Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload


Ciclurile naturale ale corpului


CICLURILE NATURALE ALE CORPULUI


Sunt cicluri bazate pe functiile cele mai evidente ale corpului si cu toate ca se intrepatrund, fiecare in parte este mai intens la anumite ore.


Ciclul 1 – aportul alimentar

(mancarea si digestia) tine de la pranz pana la ora 20.


Ciclul al II-lea – asimilarea

(absorbtia si folosirea nutrientilor) tine de la ora 20 pana la ora 4 dimineata.
Ciclul al III-lea – eliminarea

(reziduurilor colului si deseurilor alimentare) tine de la ora 4 dimineata pana la pranz, la ora 12.


Daca ne vom observa cu atentie propriul corp, vom descoperi ca:


Foamea devine din ce in ce mai accentuata atunci cand nu se mananca in primele ore ale ciclului. Cand dormim si corpul nu mai are ceva obligatoriu de facut, el asimileaza ceea ce a primit peste zi. Cand ne trezim, avem o “respiratie de dimineata” (gura rea) si limba incarcata, deoarece organismul incepe eliminarea elementelor nefolositoare.

Daca mancam tarziu, ciclul al II-lea (asimilarea) este inabusit prin extinderea primului ciclu dincolo de intervalul lui, avand asimilarea in ciclul al III-lea, cand corpul vrea sa elimine. De aici, senzatiile de oboseala si amorteala cu care ne trezim dimineata. Ciclurile regulate de 8 ore au fost rascolite de o agitatie nefireasca.

Daca ciclul eliminarii este facilitat in loc sa fie inabusit, succesul dumneavoastra in eliberarea frumosului corp inchis in cel actual  va fi sigur garantat.


Intelegeti ca eliminarea inseamna inlaturarea reziduurilor toxice si a greutatii excesive din corpul dumneavoastra!


Obiceiurile noastre traditionale de a manca impiedica sa se desfasoare – de fapt – ciclul foarte important al eliminarii.

Deci noi mancam alimente (si inca in ce ritm!?), folosim ceea ce ne trebuie din mancare, dar nu scapam de ceea ce nu putem folosi si depunem in propriul corp.


Mesele foarte consistente arata ca in prezent acordam o mare importanta primului ciclu – aportul alimentar – dar negam celelalte doua cicluri, inabusindu-le (cu primul).

Nu este de mirare ca multi dintre noi isi plimba greutatea excesiva.


Corpul dumneavoastra, in  tendinta lui de a se proteja si de a-si mentine integritatea, tinde sa nu depuna reziduurile toxice si acide langa organele vitale. De aceea, le va depune in tesuturi grase si in muschi (coapse, fese, partea superioara a bratelor, sub barbie).

Aceasta situatie necontrolata duce la obezitate, la un disconfort general, la letargie (somnolenta), deoarece corpul isi cheltuie toata energia in incercarea de a se descotorosi de reziduurile toxice acumulate. Toate acestea arata importanta ciclului eliminarii si necesitatea de a-l lasa sa opereze neintrerupt si eficient.

Regula ce se desprinde din acest principiu este aceea ca trebuie sa ne facem un regim de viata convenabil, bazat pe principiul “cum sa ne curatam continuu reziduurile toxice din corp pentru a nu permite depunerea lor la un nivel inacceptabil”.


ALIMENTATIE NATURISTA – VEGETARIANA?


Vegetarienii se disting prin faptul ca nu consuma sub nici o forma carne, de nici un tip, dar fierb majoritatea alimentelor. Chiar daca se respecta toate “canoanele” fierberii, adica in aburi, enzimele – aceste substante atat de necesare organismului – sunt distruse si omul se hraneste gresit.

Zarzavaturile fierte in apa sunt cel mai puternic distruse si un exemplu concret in acest sens il constituie varza, care prin fierbere isi pierde 60% din valoarea initiala. Dar prin fierbere nu sunt distruse numai enzimele, ci si vitaminele. Una dintre cele mai importante vitamine, vitamina C al carei rol principal este cel de purificator sanguin, se pierde total prin prelucrarea termica a alimentelor. Nici sarurile minerale nu suporta fierberea, ele fiind eliminate prin apa in care se fierb legumele, chiar si la aburi, astfel incat zarzavaturile si legumele isi pierd practic toate proprietatile nutritive.

Totodata, in urma procesului de fierbere si proteinele isi pierd 2/3 din valoarea lor nutrititiva si se modifica devenind – in urma arderilor metabolice – reziduuri si acizi.Document Info


Accesari: 79
Apreciat: hand icon

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )