Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Fire de par crescute in interior

medicina
Fire de par crescute n interior10 idei pentru un ras curat

Un fir de par crescut în interior traieste dupa cum o spune numele sau, deoa­rece în loc sa creasca în exterior, creste înapoi, în piele. Când vârful firului de par strapunge pielea, el poate cauza inflamatie si durere. Firele de par on­dulate natural, în special firele din barba, cresc deseori înauntru.

Daca inflamatia este problema, multi specialisti recomanda sa lasati bar­ba sa c 424h716e reasca, daca este posibil. Când firele de par sunt mai lungi, ele nu se rasucesc si nu strapung pielea.

Dermatologii apreciaza ca penseta este singura cale pentru a scapa de un fir de par crescut înauntru, dar exista alte cai de a va asigura ca firele de par crescute înauntru nu vor aparea. Urmati aceste sugestii pentru a va usura dis­confortul.

Folositi penseta. Daca observati un fir de par crescut în interior, sub pie­le, aplicati o compresa calda câteva minute pentru a muia pielea, sfatuieste dermatologul Rodney Basler. Apoi sterilizati un ac sau o penseta si smul­geti firul de par. Dupa operatie curatati zona cu un antiseptic, de exemplu cu spirt medicinal.

Aduceti-l la suprafata. Daca nu puteti vedea firul de par crescut invers, nu pescuiti dupa el, avertizeaza dr. Basler, deoarece poate sa nu fie vorba de un fir de par crescut invers. Tratati-1 în schimb cu o compresa calda, pâna


Fire de par crescute n interior

când puteti vedea un fir de par ascuns în locul respectiv. Apoi folositi un ac sau o penseta sterilizata, urmata de un antiseptic.

Lasati-va barba. "Cu cât aveti parul mai cret, cu atât este mai probabil sa aveti fire de par crescute invers", spune dr. Basler. Daca este o problema re­ala, gânditi-va serios sa va lasati barba.

Muiati-va firele din barba. Daca nu puteti sa va lasati barba, atunci, pre­gatind în mod corespunzator firele din barba pentru ras, preveniti cresterea lor în interior. Sapuniti-va fata 2 minute, recomanda dermatologul Jerome Litt, pentru a muia bine parul. Clatiti abundent, aplicati crema sau gelul de ras si lasati-1 2 minute înainte de ras pentru a muia complet parul.Ascundeti-va dupa propria umbra, împacati-va cu ideea de a avea o um­bra de barba la ora 5 dupa-amiaza, spune dr. Basler. Nu va radeti prea adânc. Cea mai buna metoda este sa folositi un aparat de ras electric.

Nu folositi aparate de ras cu lame duble. Aparatele de ras cu lame du­ble înseamna necazuri duble. Prima lama taie si ascute firul; a doua lama taie sub nivelul pielii, spune dr. Litt. Rezultatul este ca firul ascutit se on­duleaza si se retrage în piele. Folositi în schimb un aparat de ras cu o singu­ra lama si optati pentru un ras mai putin adânc.

Antrenati-va firele de par. Va creste barba în mai multe directii? Dr. Litt va sfatuieste sa o antrenati sa creasca drept, barbierindu-va în 2 directii: în jos pe fata si în sus pe gât (pentru a preveni taieturile pe gât). Nu va radeti în toate directiile sau înainte si înapoi. Nu veti obtine un ras atât de curat pentru început, dar daca continuati sa va radeti în jos pe fata si în sus pe gât, dupa câteva luni barba va începe sa creasca drept.

încercati un aftershave special. Dupa barbierit tineti câteva minute pe fata un prosop umed. Firele de par se vor muia si nu vor mai putea sa pe­netreze din nou pielea, spune dr. Basler. si folositi un balsam aftershave cremos, nu lichid, pe baza de alcool. Este calmant si pastreaza parul umed.

Combateti infectia. Daca un fir de par se ascunde sub piele în ciuda tutu­ror eforturilor, puteti reduce cantitatea de bacterii pe care le antreneaza.

O solutie 10 la suta peroxid de benzoil are un bun efect antiseptic, spu­ne dr. Basler, si folosita ca aftershave poate ajuta. Cea mai mare parte a af-


Fisuri si m ncari m i anaie

tershave-urilor contin mult alcool, care contribuie, de asemenea, la distru­gerea bacteriilor aflate pe piele.

Doamnelor, radeti-va în jos, nu în sus. Femeile tind sa se rada pe picioa­re de la glezna spre genunchi, spune dr. Litt, adica în raspar, ceea ce poate duce la aparitia unor fire de par crescute în interior. Radeti-va în jos, din­spre genunchi spre glezna.Document Info


Accesari: 9158
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )