Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload


Acrylicul si gelurile de unghii


Acrylicul si gelurile

Unghiile de acrylic sunt realizate prin combinarea unui produs lichid de acrilic cu un produs de acrylic pudra. Cele doua produse formeaza o biluta moale ce poate fi usor modelata intr-o forma de unghie. Dupa aplicare, acrilicul moale se intareste formand o unghie artificiala puternica. Unghiile de acrylic pot fi aplicate pe unghiile naturale, unghii false. Acestea pot fi de asemenea utilizate pentru a repara unghiile slabe, roase sau rupte

Procedeul unghiilor de acrilic este simplu. Exista trei ingrediente de baza in procesul unghiilor de acrylic. Un monomer este realizat din molecule foarte mici nelipite una de alta. Acrylicul lichid este un tip de monomer. Un polimer este format din molecule corelate intr-un lant lung si formeaza de regula o structura solida. Unghiile de acrylic finisate sunt polimeri. Un catalizator este un ingredient care grabeste procesul de intarire. Acrylicul pudra utilizat este o combinatie de polimer construit si catalizator. Procesul de formare a unghiei se numeste polimerizare.Etapele construirii unghiilor de acrylic

Indepartati pasta de unghii. Incepeti cu degetul mic de la mana stanga si indepartati-va de degetul mare. Repetati actiunea si la mana dreapta.

Impingeti inapoi cuticulele. Utilizati vata infasurata pe un bat de portocal pentru a impinge usor cuticulele.

Folositi buffer-ul pentru a indeparta luciul de pe unghii. Aplicati buffer-ul usor pe suprafata unghiei cu un abraziv mediu/fin pentru a indeparta uleiul natural. Periati pentru a indeparta pilitura.

Aplicati antisepticul de unghii cu vata infasurata pe un bat de portocal, vata sau pulverizator. Incepeti cu degetul mic de la mana stanga si indreptati-va catre degetul mare.

Pozitionati forma de unghie pe unghie. Daca utilizati forme dispozabile, dezlipiti forma de unghie de pe suport sau hartie utilizand degetele mari si aratatoare si curbati unghia pentru a se potrivi formei unghiei naturale a clientei. Glisati unghia pe degetul clientei si apasati pentru lipirea adezivului pe lateralele degetului. Verificati daca forma este pozitionata comod si nivelata pe unghia naturala. Daca folositi forme reutilizabile, glisati forma pe degetul clientei, asigurandu-va ca varful liber este deasupra formei si ca este adaptata. Potriviti forma in jurul degetului presand usor.

Aplicati un punct de baza pe unghie cu un bat de portocal infasurat cu vata. Baza pregateste suprafata unghiei pentru lipirea cu materialul de acrylic. Trebuie aplicat foarte putin. Permiteti bazei sa se usuce pe unghie pana la o culoare alba de creta.

Turnati lichidul si pudra de acrylic in recipiente separate. Daca utilizati metoda pentru doua culori, va trebui sa aveti trei recipiente: - unul pentru pudra alba, unul pentru cea transparenta, naturala sau roz si unul pentru acrylicul lichid.

Introduceti in intregime pensula in lichidul de acrylic si scurgeti pe marginea recipientului pentru a indeparta excesul.

introduceti varful aceleiasi pensule in pudra alba de acrylic si rotiti usor. Veti culege o biluta de acrylic medie uscata care este suficient de mare pentru modelarea intregii extensii a varfului liber.

plasati biluta de acrylic pe forma pentru unghie in punctul unde varful unghiei se imbina cu forma de unghie.

Utilizati portiunea de mijloc a pensulei pentru a tampona si a apasa acrylicul pe forma si extensie. Tamponarea si apasarea acrylicului este mult mai corecta decat pictarea acestuia si are drept rezultat o unghie cu o infatisare mult mai naturala. Pastrati liniile paralele si modelati continuu acrylicul de-a lungul liniei varfului liber. Daca utilizati metoda de acrylic in doua culori aveti grija sa urmariti linia naturala a varfului liber cu pudra alba pentru a crea imaginea penrtu Frech manichiure.

Luati o a doua bila de acrylic de consistenta medie si plasati-o pe unghia naturala langa linia varfului liber in centrul unghiei.

modelati cea de-a doua biluta de acrylic. Tamponati si apasati produsul pe laterale asigurandu-va ca produsul este foarte subtire in jurul tuturor varfurilor.

Aplicati picaturile de acrylic. Luati margelute ude de pudra de acrylic roz pe pensula si plasati-o in zona cuticulelor. Utilizati umiditatea pensulei pentru a netezi aceste margelute pe intrega suprafata a unghiei. Plimbati pensula pe unghie pentru a netezi orice asperitati. Aplicati acrylicul pe langa cuticule, in laterale si pe varful liber trebuie sa fie in strat foarte subtire pentru ca unghia sa aiba un aspect natural. Reconditionati si umpleti spatiul format de cresterea unghiei

Aplicati acrylicul pe celelalte unghii.

Indepartati pielea de unghie.

Indepartati formele. Atunci cand unghiile sunt bine uscate, slabiti formele si indepartati-le prin glisare. Unghiile sunt uscate atunci cand tacane daca sunt atinse usor.

Nivelati unghiile. Utilizati o pila mediu abraziva pentru a modela varful liber si a indeparta orice imperfectiuni. Alunecati abrazivul pe fiecare unghie cu miscari lungi pentru a modela si finisa suprafata unghiei. Subtiati unghiile in zona cuticulelor, varfului liber si zonele laterale.

folositi buffer-ul. Se va folosi buffer-ul pe unghii pana la netezirea intregii suprafete.

aplicati ulei de cuticule. Utilizati vata infasurata pe un bat de portocal pentru a aplica ulei de cuticule in zona cuticulelor, pielea inconjuratoare si unghii.

aplicati crema de maini si masati mana si bratul.

curatati unghiile.

aplicati pasta de unghii.

Gelurile reprezinta unghii artificiale puternice care se aplica pe suprafata unghiei ca si pasta de unghii. Acestea au o compozitie chimica similara cu cea a unghiilor de acrylic dar necesita un catalizator separat pentru a se intari. Exista doua tipuri de geluri. Gelurile cu uscare la lumina se intaresc atunci cand sunt expuse la o sursa speciala de lumina fie o lumina ultravioleta fie una halogena.

Gelurile fara uscare la lumina se intaresc atunci cand un activator de gel este pulverizat sau intins cu pensula sau atunci cand acestea sunt inmuiate in apa.

Gelurile sunt disponibile in diverse culori care nu necesita pasta de unghii. Unghiile arata ca si cum ar fi fost date cu pasta de unghii si culoarea ramane pana la indepartarea gelului. Se poate folosi si pasta de unghii peste gel. Atunci cand aceasta va fi indepartata, culoarea gelului va ramane aceeasi. Gelurile colorate stau la baza picturii pe unghii.

Tehnici de aplicare a unghiilor

Tehnica Fibroglass

o      Lipiti capsulele de tip Squape

o      Aplicati Ramolizor pe partea de nivelat

o      Inlaturati luciul dupa capsula cu pila Garnet

o      Aplicati o banda de Fibroglass pe toata lungimea si largimea unghiei, oprindu-va la 2-3 mm de cuticula superioara

o      Aplicati un strat subtire de lipici Fibroglass

o      Pulverizati Glue Dry de la 30 cmObs. Daca, clienta simte un efect de incalzire dupa aplicarea lipiciului inseamna ca stratul dumneavoastra de lipici Fibroglass este foarte gros sau ca glue dry a fost pulverizat prea de aproape, deci atentie.

o      Piliti fibra de sticla cu o pila neagra fina sau cu pila care are 4 fete, si cu Garnet

o      Reluati operatiunile 5 si 6 (numerotate prin puncte, respectiv punctele 5 si 6) de doua ori

o      Piliti lejer suprafata unghiei cu pila neagra sau cu pila cu 4 fete.

o      Neteziti suprafata cu blocul alb.

o      Aplicati ulei pentru cuticule sau ROLL-ON dupa care se maseaza

o      Terminati netezirea cu blocul cu mai multe fete

o      Trimiteti clienta sa se spele pe maini

o      Aplicati baza hidratanta

o      Lasati sa se usuce. Aplicati 2 straturi de oja, lasand sa se usuce fiecare strat si punem fixator TOP 60

Tehnica Fibre de sticla

o      Produse

1 cutie capsule 360 Square

1 cutie 360 Perfect Tip

1 lipici profesional 15G

1 cleste ghilotina

1 banda Fiberglass

1 lipici Fiberglass 30 ml

1 flacon pentru uscarea lipiciului 250 ml

6 pile argintii

6 pile flex negre

6 pile garnet

3 buffere

1 roll on

1 lichid de dezinfectare 1L

o      utilizare: pe unghii scurte si bombate

o      timp de aplicare: 1h 15 min

o      metoda recenta, relativ dificil de invatat

o      avantaje: foarte solid, poate repara o unghie crapata sau exfoliata, aspect foarte fin, crestere total invizibila, aspect foarte natural

o      reumplere: fiecare 3 saptamani 1 luni, timp de reumplere: 30 min/1h 15 min

o     

Tehnica Gel ultraviolet

o      Produse

Ramolizor

Lampa U.V.

Gel U.V. N1

Gel U.V. N2

Briliant 3

Finish Wipe (spirt)

Roll-On

Pile argintii

Pila plata Nylon

Cleste ghilotina

Capsule Perfect Tip

Lipici Profesional

Buffer

Pile Garnet

Pile Flex negre

o      utilizare: pe unghiile scurte sau foarte roase

o      timp de aplicare: 45 min 1h

o      metoda recenta, usor de invatat

o      avantaje: crestere total invizibila, aspect foarte solid, hiper fin, hiper natura

o      reumplere: fiecare 3 saptamani 1 luni, timp de reumplere: 30 40 min

o      Tehnica:

Impingeti pielitele cuticulelor uscate fara a utiliza gel emolient

Taiati varfurile cu clestele. Lipiti capsulele Rotunde sau Perfect Tips. Aplicati Ramolizor pe partea de nivelat.

Piliti pana capsula lipita pe unghie face corp cu unghia naturala cu pila flex neagra sau pila argintie, dupa care nivelati cu pila Garnet fara sa fragilizati partea libera.

Indepartati luciul care este pe partea libera a capsulei care depaseste unghia naturala pilind usor cu pila Garnet

Cu pensula gel (nylon) aplicati un strat fin de Gel U.V. N1 oprindu-va la 1 mm de cuticula superioara repartizand foarte bine partile unghiei. Lucrati acest strat pe toata suprafata unghiei fara sa atingeti pielea.

Puneti unghiile la lampa U.V. timp de 2-3 minute

Cu pensula gel aplicati un strat de GEL U.V. N2, oprindu-va la 1 mm de cuticula superioara repartizandu-l uniform pe toata suprafata unghiei fara sa atinge-ti pielea.

Puneti unghiile la lampa U.V. timp de 2-3 minute

Reluati operatiunile de la punctele 7 si 8. Daca doriti ca unghia sa fie mai groasa puteti sa aplicati un strat mai gros. Reluati operatiunea 8.

Uscati unghiile cu un servetel imbibat cu lichid de finisare Finish Wipe

Aplicati Brilliant 3 intr-un strat nici subtire nici gros lasand 2 minute la U.V. apoi stergem unghiile Finish Wipe

Neteziti cu pila neagra fina sau pila Garnet apoi neteziti cu blocul alb

Aplicati uleiul pentru cuticule Roll-On pe cuticule si masati

Neteziti suprafata unghiei cu blocul 3 in 1

Trimiteti clienta sa se spele pe maini

Aplicati o baza hidartanta, lasati sa se usuce, aplicati 2 straturi de oja si apoi aplicati Top 60 care are rolul de a fixa si usca foarte repede.

Pentru indepartarea gelului se pileste.

o      Tehnica se recomanda persoanelor care nu au nevoie de constructia sau modelarea unghiei si au forma naturala frumoasa. Desi este o tehnica rezistenta nu se recomanda persoanelor ale caror maini intra des in contact cu apa.

Tehnica Capsule + gel ultraviolet

o      Produse

1 lampa cu ultraviolete

1 cutie 360 capsule Square

1 cutie capsule Perfect Tip

1 lipici profesional 15G

1 cleste ghilotina

1 Gel U.V. inalta performanta N1

1 Gel U.V. inalta performanta N2

1 pensula plata din nylon

6 pile argintii

6 pile flex negr

3 buffere

1 Roll-On

1 Lichid de finisare 125ml


Tehnica Acrylic fara miros (U.V.) recomandata pentru persoanele care-si rod unghiile

o               Impingeti cuticulele pe uscat fara sa utilizati un gel emolient

o      Taiati surplusurile de piele

o      Lipiti capsulele rotunde sau Perfect Tip sau daca unghiile sunt foarte roase, folositi Super Tip cu lipiciul profesional

o      Nivelati pana cand capsula lipita face corp cu unghia naturala

o      Eliminati luciul de pe partea libera trecand usor cu pila

o      Aplicati un bob de pudra roz sau transparenta de pe partea superioara a unghiei , fiind atenti sa nu depasim suprafata unghiei, repartizand foarte bine pe parti. Aceasta pudra se aplica doar o data! In nici un caz nu se aplica Primer!

o      Puneti sa se usuce la U.V. 2-3 minute

o      Eliminati lejer ce rezulta din pilit apoi dati o forma unghiei pe cat posibil de naturala.

o      Neteziti cu blocul alb, aplicati ulei de cuticule Roll-On si masati

o      Trimiteti clienta sa se spele, aplicati o baza hidratanta sau baza speciala pentru unghii false, lasati sa se usuce, aplicati 2 straturi de oja Longue Duree lasand sa se usuce intre fiecare strat si apoi aplicati fixatorul Top 60.

Tehnica Acrylic cu miros

o      Produse:

Cutie de 360 Perfect Tip

Cutie de 360 Super Tip

Cleste pentru unghii artificiale

Lipici profesional

Pensule N.8

Pile argintii

Pile Flex negre

Pile Garnet

Primer

Buffer

Acrylic

Lichid Roll-On cu calciu

Pudra acrylica roz

Lichid dezinfectant

Curatator pentru pensule

o      Impingeti cuticulele pe uscat fara sa utilizati un gel emolient

o      Taiati varfurile cu clestele

o      Impingeti cuticulele pe uscat fara a utiliza un gel emolient

o      Lipiti capsulele Rotunde sau Perfect Tips sau daca sunt foarte roase se utilizeaza capsulele Super Tips cu lipiciul profesional.

o      Se aplica Ramolizor pe partea de nivelat

o      Nivelati pana ce capsula lipita pe unghie face corp cu unghia naturala, folosind pila flex neagra sau pila argintie

o      Indepartati luciul marginii libere trecand usor pila Garnet sau pila neagra fina.

o      Aplicati Primerul pe unghia naturala Atentie, nu se aplica pe marginea libera!

o      Aplicati un bob de pudra roz sau transparent pe superioare ale unghiei si modelati-le fiind atenti sa nu atingeti unghia. Efectuati acestea pentru toate degetele si activati uscarea intre 10-15 min

o      Piliti cu pila Flex neagra sau argintie pentru a da o forma pe cat posibil naturala

o      Nivelati cu blocul alb

o      Aplicati Roll-On pe cuticule si masati

o      Neteziti cu blocul 4 in 1

o      Trimiteti clienta sa se spele

o      Aplicati o baza hidratanta

o      Lasati sa se usuce si aplicati 2 straturi de oja Longue Duree. Lasati sa se usuce fiecare strat apoi fixati cu Top 60Document Info


Accesari: 7055
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )