Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload






























SPA

Cosmetica


SPA



Ce inseamna mai exact Spa? Cuvantul este de origine romana, provenind din expresia 'sanitas par aquam' - sanatate prin apa. Unele voci spun totusi ca termenul "Spa" provine de la numele unui oras belgian, din regiunea Liege, o statiune termala datand din epoca romana. Daca ati devenit curioasa dar inca nu ati avut ocazia sa beneficiati de un masaj aromaterapeutic, un tratament anticelulita, o sedinta de reflexoterapie sau alte metode de ingrijire corporala si faciala de lux, e momentul sa le incercati.

Spa inseamna de fapt sa ne rupem din iuresul zilnic si sa fugim undeva, nu neaparat departe, unde sa facem lucruri minunate pentru mintea si corpul nostru.

Conceptul spa nu are reactii adverse si lucreaza numai cu creme cu mirosuri minunate, muzici diafane, masaje care alunga oboseala si apa care cade in cascada.

Sigur, e nemaipomenit sa putem face toate astea pe o insula exotica, unde sa ne simtim regine. Dar spa si-a cucerit drepturile si aici, aproape de noi, asa ca nu avem nici o scuza sa nu fugim sa ne relaxam cat de des putem.

Incercati tratamentul anticelulita, liftingul facial nechirurgical si alte tratamente pe baza de produse naturiste

Cu siguranta ca o prietena sau colega de birou v-a vorbit despre un centru Spa in care s-a simtit ca in paradis. Iata ca centrele Spa si-au deschis portile si pentru femeile din Romania, care isi pot pastra tineretea si frumusetea. Pentru reducerea tesutului adipos se propun astazi diverse metode, de la masaj anticelulitic cu creme speciale, pana la impachetari, electrostimulare si drenaj limfatic. In centrele Spa se stabileste tratamentul adecvat tipului de celulita de care suferiti. Liftingul facial nechirurgical se adreseaza persoanelor trecute de prima tinerete, care nu doresc o interventie chirurgicala pentru improspatarea tenului. El se realizeaza prin tonifierea muschilor fetei, detoxifierea si curatarea pielii.

Dupa o zi epuizanta, relaxati-va cu un masaj aromaterapeutic si o sedinta la sauna : fiti frumoase la orice ora din zi sau din noapte

Dupa o zi de munca in care ati stat in fata calculatorului, cu fruntea incretita si ochii atintiti in monitor, cu siguranta aveti muschii intepeniti, fata congestionata si ochii rosii, obositi. Un masaj aromaterapeutic este o mangaiere divina, care, asociata cu miresme imbatatoare, te vor face imediat sa uiti de stresul cotidian si sa te cufunzi intr-o lume de vis. Incercati si sauna care va va curata corpul de impuritati si va va lasa pielea atat de neteda. Produsele naturiste va ajuta sa fiti mereu proaspete si relaxate, in armonie cu natura.

Un Ten de 24 de carate

O companie de produse cosmetice a lansat de curand un produs revolutionar ce promite multe: tratamentul cu aur de 24 de carate.

Luxe 24 Karat Gold Facial utilizeaza foite de aur aplicate pe ten, procedura cosmetica avand o durata de 80 de minute. Foitele de aur sunt plasate una cate una pe fata, dupa care este necesar un masaj prelungit cu ajutorul unor aparate complementare.


Tratamentele care utilizeaza metal in compozitie urmeaza o traditie istorica, daca este sa na gandim la faptul ca regina Cleopatra obisnuia sa doarma cu o masca din aur in fiecare seara iar imparatesele Chinei utilizau aurul pentru masajul tenului.

Cu toate acestea, este destul de dificil ca aurul sa penetreze pielea. Compania UMO, producatoarea acestui tratament este de parere ca detine toate secretele unei aplicari corecte si eficiente, in urma careia pielea devine stralucitoare si supla


Cum este realizat tratamentul:

Secretul unei aplicari eficiente a acestui tratament spa de lux consta in amestecul cu un compus extrem de hidratant, denumit Gamma PGA dupa ce in prealabil tenul a fost curatat in profunzime.

Gamma PGA este o descoperire extrem de importanta in materie de cosmetica faciala. Initial descoperit in meduzele de mare, compusul este de 10 ori mai hidratant comparativ cu acidul hialuronic si prezinta o elasticitate mai ridicata decat colagenul.

Rolul Gamma PGA in tratamentul cu Luxe 24 Karat Gold Facial este acela de a hidrata in profunzime pielea si de a ajuta aurul sa patrunda mai bine in piele.



Odata hidratata pielea se trece la aplicarea foitelor de aur una cate una, iar apoi cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete, aurul incepe sa fie absorbit de piele.

Care sunt beneficiile aurului:

.    Diminueaza aparitia liniilor fine si ale ridurilor
.    Are efect de lifting si fermitate, stimuland regenerarea celulelor
.    Reduce aparitia petelor solare si a petelor cauzate de imbatranire. Incepand cu anul 1929 aurul a fost folosit cu succes in tratamentul artritelor reumatoide reducand inflatiile si incetinind procesul de secretie al melaninei.
.    Lupta impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea prematura a pielii
.    Reda pielii luminozitatea

Pretul unui asemenea tratament efectuat in prezent la Charleston Place Spa din South Carolina este de 150 de lire sterline.  

Masajul cu Pietre calde

O procedura spa din ce in ce mai raspandita in centrele din intreaga lume, masajul cu pietre calde reprezinta nu doar un mod de relaxare cat si un aport la sanatate.
Masajul cu pietre calde nu este o inventie a ultimilor ani ci isi are radacinile in medicina ayurvedica traditionala, in care accentul era pus foarte mult pe energia care poate strabate orice materie, inclusiv pamantul, argila sau ierburile.
Pietrele utilizate in masaj sunt in marea lor majoritate de bazalt, proprietatile acestora fiind recunoscute de indieni de cateva mii de ani. Bazaltul este o roca vulcanica de nivelul trei care se regaseste in rauri si oceane si a carui structura minerala s-a descoperit  a fi una similara cu cea a muschilor corpului uman. Acest fapt explica in parte e 111h75b fectul benefic pe care masajul cu pietre calde il are atat asupra psihicului cat si asupra fizicului uman.

Ce alte tipuri de pietre mai sunt folosite in masaj?


In afara pietrelor de bazalt care sunt bune conductoare de caldura si care relaxeaza corpul, un alt tip de pietre utilizat in masaj sunt pietrele de marmura. Acestea din urma sunt reci insa si ajuta la balansarea energiei din corp. Beneficiile terapeutice ale pietrelor reci constau in reducerea inflamatiilor si stimularea circulatiei sangvine. Tratamentului ii poate fi adaugat si un al treilea tip de pietre chinezesti din florina.

In ce anume consta procedura?

Inainte de a fi aplicate pe corp (in special pe zona spatelui, a gatului si a bratelor) pietrele sunt incalzite in apa ridicata la o temperatura de 120 - 150 de grade.  Pietrele sunt plasate apoi pe corp, urmarind zonele energetice, cunoscute si sub denumirea de chakra. Pietrelor le este apoi aplicata o presiune, incepand practic masajul propriu-zis. De asemenea in timpul masajului, unii terapeuti utilizeaza si uleiuri aromate, insa acest lucru nu este universal valabil, depinzand foarte mult de tehnica fiecaruia.


Avantajele procedurii:

. Gratie caldurii pietrelor care variaza ca marime, masajul este extrem de relaxant si actioneaza eficient impotriva stresului.
. Duritatea pietrelor permite terapeutului sa se concentreze asupra unor zone cu probleme ale corpului, masand in profunzime si aplicand o presiune mai mare.
. Intensitatea caldurii pietrelor poate fi reglata in functie de afectiunile tratate. In momentul in care pietrele sunt mai fierbinti si este aplicata o presiune mai mare, vasele de sange se dilata, stimulandu-se in acest mod drenajul.
In ce afectiuni este recomandat masajul cu pietre calde?
Masajul cu pietre calde poate fi utilizat atat ca mijloc de relaxare si eliminare a stresului, cat si intr-o serie de afectiuni precum: dureri musculare, afectiuni ale coloanei vertebrale, insomnii, circulatie periferica deficitara, dureri reumatice etc. Dupa cateva sedinte de masaj cu pietre calde, simptomele sunt ameliorate, astfel incat cu greu vei gasi o alta procedura care sa vina in intampinarea nevoilor tale de relaxare si de mentinere a sanatatii si supletii corpului.
In Bucuresti te poti bucura de un masaj cu pietre calde in aproape toate saloane de infrumusetare si centrele spa. La
Salonul Body Shape, situat pe Str. Dionisie Lupu nr.61, o sedinta de 75 de minute de masaj cu pietre calde costa 50 RON, iar o sedinta de 90 de minute costa 80 RON.

Tratamente spa de lux - Pangkor Laut

Tratamentele spa iti ofera atat un moment de relaxare, cat si un prijlej de a te bucura de cele mai noi tehnici si programe concepute special pentru ca tu sa te simti confortabil, sa ai o piele ingrijita si sa arati uluitor de bine in orice moment.Unele tratamente spa, precum impachetarile cu alge sau mastile cu fructe sunt practicate in aproape toate centrele care ofera acest tip de servicii. Daca vrei sa mergi insa la urmatorul nivel, vei beneficia de tratamente speciale cu origini din cele mai indepartate colturi ale lumii, adaptate pielii tale, pentru care va trebui in consecinta sa platesti si mai mult. Nimic nu este insa prea mult atunci cand vine vorba despre frumusete, si despre dorinta ta de a beneficia de tot ce este mai bun si mai nou in domeniu.Unele dintre cele mai inedite tratamente spa le vei putea intalni la un resort unic, Pangkor Laut, situat la 3 mile departare de coasta vestica a Malaeziei. Spa Village-ul din interiorul resort-ului se numara printre cele mai apreciate din intreaga lume, ingloband intreaga cultura a regiunii si dispunand de vaste resurse naturale ce asigura suportul pentru cele mai vechi ritualuri de sanatate. Un tratament spa la Pangkor Laut incepe in mod obligatoriu cu o baie speciala ce dureaza 50 de minute si care include traditii de pe tot cuprinsul Asiei. Mai intai vei fi impachetata intr-un prosop cald imbibat cu uleiuri esentiale si lamaie, dupa care vei fi invitata sa iti alegi unul dintre cele mai relaxante si mai beneficice tratamente pentru corp. Javanese Lulur Treatment este una din procedurile preferate de clientii resort-ului si isi are originea in practicile antice desfasurate la palatele regale din regiunea indoneziana Java. La baza tratamentului corporal stau ierburile si aromele. Acesta incepe cu un masaj menit a-ti revigora corpul, urmat de o procedura de exfoliere a pielii. In continuare, iaurtul proaspat care iti va acoperi corpul, va hidrata pielea si o va lasa moale si catifelata. Iar dupa experienta cu iaurtul pe corp, vei fi condusa catre o baie calda presarata cu flori si ierburi aromate, toate acestea in timp ce savurezi o ceasca ce ceai de scortisoara.

Daca corpul ti-a fost rasfatat indeajuns, este timpul ca si tenul sa aiba parte de acelasi tratament. Mian Bu Hu Liao, este un tratament facial ce dureaza 50 de minute, si pe care il prefera toata doamnele ce viziteaza resort-ul. De ce? Pentru ca pe langa efectul de reintinerire, procedura este menita a revigora toate simturile. Ierburile aromatice traditionale desfunda caile nazale, ajuta in privinta durerilor de cap si ascut simturile (ochii sunt mai luminosi, auzul este mai bun si gustul devine mai rafinat). Nu iti inchipui ca se termina aici. Urmeaza o curatare a tenului cu apa calda provenita din izvoare pure, un scurb care indeparteaza pielea moarta si un masaj pentru tonificarea tesuturilor faciale. Toata aceasta insiruire de proceduri dateaza in China imperiala, si reprezenta un secret detinut in exclusivitate de concubinele de la palatul regal, in spatele usilor Orasului Interzis.Parul iti va fi in aceeasi masura rasfatat ca si corpul, centrul spa beneficiind de una dintre cele mai eficiente si mai delicioase masti pentru par cu ulei de cocos. Uleiul de cocos a fost folosit in mod traditional de catre populatia din India pret de cateva sute de ani si ajuta la revigorarea firului da par, la accentuarea stralucirii si la pastrarea supletii. Tratamentul utilizeaza o crema ce cocos speciala si este ideal a fi aplicat nu doar pentru par cat si pentru ten.Avand la dispozitie toate aceste tratamente minune intr-un loc atat de exotic, probabil te intrebi si ce pret va trebui sa platesti. Un tratament efectuat la centrul spa al complexului Pangkor Laut costa intre 50 de dolari si 300 de dolari. Nimic nu este insa prea scump pentru cateva clipe de rasfat care te vor ajuta sa revii din vacanta etaland un look de zeita.

Ana Aslan Health Spa

In Romania, cel mai bun centru de spa este cel de la Eforie Nord din Hotelul Europa, deoarece indeplineste cel mai bine conditiile unui centru spa, mai ales ca este aproape de mare. Tratamentele spa de la acest centru combina efectele brizei marine cu namolul de la Techirghiol si aerosolii, lucru care nu se poate practica la un centru din Bucuresti, poate doar daca se inventeaza briza artificiala.



Ce gasiti la centrul spa Ana Aslan

. Obisnuitele tratamente antiimbatranire cu creme gerovital si aslavital.
2. Bai cu plante si alge, jacuzzi, hidromasaj cu saruri, masaj cu namol, piscine cu apa sarata din lacul Techirghiol.
. Cure antistres.
. Tratamente faciale cu masti din argila.
. Cromoterapie, aromoterapie, talasoterapie, kinetoterapie, presopunctura, electroterapie, magnetoterapie.
. Sauna fitness.
. Bai cu namol sapropelic si ape minerale.
. Tratamente anticelulitice si pentru slabire.
. O varietate de tratamente de ingrijire faciala si corporala.

Centrul spa Ana Aslan pune la dispozitia turistilor o echipa de medici care personalizeaza tratamentul pentru fiecare pacient in parte. Ei prescriu anumite programe de nutritie, programe fizioterapeutice si apreciaza cam cat din procentul de grasime de pe corp trebuie eliminat.Centrul spa Ana Aslan ofera pachete de servicii pentru relaxare, wellness, balneo, estetica faciala, estetica corporala, care se adreseaza fiecarei probleme. Informatii despre ce includ aceste pachete gasiti aici.

Avantajul acestui centru e ca ofera foarte multe tipuri de tratamente, inclusiv pentru o zi sau programe speciale pentru weekend, pentru cei care nu au timp sa stea mai mult sau nu-si pot permite. La centrul Ana Aslan Health Spa se poate merge oricand, chiar si iarna. Tratamente similare, care au in primul rand ca scop stoparea procesului imbatranirii si redarea fermitatii pielii, se mai practica la clinica Ana Aslan din Baile Herculane, in Bucuresti la clinicile din Otopeni si Caldarusani, plus alte 190 de cabinete in toata tara care folosesc tratamente Ana Aslan.

Spa in vacanta

Pentru cei care vor sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura exista vacante spa, unde te poti relaxa intr-un mod sanatos, adica practicand spa. In ultimii ani, spa a devenit o adevarata industrie, extinzandu-se mai ales in turism. Cele mai cautate oferte au devenit cele care includ printre servicii si saloane pentru diverse tipuri de terapii si masaje, servicii de infrumusetare corporala si faciala, echipamente, specialisti si amenajari pentru spa.

Cele mai indicate vacante spa sunt cele unde se pot face, pe langa tratamentele si terapiile specifice, diverse sporturi, croaziere, scufundari, inot, catarari, bungee jumping, drumetii, exercitii in aer liber, ciclism, caiac-canoe, calarie, catamarana, tenis etc. Nimic nu poate fi mai placut ca dupa o zi plina de sport si drumetii sa ti se faca un masaj sau sa faci o baie sanatoasa cu plante sau namol.

Unul dintre cele mai celebre locuri din lume pentru spa este Mountain Trek Fitness Retreat&Health Spa, in provincia British Columbia din Canada, renumita pentru activitatile spa variate pe care le ofera, in mijlocul unui peisaj de vis.Dar, deoarece Canada nu este tocmai un loc la indemana, putem sa mergem mult mai aproape, daca nu Neptun, unde e centrul Ana Aslan Health sau la Baile Herculane, atunci in Bulgaria la Nisipurile de Aur, unde exista foarte multe hoteluri care ofera game variate de spa.

Pentru iubitorii de golf, cele mai indicate vacante pentru spa, la preturi rezonabile sunt in Cipru, in regiunea Paphos, si Slovacia.Statiunile Strbske Pleso si Rajecke Teplice din Slovacia, bogate in ape termale, sunt renumite statiuni pentru spa, mai ales ca sunt inconjurare de munti si lacuri. Aici se pot practica foarte multe sporturi, care sunt combinate cu tratamentele spa.

Diferenta dintre o vacanta spa si o vacanta normala consta in programul sanatos la care esti supus pe tot timpul sejurului: masaje de toate tipurile, regimuri alimentare pe care le decid specialistii spa, fara ca sa te simti privat de cine stie ce mancaruri, impachetari cu tot felul de plante binefacatoare, bai cu hidromasaj etc. Deoarece practica spa s-a extins foarte mult, din ce in ce mai multe hoteluri au inceput sa puna la dispozitia turistilor asemenea centre. Asadar, daca vreti o vacanta spa, doar trebuie sa cautati un hotel spa in statiunea in care vreti sa mergeti.

Un centru SPA ridica cu 20% profitul unui complex rezidential sau al unui hotel

Relaxare, infrumusetare si recuperare medicala. Toate aceste elemente pot fi reunite sub un singure nume: SPA. Un concept relativ nou, piata centrelor SPA a inregistrat la nivel global cea mai mare crestere dintre toate segmentele industriei ospitalitatii. Desi inca la inceput si in formare, SPA-ul a devenit o piata si in Romania. Segmentul este puternic impulsionat de evolutia imobiliara: cu cat nevoia de lux este mai mare, cu atat oferta se diversifica. Specialistii spun ca un centru spa este costisitor, insa ridica cu 20% profitul unui complex rezidential.


Dezvoltarea pietei imobiliare a antrenat cresterea unui sector de activitate conex: piata centrelor spa. Un astfel de centru se dovedeste un avantaj competitiv nu doar pentru sectorul hotelier, unde este ceva mai dezvoltat, ci si pentru cel rezidential. Integrarea de centre spa in cadrul ansamblurilor de locuinte este o tendinta in ascensiune, in special pe segmentul de lux.

Un astfel de centru este atat sursa de profit pentru dezvoltator, cat si o sursa de credibilitate si diferentiere. Susan Harmsworth, CEO si fondator al ESPA, este unul din consultantii de top in designul si constructia spa-urilor la nivel mondial. Ea a vorbit in exclusivitate pentru The Money Channel despre ceea ce inseamna piata spa-ului pentru sectorul rezidential din Romania.

'Piata din Romania are traditie foarte puternica in domeniul spa-ului medical, insa in ultimii ani am remarcat ca exista mult interes din partea romanilor pentru toate tipurile de spa.

Oamenii abia asteapta intrarea pe piata a proiectelor potrivite, aflate la un nivel calitativ superior. Un alt aspect pe care l-am remarcat este ca sunt multi clienti romani care folosesc servicii spa in strainatate si totodata sunt multi terapeuti romani care lucreaza in centre spa internationale,' a declarat Susan Harmsworth.

Directorul ESPA spune ca piata spa este una dintre cele mai rapide piete din America de Sud, Asia si Orientul Mijlociu.

'Am remarcat o crestere importanta la nivel global in ceea ce priveste dezvoltarea proiectelor mixte. Ma refer aici la vile si condominium-uri carora le-au fost atasate spa-urile, hotelurile si restaurantele branduite. Oamenii cauta in prezent rezidente life style, nu doar simple locuinte. Consider ca segmentul spa aduce si multa credibilitate acestor dezvoltari imobiliare si aduc elementul de life style unei locuinte,' considera Susan Harmsworth, CEO si fondator al ESPA.

Marea Moarta - Cel mai mare SPA din lume

Gama de produse cosmetice Danielle Laroche contine o combinatie exceptionala de ingrediente elvetiene, esentiale pentru sanatatea pielii dumneavoastra.

Folosite cu regularitate, produsele cosmetice din aceasta gama va revigoreaza pielea cu ajutorul componentelor biologice care se epuizeaza odata cu trecerea timpului, stimuland astfel refacerea activitatii normale a celulelor.

Suntem onorati sa va prezentam o noua modalitate de abordare a produselor de ingrijire faciala: Combinatia magica intre mineralele de la Marea Moarta si ingredientele active elvetiene.

La 420 de metri sub nivelul marii, Marea Moarta reprezinta una dintre cele mai mari minuni naturale ale lumii. In afara faptului ca este cel mai mare centru de sanatate spa din lume, reprezinta si un loc legendar si de traditie: multe intamplari spectaculoase din istorie au avut loc in acest loc unic si cu totul special, unde au luat nastere si foarte multe legende si basme.

Fuga lui Lot, nepotul lui Avraam, din orasul in flacari, Sodoma
Tanarul rege David s-a refugiat fata de furia regelui Saul intr-o pestera de la Marea Moarta Manuscrisele de la Marea Moarta, inclusiv cel al lui Isaia despre "Razboiul dintre fii luminii si fii intunericului", au fost gasite in aceasta zona.

Industria spa-urilor e pe val

Industria centrelor de sanatate explodeaza, si nu este nici un semn care sa sugereze incetinirea evolutiei, relateaza Financial Times. Conform Lexington, Asociatia Internationala a centrelor de sanatate, industria a generat in Statele Unite 11,2 mld $ (8,5 mld euro) cifra de afaceri, fata de 10,7 mld $ (8,2 mld euro) in 2001 si 5 mld $ (3,8 mld euro) in 1999

Se estimeaza ca numarul centrelor din Statele Unite se ridica la 12.100, iar in Canada ajunge la 2.100. Acestea au fost vizitate de 136 de milioane de oameni in 2003. In Statele Unite, cea mai mare categorie de centre (70%), o reprezinta centrele de sanatate de zi. Centrele gen hotel sau statiune se afla pe locul doi, urmate de cluburi si centrele medicale. Segmentul care a inregistrat cea mai spectaculoasa crestere in ultimii cinci ani este cel al centrelor de sanatate hotel, indicele de evolutie fiind de 390% intre anii 1999 si 2004.



Industria a explodat datorita refacerii totale prin care a trecut. Inainte acestea erau considerate ca teritoriul casnicelor plictisite care aveau nevoie de o pauza de la treburile zilnice, sau centre pentru oamenii care doreau sa slabeasca in privat. Desi multe dintre ele continua sa se concentreze pe solutii de pierderea a greutatii, precum The Hilton Head Health Institute din sudul Californiei, acestea satisfac orice gust, fie ca vizitatorii doresc sa isi mentina forma fizica sau sa fie rasfatati.

'Oamenii nu se mai gandesc la centrele de sanatate ca la niste locuri unde pot fi doar rasfatati, ci le considera si o cale de a-si mentine sanatatea', spune Lynne Walker McNees, presedintele ISPA. Datorita cererii consumatorilor, centrele de sanatate ofera servicii si programe care sa mentina in forma atat trupul cat si mintea. In toata lumea, acestea si-au imbogatit oferta, punand la dispozitia clientilor programe care sa integreze activitatea fizica, ore de nutritie si consultanta.

Cele mai ciudate tratamente Spa din lume

Stim deja ca in toate domeniile exista o lupta puternica pentru primul loc, mai ales atunci cand vorbim despre originalitate si despre atragerea cat mai multor priviri. Iata ca si in cazul industriei Spa-urilor intalnim procedee excentrice menite sa dea tonul centrelor de ingrijire corporala din intreaga lume. Va prezentam mai jos cele mai exotice tratamente intalnite in 6 centre Spa de pe glob, conform ForbesTraveler.com.

Masajul cu serpi

Desi nu pare a fi cel mai indicat mod de inlaturare a stressului, mai ales pentru cei mai putin curajosi, masajul cu serpi ajuta muschii incordati sa se destinda o data cu miscarile unduitoare ale reptilelor. Acest masaj este efectuat in Nordul Israelului de catre terapeuta Ada Barak in cadrul Spa-ului pe care il conduce. Pentru 70 de dolari ea alunga durerile musculare ale clientilor cu ajutorul unor serpi neveninosi. O data cu miscarile animalelor se presupune ca dispare si tensiunea musculara.

PerscenTOElogia ("toe"- deget de la picior)

Desi nu exista un termen in limba romana care sa traduca exact ceea ce implica acest tratament, este simplu sa sesizam "aluzia" din denumirea procedeului. Este o maniera cel putin iesita din comun prin intermediul careia terapeuta Marie Bernat poate sa le prezinte clientilor o analiza amanuntita a vietii lor. Conform spuselor expertei, degetele de la picioare sunt cunoscute drept "ferestre deschise" spre subconstient."In timpul acestor sedinte clientii rad pentru ca sunt surprinsi sa vada ca le pot spune in 10 minute mai multe despre ei decat stiu chiar si persoanele care ii cunosc de o viata", spune Marie Bernat. "Intotdeauna sunt surprinsi de cate secrete pot impartasi degetele lor de la picioare".

Tratament facial din gainat de privighetoare

Acest obicei a fost imprumutat de la celebrele gheise, care foloseau acest ingredient pentru a-si purifica tenul, pentru a-l catifela si pentru a obtine un aspect mai luminos al acestuia. Diamond Spa din cadrul Diamond Hawaii Resort & Spa din Maui a imprumutat acest ritual, astfel incat orice tip de tratament facial incepe prin aplicarea pe ten a unui strat de excrement de privighetoare (deshidratat si fara miros), care garanteaza un ten fara defecte clientilor Spa-ului.

Ventuze

Absorbtia de toxine a facut din Hashani Spa din cadrul JW Marriot Starr Pass Resort & Spa din Tucson, Arizona, locul preferat al pasionatilor de Spa-uri in special datorita serviciilor de detoxifiere. Tratamentul preferat al lui Gwyneth Paltrow ajuta circulatia si grabeste procesul de vindecare a diverselor afectiuni. "Clientii care au incercat acest tratament spun ca gradul de relaxare este uimitor, corpul este incarcat cu energie, mintea devine extrem de relaxata si resimt avantajele acestui procedeu multe zile dupa efectuarea lui", spune managerul Spa-ului, Marissa Sokolowski.

Terapia prin bere

Relaxarea vine la dozator pentru adeptii Spa-urilor care opteaza pentru Spa-ul localizat la beraria Familiei Chodovar, in Chodova Plana, Cehia. Clientii pot sa faca o baie in bere neagra in timp ce se delecteaza si cu o halba. Se spune ca baia ajuta in circulatie si detoxifiere. De asemenea, berea nepasteurizata pe care clientii o pot degusta contine o cultura activa de drojdie care "face minuni" pentru sistemul digestiv.

Masaj cu cactusi

Obiectivul masajului Hakali de la Apuane Spa, Four Sesons Resort Punta Mita (Punta Mita, Mexico) este relaxarea. Tratamentul are un aer mexican prin utilizarea unor cactusi fara spini intr-un amestec de nopal (cactus al desertului) si pulque (sau "octli"), o bautura alcoolica facuta din agave, fiind un predecesor al modernei Tequila.

Aura-Soma- cititul in culori

Impatimitii Spa-urilor pot apela la serviciul Aura-Soma din cadrul Spa-ului Mii Amo din Sedona, Arizona. Dupa ce isi odihnesc privirile pe numeroase sticle ce contin lichide de diverse culori, clientii participa la o sedinta cu un terapeut care interpreteaza alegerile coloristice ale fiecaruia, incheind intalnirea cu un masaj relaxant. "Culoarea preferata, precum si combinatiile preferate de culori nu sunt altceva decat expresii ale subconstientului fiecaruia", spune terapeuta Bhakta Ruttiger. "Combinatiile echilibrate de culori creeaza sufletului un mediu propice exprimarii libere, acestea atingand, de asemenea, elementele definitorii si fundamentale ale vietii clientului intr-un mod ce depaseste simplul limbaj".

Tratament facial si corporal cu caviar

Pasionatii de tratamente excentrice se pot "imbraca" din cap pana in picioare cu delicatesa preferata (dar si costisitoare) la Rome Cavalieri Hilton's Grand Spa. Spa-ul ofera un tratament facial si corporal cu caviar, ambele procedee incorporand o proprietate ce confera fermitate pielii, caracteristica ingredientului despre care vorbim. Daca in randul petrecaretilor din clasele sociale inalte caviarul are rolul de a impresiona, in cazul tratamentelor Spa acesta ii va face pe toti clientii sa se simta la fel, adica.."de milioane", prin aspectul tanar pe care il confera pielii.

Daca aceste tratamente nu v-au convins ca lumea Spa-urilor nu duce lipsa de imaginatie, atunci va promitem in articolele ce vor urma alte tratamente pe cat de exotice, pe atat de costisitoare.

Centre de SPA in Romania

Sa conduci un centru de spa in Romania nu pare un lucru usor. Cu o investitie initiala de minim 200.000 de euro, in conditiile in care cererea abia recent a inceput sa creasca, antreprenorii care scot bani din starea de relaxare totala a clientilor isi fac totusi planuri optimiste de viitor.

Piata are un potential de cateva milioane de euro pe an, iar marjele de profit se situeaza in general in jurul valorii de 20%.
'Primim cereri de consultanta pentru deschiderea de centre de spa intr-un ritm de 10 cereri o data la doua saptamani. Adica de 10 ori mai mult decat in urma cu doua luni, ceea ce reprezinta un ritm accelerat si promitator', spune pentru DailyBusiness Oana Ioan, marketing manager al Mondo Spa, o companie de consultanta in domeniul centrelor spa care controleaza si centrul EdenSpa din Bucuresti.

La originea conceptului de spa stau centrele balneoclimaterice, aflate de obicei in localitatile cu izvoare termale. In ultimele decenii, in SUA s-au dezvoltat centrele de zi, asa numitele day-spa, care folosesc tehnologii si produse menite sa inlocuiasca efectele izvoarelor naturale si care faciliteaza accesul oamenilor, in general cu putin timp liber, la astfel de servicii de sanatate si ingrijire corporala.
In prezent exista mai multe tipuri de centre de spa, precum hotel-spa (centrele afiliate hotelurilor), day spa, balneo spa (centrele balneoclimaterice) sau medical spa (centre de sanatate afliate complexelor de tratament).

Potential mare, dar cu probleme

Piata a inceput abia recent sa se dezvolte, desi initiative de afaceri au aparut inca de acum cativa ani. 'S-a trecut de faza incipienta a pietei, acum deja putem vorbi de o dezvoltare destul de puternica', este de parere Oana Ioan. Piata are potential foarte mare, dar exista mai multe impedimente care franeaza cresterea.
'Publicul nu este suficient de educat si de informat referitor la astfel de servicii, majoritatea oamenilor asociind centrele de spa cu simple centre de infrumusetare. Tocmai de aceea, multe centre prefera sa ofere in continuare servicii clasice de infrumusetare, in loc sa investeasca in tehnologie si sa devina centre spa'.
Care este diferenta principala dintre un centru spa si unul de infrumusetare? 'Spa-urile sunt dedicate ingrijirii sanatatii corporale, si nu tratamentelor de slabit sau anticelulitice. Metodele de tratament din centrele spa sunt in bazate pe hidroterapie si folosesc produse 100% naturale.
In plus, exista multe standarde privitoare la spatiul ocupat (un centru nu trebuie sa aiba mai putin de 200 de metri patrati), la atmosfera creata, la igiena, la pregatirea personalului, conditii pe care majoritatea centrelor de frumusete nu le respecta decat partial', explica Oana Ioan. Dupa parerea ei, in tara exista doar doua centre de spa, respectiv Ana Aslan Health Spa din Eforie Nord, din cadrul lantului hotelier Ana Hotels, si EdenSpa, centru controlat de Mondo Spa.

Oferta este variata

Mondo Spa are intre 20 si 50 de clienti pe luna, iar in perioadele de varf - mai ales vara - numarul clientilor depaseste 100 pe luna.
Ana Aslan Health Spa este prezent pe piata din Romania incepand din 2005, si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 476.000 de euro, iar oficialii estimeaza o crestere de 40% pentru anul acesta, cand business-ul se va apropia de 700.000 de euro. Marja de profit a companiei este in jur de 20%, spun oficialii.
Tratamentele oferite de Ana Aslan sunt directionate atat spre obtinerea efectului de relaxare a organismului, cat si spre cure antistres, recuperare medicala, sau au ca scop estetica faciala si corporala si prevenirea efectelor de imbatranire prematura. Metodele folosite includ sauna uscata si umeda, masaje prin dusuri speciale Vichy, impachetari cu parafina, aerosoli, electroterapie, hidrokinoterapie, sau tratamente cu namol sapropelic din Lacul Techirghiol.
Anul acesta, centrul va introduce noi tratamente, precum vinoterapia, tratamentele globale de slabit prin cafeina si alge si tratamentele de estetica corporala masculina, spune Camelia Dumitru, sales manager al centrului.

Servicii relativ asemanatoare ofera si EdenSpa. Printre cele mai frecventate metode si tratamente se numara masajul cu pietre calde si lemne de bambus, impachetari cu ciocolata, tratamente cu alge terapeutice, masaje cu dusuri Vichy, aromoterapie si consultanta in nutritie.
Mondo Spa, companie care pe langa consultanta de management in acest tip de afaceri distribuie si echipamente si tehnologie necesare deschiderii unui centru de spa, are in prezent 5 proiecte de amenajare de centre in Bucuresti si alte cateva proiecte de centre spa hotelier in provincie.
Unul din ele, un centru afiliat unui hotel de cinci stele din Sibiu, va fi lansat peste circa 2 luni. 'Avantajul hotelierilor care construiesc astfel de centre este unul in primul rand financiar. Daca pentru serviciile salilor de fitness sau al piscinelor, clientii hotelurilor nu platesc taxe suplimentare, intrarea intr-un centru spa se va face mereu contra cost, astfel ca veniturile aduse vor fi mai rapid resimtite de catre proprietari', explica Oana Ioan.
Numarul centrelor de spa va creste cu timpul, datorita unui interes tot mai mare al consumatorilor.

75% din clienti sunt femei

Dar cine beneficiaza in fond de serviciile centrelor spa? 'In proportie de 75%, este vorba despre femei cu venituri medii si mari, cu functii de middle sau top management, cu foarte putin timp liber si care sufera de afectiuni provocate de stres', spune Oana Ioan. In plus, centrele spa ofera si pachete diferentiate pentru persoane fizice si pentru companiile care ofera bonusuri angajatilor constand in astfel de tratamente.

Tarifele variaza intre 60 de euro si pot ajunge la 700-800 de euro pe tratament, in functie de numarul de sedinte ales si de numarul tipurilor de tratament alese.
'Fiecare client beneficiaza practic de un pachet personalizat, in functie de nevoile identificate de terapeuti, astfel ca preturile variaza destul de mult de la consumator la consumator', spune managerul de marketing al MondoSpa si EdenSpa.
Perioada cuprinsa intre lunile mai si septembrie este cea mai aglomerata din tot anul. De exemplu, centrul Ana Aslan a inregistrat anul trecut in aceste luni un numar de peste 2.000 de clienti, adica mai mult de jumatate din numarul total din an. Luna cea mai aglomerata a fost august, cand circa 700 de clienti au folosit serviciile centrului, spune Camelia Dumitru.
Un aspect important al afacerii de tipul acesta este promovarea. In Romania, actiunile de promovare si de marketing ale acestor companii se fac in general intern, fara a se apela la agentii specializate de publicitate sau de media planning si buying. Costurile sunt mult mai reduse si campaniile de comunicare, spun reprezentanti ai centrelor romanesti, urmaresc suficiente canale media: presa scrisa de specialitate, brosuri, direct marketing, televiziune, Internet sau radio.
'Ne bazam foarte mult pe serviciile de PR, si investim multe resurse in acest tip de comunicare', spune Oana Ioan, manager de marketing al EdenSpa. Cu toate acestea, PR-ul nu este singurul mijloc utilizat de companie. Ultima campanie de comunicare a fost prezenta pe radio, la postul Magic FM, pe televiziune, la postul ProTv, in publicatii de lifestyle si sanatate, precum si pe cateva site-uri web, printre care topsanatate.ro si eva.ro.

O strategie asemanatoare adopta si Ana Aslan Health Spa, ale carei servicii de comunicare sunt realizate de departamentul de marketing al lantului hotelier Ana Hotels, controlat de omul de afaceri George Copos. 'Cumparam spatiu atat in publicatii specializate, cat si pe televiziune si radio', spune Anca Nedea, general manager al Ana Aslan Health Spa.
Ca grupul-tinta vizat aude de noile tipuri de servicii de la radio, televizor sau de la prieteni este mai putin important, atata timp cat interesul creste, spun proprietarii de spa-uri. Iar, odata cu puterea de cumparare, nu exista alta varianta decat sa creasca si incasarile.

Experiente spa in jurul lumii

O banya in Rusia

Banya este o ceremonie religioasa ruseasca, un fel de ritual dedicat femeii ce dureaza cateva ore si reprezinta o sauna ruseasca ce se foloseste de puterea ghetii si caldura focului. Este un fel de dus alternativ, doar ca jumatate din timp il petreci intr-o sauna, iar cealalta jumatate intr-o piscina cu apa rece ca gheata.

Banya, in varianta ei originala, presupunea trei etape: o sedinta de sauna cu aburi, un dus fierbinte si iesirea direct in zapada!

De ce Banya? Pentru a elimina toxinele din organism, pentru o piele frumoasa, elastica si curata.

Ayurveda in India

Cu o experienta de sute de ani, Ayurveda detine remedii ce pot trata foarte multe boli. Un astfel de program spa are mai multe etape: exercitii fizice si respiratorii, regim alimentar Ayurveda, purificare si meditatie.

O experienta spa Ayurveda inseamna o sedinta de relaxare totala in care sunt folosite doar ingrediente naturale cu proprietati curative (exemplu: lemnul de sandal).

Tratament Fango in Italia

Fango inseamna tratament cu noroi, iar un Fango in Italia se face cu noroi vulcanic, bogat in minerale si renumit pentru proprietatile curative in cazul reumatismului, problemelor la nivelul muschilor sau incheieturilor.

Thalassotherapy in Franta

Thalassotherapia se foloseste de apa de mare pentru a vindeca trupul si pentru a-l umple de energie. Ideea de baza este faptul ca apa de mare contine aceleasi minerale ca si sangele nostru si ne poate ajuta sa ne regasim linistea, sa reducem inflamatiile si sa imbunatatim elasticitatea pielii.

Temascal in Mexic

Tamascal este o veche practica Azteca cu tenta religioasa ce consta intr-o baie de abur mexicana cu proprietati curative. Exista spa-uri ce combina aceasta ceremonie cu meditatia, iar tot ritualul are loc intr-o cabana pe plaja.

Onsen in Japonia

Onsen sunt baile publice din Japonia si inseamna izvoare minerale cu apa fierbinte la care japonezii apeleaza de fiecare data cand vor sa scape de stres. Onsen poate sa fie o baie mica si privata, dar poate sa fie si o piscina mare publica, depinde de tine ce vrei sa alegi. Dupa baie, japonezilor le place sa bea un ceai si sa savureze niste dulciuri.

Tratament Lulur in Indonezia

Masajul Lulur era oferit mireselor din Indonezia timp de 40 de zile inainte de nunta. Acestea aveau parte de un ritual menit sa le faca pielea fina si catifelata pana in ziua nuntii. Astazi, el este un tratament spa ce dureaza doar 4 ore (si nu 40 de zile) si contine un masaj cu uleiuri naturale, un scrub puternic cu diferite condimente si tratamente pe baza de iaurt. Dupa magnificul tratament, urmeaza o baie aromata si extrem de relaxanta intr-o cada plina cu petale de flori.

Lomi Lomi in Hawaii

Lomi Lomi este un masaj vechi, iar in traducere inseamna 'Maini iubitoare' datorita tehnici folosite: presupune folosirea antebratelor, coatelor si mainilor si se executa cu miscari lungi si continue, fara intreruperi sau miscari sacadate, astfel incat cel ce beneficiaza de acest masaj sa simta mangaierile constant, ca pe niste



Industria mondiala a spaurilor genereaza 40 miliarde de dolari anual

Micul dejun la pat intr-o camera privata inconjurata de verdeata luxurianta, un tratament facial linistitor si inmiresmat, un pranz delicios, dar lipsit de calorii, preparat din cele mai fine ingrediente organice si o sesiune de masaj relaxant de dupa-amiaza pe perne cu apa calda sau, pe scurt, evadare totala intr-un spa. Care este pretul relaxarii? Cateva mii de dolari.

Nu de mult, hotelurile se intreceau in a-si construi cate un centru de relaxare si infrumusetare sau, intr-un cuvant, spa pentru a fi cat mai competitive. Acum, batalia se poarta intre miile de spauri de lux din intreaga lume. Si daca luam in considerare ca industria mondiala a centrelor de relaxare si infrumusetare ajunge la 40 miliarde de dolari anual, dintre care 11,2 miliarde provin din SUA, conform companiei americane de marketing SpaFinder.


Printre clientii fideli ai spaurilor sunt si barbatii

Asa ca spaurile din intreaga lume ofera din ce in ce mai multe servicii printre care si cazare, masa, bai japoneze, dusuri in ploaie si o sumedenie de tratamente mai exotice ca niciodata.

Cu siguranta ca inca mai poti primi traditionalul masaj suedez sau baia de namol, dar pana si acestea au devenit tot mai sofisticate. Dar nu numai tratamentele si facilitatile oferite se schimba. Pentru a-si asigura un numar suficient de clienti, centrele incearca sa atraga si barbatii in acest joc al relaxarii. Si se pare ca spaurile reusesc acest lucru. Acum, barbatii constituie 31% din cei care frecventeaza aceste centre, in comparatie cu 24% cat reprezentau in 2004.

'In intreaga lume, spaurile incearca sa atraga barbatii prin meniuri, tratamente si facilitati destinate lor pentru a transforma experienta inceva mai putin feminin', afirma redactorul-sef al revistei 'Luxury SpaFinder', Ann Abel, citat de revista 'Forbes'. CEO-ul companiei Hyatt Corporation, Gordon Tareta, estima ca in 2005, in afara SUA, existau aproape 30.000 de spauri, iar numarul creste de la an la an.

Traditia porneste de la Imperiul roman

Termenul 'spa' isi are radacinile in expresia latineasca 'sanitas per aquam', ce are sensul de 'sanatate prin apa'. Semnificatia poate veni insa si de la o statiune termala belgiana (Spa) care dateaza din epoca imperiului roman. Cuvantul 'spa' este folosit cu precadere de anglo-saxoni. Ei denumesc astfel un centru de recuperare, dar si un institut de infrumusetare.

Un masaj facial la Capri Palace Hotel&Spa, din Italia, un tratament facial de 50 de minute porneste de la 145 de dolari, iar un masaj de 50 de minute de la 118 dolari.

In schimb, la The Oriental, din Thailanda, un tratament facial de 60 de minute ajunge la 65 de dolari, iar un masaj, tot de 60 de minute, la 70 de dolari. Putin mai scump este un masaj la Victoria-Jungfrau Grand Hotel and Spa, din Elvetia, care ajunge la 150 de dolari. Tot aici, un tratament ayurvedic costa 150 de dolari pentru o ora si 25 de minute.

Cele mai bune 3 SPA-uri din Lume

Numarul 3 Evian Royal SpaEvian Royal Spa - EvianRoyalResort.com Evian-Les-Bains, France

Daca o sticla de apa Evian este scumpa, va puteti imagina cat costa un sejur la Evian Royal Spa (3000 de dolari pentru 2 nopti). Totusi, zona minunata in care se afla, Lacul Geneva, acest spa isi merita greutatea in aur daca luam in considerare cele 123 de cabine de tratament, 12 saloane de masaj, 9 cabine de hidroterapie, o camera cu aburi, sauna, piscina cu jacuzzi, sala de sport, salon de coafor, toate incluse in beneficiile celor 5 stele.

Concentrandu-se pe bunastarea fizica, energetica si mentala, personalul acestei spa, inclusiv masori si fizioterapeuti, isi cunoaste foarte bine slujba. Exista chiar si un program special de slabit pentru barbati, menit sa te ajute sa-ti creezi corpul dorit. Daca esti iubitor de mancaruri bune, atunci vei fi multumit de meniul respaurantului, creat de faimosul bucatar Michel Lentz. Denumit "Bucatarie sinergetica", meniul iti va detoxifica organismul in acelasi timp, reducand greutatea in exces, dar pastrandu-ti masa musculara si sanatatea intacte. Asta da superspa.

Numarul 2

Cal-a-VieCal-a-Vie - Cal-a-Vie.com

San Diego, California, U.S.

Ce defineste rasfatul? Poate un raport de patru membri ai personalului pentru fiecare oaspete este un aspect important in definitia noastra. Celebritatile Americii prefera luxoasa Cal-a-Vie spa din San Diego tocmai pentru beneficiile extravagante (aici sunt primiti doar cate 24 de oaspeti pe sejur). Oaspetii, oameni foarte bogati si puternici, sunt primiti in vilele in stil Mediteranean, imprastiate pe cei 200 de acri de teren superb ingrijit.

Votat spa-ul numarul 1, datorita programelor si a imprejurimilor, de catre revista Conde Nast Traveler (o adevarata realizare avand in vedere numarul ametitor de spa-uri analizate de aceasta revista), Cal-a-Vie combina filosofia unei spa Europene traditionale cu idei californiene despre fitness, sanatate si nutritie pentru un program cu adevarat special. Locatia ofera un numar mare de programe de fitness si tratamente de frumusete pentru oaspetii sai cu adevarat privilegiati. Spa-ul ofera chiar si echipamentul pentru antrenamente, pentru a te scuti de neplacerea impachetatului. Un sejur de patru nopti incepe de la 5000 de dolari.

Numarul 1

Assawan Spa & Health Club - Burj-al-Arab.com

Burj al Arab, Dubai

Dupa cum te-ai astepta de la singurul hotel de sapte stele din lume, spa-ul de la Burj Al Arab din Dubai este absolut spectaculos. Situat langa uimitoarea coasta Jumeirah, Assawan Spa & Health Club impune standardul pentru lux in toata lumea. Spa-ul scaldat in muzica relaxanta ce se aude din boxe ascunse in pereti este in totalitate ornamentat cu mozaic.

Oaspetii beneficiaza de piscine uriase, saune, jacuzzi, camere cu aburi, si o multitudine de camere de tratament. Una din minunile oferite de spa este tratamentul de 105 minute de Aromaterapie Sport si Fitness pentru barbati, care asigura circulatia sangelui si relaxarea organismului. Daca esti genul activ, vei gasi tot ce ai nevoie la centrul de fitness, echipat cu cele mai noi echipamente si cei mai buni instructori din lume.

TOP - Cele mai in voga centre SPA din Europa

Conceptul Spa este prezent in istoria omenirii de milenii. Conform unor cercetari recente, efectele curative ale apelor termale erau folosite inca din preistorie. Grecii si romanii au fost cei care au adus acest tratament, pur natural, pe culmile gloriei. Se pare ca si termenul de "SPA" provine din cuvintele imparatului Nero, rosite acum 2000 de ani: "Sanitas per Aquam!" (Sanatate prin Apa). Dupa unii insa, SPA provine de la una dintre cele mai vechi asezari balneo climaterice ale lumii - orasul Spa, din Belgia - renumit in intreaga lume pentru izvoarele sale de apa minerala. Astazi, industria Spa cucereste din ce in ce mai mult "teren" turistic. Segmentul se afla intr-o continua crestere si intr-un proces exploziv de diversificare. Spa-ul a devenit cel de zi, cel de tratament, cel de vacanta, rapid, medical, de relaxare sau de infrumusetare. La nivel mondial exista hoteluri specializate pe tratamentele naturiste iar succesul de care se bucura acest segment este de-a dreptul uimitor. In Europa, exista o multime de astfel de centre care si-au creat o reputatie la nivel international. Sunt locuri ale desfatului absolut, ale relaxarii si starii de bine. Iata cateva sanctuare ale placerii in care merita sa te rasfeti macar o data in viata!

Blue Palace, Grecia

Elounda Spa & Thalassotherapy este considerat drept cel mai bun centru SPA al Greciei. Gazduit de hotelul Blue Palace, acest sanctuar construit pe trei niveluri ofera tot ceea ce iti poti (sau nu) imagina. Masaj, impachetari cu alge, terapii de relaxare si infrumusetare, bai parfumate si multe, multe altele. Hotelul este construit in trepte care coboara pana la nivelul marii. Turistul poate alege intre apartamentele de lux sau bungalwourile opulente dar de bun gust situate in zone private. O camera single porneste de la 270 de euro in afara sezonului si ajunge la 400 de euro in lunile de vara.

Le Sirenuse, Italia

Positano, acest mic orasel construit in trepte pe coasta Mediteranei a tras lozul castigator combinand simplitatea cu luxul si bunul gust. Aici se afla unul dintre cele mai renumite centre Spa ale lumii: Le Sirenuse este un hotel de cinci stele specializat pe tratamente, bai de relaxare, jacuzzi, saune umede si uscate, masaje faciale si corporale precum si alte tratamente specifice. Considerat drept unul dintre cele mai luxoase hoteluri de pe coasta Italiei, Le Sirenuse atrage un public exclusivist doritor de vacante linistite si relaxante. Pretul unei camere standard porneste de la 310 euro pe noapte.

Four Seasons Hotel, Milano, Italia

Hotelul, o veritabila reduta a luxului medieval (cladirea dateaza din secolul al XV-lea) ofera peste 10 tratamente SPA diferite. Impachetari, proceduri orientale, masaje in-door, bai aromatice, reflexo terapii si terapii alternative, bai suedeze si multe alte mijloace pentru un drum usor si relaxant catre cel de-al 9-lea cer. Four Season Hotel pune la dispozitia clientilor 118 camere de lux, decorate intr-un stil clasic dar dotate cu tehnologie ultra-moderna la preturi incepand de la 560 de euro pe noapte.

Royal Park Evian, Franta

Situat intre munti si lacuri, hotelul Royal Park Evian ocupa (cladirea si gradinile) 42 de acri - o suprafata suficienta pentru a constitui paradisul pe pamant. Totul este aici la superlativ - serviciile, camerele, gradinile - centrele SPA (doua la numar si extrem de bine dotate) dar, din nefericire, si preturile demonstreaza ca orice colt de rai de pe pamant este, musai, si extrem de costisitor. Preturile pornesc de la 350 de euro pe noapte dar in functie de preferinte pot ajunge si pana la 2700 de euro.

Brenner's Park Hotel, Germania

Spa-ul Spa-urilor din intreaga lume - asa este de multe ori supranumit acest luxos complex hotelier al Germaniei. Asezat intr-o zona bogata in ape minerale naturale, hotelul se bucura de clienti regali datorita serviciilor ireprosabile si dotarilor de ultima generatie. Brenner's Hotel este situat intr-un parc privat, intr-o arie protejata beneficiind astfel de aer curat, multa vegetatie si liniste. Preturile pentru o camera single pornesc de la 270 de euro pe noapte.





Document Info


Accesari: 13879
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )