Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
DISLEXIE

medicinaDISLEXIE

Dislexie este o dificultate în achizitia citirii, scrierii si ortografierii si poate fi cauzata de o combinatie de deficiente în procesarea fonologica, în sistemul auditiv si vizualCaracteristici principale● unele proble 444f524e me, cum ar fi cele de ortografiere, pot persista la adult.


● manifestarea dislexiei la o persoana va depinde nu numai de diferentele cognitive individuale ci si de limba folosita, aparând mai des la copiii din familii bilingve


● In corectarea dislexiei trebuie sa ne bazam pe faptul ca acesti copii pot avea bune abilitati vizual-spatiale, abilitatea de a gândi holistic si de a vedea o imagine de ansamblu si o gândire laterala foarte buna.

● Aceiasi factori care cauzeaza dificultatile literare pot fi responsabili de evidentierea atributelor pozitive. De ex., dificultatea în rezolvarea unei probleme în felul în care altii o abordeaza poate duce la o mai mare originalitate si creativitate, un talent adesea observat la individul dislexic. Uneori se sugereaza ca aceste atribute sunt descoperite numai datorita dificultatilor în achizitia abilitatilor literare.


●In corectare, trebuie sa tineti cont de:

  • dezvoltarea limbajului vorbit
  • întelegerea reprezentarii simbolice
  • abilitatile grafo-motorii
  • abilitatile secventiale
  • dezvoltarea sistemelor de stocare fonologica:   

(limbajul sonor)

ortografie (limbajul scris)

semantica (semnificatia)

integrarea diferitelor sisteme


Numai întelegând dezvoltarea dar si dificultatile ariilor implicate în formarea abilitatilor de limbaj, vom fi capabili sa ajutam efectiv persoana dislexica.
Ajutor, adaptari si/sau interventii ale unor persoane specializate


● Folosirea tehnologiei informatiei ca de exemplu: Word-ul cu program de corectare a ortografiei pentru limba romana, reportofon pentru notite


● Tratament logopedic specializat


● Stilul de predare trebuie sa fie cât mai apropiat de stilul de învatare pentru ca    un volum mai mare de informatii sa fie acumulat în aceeasi perioada de timp.

Daca nu ajungem sa cunoastem stilul de învatare al copilului, printr-o investigatie detaliata a tuturor abilitatilor si dificultatilor sale, inclusiv a celor cognitive, atunci multe dintre informatiile prezentate vor fi ineficient învatate, sau chiar nu vor putea fi asimilate. O evaluare eficienta ne va permite sa stim cum învata copilul dar si ce si cum e necesar sa fie învatat.


Document Info


Accesari: 2986
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )