Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
ETILOMETRUL - MIJLOCUL MODERN DE DEPISTARE A ALCOOLULUI DIN AERU EXPIRAT

sociologie
ETILOMETRUL - MIJLOCUL MODERN DE DEPISTARE A ALCOOLULUI DIN AERU EXPIRAT

Recent Politia rutiera a fost dotata cu dispozitive moderne de depistare a conducatorilor auto bauti. Este vorba despre etilometre - dis 12212b19m pozitivele electronice care masoara cu precizie si afiseaza în acelasi timp valoarea concentratiei vaporilor de alcool din aerul expirat.

Marele avantaj al noii tehnici de determinare în comparatie cu vechile metode este ca ofera posibilitatea delimitarii exacte a starii de betie, functie de care fapta reprezinta contraventie sau infractiune. Asadar, când etilometrul afiseaza o valoare a alcoolului din aerul expirat de sub 1 la mie, fapta reprezinta contraventie, se sanctioneaza cu amenda si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe o perioada de la una la trei luni.Când concentratia vaporilor de alcool depaseste limita legala de 1 la mie, fapta este de natura penala iar consecintele sunt mult mai aspre. Ori, fiola si alcooltesterul folosite pâna în prezent nu indicau decât prezenta alcoolului în aerul exhalat, nu si valoarea concentratiei acestuia.

Pentru aceasta determinare era necesar ca persoanelor depistate într-o atare stare sa li se preleveze esantioane de sânge. Sânge se va mai recolta si de acum, dar numai acelor conducatori auto depistati cu o valoare de peste 1 la mie a alcoolemiei, deoarece forma actuala a legii accepta ca proba doar concentratia alcoolului din sânge nu si din aerul expirat.

Aceasta insuficienta a legii, justificata de lipsa de pâna acum a tehnicii de punere în valoare a intoxicatiei etilice, va fi corectata de noul Cod rutier, în al carui proiect se accepta ca proba pentru infractiune si depasirea limitei valorii alcoolului dintr-un litru de aer expirat. Asadar, motive de descurajare pentru cei care nu au înteles înca pericolul alcoolului la volan.
Document Info


Accesari: 2337
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )