Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Insuficienta cardiaca secundara suprasolicitarilor ventriculare de volum sau de rezistenta

medicina
Insuficienta cardiaca secundara suprasolicitarilor ventriculare de volum sau de rezistenta.

Se numeste si insuficienta cardiaca disdinamica.
Suprasolicitarile cronice de presiune sau volum asupra ventriculilor d 12412c212m etermina treptat o scadere secundara a contractilitatii miocardului ceea ce duce la scaderea expulsiei.

Suprasolicitarile acute de presiune sau volum pot determina insuficienta ventriculara chiar daca functia contractila a miocardului ramane nealterata. O embolie masiva pe traiectul arterei pulmonare determina cresterea presiunii in artera pulmonara ceea ce duce la o suprasolicitare acuta foarte intensa pentru ventriculul dr. Ventriculul dr se dilata compensator contractilitatea este buna dar ejectia este scazuta.

Suprasolicitarile de presiune:

cauze cardiace: defecte de mecanica valvulara (unele stenoze), defect septal ventricular (daca este congenital permite in sistola trecerea sangelui din ventriculul stg in ventriculul dr; in ventriculul dr apare suprasolicitare presionala si de volum.), hipertrofia marcata a fetei stg a septului interventricular (care ingusteaza foarte mult canalul de evacuare a ventriculului stg si duce la suprasolicitarea presionala a ventricului stg.)

cauze extracardiace: hipertensiunea arteriala (pentru ventriculul stg) , hipertensiune pulmonara ( pentru ventriculul dr), cresterea vascozitatii sanguine ( pentru ambii entriculi)Suprasolicitarile de volum:

cauze cardiace: defecte de mecanica valvulara (insuficiente valvulare, care permit regurgitarea sangelui din aorta in ventriculul stg dupa terminarea sistolei ventriculului stg; la acesta se adauga sangele venit normal din atriul stg si ventriculul stg va trebui sa pompeze un volum sanguin mai mare), defect septal ventricular

pauze extracardiace: hipervolemia, fistule arteriorvenoase
Document Info


Accesari: 2409
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )