Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Vizita la Universitatea Politehnica Bucuresti

profesor scoala
Vizita la Universitatea Politehnica Bucuresti


In urma vizitei la Universitatea Politehnica din Bucuresti cu colegii clasei XIII RP2 si cu initiativa doamnei profesoare Ionescu Violeta , fiind fosta studenta la aceasta Universitate ne-a oferit posibilitatea de a il cunoaste pe Minciu Constantin- decanul acestei institutii.
Interesant a fost ca am vizitat laboratorul de defectoscopie nedistructibila , in care domnul profesor care isi desfasura ora in aceea sala a fost amabil si ne-a aratat in ce consta laboratorul, fac 19119e44t andu-ne o demonstratie de control defectoscopic nedistructiv cu lichide penetrante bazandu-se pe proprietatea unor lichide de a uda suprafetele corpurilor solide si de a patrunde in cavitatea defectelor aflate pe suprafete. Intrucat patrunderea lichidelor in interiorul defectelor are loc prin capilaritate, metodele de control cu lichide penetrante ni le-a facut cunoscut sub denumirea de metode capilare .

Profesorul ne-a aratat cum se face controlul cu lichide penetrante avand urmatoarele etape:

-pregatirea suprafetei supusa controlului = avand scopul de indepartarea murdariei , oxizilor si in special a substantelor grase de pe suprafata piesei astfel incat, sa se asigure accesul penetrantului la cavitatile defectelor.

-depunerea penetrantului pe suprafata = se poate realiza prin : pensulare,pulverizare ,stropire si imersie , indiferent de metoda folosita se va asigura depunerea unui strat subtire si uniform de penetrant pe suprafata de controlat .Stratul depus este mentinut un anumit timp , astfel incat lichidul sa poata patrunde cat mai adanc in cavitatea defectelor .

-indepartarea excesului de penetrant = dupa scurgerea timpului de penetrare , excesul de penetrant se inlatura cat mai bine de pe suprafata de controlat.

In urma acestei operatii,trebuie sa ramana penetrant numai in cavitatile defectelor.Modalitatile de inlaturare a excesului de penetrant depind de natura acestuia si implicit ,de natura natura solventilor ce se pot folosii la indepartarea lui, daca penetrantul este solubil in apa acesta se poate indeparta prin clatire sau stropire cu un jet de apa si se sterge cu tampoane din material textil fara scame .-developarea = consta in depunerea de suprafata a unui strat subtire si uniform de developant , substanta cu putere mare de absorbire a lichidelor , capabil sa extraga din cavitatile defectelor penetrantul ramas in exces .Developantul poate fii aplicat prin presarare , sitare sau pulveizare sub forma de suspensie prin imersare , pulverizare sau pensulare, substantele folosite ca developante sunt : caolinul ; talcul ; creta ; oxidul de magneziu etc. toate avand culoare alba.

-examinarea = aceasta este ultima etapa a controlului , ea se poate face cu ochiul liber sau cu ajutorul unei lupe in lumina alba sau in lumina ultravioleta.Trebuie sa se ia in considerare toate indicatiile reprezentate de pete de culoare sau lumina ce vine in contrast cu fondul suprafetei.

Dupa aceasta vizita in laboratorul de defectoscopie nedistructiva am fost in laboratorul de sudura , profesorul din acel laborator ne-a oferit posibilitatea de a pune in practica cunostiintele noastre despre sudura, unii dintre colegi au testat sudura cu arc electric , sudura MIG-MAG , sudura TIG si altii au testat sudura in puncte.

Dupa ce am terminat cu sudura profesorul respectiv ne-a aratat o masina de taiat, aceasta avand o tehnologie moderna de taiere cu plasma , acest aparat avand o memorie de stocare a datelor , scanand de pe o foaie A4 desenele piselor ce urmeaza a fi taiate , aparatul avand o precizie exacta asupra taierii piesei.

Universitatea dispunde de un echipament educational modern , acesta fiind achizitionat din veniturile proprii .

Universitatea are ca misiune formarea inginerului capabil sa se adapteze cerintelor economiei de piata si noilor tehnologii ,care sa aiba cunostiinte economice si manageriale care sa promoveze principiile de dezvoltare durabila si de protejare a mediului inconjurator.


Document Info


Accesari: 1337
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )