Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...Cum sa incepi un discurs

sociologie
Cum sa incepi un discurs


Cel mai important lucru pe care l a invatat din lunga sa experienta de conferentiara fost "Sa faci o introducere care sa capteze atentia imediat."
El isi pregatea intotdeaun 717i84h a din timp aproape cuvant cu cuvant atat introducerea, cat si finalul unei cuvantari.

"Omul e in stare sa gaseasca orice altceva de facut ca sa evite sa si puna mintea la contributie."Novicele isi pune de obicei toata increderea in inspiratia de moment, asumandu si toate consecintele.

Pe marginea gropii , cu o sticla de gin,

E drumul pe care va bajbai din plin. J

Pt ca orice imbunatatire si pregatire a unui discurs presupune sa ti pui mintea la contributie.

Prevederea inseamna putere.

Daca vreti sa folositi o introducere, credeti ma ca trebuie sa fie scurta, ca un spot publicitar. Cam acesta este tempo ul publicului modern obisnuit: "Ai ceva de spus? Foarte bine, Spune cat mai repede si cat mai la obiect.. Fara oratorie. Spune ne repede care sant faptele si apoi stai jos.."

Exemple de introduceri:

A intervenit ceva in relatiile externe ale tarii noastre si este de datoria mea sa va informez foarte sincer cum stau lucrurile

Cetateanul american actual este preocupat mai cu seama de urmatoarea intrebare: Care este motivul crizei economice si ce se va intampla in viitor? Personal, sant optimist.

FERITI VA D EITNRODUCEREA CARE CURPINDE O ASA ZISA POVESTE AMUZANTA.

In universul dificil al discursurilor, nimic nu este mai greu decat sa faci publicul sa rada. Umorul e o chiestiune complicata. Tine mai cu seama de personalitate. Nu uitati: rareori o poveste este cu adevarat amuzanta.Conteaza insa felul in care este spusa pentru a deveni o reusita.

Sar putea s va numarati printre norocosii care au rar intalnitrul har al umorului. Daca e asa, trebuie neaparat sa l cultivati prin orice mijloace. Veti fi de trei ori mai bine primit unde veti vorbi. Ta nu a folosit o gluma doar de dragul umorului. Ea trebuie sa aiba o logica, sa exemplifice un punct de vedere din discurs. Umorul nu trebuie sa fie decat glazura de pe tort, crema de ciocolata dintre gblaturi, si nu tortul in sine. Petnru a destinde atmosfera, cel mai simplu este sa spuneti o gluma despre voi insiva. Descrieti va intr o situatie penibila. Aceasta este insasi esenta umorului.NU INCEPETI CU SCUZE

O alta gafa pe care o fac incepatorii este ca incep prin a se scuza. "Nu sant un mare vorbitor. Nu sant pregatit sa vorbesc. Nu am nimic de spus."

Sa nu faceti in nici un caz asa.

Daca publicul nu mai acrda atentie, aeste mai greu s o retreziti. Deci, incepeti cu ceva itneresant inca din prima propozitie. Nu din a doua, nu din a treia. Din prima. P-R-I-M-A. Prima!

STARNITI CURIOZITATEA.


DE CE N ATI INCEPE CU O POVESTE?

In mod special, ne place sa auzim un vorbitor care pvoesteste ceva din propria sa experienta.

INCEPETI CU UN EXEMPLU TIPIC

Petnru publicul obisnuit, este complicat sa asculte prea multa vreme niste afirmatii abstracte. Exemplele sant mau usor de urmarit. Dece n ati incepe cu asa ceva? Multi au impresia ca trebuie sa inceapa cu cateva afirmatii generale. Nicidecum. Incepeti cu un exemplu. Starniti interesul.

FOLOSITI UN OBIECT

Modalitatea cea mai usoara din lume petnru a atrage cuiva atentia este prezentarea unui obiect.

PUNETI O INTREBARE

Incepe printr o intrebare, determina publicul sa gandeasca, sa coopereze. Folosirea acestor intrebari cheie este una dintre modalitatile cele mai simple si mai sigure de a patrunde in mintea publicului.

DE CE N ATI PARAFRAZA O INTREBARE PUSA DE O PERSOANA CELEBRA?

"Lumea ofera mai premii in bani si onoruri pentru un lucru in mod special. Acesta se numeste initiativa. Ce este initiativa? Va spun eu: sa faci ceea ce trebuie fara sa ti se spuna."

LEGATI SUBIECTUL VOSTRU DE INTERESE4LE VITALE ALE PUBLICULUI.

Incepeti pe o nota are sa atinga direct interesele personale ale publicului. Intotdeauna ne intereseaza acele lucruri care ne afecteaza personal.

INCEPETI PRIN A POVESTI INTAMPLARI SOCANTE

De exemplu: "Poporul american are cei mai multi criminali din lumea civilizata".

Introducerea nu trebuie sa fie prea protocolara. Nu o incorsetati. Trebuie sa para libera, intamplatoare, inevitabila.

loading...
Document Info


Accesari: 24261
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )