Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...Toxicodinamie si toxicocinetica

medicina
act anticolinesterazik conduce la blokrea colinesterazei cu kre formeaza un compex stabil ceea ce face k enzima sa fie inutilizabila. Rezultatul e reprez de acumul postsinaptik de acetilcolina kre provoak o tulb a excitabilitatii nervoase si musc, exprimate prin sindromul de hipercolinergie/vagotomie/ parasimpaticomimetic. Reversibilitatea acestei blokri enzimatice, reactivarea anticolinesterazei e dependenta de str ch a compusului OP in sensul k actunci knd restul alchil din molec de ester al compusului OP e reprez de metal reactivarea e rapida, dak acest rest alchil e reprez de izopropil reactivarea nu se produce/e mult intarziata.

act kncerigena. Ea e valabila pt produsul heha-etil-tetrapirofosfat (HETP)

act de demielinizre a nervilor periferici/si a unor cordoane medulare. Produsul Mipafox, TOCP. Ei au act similara cu hipotiaminaza.

medikm kre au efect de reactivare sunt oximele. Ex: 2PAM (metal-aldoxin-2 pirin), 2PAM-clorit (metil clorit-aldoxin-2 pirin) 20-50 mg/kcorp. TMB, TMB 4 doza 10-20mg/kcorp, MEP (Toxogonin) 3 mg/kcorp. Aceste oxime se adm i.v. in sol apoasa 10%/s.c. dizolvata in 100-250 ml sol de ser fiziologic. Se recomanda asocierea atropinei cu oxime cu repetare la 8-10 ore pana la dispritia semnelor. Adm unei singure doze e ineficienta iar ntreruperea tratam duce la pierderea anim. Oximele lucreaza prin 2 mec: formeaza compexele toxice cu OP si inlatura OP de acetilcolinesteraza reactivand-o. Sol electrolitice, hemotransfuzie, hemoterapie s.c/intraperitoneal, indepartarea tox de pe supraf pielii cu apa si sapun, cu o sol de Bikrbonat de Na pt k alklii distrug rapid OP. Sunt contraindikte fol miorelaxantelor, a tranchilizantelor, adrenalina si purgative uleioase.


Profilaxie

Respectarea abliterant a indiktiilor ce insotesc medacm.

Adm unei rati sarace in prot dar bogate in fibroase, inainte de inceperea tratam cu OP

Depozitarea OP se face in magazii speciale, pastrate "sub cheie", separate de furaje/prod alim, iar manipularea se face de un personal instruit.
loading...
Document Info


Accesari: 2478
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )