Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...Fiziologia si fiziopatologia nasterii prin operatia cezariana

medicina
Fiziologia si fiziopatologia nasterii prin operatia cezariana


cresterea volumului sangelui circulant;

cresterea necesitatilor metabolice;

cresterea greutatii corporale;

aparitia circulatiei utero-feto-placentare.

orizontalizarea si torsiunea cordului;

jena circulatorie in artera coronara dreapta ce determina si o usoara ischemie miocardica;

scaderea capacitatii vitale respiratorii.

in expulzie apar urmatoarele modificari:

scade intoarcerea venoasa, prin cresterea presiunii intrapulmonare (inspir fortat);

creste presiunea intra-abdominala, iar dupa incetarea efortului se mareste brusc intoarcerea venoasa si presiunea din atriul drept.

in periodul IV depletia brusca a abdomenului atrage un aflux mare de sange catre viscere, reducand intoarcerea venoasa, uneori pana la colaps.


În timpul interventiei cezariene, lucrul mecanic ventricular creste cu 77-78% (de la 6,8 kgm/minut la 11,8 kgm/minut) la fel ca si debitul cardiac, datorita intoarcerii venoase marite in urma propulsarii in circulatie a unei cantitati de aproximativ 600 ml sange din peretele uterin si diminuarea presiunii abdominale in urma golirii uterului - fapte care vor duce la cresterea ritmului cardiac, la cresterea debitului/bataie si a umplerii diastolice in timpul extractiei fatului.

Odata depasit acest timp operator (extractia fatului) incepe sa creasca presiunea in sinusurile carotidiene consecutiv cresterii debitului cardiac, cat si prin reflexul vagal ce se creeaza, ajungandu-se la incetinirea ritmului cardiac.

În situatia in care o gravida este si cardiopata sangele nu poate fi aruncat in circulatie, decat partial, determinand decompensarea cardiaca. Cantitatea de sange pierduta in operatia cezariana variaza in functie de mai multi factori, in mod fiziologic, intre 300 - 900 ml. În plus, am aratat ca in sarcina, modificarile hemodinamice intereseaza pompa cardiaca, sistemul vascular si continutul acestuia - sangele.

Avand in vedere toate aceste considerente, concluziile care se pot trage sunt urmatoarele:

este important diagnosticul diferential intre diferitele afectiuni cardiace anterioare sarcinii si o serie de semne care apar in mod normal in timpul sarcinii si care nu au semnificatie patologica;

este foarte importanta cunoasterea unor afectiuni cardio-vasculare preexistente sarcinii, pentru evaluarea posibilitatii ducerii sarcinii la bun sfarsit si pentru aplicarea unui tratament eficace in vederea pastrarii sanatatii si vietii cel putin a mamei;

se releva importanta consultatiei prenatale si a controlului periodic in timpul sarcinii, precum si respectarea normelor de igiena a sarcinii si a lauziei.
loading...
Document Info


Accesari: 649
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )