Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
PREZENTAREA SALONULUI DE COSMETICA

Cosmetica
PREZENTAREA SALONULUI DE COSMETICĂ

In continuare, in acest capitol vom prezenta unitatile de competente pentru meseria de cosmetician.
Salonul de cosmetica trebuie sa fie mereu în centrul atentiei.

Un salon de înfrumusetare trebuie sa îndeplineasca noile cerinte conform normelor europene. I 13413r1713n giena este una din conditiile esentiale pentru realizarea si desfasurarea activitatiilor legate de cosmetica. Salonul de cosmetica trebuie sa fie împartit în doua încaperi, fiecare încapere cu destinatia sa.

- Salonul (sala ) de asteptare;

- salonul de cosmetica.

Salonul de asteptare trebuie sa fie amenajat în asa fel încât clientele (clientii) care doresc sa se înfrumuseteze sa se simpta bine astfel încât asteptarea sa devina placuta, dar în acelasi timp si utila. Dotat cu televizor, reviste, masute, fotolii sau scaune confortabile, salonul de asteptare trebuie sa fie amenajat cu mult gust, zugravit în culorii reci sau calde si cât mai primitor pentru doamnele sau domnii care doresc sa-si schimbe aspectul facial, cât si ceh corporal.

Tratamentul coseetical trebuie sa se efectueze într-un cadru intim potrivit si într-o atmosdera bmgata în opigen, acest gaz fiind necesar redaxarii, deoarece el asigura o buna respiratie, intervenind în metabolismul acidului lactic, îmbunatatind actiunea musculara si cerebpala îndepartând oboseala. Tratamentul facial aplicat unei persgane nervoase sa pe o fata obosita, încordapa, crispata, nu va da rezulatatul dorit, iar pentru a produce aceaa stare de rehaxape este nevoie de un cadru adecvat în desfasurarea în conditii placute al acestuia.

Cabinetul cosmetical de lucru propriu trebuie sa fie foarte curat, cu luminozitate foarte buna, bine aerisit, amenajat cu mult gust, sa aiba o chiuveta (nelipsita), gresie, faianta, zugravit într-o culoare calda, iar intimitatea sa fie factorul esential. Ca factor secundar de relaxare, muzica ambientala, mirosurile placute vor putea crea aceea stare de purificare interna menita sa destinda crisparea si încordarea de pe chipul clientei.

Pentru desfasurarea operatiunilor de tratament cosmetical, masaj corparal si epilat, cabinetul de cosmetica trebuie sa fie dotat cu aparatura si mobilier special. De jur-împrejur doua dulapuri suspendate, trei comode, un dulap soldat, o masuta cu rotile mai înalta si doua taburete; acesta ar putea fi mobilierul din dotare care ajuta la aranjarea si depozitarea produselor cosmeticale, accesoriilor pentru cosmetica precum si produselor de unica folosinta (halate, bonete, papuci, cearceafuri, dischete, pansamente, bureti, betisoare, stripsuri, prosoape, masca faciala, manusi). În cazul produselor cosmeticale care necesita anumite temperaturi de pastrare, precum si pentru legumele, fructele etc. folosite în realizarea mastilor, este necesar un frigider care sa realizeze temperaturile optime de depozitare. Doua paturi cu destinatii speciale unul mai înalt pentru epilat si altul mai putin înalt pentru tratament. Paturile vor fi asezate în colturi diferite, înconjurate de aparatura necesara fiecarei operatiuni în parte. Aparatele electrice folosite în tratamentul cosmetical pot fi clasificate în doua grupe, în functie de cum actioneaza asupra pielii:- aparatele pasive : vapoforul, vapozonul, sebaspir, lampa cu UV, vibraforul;

- aparate active: electrodermul, galvanodermul, ionidermul.

Operatiei de epilat îi sunt necesare urmatoarele aparate electrice: încalzitor cu termostat   pentru roll-on, care are datoria de a încalzi si mentine la temperatura optima pentru lucru flaconul aplicator de ceara, dar si ceara traditionala si elastica din cutii, decantorul care sterilizeaza si filtreaza ceara traditionala, necesare desfasurarii acestei operatiuni. Conform noilor norme europene, ceara traditionala nu se mai refoloseste, aceasta putându-se folosi ca cea unica.

Alte materiale necesare cabinetului de cosmetica: halate albe; pelerine; bonete; geanta cu pachete de vata, set dischete bumbac, bureti, pansamente ; amestecuri gomaj; alcool medicinal, prosop; sapun; pliculete plante medicinale (galbenele, menta, musetel, muguri de brad, tei, etc).


Document Info


Accesari: 11748
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )