Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
MEDFAM 2004

medicina


MEDFAM 2004


- iesiri - permite scoaterea din lista pacientilor, individual sau grupat dupa diferite criterii, introducerea datei de la care pacientul iese din baza de date a medicului de familie, fiind furnizate cāteva date pentru identificarea pacientului. Pacientii iesiti din lista sunt pastrati īn baza de date.

- vizualizare- afiseaza datele continute īn baza de date sub forma unui tabel;


- eliminare - determina eliminarea definitiva a pacientului din baza daca s-a constatat introducerea sa īn mod eronat;

- import / export din / īn EXCEL permite , pentru militarii īn termen si elevii / studentii unei institutii de īnvatamānt militar, preluarea in baza de date a acestora cu ajutorul unor machete, intr_mt.xls si tntr_es.xls, dupa validari, respectiv listarea īn format EXCEL a iesirilor efectuate de pacienti din categoriile mentionate īn luna selectata. Data introducerii īn lista medicului si data īncorporarii sunt īn forma zi, luna, an (zz/ll/aaaa).


2. Servicii cu urmatoarele optiuni:

- pentru pacientii proprii - permite introducerea de informatii legate de examenele de bilant, depistarea activa a TBC si BTS, continuitatea asistentei medicale si supravegherea gravidei. Īn functie de sex si vārsta unele din servicii sunt inaccesibile pentru pacientul selectat dupa nume sau CNP. Preluarea serviciilor se face selectānd categoria serviciului prin apasarea butonului de comanda corespunzator categoriei si prin marcarea serviciului din lista oferita. Un serviciu este preluat prin apasarea butonului ­"Preluare", dupa emiterea mesajului de confirmare si este emis un mesaj prin care se confirma preluarea īn baza de date. Verificarea serviciilor efectuate īn cadrul lunii de lucru stabilite, pentru pacientul selectat, se face prin apasarea butonului de comanda "Verificare" dupa care este afisata lista acestor servicii, cu posibilitatea stergerii īnregistrarilor eronate. Datele despre pacientul selectat sunt puse la dispozitie si pot fi eventual modificate, prin selectarea paginii "Verificare pacient". Terminarea introducerii si verificarilor se efectueaza prin apasarea butonului "Terminare";

- continuitatea asistentei medicale - permite introducerea si verificarea informatiilor privind asistenta medicala īn afara programului de lucru efectuata de medicul de familie, conform normelor, in mod similar cu cel privind pacientii proprii.

- catagrafierea in vederea imunizarii - permite introducerea si verificarea informatiilor privind imunizarile ce vor fi efectuate de medicul de familie conform normelor, īn mod similar cu cel privind pacientii proprii.

- servicii din pachetul minimal / facultativ - permite introducerea datelor referitoare la pacientii care beneficiaza de servicii din pachetul minimal sau facultativ precum si serviciile acordate acestora.

- stergeri - permite stergerea inregistrarilor eronate dintre cele introduse īn luna de lucru pentru toti pacientii; īnregistrarile sunt afisate in ordinea datei, codului serviciului si numele pacientilor.


3. Prelucrari / īntretinere baza de date cu urmatoarele optiuni:


Listari

- rapoarte si liste - ofera posibilitatea obtinerii documentelor de raportare lunara catre casele de asigurari de sanatate si a listelor cu pacientii īnscrisi pe grupe de vārsta, categorii de asigurati, angajator, ani de nastere, luna de nastere (pentru pacientii peste 2 ani), optīonal pentru fiecare casa de asigurari de sanatate pentru care exista asigurati īn baza de date a medicului de familie, lista pacientilor care au beneficiat de servicii īn cadrul pachetului minimal sau facultativ. Pentru militarii īn termen si elevii / studentii unei institutii de īnvatamānt militar sunt disponibile liste speciale.


Intretinerea bazei de date
Pentru situatia īn care pe acelasi calculator se prelucreaza datele pentru mai multi medici, se poate instala pentru fiecare medic cāte o varianta de aplicatie independenta. Aceasta se realizeaza prin procedura de instalare a aplicatiei cu modificarea īn cursul instalarii a directorului propus "Medfam" cu cel īn care se doreste pastrarea datelor medicului respectiv , dupa ce īnainte de instalare se modifica numele directorului in care a fost instalata versiunea anterioara si eventual stergerea subdirectorului "Setup"din acesta; fiecare varianta trebuie lansata in executie prin executarea programului "Medic.exe" din directorul respectiv.Document Info


Accesari: 3129
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )