Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Prezentare Generala a CJ Balti

medicina


Prezentare Generala a CJ Balti

"Clinica Juridica Universitara Balti este acea entitate juridica care a reusit sa implice un numar considerabil de studenti īn activitatea de solutionare a problemelor sociale din regiunea de nord a Republicii Moldova. Aceasta organizatie vine sa raspunda la necesitatile categoriilor defavori 828n134i zate prin facilitarea accesului la justitie si promovarea metodelor moderne de instruire juridica universitara. Avem multe succese, īnsa vom continua sa ne dezvoltam pentru atingerea scopurilor si obiectivelor statutare".C

Linica Juridica Universitara Balti a fost creata la 19 iulie 2002, īn forma organizatorico-juridica Asociatie Obsteasca ce activeaza īn parteneriat cu Facultatea de drept a Universitatii de Stat "A. Russo" din Balti, Asociatia Avocatilor Americani, Initiativa Juridica pentru Europa Centrala si Eurasia (ABA/CEELI) din resursele Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID).

Scopul CJU Balti este de a oferi instruire avansata studentilor de la Universitatea de Stat "A. Russo" din Balti ca parte componenta a programului de studiu "Instruire Clinica Juridica" prin metode de instruire moderne si interactive si de a oferi consultatii calitative persoanelor care nu-si pot permite serviciile unui avocat.

Implicarea studentilor īn clinica juridica permite aplicarea cunostintelor teoretice īn practica.. Pe lānga faptul ca studentii īnvata sa aplice legile, acestia mai īnvata sa:

  • Intervieveze si consulte īn materie de drept clientii ce apartin diferitor categorii sociale;
  • Dezvolte si consolideze abilitatile de comunicare, inclusive abilitatile de ascultare activa, comunicare verbala si scrisa precum si comunicare multiculturala;
  • Interpreteze sisteme nescrise de reguli ce influenteaza sistemele dreptului;
  • Investigheze fapte si sa formuleze teorii persuazive de fapt;
  • Īnteleaga reguli etice si sa le aplice īn situatii concrete;
  • Analizeze modurile de functionare mai buna a justitiei; 
  • Intuiasca impactul actiunilor juridice asupra vietilor clientilor, alti actori si asupra societatii;
  • Exploreze si sa testeze o varietate de roluri pe care avocatii/juristii si-o pot asuma, inclusiv avocatul ca negociator, mediator, facilitator, persoana ce solutioneaza conflicte, formator de opinie, avocat al poporului, etc.

Obiectivele Clinicii Juridice Balti:

&    Instruirea si pregatirea a aproximativ 45 de studenti anual pentru activitate practica precum: intervievarea si consultarea clientilor, reprezentare īn instantele de judecata, prin intermediul metodelor moderne si interactive de instruire.

&    Dotarea studentilor cu aptitudini juridice īn circumstante reale

&    Dezvoltarea activismului civic al studentilor si identitatii profesionale

&    Solutionarea problemelor sociale din regiunea de nord a Republicii Moldova


Beneficiarii CJU Balti:

Cel putin 45 studenti voluntari anual acapareaza cunostinte si experiente practice de la specialisti calificati īn domeniul jurisprudentei care sunt implicati īn clinica juridica īn calitate de curatori

Categoriile sociale dezavantajate din regiunea de nord a Republicii Moldova vor beneficia de asistenta juridica gratuita. CJU Balti are o capacitate de audienta de 3 persoane simultan. Urmatoarele categorii sociale vor beneficia de asistenta clinicii juridice:

someri,

familii monoparentale,

familii cu multi copii

studenti cu exceptia celor de la facultatea de drept,

minori,

persoane cu dezabilitati si

veterani de razboi.

CJ Balti organizeaza sistematic vizite īn teritoriu pentru beneficiarii ce nu-si pot permite sa achite cheltuielile de transport.

Prin intermediul programului "Clinica Juridica" profesorii de la Facultatea de Drept vor beneficia de instruire avansata īn domeniul metodelor interactive de instruire.
Document Info


Accesari: 2949
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )