Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
CODUL DEONTOLOGIC AL CJU BĂLŢI

medicina
CODUL DEONTOLOGIC AL CJU Balti


Codul Deontologic

al Clinicii Juridice Universitaremun. Balti


Preambul


Noi, studentii-clinicisti ai Clinicii Juridice din or.Balti, tinīnd seama de valorile morale si etice prescrise de prez 15115r1719p entul Cod Deontologic, ne asumam obligatia de a acorda asistenta juridica si de a apara drepturile si libertatile cetatenilor.


Capitolul Ι.


1. Activitatea clinicii se desfasoara īn conformitate cu principiile generale (legalitate, egalitate, echitate, democratie, umanism etc.) si cu unele principii specifice:

Responsabilitate fata de fiecare caz.

Fiecare student-consultant trebuie sa constientizeze necesitatea consultatiilor juridice si utilitatea acestora pentru persoanele din paturile defavorizate.

Confidentialitatea informatiei obtinute.

Toate datele personale ale clientilor poarta un caracter confidential, exceptie fiind folosirea datelor confidentiale īn scopuri didactice doar cu acordul prealabil al persoanei īn cauza.

Competenta.

Acordarea de asistenta juridica pro bono (gratuita) persoanelor ce fac parte din categoriile social-vulnerabile (pensionari, someri, minori, invalizi, studenti, familii monoparentale si cu multi copii, etnii aparte...);

Instruirea practica si ridicarea nivelului practic de activitate a clinicistilor īn domeniul jurisprudentei, precum si alfabetizarea juridica a populatiei din nordul tarii.
Capitolul


Relatiile clinicist - clinicist

  • Relatiile dintre membrii Clinicii Juridice se bazeaza pe īncredere, colegialitate, respect, sinceritate, cooperare, corectitudine si binevointa.
    • Colegialitatea impune ca relatiile dintre clinicisti sa fie bazate pe īncredere, respect, loialitate;
    • Cooperarea consta īn conlucrarea si ajutorul reciproc īntre clinicisti īn vederea solutionarii cauzelor preluate spre instrumentare. Īn aceste situatii fiecare clinicist este obligat sa ajute colegul sau, daca exista o astfel de necesitate.

Īn caz de depistare a unor īncalcari si derogari de la norma deontologica, cel care a īncalcat trebuie atentionat de acest fapt, dar cu maxima prudenta si atentie.


Relatiile clinicist - client


Īn relatiile cu clientul, membrul Clinicii trebuie sa fie amabil, cumpatat, atent, onest, responsabil, punctual.

o       Treapta incipienta īn desfasurarea convorbirii cu clientul o constituie informatia adusa de catre clinicist referitoare la "regulile de joc" stabilite, ce constituie faptul, ca asistenta juridica nemijlocita este acordata de catre un student, dar sub supravegherea stricta a avocatului-curator.

o       Membrul Clinicii Juridice actioneaza īn vederea instrumentarii cazului, numai dupa ce este semnat acordul cu clientul, ce vizeaza preluarea si solutionarea cazului de catre student.

o       Clinicistul consulta clientul īn conformitate cu regulile de intervievare prestabilite, informīnd clientul despre evolutia cauzei ce i-a fost īncredintata.

Studentul-clinicist are obligatia de a pastra confidentialitatea informatiei devenite cunoscute īn timpul acordarii consultatiei juridice.


3. Relatiile clinicist - curator/administrator


Relatiile dintre clinicist si curator/administrator sunt bazate pe respect, responsabilitate, oficialitate si corectitudine.

Īn acordarea consultatiei studentul este supravegheat de catre avocatul-curator, caruia īi prezinta toata informatia necesara despre cauza ce o solutioneaza.Document Info


Accesari: 2833
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )