Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
ETICA SI COMPORTAMENTUL PROFESIONAL

Cosmetica
ETICA sI COMPORTAMENTUL PROFESIONAL

Etica profesionala in salonul de cosmetica presupune  cunoasterea si însusirea de cunostinte din domeniile: anatomia, fiziologia, dermatologia, farmacologia, dar si principiile morale si însusirea de cunostite teoretice practice în domeniu. Aspectul tenului cosmeticienei constituie un indiciu pozitiv la prima vedere pentru clienta, elementele car 535s1815f acteristice ce o determina sa fie un model de prezenta si de bun gust sunt reprezentate prin îmbracaminte, coafura, aspectul tenului, machiajul, înfatisarea în general.Normele de igiena generala trebuiesc cunoscute de catre cosmeticiana, cât si recomandarile ce trebuie sa le faca clientelor. Ea trebuie sa manifeste buna dispozitie, calm, rabdare, seriozitate în tot cea ce face. De asemenea,  trebuie sa cunoasca foarte bine calitatile si ingredientele produselor cosmetice pe care le foloseste, neutilizând la un tratament facial creme din game de produse diferite.

În timpul activitatii, este foarte important sa se simta siguranta cosmeticienei în tot ceea ce face, respectându-se normele de igiena în cadrul salonului: materialele folosite la o clienta (dischete, pansamente, buretei, prosoape) sa fie de unica folosinta sau sa fie dezinfectate si sterilizate.

Sterilizate vor fi si piesele aparatelor si ustensilele care au fost utilizate. Mâinile cosmeticienei trebuie sa fie bine îngrijite (fara unghii lungi), sa nu poarte inele, bratari care ar putea deranja în timpul tratamentului. Pentru mobilitatea mânilor, se recomanda gimnastica mânilor înaintea începerii masajului.

APLICAREA  NPM si PCI

Aplicarea normelor de protectia muncii in saloanele de cosmetica cuprind urmatoarele activitati pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite:

-defectiunile ivite la instalatii, aparate sau tablouri se anunta si vor fi remediate de electricianul de servici.

- se va lucra numai cu echipament de protectie corespunzator din punct de vedere igienic.

- operatiile se executa cu cea mai mare atentie, pentru a evita accidentele.

- instrumentele folosite se pastreaza în cea mai buna stare de funtionare.

- aparatele electrice se izoleaza foarte bine si nu se folosesc cu mâna umeda.

- în timpul folosirii aparatelor electrice, pardoseala sa fie uscata.

- instrumentele si aparatele se controleaza zilnic, înainte de începerea lucrului.

- instrumentele taioase se manevreaza cu mâinile uscate

aparatele electrice se izoleaza foarte bine si nu se folosesc cu mâna umeda.

în timpul folosirii aparatelor electrice, pardoseala sa fie uscata.

Aplicarea  normelor de paza contra incendiu:

- locul, starea tehnica si modul de utilizare a stingatoarelor

Este important sa fie cunoscut cu exactitate locul unde se afla stingatoarele de incendiu si tipul acestora. Stingatoarele de incendiu pot fi grele, de aceea este bines sa se stie din timp cât este de greu si daca poate fi mânuit cu usurinta.

De asemenea, este important sa fie citite instructiunile de folosire tiparite pe fiecare stingator.

În cazul în care trebuie folosit stingatorul într-un incendiu real, trebuie sa se cunoasca modul de mânuire:

scoaterea piedicii de siguranta, îndreptarea furtunului la baza focului,  apasarea mânerului pentru a permite eliberarea agentului de stingere, miscarea furtunul astfel încât sa contribuie la stingerea incendiului.

Este necesar sa se aiba tot timpul în vedere ca persoana care foloseste stingatorul sa nu se apropie prea mult de foc. Distanta recomandata de la care se poate folosi stingatorul în siguranta este de 6-7 metri de la focarul de incendiu.

Sesizarea situatiilor critice:

Situatiile critice se aduc la cunostinta persoanelor abilitate cu promptitudine.

Situatiile critice sunt apreciate cu discernamântAplicarea masurilor de urgenta:

A se intervini cu promptitudine pentru înlaturarea situatiilor critice.

Se  acorda cu proptitudine masurile de prim ajutor în caz de accident

Masuri de prim ajutor:

Primul ajutor în caz de arsuri

Arsurile sunt accidente provocate de caldura sub diferite forme, agenti chimici, electricitate si iradiatii.

Arsurile termice se daoreaza caldurii, care poate actiona prin: flacara, lichide cu temperatura înalta, metale încalzite, gaze sau vapori supraîncalziti, corpi solizi incandescenti. Arsurile chimice sunt produse de unii acizi ca: acid azotic, clorhidric, sulfuric, oxalic, etc. sau de substante alcaline: hidroxid de sodiu, de potasiu, de calciu, amoniac gazos etc.

Arsurile electrice se datoreaza contactului cu un conductor electric aflat sub tensiune.

În cazul arsurilor provocate de flacara, importanta este oprirea cât mai rapida a arderii cu jet de apa. Acest lucru este valabil si pentru situatiile când flacara este deja stinsa, deoarece în acest moment arsura se poate propaga în continuare în profunzime. Se îndeparteaza hainele pacientului, cu conditia ca acestea sa nu fie lipite de piele iar manevra de dezbracare sa produca distrugeri tisulare. Odata cu dezbracarea pacientului, se va asigura protectia acestuia de hipotermie.

În cazul arsurilor provocate de substante chimice, se realizeaza o spalare a suprafetei arse cu jet de apa; în aceste situatii trebuie sa fie de o durata mai mare, pentru a fi siguri ca se îndeparteaza orice urma de substanta cauzatoare. Profunzimea arsurii este direct proportionala cu timpul de contact, depinde de concentratia substantei si de proprietatile substantei.

În cazul arsurilor provocate de curentul electric, important este îndepartarea pacientului de sursa de curent (sau invers). Totdeauna se are în vedere posibilitaea leziunii la nivel de coloana cervicala (datorita mecanismului actiunii). Arsurile electrice produc leziuni atât la suprafata, cât si în profunzimea organismului. Ţesuturile sunt distruse prin mecanism termic. Se cauta poarta de intrare si poarta de iesire a curentului electric. Acest lucru este important pentru ca ne furnizeaza informatii privind traseul urmat de curent prin organism. Distrugerea tisulara este maxima la punctul de intrare. Daca sunt interesate vase importante apar gangrene, iar daca traseul intersecteaza inima, pot aparea tulburari în activitatea acesteia deosebit de grave, ducând chiar la moarte.

- Jetul de apa trebuie folosit numai pentru regiunile afectate.

- Este interzisa folosirea cremelor, unguentelor, substantelor uleioase.

- Se folosesc pe cât posibil pansamente sterile sau cârpe foarte curate, umezite.

- Nu se pune gheata în contact direct cu tegumentul.

- Se acopera pacientul pentru a preveni pierderea de caldura.

Leziuni ale ochilor

Leziuni de natura chimica:

1. Mentineti pleoapele deschise, spalând ochiul cu jet de apa continuu timp de 15-30 minute. Protejati celalalt ochi de eventualele picaturi de apa provenita din ochiul lezat.

2. Aplicati o compresa pe ambii ochi si fixati cu un bandaj.

3. Mergeti urgent la un oftalmolog sau sunati la urgenta.

Accidente datorate curentului electric

Siguranta salvatorului: nu atingeti victima înainte de a întrerupe curentul electric. Se întrerupe sursa de curent. Se îndeparteaza victima de sursa de curent utilizând un obiect uscat (o coada de matura, haine uscate), având grija sa va plasati pe o zona uscata.

Evaluarea nivelului de constienta si a functiilor vitale (ABC) este pasul urmator, cu mentiunea ca se considera posibilitatea existentei leziunii de coloana cervicala. Daca victima nu respira si nu are puls, se încep imediat manevrele de resuscitare cardio-pulmonara, dupa ce a fost solicitat ajutorul unui echipaj calificat.

Toti pacientii electrocutati se transporta la spital.

Document Info


Accesari: 9843
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )