Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
O piramida inalta de trei metri

medicina


O piramida înalta de trei metri

Cu o saptamâna înainte de expedierea în tipografie a corecturilor la aceasta carte, a fost, în fine, gata marea piramida, înalta de 3 metri, destinata experimentelor. Acest capitol a fost deci adaugat în ultimul moment.

Piramida, care are la baza 471 metri, e 19119c212t ste o bijuterie. Dupa cum piramida originara era îmbracata în calcar alb, stralucitor, si aceasta a fost confectionata dintr-o substanta sintetica dura, de culoare alba. întâmplarea a facut ca tocmai în aceasta saptamâna sa-mi telefoneze ziarista Johana Lamora de la "Gazet van Antwerpen" în vederea unui interviu. Asa se face ca fotografia'piramidei a aparut la sfârsitul saptamânii în aceasta publicatie; urmarea a fost ca înca înainte de seara, numerosi interesati se aflau deja pe rogojina spre a participa la o sedinta de piramida si a petrece douazeci de minute în acest spatiu linistitor.stiam înca de pe atunci ca forta câmpului ei era foarte mare, caci avusesem semnale în acest sens înca înainte de terminarea ei.

Tâmplarii care lucrasera la interiorul piramidei îsi luau acolo gustarea de dimineata. Când am sunat acolo doua zile mai târziu, ca sa reglez niste detalii, am aflat ca ceasurile lor cu cuart fusesera dereglate de câmpul energetic al piramidei si nu mai functionau.

Peter Vergouwen, proprietarul unui magazin de produse alimentare naturiste, în fata caruia a fost asezat monumentul, s-a îngrijit de amenajarea plina de bun gust a interiorului. Pentru ca aranjamentul sa fie desavârsit, el a asezat într-un colt un portocal. Planta avea o serie de frunze îngalbenite si era epuizata, dar înca destul de decorativa, încât sa îmbrace bine coltul. Patru zile mai târziu a putut constata ca pe ramuri nu mai era nici o frunza galbena. Frunze galbene nu erau nici pe jos si nici în ghiveci. Cercetând mai atent a descoperit ca frunzele galbene îsi recapatasera culoarea verde si erau acoperite cu un fel de precipitat umed. De asemenea ca ramurile care se îndreptau în directia centrului piramidei crescusera cu câtiva centimetri si ca dadusera vlastari noi. Am avut astfel confirmata corectitudinea orientarii catre nord a piramidei si existenta câmpului ei energetic.

La o înatime de o jumatate de metru în interiorul ei s-a ridicat un podium pe care s-a instalat un sezlong comod. Astfel, o persoana de dimensiuni normale poate sta cu hara (chakra) la o treime din înaltimea piramidei, iar cu capul în zona celorlalte doua treimi.

Transcriu mai jos reactiile câtorva persoane care au intrat pentru prima oara în piramida. Fiecare vizitator a fost rugat sa completeze un formular prin care sa raspunda la întrebarile: de ce a venit? cum se simtise înainte de a intra în piramida si cum s-a simtit dupa ce a stat în ea?

R. V. L., 25 de ani, Hoeven

Înainte: stresat si chinuit de multiple dureri;

Dupa: usurat, durerile au cedat din intensitate.

I. W., 59 de ani, Berchem

Motiv: pentru a acumula energie;

Înainte: normal;

Dupa: mai usor si mai puternic; în timpul sederii în piramida, a vazut pete galbene si verzi, apoi a avut o senzatie de usurinta si de forta.

E., 52 de ani, Berchem

Înainte: dureri cervicale;

Dupa: aproape nici o schimbare..

F. D. B., 42 de ani, Anvers

Motiv: în ultima vreme, labilitate psihica, nervozitate accentuata; lipsa de concentrare si de dorinta de a munci;

Înainte: nervos si încordat;

În timpul sederii în piramida: a simtit bataile inimii în pupile, senzatie care s-a retras în partea posterioara a capului, dupa care a disparut;

Imediat dupa: senzatie de liniste si relaxare;

Dupa doua ore: simte ca are din nou chef sa faca diferite lucruri, pe care si începe sa le faca; se simte echilibrat si în stare sa se concentreze; considera experienta eminamente pozitiva si îsi propune sa revina în cazul în care se va simti rau.

I. M., 61 de ani, Ekeren

Înainte: muschi anchilozati;

Dupa: usoare întepaturi în picioare, la iesirea din piramida;

Doua-trei ore dupa: observa la mers ca muschii îi sunt mai elastici, se simte mai bine.

J. V. D. M., 77 de ani, Schoten

Înainte: foarte încordata si nervoasa (este si motivul pentru care a venit)

Dupa: relaxata, cu furnicaturi în degete; aceste furnicaturi nu anuntau nimic bun, caci precedau de fiecare data crizele nervoase; acasa s-a simtit însa din ce în ce mai relaxata si a facut o multme de treburi pe care altminteri nu le-ar fi putut îndeplini; seara era înca odihnita.

Toti vizitatorii, cu exceptia unuia singur, vor sa revina. Evident, aceste prime experimente nu sunt înca concludente, dar speram ca în curând vom avea aici câteva sute de vizitatori care ne vor pune la dispozitie un material statistic semnificativ. Trebuie în orice caz sublinat ca efectul energiei se instaleaza abia dupa câteva ceasuri. Va trebui deci sa ne adaptam metodele de cercetare acestei împrejurari.

Relaxare, liniste, o senzatie de a fi în forma, de a avea forta sunt deocamdata valorile certe constate la o duzina de persoane. Vom folosi acesta piramida si pentru experimente legate de deshidratare, de cresterea plantelor, de încarcarea foliei de aluminiu, de îmbunatatirea calitatii vinului si a produselor alimentare etc.

Ar fi pacat sa nu se utilizeze aceasta centrala de energie, situata sub cerul liber si primind energie, fara oprelisti, direct din cosmos, pentru a avea pe masa un vin mai bun. Am fost întotdeauna de parere ca e bine sa îmbinam utilul cu placutul.

Chiar înainte de aparitia editiei a doua a cartii de fata, piramida a fost transportata la Brasschat. Rita Leukes care are acolo un magazin de produse naturiste a asezat piramida în gradina ei, într-un cartier linistit de vile. O grupa de lucru proprie se ocupa de cei care vor sa se relaxeze acolo.

Pentru programari, puteti suna la: Carduwel, Wilhelminasingel, NL - Vessem, tel. 0031/4979-1500.

In afara de fenomenele pe care le-am prezentat la începutul acestui capitol, s-au mai petrecut si alte lucruri ciudate.

O doamna suferind de boala lui Biirger (necroza unor zone perferice din cauza circulatiei deficitare) s-a asezat în piramida ca sa se relaxeze. Era foarte tensionata deoarece în saptamâna care urma trebuia sa i se amputeze un deget necrozat din cauza lipsei de circulatie a sângelui. La plecare a luat cu ea o folie de aluminiu în care si-a înfasurat degetul. Spre surprinderea ei si a medicului, degetul a crapat, dupa câteva zile, si a iesit din el o cantitate neînchipuita de murdarie. Dupa care degetul a revenit la culoarea normala.

Dupa doctorul care o trata, asa ceva era "imposibil", el a vorbit chiar de "magie". Amputarea s-a amânat mai întâi, dar apoi, dupa trei saptamâni, s-a efectuat totusi pentru siguranta pacientei. Nu pot sa spun,' daca era într-adevar necesar, stiu însa ca în unele cazuri homeopatia poate sa vindece segmente de membre necrozate. Daca aceasta doamna ar fi revenit la piramida si ar fi continuat tratamentul energizant, ar fi asistat poate la o îmbunatatire spectaculoasa a starii ei.

Din acest motiv e necesar sa câstigam urgent cât mai multi medici de partea cercetarilor privind energia piramidei. 1 Un alt caz ciudat este acela al unui barbat bolnav de artroza. Dupa tratament, durerile i-au fost prea putin alinate, în vreme ce sotia lui s-a simtit foarte bine. în schimb, a constatat ca putea sa citeasca fara ochelari! Ceea ce a durat trei zile. El va reveni regulat ca sa-si stabilizeze vederea.

Un caz asemanator este acela al lui J. M. din Edegem; acesta a baut un suc de fructe care fusese în prealabil expus într-o piramida. Câteva ceasuri ma târzu, s-a suit la volan si a constatat ca vedea mult mai bine si putea sa conduca fara ochelari. A intrat în grupul nostru de lucru de la "Omniscientia" pentru a participa la cercetarile noastre.

Domnul B. din Ekeren trebuise, din cauza anchilozei si a durerilor produse de artroza, sa renunte la sportul sau preferat, tirul cu. arcul. Dupa câteva vizite la piramida si utilizarea foliei de aluminiu, muschii i s-au elasticizat si durerile i-au disparut. Când i-am telefonat peste o luna ca sa vad cum se simte, o voce feminina mi-a spus ca a plecat sa traga cu arcul.

O infirmiera a cerut sa i se închirieze piramida câte doua ore pe zi, timp de o saptamâna, ca sa-si pregateasca un examen, acasa neputându-se concentra. Rezulltatul a fost ca a prelucrat toata materia în 1/3 din timpul prevazut initial si ca a fost extrem de multumita.

Exista si oameni care vin în piramida ca sa mediteze. Descrierile sentimentelor si senzatiilor lor nu pot fi cuprinse în cuvinte. Ei au izbutit sa se cufunde adânc în meditatie si sa faca experiente care le-au dat o stare de mare fericire.

Acestea sunt câteva din numeroasele relatari, uneori despre rezultate amuzante, de cele mai multe ori însa despre oameni uimiti. Dar si despre câteva persoane care nu au simtit nimic. Din aprox. 500 de persoane doar 2 nu vor sa mai vina; restul de 498 doresc sa se reîntoarca, unii s-au si reîntors.

Este dovada cea mai buna ca sederea în piramida este resimtita ca o experienta placuta care relaxeaza, reîmprospateaza si confera o stare de bine. O oaza de liniste si calm în aceasta lume agitata.

Reflectii finale

În cartea pe care o consacra alchimiei si fericirii, marele întelept si mistic indian, Soefi Inayat Khan, scrie despre sensul vietii. El constata ca avem tendinta de a confunda placerea cu fericirea. Placerea însa nu este, dupa el, decât o imitatie a fericirii. Placerea este o iluzie, iar omul, amagindu-se, poate sa-si piarda viata alergând dupa placere si neobtinând niciodata satisfactie.

Fericirea nu trebuie cautata în afara, ci doar în noi însine. Acesta este si mesajul piramidei, mesaj pe care Marii Preoti i l-au transmis lui Paul Brunton: "Toata stiinta, toata întelepciunea salasluieste în tine, în viata ta dumnezeiasca"; tot asa dupa cum toata energia si întelepciunea piramidei este concentrata în încaperea regala.

Se stie în mod cert ca, în vremuri vechi, piramida slujea drept templu de initiere, împrejurare în care candidatul la initiere trebuia sa stea într-un mormânt deschis si sa treaca printr-o moarte aparenta. Aici, spiritul sau, eliberat de corp, trecea prin tot felul de încercari si ispite grele. Daca se purifica îndeajuns, era primit printre initiati.

În cartea Initiere, pe care am primit-o în dar de la Paul Kluwer, Elisabeth Haich descrie o astfel de practica. Ea povesteste ca, înca de când era mica, îsi amintea de lucruri pe care le traise în alta viata. Aceasta reamintire s-a adâncit cu timpul pâna când a înteles ca traise odata, demult, în Egiptul antic si ca fusese initiata, cu ocazia unei mari sarbatori, în misterele credintei. O carte splendida, fascinanta.

Istoria lui Lazar din Biblie este, dupa parerea mea, tot o astfel de initiere. Cristos a venit în calitate de Mare

Preot care trezea la viata initiati aflati în stare de moarte aparenta. El însusi a înviat dupa trei zile; ca model, nu pentru ca nu ar fi fost înca initiat, caci El era cel mai mare Initiat si totodata Fiul lui Dumnezeu. De fapt, noi toti suntem fiii lui Dumnezeu. Trebuie sa devenim constienti de forta lui Cristos care este în noi si atunci vom deveni una cu aceasta forta. înteleptii indieni afirma ca acest lucru se poate obtine într-o singura viata, dar putem încerca si în cursul mai multor vieti diferite, poate în cursul a mii de încarnari.

Oricum, e important de stiut ca în aceaasta viata, în care constiinta ne este treaza, ne pregatim urmatoarea existenta. Pe aceasta viata, de acum, noi însine am ales-o, spre a putea evolua din punct de vedere spiritual. Aici si acum avem posibilitatea sa îndreptam ceea ce am gresit în existenta trecuta, scop pentru care am si optat în lumea spirituala, înca înainte de a ne naste. Oameni care aici pe pamânt sunt aparent atât de nefericiti au decis astfel pentru a fi mai repede mântuiti. Ei sunt vrednici de întreaga noastra admiratie deoarece au ales calea cea mai scurta. Daca am putea deveni constienti de toate acestea "acum", viata noastra ar capata mai mult sens. Apoi trebuie sa tinem seama si de faptul ca tot ceea ce emitem se reîntoarce la noi. Deci, ura pe care o emanam se va reîntoarce mai devreme sau mai târziu asupra noastra. Gândinti-va în aceasta ordine de idei la purgatoriul Bisericii romano-catolice. Tot ceea ce facem din iubire se reîntoarce sub forma de iubire înapoi. Singura cale de evolutie a omenirii este calea iubirii. Acesta este drumul pe care ni 1-a aratat Cristos. si Buddha, de asemenea unul din marii initiati, a relevat omenirii calea iubirii, iar Cristos, prin jertfa lui, ne-a dat puterea de a merge pe ea. Sunt convins ca cu cât aflam mai multe despre piramide, indiferent pe ce cale, prin ratiune, prin intuitie, prin clarviziune, cu atât ne vom da mai bine seama ca piramida este, de fapt, simbolul omului însusi, care trebuie sa caute în sine drumul spre visterie, spre camera regala în care este ascunsa esenta. Devenirea umana a pornit dintr-o fiinta spirituala care a trebuit sa se coboare în materie pentru a ajunge din nou la punctul ei de pornire, dar mai bogata în experiente materiale si capabila sa se înalte la un nivel spiritual mai înalt, asemenea unui înger care devine arhanghel.

Piramida îsi trage originea din vârf si se întinde din ce în ce mai mult în materie pâna ce devine o masa de piatra; apoi are loc ascensiunea, din nou, catre vârf, punctul în care ea are nevoie de tot mai putina materie. Prin materializarea sa, omul a trezit o energie spirituala care se manifesta în materie prin încarnare. Piramida a fost pentru omenire o baliza luminoasa. Cu învelisul ei alb de calcar, ea reflecta perfect lumina solara în punctele echinoctiale de primavara si de toamna. Piramida ar putea sa însemne: "foc în mijloc" sau "multiplu de 5" pe care se sprijina constructia. si alte semnificatii s-au atribuit numelui piramidei, probabil corespunzator constiintei privitorului. Cu cât ma ocup mai mult de aceasta tema, cu atât ma încredintez ca piramida este un fel de sinteza a tot ceea ce se gaseste pe pamânt.

Într-o duminica dimineata ne-am dus la Gabrielle Duytschver, o femeie cu înzestrari remarcabile, al carei horoscop arata, pe baza locului ocupat de Soare, ca ea era destinata sa se îndeletniceasca cu pietre pretioase si buruieni de leac. Ceea ce a si facut, ajutând sute de oameni. Ea organizeaza si cursuri. Pentru fiul meu Jan a pus de-o parte o piatra ca dar: aceasta piatra contine trei elemente: substanta, suflet, corp. A spus ca mutumita ei se doarme mai bine si mai putin. Acesta este si unul din efectele piramidei. Mi-a venit ideea ca piramida ar fi de fapt o concentrare a puterilor vindecatoare care salasluiesc în cristale si în pietre semipretioase. Unele pietre actioneaza asupra unor tulburari, altele asupra altora: ametistul calmeaza migrenele si durerile de cap, agatele aduc somn, cristalul de stânca ajuta împotriva durerilor de spate. Energia piramidei lucreaza în toate cazurile si este o sinteza a însusirilor acestor energii pe care creatorul le-a daruit Pamântului. Tot asa dupa cum si magicienii întelepti din

Atlantida au varsat întreaga lor stiinta si întelepciune divina în piramida.

Dupa ce într-unui din capitolele acestei carti mi-am exprimat parerea ca constructorii piramidei dispuneau probabil de cunostinte si forte în temeiul carora puteau sa anuleze forta gravitatiei, am dat peste aceleasi reflectii si în cartea Initiere a Elisabethei Haich. Se vede astfel, o data în plus, ca primesti ceva de la cineva exact în momentul în care ai nevoie de el.

În aceasta carte, autoarea arata ca a primit învatatura de la un maestru care i-a raspuns la unele întrebari. EI i-a spus ca magicienii întelepti din Atlantida au prevazut disparitia civilizatiei lor si unii dintre ei s-ar fi risipit, cu uneletele lor speciale, în lumea larga. Pentru ei, lucrul cel mai important era sa ridice niste constructii spre a-si proteja uneltele, spre a le izola energia atotpatrunzatoare.

Au numit piramide aceste constructii. Astfel s-au înaltat peste tot în lume piramide, construite fie de ei, fie de urmasii lor, carora ei le-au transmis întelepciunea lor. La întrebarea Elisabethei Haich, cum au putut ridica si aseza blocurile uriase de piatra, maestrul a raspuns ca înteleptii dispuneau de unelte prin care întareau sau neutralizau forta naturii. Prin iradierea pietrelor, vibratiile acestora deveneau atât de ridicate încât pâna si un copil le-ar fi putut urni. învatatorul a mai amintit si de faptul ca unii conducatori au abuzat de aceste energii pentru a pune mâna pe putere. S-a creat astfel o reactie în lant care a devastat întreg continentul.

Acelasi lucru se întâmpla si astazi: lupta pentru puterea mondiala ne împinge sa construim aparate primejdioase care sunt tinute secrete pâna când unul sau altul dintre cei lacomi de putere le utilizeaza în folosul sau propriu, sau în acela al poporului lor.

Chiar si într-un cadru restrâns oamenii utilizeaza aparate care intoxca încet dar sigur pamântul si atmosfera lui, sau utilizeaza mijloace artificiale pentru un confort trecator, mijloace care însa le distrug corpul. Ceea ce se petrece la nivel individual se petrece si la nivel colectiv. si nu este atât de simplu sa te sustragi acestui proces. Ne-am încarnat, în cele din urma, în acest timp si acestea sunt împrejurarile care ni se ofera.

Dincolo de asta, înclinam sa dam vina pe altii, pe politicieni sau pe generali. Trecem însa cu vederea ca ei nu sunt decât oglinda a ceea ce traieste în noi. si pentru a va da un exemplu extrem: sa presupunem ca toti europenii cu drept de vot ar fi din nou cuprinsi de o asemenea devotiune fata de natura si fata de creatia lui Dumnezeu încât ar vota în favoarea ecologistilor pentru ca acestia ar fi singurii reprezentanti a fiintei si ai gândirii lor. în felul acesta, la putere nu ar fi decât ecologistii; ei ar putea sa ia masuri care sa stopeze prabusirea vietii pe pamânt. De ce este însa altminteri? Pentru ca am ales alti oameni, pe aceia care sunt exact ca noi. Iar daca aceia îsi folosesc influenta doar pentru a câstiga bani, sau pentru a fi utili prietenilor lor, faptele lor se bazeaza pe însusiri care exista în noi toti. Ei nu sunt decât imaginea noastra. "Un popor are conducatorul pe care îl merita", este o constatare întemeiata poate subconstient pe asemenea stari de fapt.

Exista o singura posibilitate pentru a bloca aceasta tendinta, anume ca fiecare dintre noi sa înceapa lucrul cu sine însusi. Daca sute de mii de oameni vom proceda asa, se va constata o schimbare. Dar chiar urmând de unul singur aceasta cale, putem observa o schimbare în imediata noastra apropiere.

În cele din urma, fiecare raspunde de propria sa evolutie. Fiecare îsi are propriul sau drum. Cineva poate aprinde, atunci când a sosit ceasul, lumina pe drumul altcuiva, dar nu poate parcurge drumul în locul lui. Noud van den Eerenbeemt formuleaza foarte frumos aceasta idee: "Ceea ce gasesc eu, un altul nu gaseste, pentru ca nu se afla pe drumului lui."

Prin urmare, sa nu spuneti niciodata cuiva: "Sunt de parere ca trebuie sa faci asta sau asta", caci poate omul în cauza nu afla acel lucru pe drumul lui. Khalil Gibran afirma de aceea: "Copiii vostri nu sunt copiii vostri", noi nu suntem raspunzatori pentru ei. Ei sunt alte entitati care trebuie sa mearga pe drumul lor.

Putem sa-i ajutam doar, aprinzând lumina.

Stimati cititori, prin faptul ca ati rezistat pâna aici citind aceste rânduri, dovedeste ca si dumneavoastra sunteti pe drum si apartineti cautatorilor. Cartea nu este un raspuns. Intentia ei a fost de a ridica întrebari si de a sugera ca dincolo de valul materiei mai exista ceva.

Nadajduiesc din toata inima ca va veti continua cautarea si ca îi veti îndemna si pe altii sa o faca.

Va doresc multa lumina pe cararea pe care v-ati angajat si multa iubire si prietenie în aceasta viata.Document Info


Accesari: 2679
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )