, Suedia, Slovacia, Cehia, Serbia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Canada, Libanon, Siria, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita, Vietnam, de produsele realizate de VITA CRYSTAL INSTITUTE contribuind astfel la reabilitarea sanatatii si a mentinerii acesteia, asigurând totodata si posibilitatea de a comanda produsele prin depozitul deschis in tara dumneavoastra.

Testele de calitate ale produselor noastre, respectiv cercetarile sunt efectuate de catre medici, profesori exceptionali ai Universitatii de Medicina din Budapesta, din Pécs si Debretin, multi colegi si membrii Academiei Maghiare de stiinta, ca de exemplu:

Prof. Dr. Dinya Zoltán, oncolog de renume mondial (a lucrat timp de 17 ani în Statele Unite ale Americii), prelegerile sale sunt cunoscute la renumitele universitati de medicina din Europa si Statele Unite ale Americii,

Prof. Dr. Ember István, directorul Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina din Pécs, al Institutului de Sanatate Publica, cercetator in tumori, membru al Academiei Maghiare de stiinte, care a dovedit ca FLAVIN7 împiedica la nivel genetic formarea cancerului,

Dr. Erdős Sándor oncolog, care a condus activitatea corpului medical care a dovedit efectele extraordinare ale lui FLAVIN7,

Prof. Dr. Mink János, care prin modalitatile unice de diagnosticare pe plan mondial, de analizare a parului si a pielii a facut posibila accelerarea cercetarii cancerului si a altor boli,

Dr. Balázs Andrea si Dr. Tóth Géza, care au realizat numeroase produse noi ajutând astfel multi bolnavi,

Regretata Dr. Kovács Zsuzsanna lector universitar, care a fost principalul promotor, fara de care FLAVIN7 nu ar fi fost creat.

Consideram ca împreuna cu aceasta echipa de oameni remarcabili, corespundem provocarilor erei noi care se contureaza, putem sa tinem pasul cu dezvoltarea accelerata a biologiei si stiintei medicale, cu atât mai mult, si putem sa împlinim si un rol conducator în procesul de cercetare, al carui scop este înlaturarea efectelor nocive ale lumii noastre moderne.


Motto-ul firmei: Sanatate - Ajutor - Succes!


Este timpul ca acest motto sa devina realitate si în România.


Va dorim, ca sanatatea si succesul sa va guverneze viata- noi vrem sa va ajutam în aceasta directie.Cu respect, conducerea VITA CRYSTAL INSTITUTEFLAVIN7


Fiindca au consumat:

multi si-au recapatat speranta în viata,

multi au evitat operatii

multi au început o viata noua, deoarece s-au vindecat

multi au putut sa moara în mod demn si constienti


De la aparitia sa de acum 9 ani, suplimentul nutritiv FLAVIN7 a atras atentia stiintei medicale si a bolnavilor în multe tari (din Europa, America, Orientul Mijlociu) si si-a facut numerosi consumatori fideli care marturisesc despre concentratul de flavonoide ca a avut realizari cu totul exceptionale


De atunci se zice: "cei care consuma.stiu"


De ce se numeste FLAVIN7?

Pentru ca el contine flavonoide rosii extrase din 7 fructe (struguri rosii, mure negre, cirese negre, coacaze negre, soc, porumbele, prune).

Important de subliniat: FLAVIN7 este un concentrat 100% natural, nu contine conservanti, coloranti, emulgatori, substante nocive de orice natura.

Ce trebuie sa stim despre flavonoide:

Flavonoidele sunt produsele secundare din metabolismul plantelor fotosintetice, care apartin în categoria compozitiilor de tip polifenoli. Acestea determina culoarea plantelor, dirijeaza reactiile enzimelor, filtreaza razele UV nocive, protejeaza împotriva parazitilor, tocmai de aceea mai sunt numiti ca "sistemul imunitar al plantelor".

Renumitul savant maghiar, Szent-Györgyi Albert a descoperit flavonoidele în 1926, desi activitatea principala si cea mai renumita a savantului a fost producerea formei cristalizate a vitaminei C, pentru care a primit si premiul Nobel. Descoperirea flavonoidelor stârneste tot mai mult interes si recunoastere în rândul oamenilor de stiinta, deoarece cu ajutorul acestora

s-au obtinut vindecari complete a numeroase afectiuni din cele care erau pâna acum considerate incurabile, iar unele dintre ele au fost partial vindecate, obtinându-se astfel o prelungire mult mai mare a vietii.

Flavonoidele, în tarile evoluate, sunt mentionate si apreciate împreuna cu vitaminele, substantele minerale si oligoelementele. În Statele Unite ale Americii, de exemplu, se recomanda un consum zilnic de 150-200 mg de flavonoide. În medicina se cunosc actualmente peste 5000 de feluri de flavonoide, dintre care cele mai multe feluri sunt flavonoide rosii. Trebuie sa stim, ca în afara de plantele rosii, flavonoidele sunt extrase si din citrice, dar efectul acestora este semnificativ mai redus decât a celor rosii. (efectul celui mai puternic produs flavonoid din citrice este de 7 ori mai slab decât efectul FLAVIN7).

Recunoscând importanta flavonoidelor în zilele noastre, mii de tari produc astfel de produse, mai ales Statele Unite ale Americii si Japonia. VITA CRYSTAL datorita inventiei unice pe care o detine(formula speciala de separare a moleculelor), este capabila sa extraga cele mai multe flavonoide rosii, devenind astfel lider mondial în producerea de calitate ale acestora.


"Cine a consumat FLAVIN 7, a fost satisfacut. E bine sa privesti fetele oamenilor când se simt mai bine si sunt satisfacuti. Astfel nu mai este nimic de adaugat."


"Flavin7 nu este panaceu, ci doar elixirul substantelor minunate ce se gasesc în natura."


Szabó László

inventator


Efectele, acceptate din punct de vedere medical, al flavonoidelor rosii, substantelor minerale, vitaminelor din FLAVIN7 asupra organismului:

-unul din cei mai puternici antioxidanti:

- încetineste agravarea bolii Parkinson

- scade posibilitatea aparitiei bolii Down

- încetineste procesele de îmbatrânire

- previne, respectiv scade aparitia arteriopatiei si cardiopatiei, în special a aterosclerozei

- scade fragilitatea intimei vaselor

- previne formarea, respectiv ajuta la îndepartarea placilor arteromatoase

- scade nivelul de colesterol din sânge

- împiedica depunerea colesterolului pe peretele arterial

- întareste respectiv reda elasticitatea peretelui arterial

- scade friabilitatea si permeabiliatea arteriolelor

- are efect coronarodilatator, îmbunatatind circulatia la nivelul miocardului

- îmbunatatesc procesele de metabolism, crescând contractibilitatea miocardului

- are efect benefic asupra hemostazei

- previne procesul trombotic

- previne agregarea trombocitelor

- scade hipertensiunea arteriala

Toate aceste efecte scad la minim riscul aparitiei infarctului miocardic si a hemoragiei cerebrale!

- scade sângerarea în timpul menstruatiei

- atenueaza simptomatologia bolii hemoroidale prin efectul asupra peretelui vascular

- are efect anticancerigen puternic:

- previne procesul cancerigen la diferite nivele (initiere, invazie) si aparitia metastazelor

- în experientele efectuate pe animale s-a aratat ca previne mutatiile genetice

- efecte benefice în diabetul zaharat:

- scade riscul aparitiei diabetului zaharat

- stimuleaza eliberarea insulinei, scazând nivelul glicemiei

- previne aparitia complicatiilor tardive

- are efect hepatoprotector, regenerator:

- în cazul cirozei hepatice normalizeaza testele hepatice

- are efect imunostimulator extraordinar, astfel accelerând procesele de vindecare

- are efect antialergic

- previne eliberarea histaminei

- are efect antiastmatic

- are efect antiinflamator

- efecte bactericide, antivirale si antifungice

- previne formarea edemelor la nivelul membrelor inferioare

- efecte benefice asupra tractului gastro-intestinal

- creste nivelul seric al vitaminei C si al carotinei B

- prin efectul flavonoidelor vitamina C ramâne în organism 10-12 ore în loc de 1,5 ore ce asigura o utilizare de 6-7 ori mai buna

- previne oxidarea vitaminei C si a altor vitamine

- ajuta la regenerarea vitaminei E

- potenteaza efectul binefacator al vitaminelor

- previne distrugerea colagenului

- previne aparitia reumatismului

- ajuta în procesul de epitelizare (în arsuri, leziuni cutanate, interventii chirurgicale)

- previne formarea cariilor dentare

- scade nivelul seric al acidului uric, atenuând simptomatologia gutei

- efecte fotoprotectoare

- atenueaza sau chiar previne aparitia efectelor secundare ale chimioterapiei

- atenueaza simptomatologia asociata leucemiei

- are efect antidepresiv - scade respectiv previne dementa senila

- creste rezistenta la suprasolicitarile psihice

- previne aparitia bolii Alzheimer, respectiv atenueaza simptomatologia bolii deja prezente


Observatie: în afara de efectele enumerate, flavonoidele prezinta si alte efecte benefice, ale caror cercetare si studiere sunt în curs de desfasurare.


"Cei care consuma.stiu!"


Despre capsule, Flavin3 si siropurile Crystal de Soare


Despre capsule:

Efectele capsulelor FLAVIN corespund efectelor siropurilor, componentele de baza sunt aceleasi, dar, fata de cele din urma, contin si colin si aminoacizi. Avantajul lor este ca nu necesita sa fie tinute la rece, sunt usor de transportat, se absorb în intestinul subtire, astfel se exclude posibilitatea intensificarii acidului gastric care poate sa apara la consumarea siropurilor. Substanta activa a 5 ml este egala cu 4 buc. de capsule (indiferent de produsul FLAVIN

Observatie: din punctul de vedere al absorbtiei este mai avantajos consumul siropurilor.


Despre colina:

Colina a fost considerata o substanta nutritiva nesemnificativa pâna acum 5-10 ani. S-a crezut ca organismul produce singur acele 3-4 grame de care are zilnic nevoie. Cele mai noi descoperiri, subliniaza faptul ca, atunci avem activitati mentale si sufletesti intense, folosim dublul necesarului de colina, zilnic. Este important atunci sa-l compensam din exterior cu ajutorul plantelor, deoarece pe de o parte participa la procesul de distrugere a celulelor colesterolul, deci împiedica depunerea acestora, pe de alta parte colinul se transforma în substanta de transfer electric nervos de acetilcolin pe traseul metabolizarii creierului. Daca în organism nu este o rezerva suficienta de colin, atunci simtim ca puterea noastra de concentrare scade foarte mult, ceea ce duce la o stare de iritare si nu ne simtim bine. Creierul bebelusilor, dupa cum stim, se dezvolta foarte rapid, de aceea nu este întâmplator ca într-o doza zilnica de lapte matern se gaseste atâta colin, cât utilizeaza un adult.

Savantii au descris si semnele de carenta a colinului în procesele mentale si în legatura cu memoria. Astfel, daca ne confruntam cu lipsa puterii de concentrare, lipsa memoriei, stari de iritare sau dureri de cap, putem spune ca în organism exista un deficit de colin. Unii cercetatori spun chiar, ca lipsa colinului (combinata cu carente de alte substante nutritive) mareste sansele aparitiei gravei afectiuni Alzheimer. Cauza golurilor de memorie incipiente ne indica aproape întotdeauna faptul ca din principalele substante nutritive care ne sunt absolut necesare si hranesc prima data organele vitale, inima, ficatul, rinichii sunt în deficit si tocmai de aceea în aceste situatii este nevoie de o alimentatie bogata în substante nutritive care contin mult colin si alte substante biologice.

Dupa cum am mentionat, pentru ca organismul nostru sa produca singur o anumita cantitate de colina, este necesara colaborarea altor substante: substante proteice de metionina si serina, acid folic si vitamina B12. Vitamina colin se gaseste în concentratie mare în sorg, în germenii de grâu în stare naturala, iar acum se gaseste si în capsulele Flavin7+.


Despre FLAVIN3

Componentele de baza ale FLAVIN3 corespund componentelor de baza ale FLAVIN7, doar ca sunt în concentratie mai mica (raport de 50%), performanta fiind în acest caz cam la jumatate. De aceea se recomanda mai ales pentru consumul preventiv sau în cazul copiilor cu vârsta mai mare de cinci ani. Fata de FLAVIN7, FLAVIN3 contine si cristale de plante care energizeaza celulele.


Despre siropul Crystal de Soare

Substanta activa a siropului Crystal de Soare este a doua treime din FLAVIN3 iar, avantajul sau fata de celelalte produse FLAVIN consta în faptul ca are un continut suplimentar de fructoza. (si în siropul Crystal de Soare se regasesc cristalele de plante


"Daca suntem de acord ca putem sa ne completam alimentatia noastra cu flavonoide, si în urma acestui fapt toate durerile pe care le simtim datorita bolilor vor deveni suportabile sau vor disparea complet, iar pacientii care au afectiuni incurabile traiesc mai mult decât le-au spus medicii, respectiv anumite boli nu mai apar deloc, atunci putem sa spunem, ca flavonoidele sunt cele mai eficiente substante din gama suplimentelor nutritive."

mentionat la conferinta medicilor, 2004, Szolnok


Ce trebuie sa mai stim despre produsele FLAVIN si utilizarea lor


Produsele FLAVIN sunt siropuri concentrate ale caror substante sunt extrase din fructe alese cu mare grija pe soiuri si locuri de rodire. În regiunea Eger s-a dovedit ca anumite fructe au un continut mai mare de substante active. (Nu întâmplator a devenit renumit Egri Bikavér (Sânge de Taur din Eger ). Fructele sunt cultivate în mod natural, iar fructele nu sunt tratate cu substante chimice.

Continutul de substante active este verificat foarte temeinic, iar acele fructe, care nu corespund conform standardelor, datorita continutului necorespunzator de elemente, sunt eliminate.


Produsele FLAVIN nu contin conservanti (sau alte substante sintetice), tocmai de aceea sunt depozitate în locuri deosebit de sterile. Sticlele sunt de asemenea sterile (de ex. curatirea sticlelor se face printr-un sistem de sterilizare prin ultrasunete).

Preparatele FLAVIN, cu exceptia capsulelor, dupa deschidere sunt obligatoriu tinute în locuri reci, respectiv frigider, deoarece se pot altera.

Înainte de a se consuma, produsele se agit bine.

În compozitia produselor este luata în considerare si urmarita concentratia substantelor active, care pot oscila periodic în plantele culese (chiar si de la an la an) datorita schimbarii anumitor factori. De aceea pe fiecare lot de productie se folosesc cantitati diferite de fructe pentru a mentine constant procentul exact de substante active, indiferent de diferenta de calitate a fructelor. În cazul siropului FLAVIN7, cantitatea de fructe necesara prepararii unei sticle de produs oscileaza între 30-80 kg.


Despre produsele FLAVIN este necesar sa stim ca:

. Subtantele lor active sunt combinate astfel, încât acestea sa se ajute între ele, intensificând efectele de vindecare (au efect sinergic).

Pot fi consumate alaturi de orice alt preparat, respectiv medicamente (se recomanda o diferenta de cel putin jumatate de ora, dar de preferat este 2 ore între consumul produselor FLAVIN si a altor produse).

. Nu apar probleme în cazul folosirii o data a unei cantitati mai mari de sirop. În cazul consumarii unei cantitati mai mari de sirop pot aparea cel mult diaree, arsuri gastrice.

Este recomandat pe lânga (si nu în locul) tratamentelor traditionale, ca sa accelereze procesele de vindecare.

Cum sa consumam produsele FLAVIN?

Se recomanda consumarea dimineata pe stomacul gol (pentru o absorbtie mai mare), dar se poate utiliza oricând, chiar si de mai multe ori pe zi. În anumite cazuri nu se recomanda seara consumul lor, deoarece prin efectul lor energizant poate provoca insomnii.

Sa tinem întotdeauna cel putin 2 minute siropul sub limba, astfel absorbtia va fi mai puternica. Daca vom fi atenti la starile care apar, vom resimti si alte efecte benefice.

În caz de aciditate gastrica sau alte probleme ale stomacului si intestinelor, se pot consuma dupa ce ne hranim. Daca problemele nu dispar, se recomanda consumarea capsulelor de Flavin7, care se absorb în intestinul subtire.

Cât sa consumam?

Daca suntem atenti la semnalele pe care organismul nostru ni le transmite, stim exact când, ce si de cât avem nevoie. Asa este si în cazul consumarii produselor FLAVIN. Dupa ce am stabilit ce cantitate de sirop vom consuma, se recomanda ca aceasta doza sa fie constanta pentru o perioada mai mare de timp, spre exemplu o luna de zile. Daca dupa un consum de 4 luni simtim, ca organismul nu mai are nevoie de o cantitate asa de mare, în luna urmatoare reducem doza. Daca constatam ca afectiunile noastre au disparut sau simtim ca nu ne mai este necesar siropul FLAVIN7, putem trece sa consumam siropul FLAVIN3 sau la utilizarea siropului Crystal de Soare.

Este recomandata o pauza dupa un anumita perioada de timp (la început dupa 4-6 luni), ca organismul sa poata functiona si fara ajutor. În cazul unui organism care este slabit si cu multe afectiuni, produsele pot fi folosite permanent.

Observatie: Deoarece suntem permanent expusi influentelor nocive de toate felurile, este recomandat si oamenilor care sunt asa zis "sanatosi" sa consume timp de 4-6 luni, 10-20 ml din siropul FLAVIN7 pentru fortificarea si purificarea organismului. Preventiv, dupa aceasta, se recomanda consumul zilnic de 5 ml (peste 40 de ani 10 ml) pâna ce simtim, ca trebuie sa reducem doza sau sa tinem o pauza.

În cazul oamenilor care sunt bolnavi se recomanda consumul zilnic de 15-20 ml din siropul FLAVIN7, în cazuri mai grave chiar mai mult (nu apar efecte secundare), pâna ce nu apare în mod evident si dovedit îmbunatatirea starii de sanatate sau vindecarea. Dupa aceea pentru a întari organismul si mai mult se recomanda consumul zilnic a 5 ml (peste 40 de ani 10 ml) din siropul FLAVIN7, FLAVIN3 sau siropul Crystal de Soare.

În cazul utilizarii capsulelor trebuie sa stim, ca substanta activa a 4 buc. capsule corespunde a 5 ml sirop (indiferent de tipul FLAVIN).

Recomandare: În general, pe lânga consumul produselor FLAVIN se recomanda consumul produsului 84 TRACE MINERALS deoarece acesta are un continut ridicat de substante minerale. Aceste doua produse se completeaza foarte bine întrucât, flavonoidele intensifica foarte puternic efectul substantelor minerale.Despre radicali liberi si antioxidanti


Domeniul de cercetare al antioxidantilor ce au rolul sa elimine efectele nocive ale radicalilor liberi, este ramura stiintei medicale, care la momentul actual se dezvolta cel mai rapid. Astazi fiecare medic, biochimist, biolog care tine pasul cu stiinta, acorda mult mai multa atentie studiului acestora, deoarece sunt componentii semnificativi a prevenirii bolilor.

Ce sunt radicalii liberi?

Radicalii liberi sunt atomi supraîncarcati, molecule sau compusi carora lipsindu-le un electron, devin instabili Ei fura un electron de la diverse macromolecule (ADN, ARN, proteine) pentru a se stabiliza chimic, iar tintele preferate sunt acizii grasi polinesaturati din membranele acestora. Furtul de electroni produce o reactie în lant, procesele celulare normale se transforma într-un adevarat haos care în cele din urma deregleaza functionarea normala a celulei. Varietatea radicalilor liberi existenti sau formati în natura ca urmare a multor procese (radiatii ultraviolete, gama, actiunea unor particule specifice, etc.) face clasificarea acestora extrem de dificila.

Din punct de vedere al naturii elementului care contine electroni neîmperecheati, radicalii liberi pot fi clasificati în:

Radicali liberi ai oxigenului, radicali liberi ai azotului, compusi aromatici, compusi de tip chinonic si semichinonic, acizi nucleici, radicalul thiil

Ne vom ocupa în continuare de radicalii liberi ai oxigenului deoarece acestia sunt cei mai numerosi.

Dintre moleculele de oxigen (O2) ajunse în organism prin respiratie o parte se divid, iar atomii de oxigen deveniti astfel reactivi (radicali liberi) dauneaza peretelui celulelor când ajung la acesta. Acest proces se aseamana cel mai mult cu ruginirea(oxidarea). În aceasta directie colorarea în maro a marului taiat în doua este un bun exemplu Celulele noastre sunt expuse permanent reactiei de oxidare, care alaturi de un numar suficient de mare de antioxidanti are un rol benefic. Problema este ca, daca echilibrul dintre radicalii liberi si substantele antioxidante se rastoarna, oxidarea excesiva poate genera catastrofe la nivelul organelor.

Primul stadiu al formarii bolilor este vatamarea peretilor celulari, cauzata de oxidare, desi acestia pot fi vatamati si prin infectii (virusi, fungi, bacterii), radiatii, substante otravitoare.

Mentiune: FLAVIN7 împiedica îmbolnavirea peretilor celulari nu numai prin continutul de antioxidanti, dar si prin efectul de întarire a sistemului imunitar (prevenind raspândirea virusilor, fungilor, bacteriilor). De aceea este recomandat în prevenirea bolilor.

Dupa parerea cercetatorului Dr. Dinya Zoltán cea mai primejdioasa actiune umana este "respiratia", deoarece cu fiecare inspiratie intra în organism 60 de milioane de molecule de oxigen, din care o mare parte, în lipsa cantitatii corespunzatoare de antioxidanti, devine reactiv. Daca celulele sunt puternic expuse oxidarii, acestea se îmbolnavesc la nivel de gena. În urma acestui fapt celulele noi, apar sub forma mutanta în organe. Oxidarea acestor celule genereaza în timp diverse anomalii.

Vatamarea celulelor poate duce practic la orice boala grava, ca de exemplu cancer, arterioscleroza, probleme de inima, plamâni, ficat, rinichi, inflamatii, infectii, vatamarea creierului etc. S-a demonstrat ca si îmbatrânirea este rezultatul în cea mai mare parte a oxidarii celulelor.

Aceste probleme pot fi prevenite, respectiv procesul de îmbatrânire poate fi semnificativ redus, prin introducerea în organism a unei cantitati corespunzatoare de substante antioxidante. Antioxidantii sunt mentionati din aceasta cauza drept secretul longevitatii.

De ce se formeaza radicali liberi?

Dupa cum am aflat, o parte din moleculele de oxigen ajunse în organism prin respiratie pot deveni reactive. Acest proces de oxidare se intensifica si mai mult atunci când apare stresul sau se respira mai rapid (cu exceptia sportului). Radicalii liberi se mai pot forma si datorita radiatiilor UV, radiatiilor cu microunde, fumului de tigara, diluantilor industriali, chimicalelor, aditivilor alimentari(E-urilor), adica datorita efectelor nocive ale mediului actual în care traim. Alti factori care contribuie la formarea radicalilor liberi mai sunt alimentatia necorespunzatoare, sedentarismul, obezitatea, slabirea sistemului imunitar alcoolul.

Ce numim antioxidanti?

Antioxidantii sunt substante care împiedica formarea radicalilor liberi. Câteva exemple: flavonoizii, vitamine (mai ales vitamina C si E), seleniul, zincul si beta-carotenii, N-acetil cisteina, acidul alfa lipoic, coenzima Q10 (foarte populara in industria cosmetica), extractul de ceai verde, ginkgo biloba Unul din cei mai puternici antioxidanti din lume sunt recunoscuti ca fiind flavonoidele. Acestia ajuta ca organismul sa aiba întotdeauna un numar mai mare de antioxodanti, ce vor lupta si vor elimina dusmanii nostri cei mai de temut si anume radicalii liberi.În concluzie: cercetarea antioxidantilor este cea mai noua ramura a stiintei medicale, a carei importanta este incontestabila. Astazi, produsele medicale, suplimentele nutritive, cosmeticele, ce contin antioxidanti, sunt raspândite pe întreaga planeta, ajutând astfel într-un mod foarte eficient la prevenirea si vindecarea bolilor.

Vita Crystal Institute îsi exprima bucuria de a fi creat un produs unic, cu un continut marit de antioxidanti, care are la baza flavonoide puternice.

FLAVIN 7, contribuie activ la pastrarea sanatatii Dumneavoastra si a familiei Dvs.


Despre îmbatrânire


La douazeci, treizeci de ani suntem sanatosi, frumosi, musculosi, avem privirea stralucitoare, suntem vitali, avem gândirea limpede. Dupa cincizeci de ani ne chinuie osteoporoza, lipsa de calciu, durerile lombare, probleme de articulatie si de organe, ne cade parul, pielea se rideaza, puterea scade, uitam unde ne punem lucrurile, etc.

Oare asa trebuie sa fie? Asa mare diferenta trebuie sa fie între tineri si batrâni?

Desigur ca nu.

Fata de aceasta, în România vârsta medie a unui barbat este de 68 ani, a unei femei de 75 ani.

Atunci unde este problema?

În urma carui fapt îmbatrânim cu 35-45% mai repede decât ar trebui? Îmbatrânirea nu se mentioneaza în nici un tratat medical ca fiind o boala.

Dar daca îmbatrânirea fizica, ramolirea psihica si intelectuala este atât de accentuata, este evident ca putem vorbi de o vatamare serioasa a fiintei umane, deci de o boala.

Ce înseamna îmbatrânirea?

În informatiile de mai jos sunt aratate degradarea uriasa a corpului fizic a unui om în vârsta medie de 75 de ani, fata de un om în vârsta de 30 de ani:

- capacitatea rinichilor scade cu 20-30%

- puterea muschilor scade cu 30%

- numarul fibrelor nervoase scade cu 15-20%

- capacitatea vitala a plamânilor scade cu 50%

- vederea si auzul scad cu 70-80%

- la vârsta de 80 de ani un om îsi pierde 70% din puterea de la 30 de ani.

si înca nu am vorbit de bolile inerente ale batrânetii, de dependenta de medicamente, de ramolirea psihica etc. În urma oxidarii (vezi partea despre radicalii liberi) celulele noastre se îmbolnavesc. În cazul unui nivel ridicat de radicali liberi se îmbolnavesc celulele chiar la nivel de gena, de unde iau nastere noile celule mutante. Acest procese dauneaza în timp organismului de unde survine si îmbatrânirea prematura.

Astfel în cazul folosirii unei cantitati corespunzatoare de antioxidanti împiedicam în mare masura procesul prematur de îmbatrânire. De aceea antioxidantii sunt numiti cheia tineretii. Conform cercetarilor stiintifice, odata cu introducerea antioxidantilor în corp se poate mari durata de viata a soarecilor albi cu 20%, iar a anumitor viermi cu 100%.

Prin consumul regulat de substante antioxidante nu numai viata poate fi prelungita, ci poate creste durata de viata a organelor, astfel reducem procesul prematur de îmbatrânire, putând atinge o batrânete mult mai sanatoasa, cu o calitate a vietii mult mai buna.

Ca posibilitatea unei vieti lungi si sanatoase sa nu para un fenomen utopic, amintim de poporul hunz, unde batrânii traiesc în medie 100-120 de ani. Hunzii traiesc între Pakistanul de Vest, India si China. Alimentele lor au fost pâna la începutul secolului XX mâncaruri simple, naturale, iar doza zilnica a vitaminelor a fost de zece ori, iar în cazul anumitor vitamine de o suta de ori mai mare decât doza recomandata în mod oficial. Hunzii au uimit populatia civilizata nu numai prin vârsta înaintata, dar si prin organismul lor sanatos. Cercetarile stiintifice au demonstrat, ca numeroase boli grave la poporul hunz nu exista.

Dupa parerea doctorului american, Dr. Matthias Rath:


"Un om ar trebui în mod normal sa ramâna sanatos pâna la sfârsitul vietii. Acceptabil ar fi, ca oamenii foarte vârstnici (cam la 100 de ani sau mai mult) sa moara din cauze naturale."
Despre bolile de inima si ale sistemului vascular


Medicina mentioneaza bolile de inima si ale sistemului vascular întotdeauna împreuna, deoarece sunt în strânsa legatura. Functionarea necorespunzatoare a inimii dauneaza sistemului vascular, iar sistemul vascular vatamat dauneaza inimii.

Bolile de inima si ale sistemului vascular sunt cele care fac cele mai multe victime la nivel mondial. Cele mai multe decese sunt înregistrate din cauza vatamarii organelor datorate ateriosclerozei, infarctului miocardic, hemoragiei cerebrale, trombozei si emboliei. Aceste boli survin în general subit, cu toate ca pentru formarea lor se necesita mai multi ani, chiar zeci de ani de îmbolnavire a organelor. Datorita faptului ca afectiunile sunt realizate în timp, ameliorarea sau vindecarea lor se va face tot în timp si cu eforturi sustinute.

Putini oameni stiu ca modul lor trepidant de viata în care traiesc, alimentatia necorespunzatoare, consumul substantelor nocive, viciile, stresul, maresc sansele formarii bolilor de inima si ale sistemului vascular. Astfel înca din anii " 80, 30% din populatia tarilor evoluate au decedat în urma acestor boli, comparativ cu anul 1800 când astfel de decese daca abia existau. Conform unei alte informatii, putem spune noi, dramatice, actualmente în Europa la fiecare al saselea minut, moare o femeie din cauza problemelor de inima si ale sistemului vascular (fata de barbati, la femei predispozitia spre aterioscleroza este mult mai redusa pâna la aparitia menopauzei). Este cu adevarat dramatic.


Despre rolul sângelui:

Sângele este mijlocul de transport al diferitelor substante, respectiv mijlocul proceselor care iau parte la reactii. Sângele contine globulele rosii care transporta oxigenul si bioxidul de carbon, globulele albe (care au rol în eliminarea virusilor, bacililor în fagocitoza, în cazul unui sistem imunitar care functioneaza bine), aminoacizii, catalizatorii, vitaminele, substantele minerale, oligoelementele, flavonoidele, grasimile si glucidele (care regleaza sistemul energetic al corpului), colesterolul, proteinele, trombocitele, etc. Cei cinci litri de sânge strabat corpul furnizând o cantitate corespunzatoare de oxigen si substante nutritive organelor, astfel încât sa asigure functionarea optima a acestora. De aceea este foarte importanta pastrarea sanatatii sângelui si al sistemului vascular.

Daca echilibrul componentelor din sânge se schimba, de exemplu: nivelul glucozelor sau nivelul colesterolului devine prea ridicat, tensiunea arteriala oscileaza. Aceste procese nocive influenteaza fiecare organ în proportii diferite.

Daca sistemul vascular si inima functioneaza bine, raportul cantitativ si calitativ al componentelor sângelui este corespunzator, hranim si fortificam organismul în mod corect, sansele de a ne îmbolnavi scad la minim.

Importanta sângelui a fost subliniata deja de culturile antice, de întelepciunea populara, fiind asemanata de multe cu viata însasi. Putem aminti câteva exemple: stramosii nostri, când doborau un vânat, îi beau sângele pentru a capata forta vitala a acestuia.

Asemanarea cu ideea de viata este dovedita si de expresiile "si-a dat sângele pentru tara", "a platit cu sângele".

Rolul sângelui a fost important si în cadrul evenimentelor semnificative, cum ar fi, ritualuri religioase, amintind nu în ultimul rând împartasania care exista si în prezent în crestinism.

Despre ateroscleroza:

Practic aproape fiecare om batrân sufera de ateroscleroza mai mult sau mai putin avansata, dar în ultima vreme poate fi observata din ce în ce mai mult, în faze incipiente si la oamenii tineri.


Ce înseamna ateroscleroza?

Membrana interna a peretelui vascular (coroida interna), în urma unor factori (oxidanti, hipertensiune, diabet zaharat, fumat, bioxid de carbon, virusi, alimentatie necorespunzatoare, stres, vatamari fizice, etc.) se îmbolnaveste, iar moleculele adipoase (colesterol LDL), sarurile de calciu (calciu) care au intrat prin vatamarile astfel create, se depun. Astfel peretele vascular se îngroasa. În urma acestor depuneri în timp se micsoreaza diametrul arterelor de sânge, care poate duce la obturarea lor, cauzând astfel daune grave organismului. De exemplu: infarct miocardic, hemoragie cerebrala, boli organice, etc.

Din cauza calcifierii peretelui vascular se pot crapa vasele capilare. Aceasta va cauza formarea cheagurilor de sânge (tromboza), care pot obtura vasele de sânge deja strâmte (embolie). Aceasta poate avea drept rezultat vatamarea, sau moartea organelor, necesitând amputarea extremitatilor, dependenta de medicamente, paralizie, chiar si moarte.

Cunoscând acestea, ne putem imagina în ce masura dauneaza ateroscleroza întregului nostru corp. Organul nostru care este obisnuit cu o anumita cantitate de substante nutritive, de oxigen etc. primeste cu timpul tot mai putin sânge, rezultând astfel vatamarea sa, iar în timp chiar moartea organului respectiv.

O alta afectiune grava este hipertensiunea cauzata de ateroscleroza, deoarece printr-un diametru mai mic este necesar sa treaca aceeasi cantitate de sânge care trebuie sa strabata vasele. Cu marirea tensiunii arteriale, inima este expusa treptat la eforturi din ce în ce mai mari, care în timp duc fara echivoc la grave leziuni cardiace. Hipertensiunea este în acelasi timp cauza vasoconstrictiei, deoarece trombocitele expuse la presiuni mari ranesc peretele interior al vaselor, astfel începând procesul aterosclerozei.

stiinta medicala cunoaste trei forme ale vasoconstrictiei: cerebrala, ale membrelor si arterei coronare.

Din pacate, daca pe unul din organe apare vasoconstrictia, va aparea într-o mai mica masura si în celelalte doua, deoarece factorii care au dus la formarea vasoconstrictiei pot ajunge în orice punct al corpului.


De la ce vârsta si în cât timp se poate forma ateroscleroza?

La autopsia soldatilor de 18-20 ani cazuti în razboiul din Vietnam medicii au constatat ca, aproape fiecare tânar prezenta începerea vasoconstrictiei. Unii savanti reduc faza initiala a vasoconstrictiei la vârsta de 15 ani. Ca vasoconstrictia sa fie vizibila, adica sa produca vatamari organice, sunt necesari 10-15, chiar si 20 de ani. Dupa trecerea acestui timp vasele se vatameaza în asa masura, ca practic vindecarea completa a acestora nu mai este posibila. Pe baza rapoartelor medicilor autopsisti stim, ca în cazul unor batrâni, vasele erau calcificate în asa masura încât, la o presiune mai mare s-au spart.


Care sunt factorii care predispun la ateroscleroza?


Nivelul ridicat de colesterol (LDL), sedentarismul, obezitatea, stresul, oxidarea, fumatul (mai ales din cauza bioxidului de carbon), hipertensiunea, leziunile fizice, diabetul zaharat (80% din diabetici decedeaza în urma aterosclerozei), dar si vârsta înaintata este astazi un factor care ne predispune la ateroscleroza.

Datorita continutului foarte ridicat de flavonoide rosii, produsele FLAVIN reduc fragilitatea intimei vaselor, care prin aceasta împiedica formarea primei faze a aterosclerozei. Reduce nivelul de colesterol din sânge, dilueaza depunerile adipoase, calcaroase pe peretele vaselor, fortifica si redau elasticitatea peretilor vaselor sangvine, reduce permeabilitatea, fragilitatea capilarelor, împiedicând astfel formarea trombozei, largeste arterele coronariene, îmbunatateste alimentarea cu sânge a musculaturii inimii, împiedica lipirea trombocitelor, care formeaza depuneri datorate fragilizarii peretilor vaselor de sânge, reduce hipertensiunea. Prin efectul antioxidant semnificativ pa care îl are împiedica în sânge oxidarea nociva.

Prin aceste efecte complexe flavonoidele împiedica îmbolnavirea inimii si a sistemului vascular, iar daca aceasta s-a format deja, reduce efectele negative.

Drept dovada citam cuvintele lectorului universitar, Dr. Kovács Zsuzsanna:

"În cazul administrarii frecvente, flavonoidele, prin efectul lor antioxidant si stabilizator al peretilor vaselor de sânge, atât la barbati cât si la femei, indiferent de vârsta, împiedica aparitia calcifierii, dizolva si elimina depunerile astfel formate."


Consumând produsele FLAVIN, în cazul în care nu avem o boala grava, parametrii sângelui se normalizeaza, fortificând astfel organele, mentine elasticitatea vaselor, iar prin alimentarea optima cu oxigen a sângelui viata noastra va fi caracterizata de prospetime, constiinta limpede, rezistenta intelectuala si fizica marita.


"Cei care consuma.stiu."


Despre cancer


Cancerul este fenomenul când pe un anumit tesut dat încep sa se divida celule peste normal. Zilnic se genereaza sute de mii de celule canceroase în organismul fiecarui om, dar aceasta nu înseamna formarea bolii, deoarece în noi sunt si mecanismele corectoare. Problemele încep când factorii care predispun la cancer se acumuleaza în asa masura pe parcursul mai multor ani, respectiv când mecanismul corector al sistemului imunitar se vatameaza în asa masura, încât organismul nostru nu mai este capabil sa combata celulele canceroase.

Care sunt factorii care ne predispun la cancer?

Este vorba de niste factori foarte complecsi. Exista substante care combinate cu alte substante produc efecte nocive asupra celulelor, altele cauzeaza vatamari doar în anumite cazuri, în functie de tipul uman. Putem fi de acord, ca introducerea permanenta a substantelor a.n. "straine corpului" pot cauza cancer. Toate "alimentele" exagerat încalzite, prajite, arse, conservantii sintetici, colorantii, emulgatorii, unele tipuri de radiatii, substante toxice, fumatul, etc. pot cauza cancer.

În baza acestora, cancerigen poate fi consumul frecvent de cartofi prajiti, carnea prajita, fripturile, cafeaua (boabele de cafea sunt prajite la 220-330°C), fumatul, cele mai multe anticonceptionale (mai ales daca se combina cu fumatul), mediul poluat, alimentele încalzite în cuptorul cu microunde, stilul de viata dezordonat, etc.

Toate aceste influente reduc stocul de antioxidanti de care organismul dispune, permitând oxidarea celulelor, care, pe lânga multe alte efecte nocive, este unul din cei mai puternici factori cancerigeni.

Formarea cancerului este un proces lung. O tumoare de 2 cm, în functie de tipul de cancer, se poate forma în 3-5 ani. Când observam, este deja ireversibil. De aceea si în acest caz atragem atentia asupra preventiei. Daca suntem atenti, sa ne hranim sanatos, sa facem anumite cure de detoxifiere a organismului eliminând astfel substantele toxice din organism, sa eliminam stresul, sa ne fortificam trupul prin sport, sa avem grija de functionarea eficienta a sistemului imunitar, sa consumam zilnic cel putin 1,5 l de apa (nu racoritoare sintetice), astfel ca substantele toxice sa iasa din organism, in afara predominantelor genetice, putem elimina complet sansa formarii cancerului.


Despre efectul anticancerigen al produselor FLAVIN:

Produsele FLAVIN, deoarece contin o concentratie mare de antioxidanti, fortifica sistemul imunitar, purifica organismul, chiar mai mult, studiile efectuate au aratat ca s-a reusit recodarea genelor cancerigene. Daca se va folosi FLAVIN7 în mod frecvent, practic putem exclude formarea cancerului în organism.

Dr. Ember István, directorul Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina din Pécs, al Institutului de Sanatate Publica, profesor universitar, cercetator in domeniul oncologic, studiaza de mai multi ani produsele anticancerigene. A scris o serie de articolele care prezinta cercetarile sale si atesta afirmatiile noastre de mai sus în ceea ce priveste produsul FLAVIN7

".Deja dupa primul experiment au aparut rezultate incredibile. Ember István a vaccinat sobolani si soareci cu o puternica substanta cancerigena, DMBA. Micutele animale au primit o doza de FLAVIN7 si zilnic DMBA. S-a recoltat din sângele lor în prima, a doua si a treia zi, iar analizele au aratat, ca la animalele care au primit substante protectoare si anume FLAVIN7, chiar si cea mai puternica substanta cancerigena a fost eliminata si astfel nu s-au mai dezvoltat celule cancerigene.

Pe parcursul urmatorului experiment domnul profesor a fost curios sa vada, ce se întâmpla daca administreaza FLAVIN7 la animalele bolnave. De data aceasta au implementat în organismul soarecilor mai multe tipuri de tumori letale. Primul grup experimental nu a primit nici un preparat curativ, astfel acesta a murit în 2-3 saptamâni. Al doilea grup experimental a primit permanent din concentratul de fructe FLAVIN7 având ca rezultat faptul ca tumoarea a crescut mult mai lent si animalele au trait de cinci ori mai mult. Experimentele de prevenire si vindecare au dovedit fara echivoc efectul exceptional al concentratului de fructe FLAVIN7

(Vasárnapi Blikk, Mai Nap, 27. martie 2005)

"Locul flavonoidelor în prevenirea tumorilor este deosebit de important, deoarece este capabil sa dovedeasca efecte chiar în stadiul incipient, când formarea tumorii morfologice înca nu a început, ci sunt doar schimbari observabile la nivel de gena."

(Crystal Magazin, anul II. nr. 3 din 2005)

În fructele care compun FLAVIN7 sunt prezente antocianele, rezveratrolul, kvercetinul, likopinul, care sunt cele mai cunoscute compozitii care împiedica dezvoltarea tumorilor.

FLAVIN7 împiedica în mai multe faze procesul formarii tumorilor, în faza de initiere (de început), de evolutie (avansata), de compresie (vatamare din cauza presiunii), chiar si de invazie (intrarea celulelor canceroase în sânge) si de metastaza (transpunere, adica vatamarea altui organ pe lânga cel initial).

Datorita acestor efecte mentionate mai sus, FLAVIN7 este capabil sa împiedice dezvoltarea cancerului. În faza initiala poate rezulta chiar eliminarea procesului de îmbolnavire, în fazele avansate poate elimina durerile, respectiv poate prelungi viata (chiar si cu mai multi ani) bolnavului. În faza finala asigura o relativa lipsa a durerilor, mai multa putere si o constiinta limpede pentru muribund. În cazul fazei finale este important sa subliniem, conform celor mai multe relatari ca, bolnavul a fost pâna la sfârsit constient si a putut muri în general fara dureri, pastrându-si demnitatea umana, ceea ce este un lucru important atât pentru bolnav, cât si pentru rude si medici.

Cercetarile VITA CRYSTAL INSTITUTE se desfasoara si în prezent. Trebuie sa amintim si numele profesorului Dr. Mink János, care prin metoda sa unica pe plan mondial de diagnoza cu ajutorul pielii si a parului, a dus la accelerarea în mare masura a cercetarilor colegilor sai în domeniul oncologic. Prin aceasta se deschid noi posibilitati de descoperiri în departamentul oncologic al institutului.

"Din o suta de bolnavi de cancer nouazeci si cinci ar putea evita boala. Doar cinci procente exista predispozitii genetice pentru formarea tumorilor, în celelalte cazuri noi, suntem singurii responsabili pentru formarea lor."

"Substantele din plantele cu care ma ocup, respectiv FLAVIN7 pot încetini într-o masura semnificativa efectul substantelor cancerigene. Daca tumoarea este deja în faza avansata, se poate întâmpla ca nici un medicament si nici o substanta sa nu mai ajute. Nu exista remediu care sa ajute în orice caz si în totalitate.

Dar este o realitate, ca Flavin7 a redat deja multor oameni, care au suferit de boli grave, forta si pofta de viata."

Szabó László, cercetator


De ce avem nevoie de suplimente nutritive?


Deoarece Pamântul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. În ultimii o suta de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substantele minerale si oligoelementele. Poluarea solului, apei si aerului a daunat în asa masura compozitiei substantelor minerale, ca în zilele noastre nu se mai regasesc în natura cum erau acum o suta de ani.

. în ultimii 25 de ani s-a marit de noua ori utilizarea îngrasamântului chimic si de treizeci si doua de ori utilizarea pesticidelor

. poluarea aerului, aciditatea (în loc de acceptata valoare 5,4-6,0 pH a scazut la 4,5 pH în zonele municipale, dar s-au masurat deja si valori de 2,2-3,0 pH, ce depaseste aciditatea otetului si a lamâii) a crescut în mare masura, în urma carui fapt s-a agravat si starea solului

. între 1979 si 1985 în regiunea antarctica continutul de ozon a scazut cu 40%, în urma caruia a crescut radiatia ultravioleta asupra Pamântului

. continutul în bioxid de carbon al atmosferei creste anual cu 0,3% (de exemplu în ultimii 50 de ani a disparut jumatate din padurile Pamântului, în urma carui fapt a scazut permanent furnizarea oxigenului catre atmosfera).

. anual mor 2,7-3 milioane de oameni în urma poluarii aerului

În urma acestor efecte nocive continutul în substante active al alimentelor noastre s-a redus foarte mult.


Sa privim, de exemplu, schimbarea continutului de substante minerale al unui mar între anii 1914 si 1992:

În 1992 ar fi trebuit sa consumam în medie mai mult de 10 mere ca sa introducem substantele active ale unui singur mar din 1914. Desigur, aceasta stare caracterizeaza compozitia de substante minerale, continutul de vitamine si alte substante active ale tuturor legumelor si fructelor.

si rezultatele analizelor efectuate între 1966 si 1990 de Universitatea Agricola din Gödöllő atesta acest fapt. Sa urmarim, conform cercetarilor, în ce masura a scazut continutul de microelemente si vitamine al urmatoarelor plante:


Deci sa nu ne mai miram, ca suntem mai obositi, ca avem un sistem imunitar mai slab, ca boli grave cum sunt cancerul, astmul bronsic, alergia se propaga în general.


Despre stilul nostru de viata:


Pe parcursul a multor milioane de ani organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscarea zilnica regulata. În ultima perioada, dar mai ales în ultimii o suta de ani stilul nostru de viata s-a schimbat în mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluat, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultraviolete si altele au daunat mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Astazi, de exemplu, un om consuma anual în medie 4 kg de substante sintetice (conservanti, coloranti, emulgatori, potentatori de consistenta etc.).

O curiozitate: multumita conservantilor, în Anglia dupa 30-50 de ani cadavrele înca nu au început sa se descompuna! Ne putem, deci, închipui cum prin aceste substante sintetice, daunam functionarii naturale a celulelor noastre?

Consumam aproape de trei ori mai mult zahar decât ne este necesar, iar surplusul de energie astfel creat, datorita stilului de viata sedentar, se depune, cauzând obezitate, diabet zaharat, boli ale inimii, ale sistemului vascular, respectiv boli psihice.

O alta problema grava este rafinarea alimentelor, în urma caruia continutul acestora de substante minerale, vitamine si alte substante active naturale scade în foarte mare masura sau sunt eliminate complet.

si apa de la robinet s-a schimbat, în general se gasesc 60 000 de substante chimice în ea, din care companiile de purificare a apei au reusit sa filtreze aproximativ 20.

Pamântul nu mai este cel de odinioara, si nici noi nu suntem. De aceea este recomandat sa recurgem la suplimente nutritive, deoarece nu putem mânca zilnic 5-15 de kg de fructe, legume, ca sa introducem cantitatea de substante nutritive într-adevar necesare organismului nostru.

FLAVIN7 contine concentratul a 30-80 kg (în functie de substantele active) de fructe si purifica, fortifica si hraneste într-o masura extraordinara organismul nostru.

Preparatul 84 TRACE MINERALS contine toate substantele active minerale pe care le gasim în natura. Prin consumul lui putem sa restabilim rezerva optima de substante minerale ale organismului.

Pe baza datelor de mai sus putem concluziona ca: în lumea noastra transformata avem nevoie de suplimente nutritive, ca sa putem compensa efectele nocive ale mediului înconjurator, astfel încât sa ajungem mai aproape de starea de sanatate pe care au avut-o odata stramosii nostri.


Rolul FLAVIN-ului7 în prevenirea si vindecarea bolilor


În 2002 a luat nastere fundatia neguvernamentala "Cu Flavin pentru sanatate". Aceasta fundatie a organizat un concurs pentru medici. La acest concurs au participat 55 de medici, medici de familie, medici de specialitate, medici de spital si policlinici, voluntari. Acestia au efectuat pe parcursul administrarii suplimentului nutritiv FLAVIN7 mai multe analize clinice în legatura cu modificarile clinice noi aparute, efectele de prevenire a bolilor, schimbarile realizate în procesul de evolutie si vindecare a bolilor. Analizele au fost efectuate sub conducerea oncologului Dr. Erdős Sándor.


Rezultatele analizelor

Fundatia a asigurat FLAVIN7 pentru un total de 467 de bolnavi.    60% din medici (33 din 55 de persoane) au efectuat studiu sumar adecvat evaluarii si prelucrarii.

10 medici, desi au primit materialul de analiza, nu au trimis nici un raspuns, ce a afectat un total 79 de pacienti.

12 medici au trimis fise de observatie incomplete, neadecvate pentru prelucrare, ce reprezinta 93 de pacienti.

Astfel 172 de pacienti nu au fost evaluati si nu au luat parte la experiment.

Au ramas 295 de persoane (100%) pentru care s-au efectuat analize clinice, între 1 noiembrie 2002 si 30 octombrie 2003.

Rezultate:

1.) Bolnavi cu probleme de inima si ale sistemului vascular: 31 de persoane, 10,5%

La 68% a bolnavilor cu probleme de inima si ale sistemului vascular, deci în 21 de cazuri s-a îmbunatatit starea clinica cardiorespiratorie.

La 8 pacienti (26%) starea a stagnat, nu s-a schimbat,

în 2 cazuri (6%) putem vorbi de înrautatirea starii.

În cazul bolnavilor cu probleme de inima si ale sistemului vascular s-a îmbunatatit în mod categoric rezistenta, a scazut numarul sufocarilor, tensiunea arteriala s-a echilibrat.

(Figura nr. 2)


2.) Bolnavi cu tumori: 232 de persoane (220 de persoane cu tumori maligne, 12 de persoane cu tumori benigne), 78,2%

la 30% din pacientii cu tumori maligne starea a fost sigur stabila, asociata cu calitate buna a vietii, la 89 de bolnavi (40%) putem vorbi de o îmbunatatirea univoca a starii de remisie a bolii, în 65 de cazuri (30%) s-au observat progrese. (Figura nr. 3)

Pe parcursul analizelor clinice ne-am convins asupra faptului ca FLAVIN7 îmbunatateste clar si substantial calitatea vietii bolnavilor, scade sau previne efectele secundare ale chemoterapiei, este hepatoprotector si protejeaza împotriva cardiotoxicitatii.

A redus durerea bolnavilor cu osteoplastie. Dupa tratament de chemoterapie, hemograma (numar globule albe si trombocite) s-a normalizat într-un timp mai scurt.

Am constatat cu o placuta surprindere, ca FLAVIN7 influenteaza în mod benefic buna dispozitie a pacientilor, iar la mai multi s-a constatat în mod evident ca are efect antidepresiv.

În timpul studiului s-au produs 30 de decese din bolnavii cu tumori maligne, din care 12 persoane datorita stadiului avansat al bolii nu au corespuns criteriilor de selectie ale pacientilor.

În cazul celor care au decedat în timpul studiului, medicii si rudele au declarat, ca aproape pâna în ultima zi pacientii au trait fara dureri si constienti pâna în ultimele clipe ale vietii, ceea ce este foarte important. (Figurile nr. 4 si 5)

3.) Grup de alte boli: 32 de persoane, 11,3% (Figura nr. 1)

Grupuri de alte boli: ciroza, hepatita, diabet, catar pulmonar cronic, astm bronsic, alergii.

Faptul ca la bolnavii cu ciroza decompensata valorile functiilor ficatului s-au normalizat dovedeste univoc efectul hepatoprotector al FLAVIN-ului7.

În cazul diabetului melitic nivelul glicemiei a scazut treptat si s-a instalat o stare de echilibru.

La bolnavii suferinzi de catar pulmonar si bronhial expirarea de oxid de azot s-a redus semnificativ, ceea ce indica si ameliorarea inflamatiei cailor respiratorii.

Un caz interesant a fost bolnavul cu vasoconstrictie rezultata dintr-un diabet grav, care la începutul studiului putea sa parcurga doar 10 m fara dureri (distanta dysbasica), iar dupa 5-6 luni aceasta distanta a crescut la 200-250 m, urmata de îmbunatatirea semnificativa a starii subiective si psihice.


Majoritatea medicilor care au luat parte la acest studiu declara cu convingere, ca FLAVIN7 a avut un efect deosebit de benefic asupra pacientilor si accentueaza importanta sa în aplicarea preventiva.


Dr. Erdős Sándor

Medic primar de specialitate, oncolog

Directorul studiului clinicDespre pastrarea sanatatii si importanta prevenirii bolilor


"Sanatatea nu este totul, dar fara sanatate totul este în zadar."

Schopenhauer

Din punct de vedere social, în ordinea importantei sanatatea buna, situatia materiala buna, situatia familiala buna, (inclusiv relatia de cuplu) pozitia sociala si renumele sunt în general factorii cei mai importanti pentru o viata armonioasa si fericita. Baza însa, este sanatatea! O persoana bolnava poate într-o anumita masura sa lupte pentru dobândirea de bunuri materiale, rar poate cuceri o persoana de sex opus, iar dobândirea unei pozitii sociale bune este aproape imposibila.

Bolile cronice sunt poate cele mai mari nenorociri din lume. Nu putem scapa de ele decât cu eforturi foarte mari. Sunt în noi. Nu le putem dezbraca dupa masa. Doar în cazuri rare putem spera ca trec. Depindem de medici, si ce este mai rau: sunt însotite de dureri permanente. Sunt mai cumplite decât captivitatea, deoarece nu gratiile exterioare ne fac neputinciosi, ci durerea interna permanenta, care este o captivitate ce ne limiteaza în corp. Boala cronica face deseori nu numai neputinta exprimarii de sine, dar ne duce catre moarte. Ce este si mai rau, prin suferinta noastra îi facem sa sufere si pe cei care ne sunt noua apropiati. Suntem o permanenta obligatie pentru ei, în unele cazuri chiar participam la distrugerea carierei lor, a independentei lor materiale. Boala, pe lânga suferinta, înseamna si greutati financiare, deoarece trebuie sa procuram medicamente. Cu cât boala este mai grava, cu atât mai scumpe sunt medicamentele. si nu avem ce face, daca vrem sa traim, trebuie sa le procuram. Foarte multe familii si-au facut datorii mari si s-au ruinat din punct de vedere financiar pentru ca o ruda avea nevoie de operatie sau medicamente aduse din strainatate! si din pacate putini bolnavi s-au si vindecat, cu toate ca s-au facut imense sacrificii materiale.

Poate ca Dumneavoastra, va gânditi acum, ca nu ajungeti niciodata într-o astfel de situatie. Conditiile noastre de viata si statisticile arata, din pacate, ca daca acum nu întreprindem ceva, pentru mentinerea sanatatii, la batrânete vom suferi aproape sigur de câteva boli grave, care vor aduce mari suferinte. Cunoastem foarte multe cazuri, când un om aparent sanatos a decedat de infarct miocardic subit sau de cancer.

Daca neglijam sanatatea noastra, boala poate sa apara oricând, la oricine.

În România bolile s-au raspândit într-o masura incredibila. În general putini stiu, în ce masura. Prietenii, cunostintele, când îi întâlnim, nu mentioneaza, ca sunt bolnavi. Desi nu sunt macinati numai de o boala.

Practic, în prezent, în România, oamenii sanatosi sunt o raritate!


În anul 2004 în România erau înregistrati oficial 16.205.255 de persoane, adica 74,77% din populatie ca fiind bolnava!

Va vine sa credeti? si câti bolnavi nu au avut posibilitatea, încrederea sa consulte un medic! Acestia nici nu sunt înregistrati! Problema cea mai mare este ca numarul bolnavilor creste de la an la an. Fata de 2000 pâna în 2004 numarul bolnavilor înregistrati a crescut cu aproape 15%! Acest lucru nu este normal! Pur si simplu nu ar trebui sa fie asa. Este inacceptabil ca aproape 75% din populatia tarii sa se îmbolnaveasca în decurs de un an. Totusi este un fapt.


Care poate fi cauza acestui val catastrofal de îmbolnaviri? Care sunt cauzele în urma carora organismul a 16 milioane de oameni s-a îmbolnavit?

În România îngrijirea medicala este în numeroase cazuri primitiva. Aceasta este o cauza.

Cel mai important factor care adus la aceste îmbolnaviri este ca medicina nu pune accent pe prevenirea bolilor.

Populatia nu stie, cum ar trebui sa se alimenteze, cât de important este sa consume substante minerale, vitamine, suplimente nutritive, nu stie cât de nocivi sunt factorii externi (tutun, alcool, conservanti, poluarea pamântului, apei, aerului etc.*), lipsa de miscare, stresul, nesiguranta.

De exemplu, fata de România, în majoritatea tinuturilor din China, daca 15-20% din pacientii unui medic se îmbolnavesc, acel medic este demis si i se retrage dreptul de libera practica. De aceea în China este interesul medicilor ca pacientii lor sa traiasca sanatosi si sa previna aparitia bolilor. Fata de aceasta, daca în România o organizatie sau un individ tine o conferinta informativa despre importanta suplimentelor nutritive sau prevenirii bolilor - în cele mai multe cazuri - este luat în derâdere. Desi este vorba de un lucru simplu si logic: cum pentru întretinerea unei masini, a locuintelor, a calculatoarelor, etc. este nevoie de un control si o verificare periodica, depanare, astfel si organismul nostru necesita îngrijire, regenerare, revigorare, un program de odihna.

Iar cele mai bune preparate de regenerare sunt suplimentele nutritive. Numai ca în România a preveni nu a devenit înca o moda. Rezultatul este vizibil! Desi ar fi mult mai simplu sa prevenim boala, decât sa o vindecam.

În tarile evoluate din Europa acest lucru este bine cunoscut. De exemplu în Suedia s-a pus în practica un asa mare accent pe îngrijirea dintilor, ca o parte din medici vin în România la practica, pentru ca la ei sunt putine carii sau dinti de extras, si nu au posibilitatea sa exerseze plombarea sau extractia. La noi însa cei mai multi adulti au dinti falsi! Acest exemplu ilustreaza, ce înseamna prevenirea. Pur si simplu faptul ca nu se produce boala. În România gasim în mod exceptional informatii oficiale minime legate de prevenirea bolilor. Populatia nu stie, ca printr-un stil de viata adecvat, prin alimentatie si consumarea suplimentelor nutritive ar putea sa previna majoritatea bolilor! În România se utilizeaza într-un singur caz suplimente nutritive - daca boala s-a produs deja si atunci când sansele de a ramâne în viata sunt minime.

Suplimentele nutritive au rolul principal de prevenire.

Nu sunt medicamente. Consumarea lor este recomandata si dupa aparitia bolii, deoarece fortifica organismul si de multe ori sunt capabile sa si vindece, dar functia lor de baza este prevenirea, regenerarea. De aceea, pâna suntem sanatosi, este recomandata utilizarea suplimentelor nutritive, si astfel devenim imuni la cele mai multe boli!

*Vezi detaliile la capitolul "De ce avem nevoie de suplimente nutritive"..


Cum pot preveni suplimentele nutritive aparitia bolilor?

Caracteristica suplimentelor nutritive este ca în general sunt produse din materii prime naturale si sunt compuse din substante minerale, vitamine concentrate, în cazuri rare din concentrat de flavonoide. Rolul lor este de a completa alimentele care sunt extrem de sarace în minerale, vitamine, din cauza mediului extrem de vatamat, cu substante nutritive indispensabile pentru a mentine un organism sanatos.

Întrucât corpul nostru nu dispune de cantitatea suficienta de substante minerale, vitamine, oligoelemente, este normal sa se deterioreze încet. Nu se mai poate lupta cu factorii nocivi si apar boli acute sau cronice. Spre deosebire de acest fapt, daca dispunem de suficiente oligoelemente, vitamine, minerale, organele noastre functioneaza foarte bine, astfel încât sunt slabe sanse pentru a ne îmbolnavi. Trebuie sa stim, ca aparitia bolii se datoreaza în mare masura lipsei vreunui oligoelement, vreunei vitamine, sau vreunui mineral.

De exemplu scorbutul apare din cauza carentei vitaminei C, anemia a vitaminei B12, rahitismul a vitaminei D, hemeralopia a vitaminei A. În prezent medicina nu prezinta suficient carentele ce se afla în spatele bolilor. Acest fapt este dovedit de cuvintele savantului Szent-Györgyi Albert, laureat Nobel:

"Daca din cauza alimentatiei necorespunzatoare cineva raceste si moare de pneumonie, diagnosticul va fi pneumonie si nu alimentatia necorespunzatoare, iar medicul sau a tratat probabil doar pneumonia."

Dupa parerea mai multor cercetatori, daca furnizam o cantitate mare de vitamine organismului, bolile se reduc sau dispar.

Sa observam câteva cazuri atestate medical: vitamina E consumata în cantitate mare a redus posibilitatea aparitiei infarctului miocardic cauzata de ateroscleroza arterei coronare, a marit imunitatea, a îmbunatatit starea suferinzilor de boala Alzheimer, a scazut lipsa de memorie si sansele aparitiei cancerului de prostata, vitamina C a redus simptomele astmului bronsic, a îmbunatatit starea bolnavilor SIDA si a diabeticilor vârstnici, a scazut sansa ca la batrâni cristalinul sa devina cenusiu, vitamina B a calmat durerea, vitamina A a îmbunatatit starea suferinzilor de cancer etc.

"Corpul uman este capabil sa faca minuni: Daca primeste substantele nutritive necesare si refacerea sa nu este împiedicata de cauze sufletesti grave - chiar si bolile deja formate se pot ameliora, chiar disparea."

Dr. Lenkei Gábor

"Daca lipseste numai o singura vitamina sau daca este prezenta într-o proportie scazuta, aceasta influenteaza în mod negativ functionarea tuturor celorlalte vitamine. Materia fizica a corpului nostru se schimba anual în proportie de peste 97%. Noul nostru corp este compus fara exceptie din substantele introduse prin alimente. Calitatea acestor substante nutritive determina calitatea noii structuri celulare, nivelul functionarii si rezistenta sa la boli."

Dr. Michael Colgan

Astazi în lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. si pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor, despre vindecari miraculoase.


FLAVIN7 se deosebeste în multe privinte de celelalte suplimente nutritive. În urma studiilor medicale realizate au aparut 46 de efecte benefice, curative, pe lânga efectele constatate la bolnavi, ce nu au fost înca studiate din punct de vedere medical. S-au adunat aproape o mie de relatari ale oamenilor din Ungaria, care au marturisit ca, prin utilizarea frecventa si perseverenta a remediului FLAVIN7 s-au produs ameliorari si vindecari nesperate. S-a constatat caracterul sau preventiv în numeroase tari.

În continuare vom analiza preocuparea precara în domeniul preventiei, având ca punct de plecare decesele din România.

În 2003 în România doar 0,18% au decedat de batrânete. Prin otravire, în accidente 5,29%. Restul de 94,53% au decedat în urma bolilor cauzate de vatamarea organelor interne. (Datele din 2003 sunt destul de generale).

Chiar si acum 100 de ani o astfel de statistica ar fi fost inimaginabila. Atunci procentul decesului de batrânete a fost mult mai mare.

Chinurile mortii sunt groaznice. Oare din cei 94,53% câte persoane au decedat în chinuri groaznice,din cauza bolilor incurabile? Asa cum în viata nu ne este indiferent cum traim, tot asa nu ar trebui sa ne fie indiferent cum murim. Fiecare om moare, dar ar fi cu totul altfel, daca am parasi aceasta lume precum stramosii nostri, in mod firesc, fara dureri si suferinta.

Pe parcursul consumarii regulate a FLAVIN7 putem sa ne prelungim viata noastra si a rudelor cu mai multi ani, si în cele mai multe cazuri asigura posibilitatea unui deces omenesc!


Daca vom consuma frecvent si perseverent remediul FLAVIN7, ne vom putea prelungi viata si putem avea o moarte demna!


Pe baza statisticii de deces din 2003 vom analiza care sunt bolile care duc la deces, si care prin consumarea frecventa a remediului FLAVIN7 ar fi putut fi înlaturate în mare parte:

Daca luam în considerare ca si în cazul în care consumam frecvent remediul FLAVIN7 pot aparea, într-o mai mica masura, boli, atunci în loc de 87,49% putem vorbi la modul real de un procent de prevenire de aproximativ 75%.

Probabil, pare incredibil ca prin consumarea frecventa a unui supliment nutritiv putem înlatura aproximativ 75% din cauzele deceselor, dar daca luam în considerare ca FLAVIN7 are cel putin 46 de efecte fundamentale benefice, care actioneaza permanent asupra organismului nostru, înca înainte de îmbolnavirea lui, atunci devine clar cum Flavin7 ne poate ajuta sa traim mai mult si sanatosi.

Dezvoltarea stiintei medicale a adus aceasta larga posibilitate de prevenire.

Iar Dumneavoastra aveti sansa, sa luati la cunostinta acest fapt.

Multi ar dori pe lumea aceasta, sa dispuna de aceasta informatie. Informatia este o comoara imensa.

Au fost cazuri, când dupa prezentarile colaboratorilor VITA CRYSTAL oamenii au întrebat pe un ton trist, aproape acuzator: nu puteati sa veniti mai devreme? Mama, tata, unchiul (dupa caz) a murit acum 6 luni, sau de câteva luni (dupa caz) de cancer, infarct miocardic etc.


Scopul nostru este ca în viata dumneavoastra sa nu se mai produca astfel de evenimente nedorite si neplacute.

Scopul nostru este sa ramânem cu totii sanatosi. Asa cum prin metoda inventatorului Szabó László, tatal sau a reusit sa învinga moartea, cu ajutorul remediului FLAVIN7, tot astfel si dumneavoastra aveti aceasta sansa.

În final, scopul nostru fundamental este ca prin informatiile adecvate, sa aveti posibilitatea de a decide asupra calitatii vietii si sanatatii dvs.

Va dorim sa preveniti bolile si sa traiti o viata lunga si sanatoasa!


"Daca exista sanatate, exista spor in toate!"

Întelepciune populara


Efectele FLAVIN7 asupra constiintei


Atentie: Efectele FLAVIN7 descrise în urmatorul capitol sunt bazate pe observatii individuale, cercetarile medicale în aceasta privinta sunt înca în faza de pregatire!

Ne putem întreba, daca exista într-adevar un preparat care poate avea efect asupra constiintei, psihicului nostru?

Earl Mindell, autorul renumit al Bibliei Vitaminelor declara:

"Experimentele au dovedit faptul ca bolile mintale pot fi provocate si înlaturate prin modificarea nivelului de vitamine din organism."

Deci nu numai ca vitaminele pot avea efect asupra constiintei noastre, dar pot înlatura în mod concret boli mintale! Este bine sa retinem ca flavonoidele rosii intensifica efectul multor vitamine, si ca au un efect mai puternic decât acestea!

De câtiva ani, stiinta medicala a ajuns la concluzia ca glandele endocrine din organismul nostru au un rol mult mai important. Practic functionarea defectuoasa a glandelor are un rol important în producerea mai multor boli grave. De exemplu, functionarea necorespunzatoare a pancreasului duce la aparitia diabetului zaharat, lipsa estrogenului din ovare duce la osteoporoza, ateroscleroza, iar functionarea necorespunzatoare a glandei tiroide duce la aparitia sindromului Basedorf.

Glandele noastre se afla într-o interdependenta speciala si complexa. Hipofiza este glanda endocrina care coordoneaza activitatea celorlalte glande intr-un mod direct sau indirect. Daca functionarea hipofizei este armonioasa, ea are un efect benefic asupra functionarii armonioase asupra tuturor celorlalte glande. Hipofiza si hipotalamusul sunt în legatura foarte strânsa.

Conform unor observatii individuale, este foarte probabil ca FLAVIN7 sa influenteze benefic functionarea hipofizei si hipotalamusului. În acest sens cercetarile medicale sunt în curs de desfasurare, si speram ca în 2007 se vor finaliza.

Conceptele despre rolul hipotalamusului au fost schimbate în mod revolutionar prin cercetarile realizate de catre Candace Perth Ph. D., profesor al facultatii de medicina din Georgetown. Noile concepte au fost publicate în cartile sale: Moleculele sentimentelor si Corpul tau este subconstientul tau. Rezultatele sale revolutionare au fost sustinute de Dr. Joe Dispenza, profesor universitar din Atlanta, biochimist, chiropractician, cu diplome de anatomie, psihologie, neurochimie, neuropsihologie si genetica.

Dupa parerea celor doi profesori:

"Exista o parte a creierului numita hipotalamus, care este ca o fabricuta unde se asambleaza substante chimice, corespunzând anumitor emotii pe care le experimentam. Aceste substante chimice se numesc peptide. Ele sunt alcatuite din mici lanturi secventiale de aminoacizi. Corpul este practic o unitate de carbon care fabrica 20 de aminoacizi diferiti. Împreuna, ele formeaza structura sa fizica. Corpul este o masina care produce proteine. În hipotalamus, micile lanturi de proteine, numite peptide, sunt asamblate în anumite neuro-peptide, sau hormoni neuronali, care se potrivesc cu starile emotionale, pe care le experimentam zilnic. Deci exista substante chimice pentru furie, tristete, pentru starea de victima, pentru pofta. Exista substante chimice care se potrivesc fiecarei stari emotionale pe care o experimentam. si în clipa în care experimentam acea stare emotionala, în creierul nostru, hipotalamusul va asambla imediat peptida respectiva, si apoi o va elibera în fluxul sanguin. Din momentul în care ajunge în sânge, îsi croieste drum pâna la diverse centre sau parti ale corpului nostru. Fiecare celula a corpului nostru are acesti receptori exteriori. O singura celula poate avea mii de receptori la suprafata sa, deschizând-o catre lumea din afara. si atunci când o peptida ajunge la suprafata celulei, ea practic se pozitioneaza pe suprafata receptoare, se conecteaza la celula. Peptida se comporta ca o sonerie, facând ca celula sa reactioneze. ... În exteriorul celulei, exista miliarde de locatii de receptare, al caror rol e pur si simplu de a receptiona informatia primita . Un receptor la care s-a cuplat o peptida transforma celula în multe moduri. Declanseaza o întreaga serie de fenomene biochimice în cascada, si unele dintre ele pot chiar sa produca schimbari în nucleul celulei."

Conform cercetarilor, s-a descoperit ca în hipotalamus se genereaza diferite peptide corespunzatoare diferitelor noastre stari emotionale, care influenteaza functionarea celulelor, si astfel starea de sanatate a întregului organism. Dupa parerea lor, emotiile, gândurile noastre pot modifica celulele, chiar si la nivelul nucleului. Dupa parerea lui Candace Perth, emotiile, gândurile noastre reglementeaza în totalitate acele procese fizice, care sunt responsabile pentru functionarea organismului nostru.

"Organismul nostru este influentat de gândurile si sentimentele noastre.Trebuie luat în considerare, ca în fiecare etapa a digestiei fiecare muschi constrictor se deschide si se închide, fiecare grup muscular cere hrana, toate acestea aflându-se sub influenta emotiilor."


"Practic mintea noastra ne creeaza corpul."

Dr. Joe Dispenza mai declara, ca substantele chimice rezultate în urma gândurilor si emotiilor frecvente (încordare permanenta, stres, sau chiar dimpotriva, viata plicticoasa, monotona) distrug în asa masura celulele noastre, încât dupa un timp nu mai pot efectua nici macar functiile fundamentale:

"Bombardând zilnic celula cu aceleasi gânduri si emotii care vor genera anumiti compusi chimici, atunci când celula respectiva se va divide va produce o celula-sora sau o celula-fiica. Celula urmatoare va avea mai multe locatii receptoare pentru acele neuro-peptide emotionale si mai putine locatii receptoare pentru vitamine, minerale alti compusi nutritivi, pentru schimbul intercelular de hrana, sau chiar pentru eliminarea produsilor reziduali.

Orice proces de îmbatrânire este rezultatul unei productii scazute de proteine.

Ce se petrece când îmbatrânim?

Pielea îsi pierde elasticitatea: elastina e o proteina.

Ce se întâmpla cu enzimele?

Nu mai digeram la fel de bine.

Ce se petrece cu lichidul sinovial?

Toate acestea sunt proteine fara de care noi întepenim.

Ce se petrece cu oasele?

Se subtiaza.

Deci orice proces de îmbatrânire este rezultatul unei productii inadecvate de proteine.

si atunci apare întrebarea:

Conteaza într-adevar ce mâncam?

Procesul nutritiv mai are vreun efect, daca dupa 20 de ani de stres emotional, celula, nu mai are nici macar locatiile receptoare, pentru a primi sau permite intrarea compusilor nutritivi necesari mentinerii sanatatii?"

Parerea profesorului este ca, noi oamenii daca nu traim o viata diversificata, bogata în sentimente si gânduri , acceleram foarte mult procesele de îmbatrânire, si participam activ la distrugerea propriul nostru corp. Descoperirile mentionate anterior dovedesc în mod incontestabil ca constiinta noastra are un rol deosebit de important în mentinerea sanatatii. Principalul mijloc de manifestare al constiintei se pare ca este, hipotalamusul (si hipofiza, în strânsa legatura cu acesta). Constiinta noastra "se transforma" în substanta chimica cu ajutorul hipotalamusului. Cunoscând aceste informatii, putem întelege câteva fenomene cunoscute pâna acum în stiinta medicala:

De exemplu bolile psihosomatice (produse pe baza de nervi). Esenta lor consta în faptul ca, desi exista unele simptome care ne trimit la anumite boli, îmbolnavirea organului respectiv nu poate fi dovedita medical. În astfel de cazuri este recomandata schimbarea mediului înconjurator, armonizarea vietii, iar în caz contrar, cu timpul va aparea si îmbolnavirea organelor.

In acest fel si efectul Placebo îsi gaseste raspunsul. Aceasta înseamna, ca medicii administreaza o tableta practic fara efect medicamentos, care are ca rezultat un efect pozitiv! De exemplu "analgezic" - si într-adevar durerile bolnavului scad. Efectul Placebo este luat foarte în serios peste tot în lume. Cercetarile în acest sens se clarifica încet, în ce cazuri, si când poate fi aplicat. De exemplu în Statele Unite ale Americii se aloca anual 5 milioane de dolari pentru cercetarea efectului Placebo. Cum poate fi explicat fenomenul Placebo? Deoarece bolnavul este convins ca primeste un medicament adevarat, constiinta sa va fi impregnata de starea de sanatate sau fara dureri etc., iar hipotalamusul începe sa produca peptidele corespunzatoare, care, ajungând la celulele corespunzatoare, îsi exercita efectul.

În stiinta medicala cunoastem si cazuri surprinzatoare referitoare la acest fenomen:

În 1952 Dr. Albert Mason, psihoanalist, nestiind ce boala grava trateaza de fapt, a vindecat cu metoda psihanalitica (prin utilizarea sugestiei care a facut ca pacientul sa creada ca este sanatos) un pacient care suferea de un fel de psoriazis, letal si incurabil. (Pacientul traieste si astazi!) Dupa clarificarea fisei medicale vindecarea parea miraculoasa. Magazinul englez Time a relatat evenimentul, în urma caruia multi care sufereau de probleme asemanatoare l-au cautat pe Dr. Mason, dar alta vindecare nu s-a mai produs.

Pe baza relatarii doctorului, în urma unei greseli el nu a stiut cât de grava este boala tratata si de aceea a crezut ca pacientul poate fi vindecat. Aceasta încredere pe care medicul o avea a facut ca si pacientul sa fie convins ca se poate vindeca de aceasta boala. În alte cazuri când Dr. Mason stia de gravitatea bolii, datorita faptului ca nu a putut sa creada în posibilitatea vindecarii, aceste tratamentele au esuat.

Probabil hipotalamusul are rol si în cazul miracolelor produse în viata religioasa. În cazul sfintilor crestini s-au produs de exemplu numeroase cazuri inexplicabile biologic. Probabil ca sufletul pur, starile sufletesti stabile, constiinta puternica daruita lui Dumnezeu au produs în corpul lor modificari incredibile. Ca exemplu merita sa o mentionam pe Maica Theresa Neumann, sfânta bavareza care a trait în secolul XX ducând o viata sfânta. Timp de zeci de ani ea a mâncat zilnic numai o bucatica de prescura (pâine de la împartasanie), fiind în tot restul timpului în post negru. Cu toate acestea Sfânta se bucura totusi de o sanatate excelenta. Cazul ei a fost analizat de Dr. Fritz Gerlich, care la început a crezut-o escroaca, dar în urma analizelor facute s-a convins de autenticitatea vietii ei sfinte si astfel a scris biografia vietii ei cu mare respect.

Prin urmare putem vedea, ca starea sanatatii noastre nu depinde numai de alimentele consumate, de tratamentele medicale. Este extrem de important sa furnizam corpului substantele nutritive corespunzatoare (deoarece si acestea ne pot influenta constiinta), cum la fel de important este si modul nostru corect de gândire si starea noastra sufleteasca pozitiva. Cu o atitudine pozitiva putem intensifica, accelera vindecarea corpului, mentinerea sanatatii, iar cu stari pesimiste putem îngreuna functionarea organelor!

Între corp si constiinta exista o legatura asa de strânsa, ca practic sanatatea noastra depinde în totalitate de starile noastre sufletesti.

Cercetari în acest sens au fost efectuate mai ales de medicii Thorwald Dethlefsen si Rüdiger Dahlke, care în 1983 au publicat cartea "Drum catre împlinire". Desi atunci legatura între hipotalamus si starile noastre nu putea fi dovedita, acesti medici au descris cauzele sufletesti reale ale multor boli. Ei au numit concret care este legatura dintre boala si starile dizarmonioase care produc acea boala. Cartea a avut un succes extraordinar la nivel mondial. În 1992 Rüdiger Dahlke a continuat relevarea cauzelor sufletesti ale bolilor în cartea sa, "Boala, limbajul sufletului". De asemenea si aceasta carte a sa a devenit best-seller la nivel mondial.

Conform declaratiilor lor, fiecare boala are o cauza sufleteasca, care, daca nu este tratata, va duce la boala. Daca problema este rezolvata numai printr-o anume interventie fizica, operatie, tratament medicamentos, boala poate apare în aceeasi forma sau într-una asemanatoare. Parerea lor este sustinuta si de cercetarile lui Candace Perth .

Sa vedem câteva exemple în legatura cu ce boala si ale caror stari emotionale se datoreaza.

Una din pericolele erei noastre este cancerul. Dupa parerea lui Dahlke celula canceroasa se formeaza în urma faptului ca persoana duce o viata retinuta, în conformitate cu asteptarile celorlalti, nu comunica în mod corect, nu are o personalitate matura, nu dispune de baze sufletesti profunde. Sa nu ne lasam indusi în eroare: aparent multi bolnavi de cancer sunt oameni de succes, buni prieteni, draguti, hotarâti, chiar si "religiosi". Dar numai aparent! În realitate nu sunt capabili sa se schimbe (sau doar într-o mica masura), vor sa corespunda cerintelor celorlalti si au grija, ca hotarârile luate sa nu fie prea insolite. Lipsa reala de comunicare, lipsa exprimarii a sentimentelor profunde duce la "revolutia" celulelor, si ceea ce bolnavul nu a fost în stare sa faca, adica exprimarea sincera, manifestata si la nivel de fapte, este realizata de celula rupând limitele normale si începe sa se divida.

Esenta vindecarii ar fi ca, bolnavul de cancer sa gaseasca în fiinta lui acele stari sufletesti profunde, care sa ii dezvaluie menirea si astfel sa aiba curajul sa traiasca în conformitate cu aceasta.

Sa privim, spre exemplu, o alta boala, raspândita mai ales în cazul femeilor. Problemele legate de glanda tiroida. Ele apar în numeroase forme, dar în general se poate spune, ca se formeaza din cauza lipsei de destindere, gingasie, spontaneitate. Femeile care au probleme cu glanda tiroida, traiesc în mare masura urmatoarele stari dizarmonioase, sau o parte dintre acestea: încapatânare (îndaratnicie), încordare, stres, aviditate, frica, deznadejde, atasament, reprimarea propriilor dorinte, etc. Ar trebui sa învete sa traiasca în mod spontan, cu usurinta, cu multumire, în prezent, pentru ca vindecarea adevarata sa poata surveni.

Desigur aici am amintit bolile de mai sus doar ca exemple, pe scurt, fara a urmari sa dezvoltam subiectele, deoarece in unele cazuri pot aparea si situatii mai complexe, care necesita analize mai lungi.


Cum ne pot influenta alimentele, constiinta?

Jagadis Chandra Bose este un renumit botanist din India, profesor al Universitatii Prezidentiale, care a inventat crescograful. Acest aparat poate mari plantele de zece milioane de ori. Cu ajutorul crescografului sau, savantul care a terminat Universitatea Cambridge a reusit sa urmareasca dezvoltarea plantelor. Pe baza acestor studii a declarat:

"Graficoanele expresive ale crescografului meu conving si cele mai sceptice minti despre faptul ca plantele dispun de un sistem nervos sensibil si au o viata emotionala diversificata."

Desi descoperirea lui Bósz a fost realizata la începutul secolului XX, si astazi sunt foarte putini cei care cred, ca plantele dispun de sentimente si stari emotionale.

Dr. Dorin Dragos, medic si terapeut naturist care în colaborare cu doi colegi a scris o carte ce se numeste "Plante medicinale pentru tamaduirea sufletului", unde explica starile caracteristice ale numeroase plante medicinale. Medicina Ayurvedica (medicina naturista) din India cunoaste acest fapt de mai multe secole si îsi bazeaza vindecarile pe puterea plantelor, care contineau acele stari specifice. Cu ajutorul medicinii Ayurvedice se poate stabili exact, ce fel de stari emotionale ne induc plantele, atunci când le utilizam. Prin utilizarea frecventa si în mod corespunzator a acestor plante medicinale putem sa influentam în bine toate starile sufletesti negative pe care noi le traim. Adica, prin consumarea frecventa si perseverenta a plantei medicinale care ne induce starea respectiva, constiinta noastra o asimileaza gradat, si îsi exercita efectul prin glanda hipotalamus si asupra functionarii organelor.

Este important sa mentionam, ca la astfel de vindecari, este recomandat sa lasam ca starile specifice ce le induc plantele în noi, sa se manifeste si în viata noastra, nu numai la nivel de constiinta! Medicina Ayurveda a reusit sa stabileasca cu exactitate, care anume sunt bolile care apar datorita mentinerii si trairii unor anumite stari si emotii dizarmonioase (ca si Thorwald Dethlefsen si Rüdiger Dahlke). În urma acestor constatari se recomanda, ce stari armonioase este necesar sa traim pentru a putea fi înlocuite acele stari si emotii negative. În numeroase cazuri, bolnavii care sunt astfel tratati, au relatat vindecari sau ameliorari ale bolilor. De exemplu, daca o boala s-a format în urma lenei, Ayurveda ne recomanda plante medicinale care confera stari dinamice. Gradat bolnavul devine din ce în ce mai dinamic, starile de lene dispar si survine vindecarea. Normal, ca un astfel de tratament este suficient doar în anumite cazuri, mai ales la începutul bolii. Cert este ca starile armonioase ne pot ajuta în mare masura în procesele de vindecare.

Sa privim cu atentie, ce stari armonioase ne induc fructele din compozitia FLAVIN7Starea de naturalete, de profunzime, de atentie, de control asupra tuturor situatiilor, de ghidare, discernamânt, capacitate de a lua decizii corecte, perspicacitate, starea de limpezime a constiintei, de intuitie, de încredere in sine, acces la cunoasterea sigura, în care nu exista nici o îndoiala si care iti da puterea necesara de a realiza ceea ce ti-ai propus, capacitatea de a privi lucrurile în ansamblul lor, de inteligenta, de întelepciune, de a avea o memorie buna, de a fi perseverent, de continuitate, de dinamism, de independenta, de libertate, de a te simti puternic (o mare putere interioara de a rezolva tot ceea ce ti-ai propus, prin forte proprii), de a fi un om de caracter, de destindere, de a avea un caracter hotarât, de rabdare, de bunatate, de stabilitate, de energie, de vioiciune, de satisfactie, de bucurie, de entuziasm si starea de sanatate deplina.

Înainte ca aceste stari sa ne para incredibile, sa ne reamintim imaginea fructelor rosii din compozitia FLAVIN7. Daca ne gândim la coacazele negre, la porumbele, mure - simtim imediat starea de putere, profunzime, independenta evocate de fructele de un albastru profund. În contrast, sa ne gândim, de exemplu, la o piersica taiata în doua. În loc de profunzime, ne evoca starea de voie buna, veselie, placere.

Sa analizam câteva dintre starile enuntate mai sus, exprimate prin prisma experientelor individuale a persoanelor care au consumat sau consuma FLAVIN7

Starea de naturalete.

Când apare naturaletea în fiinta noastra, în mod spontan vom fi expusi la mai putine conflicte atât interioare cât si exterioare, ne facem mai usor întelesi de catre ceilalti, problemele care ne pareau complicate se simplifica ca prin farmec, ne vom putea exprima cu usurinta sentimentele, dorintele, ideile, barbatia, feminitatea, constiinta nationala, devenim mai lucizi etc. - într-un cuvânt, redevenim noi însine. Naturaletea este în strânsa legatura cu starea de constiinta limpede. Ce înseamna acest lucru?

În copilarie am avut cu totii constiinta limpede si puternica. Dar educatia, efectele mediului înconjurator ne-au contaminat cu gânduri si sentimente negative. Trebuia sa ne fie teama sa traversam strada, trebuia sa învatam lectii care nu ne placeau si nu ne foloseau la nimic, trebuia sa consumam alimente pe care noi si corpul nostru nu le doream, trebuia sa stam "frumos",atunci când noi doream sa ne miscam, etc. Apoi au venit lucrurile mai grave: am observat, ca prin înselaciune putem evita sanctiuni, putem primi note mai bune la scoala, etc. Astfel gradat, pâna am devenit adulti, am uitat cum este sa traim cu o constiinta limpede. Constiinta noastra a fost învaluita de o "ceata mentala". Aceasta are doua moduri de manifestare. Ori urmam o viata plicticoasa, ori una necumpatata, hiperactiva. Din pacate strapungem foarte rar cu vederea aceasta obtuzitate, de cele mai multe ori sub influenta unor socuri bune sau rele. De exemplu la nasterea unui copil sau la înmormântarea celor dragi. În aceste clipe se destrama aceasta "ceata mentala" si realizam cum ar trebui sa traim cu o constiinta limpede, dar apoi recadem din nou în lumea iluzorie a "cetei mentale".


Pe parcursul consumarii FLAVIN7 aproape toti au simtit, cum încetul cu încetul gândurile se limpezesc, dispare "ceata mentala" si apare o stare de constiinta permanenta, lucida, vioaie, activa!

Multi au simtit de parca s-ar fi renascut, de parca au învatat din nou sa traiasca!

Profunzime În urma consumarii FLAVIN7 oamenii devin mai profunzi, recunosc de ce au într-adevar nevoie, de ceea ce este important. Încep sa caute ceea ce este esential si sunt capabili de face sacrificii pentru aceasta. Astfel se formeaza un caracter hotarât. Multi au devenit capabili, datorita remediului FLAVIN7, sa decida în probleme pe care le amânau de ani de zile, mai ales pe planul relatiilor de cuplu. Ei au curajul sa ia decizii corecte si în legatura cu schimbarea sau reorganizarea locului de munca. Multi si-au recunoscut de ce au într-adevar nevoie si au avut curajul sa actioneze în acest sens. De exemplu, pe lânga numeroasele activitati care nu sufereau amânare si-au facut timp si pentru excursii. (Înainte acest lucru era de neînchipuit). Au acordat mai multa atentie familiei, au ales afacerile cele mai importante, independent de factorii externi. Multi si-au schimbat obiceiurile de alimentatie, au început sa faca sport, sau au recunoscut ca vor sa-si realizeze dorintele si visele din copilarie si au actionat cu curaj în acest sens. Printre altele deciziile au fost mai usoare, pentru ca a aparut adevarata cunoastere, a ceea ce este corect. Mintea purificata cu ajutorul FLAVIN7 simte acele intuitii*, care vor avea loc si urmareste toate aceste lucrurile presimtite cum se si realizeaza, deoarece cei care au o minte puternica, încredere în sine si multa energie scopul propus se realizeaza cu usurinta.

Rabdarea, perseverenta nu constituie o problema, deoarece zilnic simtim cum ajungem mai aproape de realizarea planurilor noastre. Puterea noastra creste, si micile noastre reusite zilnice ne indica faptul ca ne este din ce în ce mai usor sa atingem scopurile propuse.

Continuitate. Multi oameni duc o viata fluctuanta. Când actioneaza pâna la epuizare, când lenevesc, când se suprasolicita, dupa care sunt nevoiti sa se odihneasca, etc. În cazul continuitatii dispare necesitatea stringenta a odihnei, si a epuizarii prin munca. Se formeaza o stare de continuitate rabdatoare, din ce în ce mai eficienta, care prinde puteri extraordinare. De fapt continuitatea este cea mai rapida cale de dezvoltare, deoarece este pe termen lung. Consumatorii ne relateaza ca în aproape fiecare caz a disparut lenea, comoditatea, neglijenta, excesul si cum a luat nastere starea de continuitate.

Independenta, libertate. Odata cu cresterea puterii interioare apare o credinta ferma, încredere în sine colosala, aproape supranaturala, acea cunoastere adevarata, stabila, sigura, când nu exista nici o îndoiala si când nimic nu ne mai opreste pentru a atinge scopurile propuse. Aceasta este o stare asemanatoare cu aceea a unui luptator, care se pregateste de lupta singur, în munti, si stie, ca de el depinde câstigarea bataliei.

Întelepciune. Ca efect al remediului FLAVIN7 apare o legatura permanenta cu lumea profunda, înteleapta a subconstientului. De fapt aceasta întelepciune depaseste limita personalitatii si cu ajutorul intuitiei intra în contact cu subconstientul colectiv, cu acea experienta profunda, înteleapta care se acumuleaza de sute de mii de ani în subconstientul colectiv.

*Parerea lui Albert Einstein despre intuitie:

"Intelectul are rol infim în descoperirile geniale. În astfel de clipe ceva strafulgera constiinta noastra, si este ceea ce numim intuitie. De multe ori gasim solutia fara sa stim, de unde provine."

Tocmai de aceea atunci când avem acces la aceste experiente pline de întelepciune (ele nu sunt neaparat ale noastre, ci ale umanitatii) ne induc o "stare exceptionala" si atunci credem cu tarie în aceasta cunoastere colectiva colosala, ce ne poate arata oricând, de ce anume avem nevoie în situatia actuala. De aceea apare starea de cunoastere profunda si de a fi un om de caracter. Pentru a fi posesia unor astfel de puteri pur si simplu nu este nevoie de infractiune, de furt, etc. De aceea caracterul devine natural, binevoitor si cu timpul gata pentru a ajuta pe ceilalti. Pe lânga astfel de virtuti este natural sa apara si satisfactia, bucuria si entuziasmul.

Starea de sanatate deplina. Prin consumarea FLAVIN7 omul începe sa se simta de parca ar fi invulnerabil, de parca nu s-ar mai putea îmbolnavi niciodata, de parca ar avea un scut care îi mentine sanatatea, prin care nu intra în contact cu boala. Nu degeaba se considera FLAVIN7 unul din cei mai puternici întaritori ai sistemului imunitar. De aceea este foarte recomandat în prevenire. (Daca boala a aparut deja, vindecarea depinde de mai multi factori.)

Atentie: Într-adevar, FLAVIN7 poate genera aceste stari, dar pentru ca el actioneaza în profunzime, efectele si starile profund benefice care apar sunt realizate în timp si gradat. Daca dorim sa avem rezultate intr-un timp mai scurt, atunci va fi necesar sa folosim o cantitate mai mare de FLAVIN7. În general în functie de personalitatea fiecarei fiinte sunt necesare 3-4 luni ca o parte din aceste stari sa apara (Exista cazuri când deja în prima zi au aparut stari exceptionale.)

În acelasi timp este important sa stim, ca aceste efecte extraordinare pe care FLAVIN7 le genereaza, pot aparea în plenitudinea lor, doar daca suntem atenti si dorim cu adevarat ca în noi sa se trezeasca si sa se amplifice aceste stari. Degeaba simtim purificarea constiintei noastre, daca în continuare noi zilnic o murdarim prin actiunile noastre. Degeaba apare, de exemplu, starea de continuitate, putere, daca noi ne "straduim" sa fim lenesi, neglijenti. Hotarârea noastra este de cele mai multe ori mai puternica decât multe din remediile externe si astfel în functie de hotarârea luata apar sau nu apar transformari în constiinta noastra. Dar cu bunavointa, cu rabdare, cu încredere, cu optimism ne putem intensifica foarte mult aceste stari benefice.

Este important sa stim, ca ideile, gândurile starile care apar pe parcursul consumarii FLAVIN7 pot aparea drept ciudate, deoarece ne scot din tiparele si programele mentale pe care noi ni le-am creat si pe baza carora noi traim. Merita sa fim atenti la noile idei, gânduri sau stari benefice si sa le punem în aplicare, deoarece astfel putem ajuta la intensificarea efectelor si ne putem transforma viata având o constiinta clara, conforma cu realitatea.

Atentie: În timpul curei cu FLAVIN7 poate aparea si o "capcana". Deoarece devenim noi însine, naturali, simtim ca totul se datoreaza propriei noastre puteri. Ne vom simti bine si nu ne vom mai gândi, ca aceasta naturalete se datoreaza remediului FLAVIN7. Multi, deoarece au devenit ei însisi, au încetat sa mai consume FLAVIN7 si încet încet au recazut în lumea caracterizata de "ceata mentala", unde au uitat cum a fost sa fii natural.

Multi considera ca numai acele suplimente nutritive sunt bune care confera energie imediat. FLAVIN7 nu este un remediu cu actiune superficiala, ci actioneaza în profunzimea fiintei noastre. Efectele sale benefice apar gradat si în timp, iar modificarile benefice ale personalitatii noastre sunt totale si definitive( cu conditia sa tinem cont de sugestiile scrise mai sus). Sa avem rabdare si perseverenta pâna când se stabilizeaza starea de naturalete si sa pretuim ca fata de ceilalti oameni putem fi noi însine, fara griji si probleme.


Despre strapungerea mentalului(a cetii mentale)

În timpul curei cu FLAVIN7, conform mai multor relatari individuale, va aparea un timp când în constiinta noastra se va produce o trezire, adica strapungerea mentalului.

Manifestarea acestui proces nu este legat de timp. Depinde în totalitate de personalitatea noastra. Sunt persoane la care aceasta trezire se produce dupa câteva luni, la altii necesita mult mai mult timp (în cazul utilizarii frecvente).

Deoarece Flavin7 ne purifica permanent constiinta, aceasta se întareste timp de mai multe luni, astfel încât dupa un timp reusim sa atingem o stare de constiinta stabila, extraordinar de ferma si lucida. Când se produce acest fenomen, atingem o stare extraordinara. Atingem o luciditate stabila, deosebita, care erau doar în visele noastre. În aceasta stare totul exista intr-o perfecta armonie. Daca înainte cu ajutorul Flavin7 experimentam doar fragmente, din când în când, de stari lucide, de la aceasta trezire, exista în noi o stare de profunzime stabila, permanenta, de fericire adevarata. Toate lucrurile importante pentru noi devin inteligibile, simple, devenim sanatosi si numeroasele probleme cu care ne confruntam dispar, deoarece avem acces la cele mai eficiente solutii. Corpul devine mijlocul puternic, invincibil al constiintei noastre limpede, cu ajutorul caruia putem atinge orice scop.

Modul nostru de gândire se schimba radical si multumita acestui lucru ne ridicam deasupra constiintei vechi, caracterizate de o "ceata mentala", resimtind din nou lumea fara griji, lucida, plina de satisfactii si pura a copilariei.

Atunci stim ca s-a produs aceasta transformare, când fara îndoiala simtim, ca indiferent de factorii externi, noi ramânem definitiv lucizi si stabili sufleteste.

Daca consumam Flavin7 pentru a ne mentine sanatatea corpului nostru, dupa câteva luni, putem sa luam o pauza, sau sa micsoram doza. Insa,daca scopul nostru este aceasta trezire a constiintei, atunci este recomandat, sa consumam Flavin7 in mod continuu si sa traim conform intuitiilor care apar pe parcursul curei, pana când datorita transformarilor permanente se va realiza modificarea clara a constiintei ce va duce la o viata mult mai frumoasa.


Cum influenteaza FLAVIN7 mediul nostru înconjurator?


Conform unor observatii individuale, FLAVIN7 are un rol important si în transformarea mediului înconjurator si destinului nostru. Ca sa întelegem cum este acest proces posibil, trebuie sa cunoastem câteva legi fundamentale din fizica cuantica.

De câtiva zeci de ani se cunoaste, ca în atomi se afla foarte putina materie. De exemplu, daca marim un nucleu atomic la un diametru de un metru, cel mai apropiat electron se va afla la 100 km de acesta, între ei fiind doar vid. Pe baza acestora, fizicienii au calculat ca Pamântul, ca materie concreta(fara vid) ar încapea într-o cutie mai mare de chibrituri!

Numai ca de la aceasta constatare, fizica cuantica s-a mai dezvoltat. S-a descoperit, ca particulele subatomice, care se considerau a fi solide, în realitate nu se comporta ca materie, ci ca posibilitati, iar comportamentul lor depinde de observator, de constiinta! Formulat mai simplu, atomii nu sunt compusi din materie, ci din posibilitati.

Dupa parerea profesorului David Albert Ph. D., directorul facultatii de fizica si filozofie din Columbia:

"Ne place sa consideram spatiul ca fiind gol si materia solida. Dar de fapt materia nu contine absolut nimic, e complet lipsita de substanta. Sa luam de exemplu un atom. Îl consideram ca fiind un fel de bila solida. Apoi spunem: Nu, stai asa, de fapt exista un punct minuscul si dens, chiar în centru, înconjurat de un nor pufos de electroni probabili, oscilând între existenta si non-existenta. si apoi se dovedeste ca nici macar acest lucru nu este adevarat. Chiar si nucleul pe care îl consideram ca fiind atât de dens, alterneaza între existenta si non-existenta, la fel de aleatoriu ca si electronii. Cel mai solid lucru pe care-l putem spune despre toata aceasta materie insubstantiala este ca e mai degraba ca un gând, e ca un bit concentrat de informatie."


Iar Fred Alan Wolf, profesorul de fizica al universitatii U.C.L.A., declara urmatoarele:

"Lucrurile nu se mai comporta ca materie, ci ca idei, concepte, informatii."

Atât electronii, cât si nucleonii oscileaza între existenta si non-existenta. Din când în când dispar si apoi reapar. De ce si unde dispar, nimeni nu stie înca. Daca nu suntem atenti la ei, exista ca posibilitati (adica exista conform oricaror posibilitati la nivelul atomilor), aratând caracter de unda, iar când suntem atenti la ei, apar într-o forma posibila dintre multiplele posibilitati, având caracter de particula.

Dupa parerea lui Fred Alan Wolf:

"Când nu te uiti, este unda. Când te uiti, este particula."

Amit Goswami Ph. D., profesorul de fizica al universitatii din Oregon declara în legatura cu acest subiect (atomii):

"Când nu te uiti, se transforma în unde de probabilitate. Când te uiti, în particule ale experientei."

Fizicianul Jeffrey Satinover, lector la Universitatea Harward, este de aceeasi parere:

"O particula pe care o consideram ca fiind ceva solid, de fapt exista într-o asa-numita super-pozitie, care este ca un val extins de locatii posibile. si particula exista în toate acele locuri în acelasi timp. În clipa în care ne focalizam asupra ei, se stabilizeaza brusc într-una singura dintre acele pozitii posibile."

În lumea atomilor posibilitatile sunt imense. Este posibil si ca o particula sa fie prezenta în mai multe locuri în acelasi timp.

"S-au observat deja în numeroase laboratoare din Statele Unite obiecte care sunt suficient de mari, pentru a fi vazute cu ochiul liber, si care se afla în doua locuri simultan. si practic putem chiar...fotografia aceasta. Este acelasi lucru, numai ca în doua locuri. Este atât de misterios, încât nici nu poti întelege, cât de interesant este..."

Jeffrey Satinover

Aceste posibilitati ascunse se gasesc în launtrul fiecarui atom. În realitate fiecare atom este capabil de orice în cadrul propriului sistem atomic. De noi, observatorii, depinde ce vrem sa concretizam din aceste posibilitati.

Fizicianul David Bohm vede lumea în mod holografic. Dupa parerea sa exista o ordine, care se afla într-o stare nemanifestata si aceasta alcatuieste baza realitatilor manifestate.

Cum putem întelege aceste descoperiri revolutionare? Amit Goswami ne ofera raspunsul:

"Cum poate un sistem sau un obiect sa fie în doua sau mai multe stari în acelasi timp? În loc sa ne gândim la lucruri ca fiind lucruri, pentru ca fiecare avem obiceiul de a ne gândi ca tot ce e în jurul nostru, e deja un lucru concret, care exista fara contributia mea, fara alegerea facuta de mine, trebuie sa eliminam radical acest tip de gândire si în locul sau sa recunoastem ca pâna si lumea materiala din jurul nostru: scaunele, masa, covorul, toate acestea nu sunt nimic altceva decât posibile vibratii ale constiintei. si în fiecare clipa, eu aleg una dintre acele miscari vibratorii, pentru a-mi aduce experienta în manifestare. Acesta este singurul mod de gândire radicala, pe care este necesar sa îl dezvoltati. Dar este ceva atât de radical si de dificil, pentru ca tendinta noastra este sa consideram ca lumea este deja ceva, acolo în afara noastra, independent de experienta noastra. Nu este asa. Fizica cuantica este atât de clara în aceasta privinta. Chiar si Heisenberg, co-descoperitorul fizicii cuantice, a spus ca atomii nu sunt lucruri, ci doar tendinte. Deci în loc sa va gânditi la lucruri, trebuie sa va gânditi la posibilitati. Toate sunt posibilitati ale constiintei."

Trebuie sa întelegem ca este mai aproape de adevar, daca ne gândim la lume ca imaginatie, posibilitate si nu ca materie. Comportamentul atomilor, astfel si functionarea lumii depinde de observator, de constiinta. Dupa cum a demonstrat Candace Perth, functiile corpului depind de gândurile noastre, astfel si lumea exterioara poate fi influentata de gândurile, sentimentele noastre.

"Nu exista lume exterioara independenta de cea interioara."

Fred Alan Wolf cartea MAINI TAMADUITOARE

"A részecskéket egymással közvetlen kapcsolatban lévőnek tekintjük, melyekben dinamikus kapcsolódásaik nem változtatható módon függnek a teljes rendszer állapotától.mindez így elvezet bennünket a töretlen, szétválaszthatatlan egész új elképzeléshez, ami elveti a klasszikus felfogást, hogy a világ egymástól függetlenül részekre bontható lenne."

David Bohm, fizician

Prin constiinta noastra putem influenta mediul nostru înconjurator. În aceasta privinta în 1993, la Washington s-a efectuat un experiment cu 4000 de voluntari. Pe perioada desfasurarii experimentului care a durat o luna, voluntarii s-au concentrat asupra scaderii cu 25% ratei infractiunilor in capitala SUA. Conform statisticilor politiei, in luna respectiva rata infractiunilor in Washington a scazut cu 25%.

Forta gândului si efectul exercitat asupra mediului înconjurator au fost dovedite fara nici o îndoiala si de savantul japonez, Masaru Emoto. Prin metoda sa exceptionala el poate fotografia cristale de apa. Pe baza acestora se poate vedea, de exemplu, ca apa dintr-un anumit lac avea cristale tulburi, hidoase, iar dupa binecuvântarea de catre calugarii zen a apei, cristalele acesteia au devenit armonioase. Emoto a mers si mai departe. A dovedit, ca cristalele apei tinute în sticla, se modifica în totalitate în functie de cuvintele scrise pe peretele sticlei.

De exemplu: la cuvântul înger, cristalul devine frumos, iar la demon hidos. La fel se modifica cristalele si sub influenta muzicii. In timpul desfasurarii experimentului sub influenta sunetelor armonioase a unor piese clasice frumoase in apa se gasesc cristale minunate, iar sub influenta muzicii heavy metal cristalele devin haotice. El a extins experimentul sau si asupra fotografiilor. In fiecare caz a constatat modificari interesante în functie de tema pozitiva sau negativa a fotografiei plasate sub paharul cu apa. Cristalele din aceasta apa erau frumoase sau urate, haotice in functie de tema fotografiei.

Aceste experimente dovedesc fara echivoc, ca nu este indiferent, ce gânduri avem, respectiv caror efecte ale mediului înconjurator ne expunem, deoarece lumea exterioara si constiinta individuala se influenteaza reciproc si inseparabil.

FLAVIN7 consumat in mod regulat, modifica prin hipotalamus starile noastre de constiinta, iar acestea modifica mediul nostru înconjurator.


stiind aceste lucruri putem sa întelegem cum poate FLAVIN7 sa modifice destinul nostru, cum pot aparea cu timpul fenomenele de sincronicitate.

Carl Gustav Jung este unul dintre cei mai renumiti psihologi. El a elaborat pe baza observatiilor sale principiul sincronicitatii. Munca sa a fost inspirata de Albert Einstein, cu care s-a întâlnit în 1909 si 1913. Pe când Einstein lucra la principiul relativitatii, Jung a studiat relativitatea posibila a timpului si spatiului. În experimentele sale a fost ajutat de catre Wolfgang Pauli, fizician austriac, care a elaborat teoria de cauzalitate nonlocala. Acesta a colaborat si cu Einstein.

Cuvântul sincronicitate provine din grecescul "sin"- împreuna si "cronos"-timp. Fenomenul de sincronicitate înseamna: coincidenta unor evenimente importante, ale caror producere obiectiva este putin probabila. Jung explica sincronicitatea cu ajutorul unui caz petrecut cu unul dintre pacientii sai: pacientul povestea visul sau din noaptea precedenta, în care a primit de la cineva un scarabeu de aur, când de geamul cabinetului s-a izbit un scarabeu. Psihologul a observat, ca evenimentul a eliberat ceva în constiinta pacientului, în urma carui fapt însanatosirea acestuia s-a produs surprinzator de repede. Alt exemplu de sincronicitate: Un om care se plimba pe strada a auzit ca suna un telefon public. Ridicând receptorul l-a auzit pe prietenul sau, care din greseala a format acel numar de telefon public, ca l-a sunat sa-i comunice o informatie importanta.

În concluzie sincronicitatea este fenomenul prin care un om primeste ajutor, printr-o serie de evenimente aparent întâmplatoare.

Oamenii de stiinta care studiaza sincronicitatea au observat, ca în multe cazuri ca frecventa aparitiei sincronicitatilor se afla într-o strânsa legatura cu starea de constiinta pura. Adica persoanele care traiesc dominant stari de entuziasm, puritate, luciditate se întâlnesc mult mai des cu fenomenul de sincronicitate. Dupa parerea altor savanti sincronicitatea este prezenta în mod frecvent în viata tuturor oamenilor, dar ei nu-si dau seama de aceasta, in afara de cei care au o constiinta pura, si o capacitate de observatie mare.


In timpul consumarii remediului FLAVIN7 constiinta noastra devenind purificata si puternica poate influenta in bine mediul înconjurator. Conform observatiilor, la persoanele cu o astfel de constiinta apar numeroase cazuri de sincronicitate. Sincronicitatea ne influenteaza destinele, deoarece creeaza evenimente, care sunt extrem de benefice asupra vietii noastre.

Prin urmare, consumarea frecventa a remediului FLAVIN7 poate influenta profund pozitiv destinul nostru! Merita sa observam, în ce cazuri apare sincronicitatea, cum se rezolva prin aceasta problemele noastre si astfel cu ajutorul constientizarii sincronicitatii putem avea parte de-a lungul vietii noastre de cât mai mult curaj, încredere în sine si fericire!

Dragi clienti!


Am urmarit sa va prezentam mai detaliat efectele benefice a remediului FLAVIN7 asupra constiintei, sustinând argumentele noastre prin dovezi. Altfel cine ar crede, ca datorita suplimentelor nutritive se pot modifica starile noastre de constiinta si se pot produce evenimente benefice, care ne influenteaza destinul?

Suntem convinsi ca materialul nostru va prezentat noi idei, urmarind sa va facem cunoscute aceste efecte benefice unice ale remediului FALVIN7, ca astfel sa aveti acces la posibilitatile sale unice pe care acesta vi le pune la dispozitie.


Va dorim o viata plina de sanatate, întelepciune si succes!


Colaboratorii VITA CRYSTAL


Observatie: Produsele mentionate sunt suplimente nutritive, care regenereaza pielea si corpul. În afara de cerintele de calitate si asteptarile din autorizatii referitoare la acestea nu genereaza alte cerinte medicale, respectiv nu satisfac acestea. Scopul publicarii experientelor este informarea, nu schimbarea evaluarii.


Câteva fragmente din experientele din Ungaria


Produsele sunt în conformitate cu cele mai riguroase cerinte de calitate ale Uniunii Europene. Pentru ca produsele sa se ridice la un nivel corespunzator de calitate si siguranta, productia se realizeaza prin utilizarea unui sistem de asigurare a calitatii HACCP(Hazard Analysis Critical Control Point). În cadrul acestui sistem se evidentiaza mentinerea si dezvoltarea elementelor GMP(Good Manufacture Practise). Firma detine si ISO 2001 si ISO 9001!


cele doua fragmente care nu erau in material:

Este important să stim, ca sunt extrem de putine firme care comercializează suplimente nutritive ce au in compozitia lor o parte din fructele rosii continute in FLAVIN7. De aceea este important să subliniem, că stările mentionate anterior sunt date doar de fructele rosii din componenta FLAVIN7.

Din punct de vedere al sănătătii, omenirea duce un mod de viată gresit, iar una din principalele cauze este lipsa unei constiinte clare, a naturaletii, a puterii interioare, etc. În conformitate cu aceste informatii este evident, ca aceste componente individuale ale remediului FLAVIN7, care au generat starile mentionate mai sus, reprezintă o valoare nepretuită din punct de vedere al dezvoltării societătii.

După părerea laureatului Nobel, savantul Szent-Györgyi Albert,
vitamina C, datorita efectului antioxidant pe care il are asupra organismului, ar trebui să fie comercializată în magazinele alimentare, lângă sare, făină si zahăr, la kilogram, deoarece este vorba de un aliment care trebuie sa fie consumat în cantităti mari.Document Info


Accesari: 6095
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )