Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




EXECUTAREA EPILATULUI

Cosmetica


EXECUTAREA EPILATULUI

8.1. Competente specifice :

1. Instalarea clientului

2. Executarea epilatului



8.2. Criterii de realizare a compenetntelor:

- Instalarea clientului si asigurarea unei pozitii confortabile cât si protectie maxima.

- Executarea epilatului se va face prin aplicarea produsului de epilat in conditii de siguranta si confort pentru client.

- Epilarea se va executa cu produse de calitate, destinate fiecarei suprafete de

lucru.

- Efectuarea epilatului se face in conformitate cu specificul suprafetei de lucru.

- Finisarea epilatului se face cu produse speciale fiecarei suprafete de

lucru.

Cosmeticiana trebuie sa cunoasca si sa tina cont de:

- imperfectiunile pielii (dermatoze, nevi , pilosi, pete de batrânete)

- suprafata de lucru (picioare, brate, inghinal, axila, mustata)

- produse de epilat (preparate sau achizitionate ca atare) de unica folosinta (ex.: axila, mustata)

- produse speciale (lotiuni alcoolice, unguente bactericide)

- aparate (electroderm)

- ustensile (resou electric sau decantor de ceara)

Cosmeticiana trebuie sa aiba cunostinte de:

- tehnica de epilare

- norme de dermatologie

- notiuni de chimie cosmetica

- norme specifice de protectia muncii

La efectuarea operatiei de epilare cosmeticiana va acorda o atentie deosebita

modului de aplicare a fâsiilor de produs epilator (siguranta miscarilor, uniformitatea stratului de produs) si va da dovada de siguranta, rapiditatea în modul de sustinere a pieii la smulgerea fâsiilor de produs, in diferite zone ale corpului.

In final, cosmeticiana va verifica rezultatul epilatului adica îndepartarea totala a parului in zonele epilate.

Instalatii si aparate folosite in procesul de epilare

Pentru desfasurarea operatiunilor de tratament cosmetical, masaj corparal si epilat, cabinetul de cosmetica trebuie sa fie dotat cu aparatura si mobilier special.

De jur împrejur doua dulapuri suspendate, trei comode, un dulap soldat, o masuta cu rotile mai înalta si doua taburete; acesta ar putea fi mobilierul din dotare care ajuta la aranjarea si depozitarea produselor cosmeticale, accesoriilor pentru cosmetica precum si produselor de unica folosinta (halate, bonete, papuci, cearceafuri, dischete, pansamente, bureti, betisoare, stripsuri, prosoape, masca faciala, manusi).

În cazul produselor cosmeticale care necesita anumite temperaturi de pastrare, precum si pentru legumele, fructele etc. folosite în realizarea mastilor, este necesar un frigider care sa realizeze temperaturile optime de depozitare.

Doua paturi cu destinatii speciale (unul mai înalt pentru epilat si altul pentru tratament) sunt asezate în colturi diferite, înconjurate de aparatura necesara fiecarei operatiuni în parte.

Operatiei de epilat îi sunt necesare urmatoarele aparate electrice: încalzitor cu termostat pentru roll-on, care are datoria de a încalzi si mentine la temperatura optima pentru lucru flaconul aplicator de ceara, dar si ceara traditionala si elastica din cutii, decantorul care sterilizeaza si filtreaza ceara traditionala, necesare desfasurarii acestei operatiuni. Conform noilor norme europene, ceara traditionala nu se mai refoloseste, aceasta putându-se folosi ca cea unica.

Echipament de protectie din punct de vedere igienic

Normele de igiena sunt cunoscute, astfel materialele folosite la o clienta (dischete, pansamente, buretei, cearceaf de unica folosinta, halat, bonetica etc.) sa nu fie folosite la a doua clienta, iar ustensilele folosite pentru realizarea proceselor de cosmetica se vor dezinfecta si piesele aparatelor cu care se lucreaza de asemenea cu spirt sau în sterilizator.

Tipuri de accidente ivite în timpul executarii operatiilor cosmetice

În afara intolerantelor care pot fi preîntâmpinate prin testare sau de la primele simptome, exista si unele accidente prin folosirea nerationala a produselor cosmetice, ca spre exemplu accidentele determinate de folosirea cremelor cu hormoni fara indicatia medicului.

Unele accidente cosmetice pot lua chiar aspectul de boli profesionale, ca spre exemplu la persoanele care lucreaza în institutii de arta (teatru) sau de frumusete (saloanele cosmetice).

De asemenea, o conservare defectuoasa a produselor cosmetice poate duce la alterarea lor, fapt care poate înlesni aparitia accidentelor cutanate.

Produsele cosmetice nu trebuiesc folosite în mod empiric sau abuziv, ci numai la indicatiile specialistilor, în functie de tipul de piele si de starea fiziologica a fiecarei persoane.

În acest fel, dermatitele de contact, ca si accidentele pot fi evitate. Pe lânga acestea, se recomanda ca folosirea produselor cosmetice sa fie precedata de testarea tesutului cutanat.

8.4. Epilarea

Epilarea cu ceara calda in flacoane este cea mai eficienta

Fie ca firele de par sunt scurte si subtiri, fie ca sunt lungi si dese, aceasta rasina topita captureaza firele de par si le smulge repede. O metoda foarte eficienta pentru epilarea subsuorilor, a picioarelor si a zonei inghinale.

Ceara traditionala se pare ca nu se va mai folosi in cabinetele de cosmetica datorita normelor europene impuse. Epilarea cu ceara, smulge parul din radacina, garantând o piele neteda timp de 3-5 saptamâni. Metoda expeditiva, cu o tehnica antidurere dovedita, ea pastreaza totusi un handicap major o crestere la loc , a firului de par.


Epilarea orientala: cea mai usoara dar la noi nu se foloseste.

Realizata odinioara pe baza de zahar, de apa si de lamâie, amestecate pentru a forma o minge de caramel brun, ceara orientala era aplicata, centimetru cu centimetru, pe întreaga zona care trebuia epilata.

Astazi, ea redevine la moda, dar se vinde gata pregatita, sub forma de benzi sau in recipiente.

Epilarea electrica: cea mai economica

Nu s-a creat de mult timp ceva mai eficient în materie de epilare. Având o utilizare rapida, practic si economic datorita amortizarii sale rapide, epilatorul electric smulge firele de par din radacina, este usor de folosit.

Aparatul de ras: cel mai rapid

Utilizat aproape zilnic, aparatul de ras este accesoriul de frumusete indispensabil al tinerelor femei grabite, cu picioare sensibile.

Bibliografie

Anatomia si fiziologia omului - Ed Didactica si Pedagogica Bucuresti 2000

Ghid cosmetic - sfaturi practice, Ed. medicala. - Bucuresti, 1992.

Ghidul Cosmetic C Antonov Ed KARO Tour Bucuresti 2006

Tsubo puncte vitale in terapia orientala -Katsusuke Seriozawa- Ed Teora 2006


Document Info


Accesari: 5747
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )