Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
CODUL DEONTOLOGIC AL CJU BĂLŢI

medicina


CODUL DEONTOLOGIC AL CJU Balti


Codul Deontologic

al Clinicii Juridice Universitaremun. Balti


Preambul


Noi, studentii-clinicisti ai Clinicii Juridice din or.Balti, tinînd seama de valorile morale si etice prescrise de prez 15115r1719p entul Cod Deontologic, ne asumam obligatia de a acorda asistenta juridica si de a apara drepturile si libertatile cetatenilor.


Capitolul Ι.


1. Activitatea clinicii se desfasoara în conformitate cu principiile generale (legalitate, egalitate, echitate, democratie, umanism etc.) si cu unele principii specifice:

Responsabilitate fata de fiecare caz.

Fiecare student-consultant trebuie sa constientizeze necesitatea consultatiilor juridice si utilitatea acestora pentru persoanele din paturile defavorizate.

Confidentialitatea informatiei obtinute.

Toate datele personale ale clientilor poarta un caracter confidential, exceptie fiind folosirea datelor confidentiale în scopuri didactice doar cu acordul prealabil al persoanei în cauza.

Competenta.

Acordarea de asistenta juridica pro bono (gratuita) persoanelor ce fac parte din categoriile social-vulnerabile (pensionari, someri, minori, invalizi, studenti, familii monoparentale si cu multi copii, etnii aparte...);

Instruirea practica si ridicarea nivelului practic de activitate a clinicistilor în domeniul jurisprudentei, precum si alfabetizarea juridica a populatiei din nordul tarii.
Capitolul


Relatiile clinicist - clinicist

  • Relatiile dintre membrii Clinicii Juridice se bazeaza pe încredere, colegialitate, respect, sinceritate, cooperare, corectitudine si binevointa.
    • Colegialitatea impune ca relatiile dintre clinicisti sa fie bazate pe încredere, respect, loialitate;
    • Cooperarea consta în conlucrarea si ajutorul reciproc între clinicisti în vederea solutionarii cauzelor preluate spre instrumentare. În aceste situatii fiecare clinicist este obligat sa ajute colegul sau, daca exista o astfel de necesitate.

În caz de depistare a unor încalcari si derogari de la norma deontologica, cel care a încalcat trebuie atentionat de acest fapt, dar cu maxima prudenta si atentie.


Relatiile clinicist - client


În relatiile cu clientul, membrul Clinicii trebuie sa fie amabil, cumpatat, atent, onest, responsabil, punctual.

o       Treapta incipienta în desfasurarea convorbirii cu clientul o constituie informatia adusa de catre clinicist referitoare la "regulile de joc" stabilite, ce constituie faptul, ca asistenta juridica nemijlocita este acordata de catre un student, dar sub supravegherea stricta a avocatului-curator.

o       Membrul Clinicii Juridice actioneaza în vederea instrumentarii cazului, numai dupa ce este semnat acordul cu clientul, ce vizeaza preluarea si solutionarea cazului de catre student.

o       Clinicistul consulta clientul în conformitate cu regulile de intervievare prestabilite, informînd clientul despre evolutia cauzei ce i-a fost încredintata.

Studentul-clinicist are obligatia de a pastra confidentialitatea informatiei devenite cunoscute în timpul acordarii consultatiei juridice.


3. Relatiile clinicist - curator/administrator


Relatiile dintre clinicist si curator/administrator sunt bazate pe respect, responsabilitate, oficialitate si corectitudine.

În acordarea consultatiei studentul este supravegheat de catre avocatul-curator, caruia îi prezinta toata informatia necesara despre cauza ce o solutioneaza.Document Info


Accesari: 3046
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )