Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Caracteristicile celor opt tipuri

sociologie


Caracteristicile celor opt tipuri


Factori secundariLargimea campului constiintei

(L): Individ visator, intuitiv; chiar atunci cand un eveniment important il priveste, exista intotdeauna un halou in jurul a ceea ce-l preocupa.

(nL): Individ precis, analitic, mereu tensionat, "absorbit" de fiecare idee care il intereseaza.


Polaritatea

(M): Tipul Marte, se impune si ii place sa arate ca se impune. Arma sa: agresivitatea sau constrangerea. Cauta lupta, competitia, incaierarea. Nu face concesii. Accentueaza opozitiile.

(V): Tipul Venus, ii place daruirea de sine si abnegatia. Arma sa: farmecul sau seductia. Nascut conciliator, sesizeaza cu promptitudine ceea ce, intr-o conduita sau un discurs, poate fi ocazia unei apropieri si a unui acord.


Aviditatea

(Av): Nevoie de a absorbi lumea exterioara si de a o transforma in propria ei substanta. Dorinta puternica de a capata si a conserva, atat in domeniul material cat si intelectual. Dorinta de posedare a lucrurilor sau a fiintelor.

(nAv): Atitudine neglijenta. Indiferenta fata de valorile burgheze de posesiune si respectabilitate. Placerea de a da, generozitate.


Interesele senzoriale(Is): Individ pentru care senzatiile, detasate de utilitatea lor biologica, sunt un ghid pentru viata, prin placerea pe care o procura. Daruire de sine in impresii, consimte neprevazutul, se abandoneaza clipei.

(nIs): Individ pentru care senzatiile nu fac decat sa aduca o informatie. Pentru el, culoarea rosie a unui fruct nu este decat semnul coacerii si al valorii lui nutritive. Acest zgomot murmurat al apei, care l-ar incanta pe un poet, nu reprezinta pentru el semnul ca-si poate potoli setea sau face o baie.


Tandrete

(T): Mare afectivitate, in dragoste ca si in prietenie. Atractie pentru persoanele de celalalt sex, chiar in afara oricarei senzualitati. Cauta uniunea sufletelor, emotia comuna a doua sensibilitati, simpatia.

(nT): Indiferenta afectiva fata de ceilalti. Putin sensibil la atractia sexului opus. Iubeste inconstant.


Pasiune intelectuala

(Pi): Individ dominat de dorinta de a sti si mai ales de a intelege. Ii place sa explice. Faptele nu reprezinta, pentru el, un material care se aduna, ci probleme de rezolvat. Prefera mai degraba sa gandeasca un eveniment decat sa-l traiasca.

(nPi): Dispretuieste ideile pure. Prefera eficacitatea concreta.Document Info


Accesari: 2493
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )