Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Educatia sexuala in scoala

sociologie


Educatia sexuala în scoala


I. Motiv de îngrijorare?

In luna ianuarie 2003 s-a adus la cunostinta opiniei publice ca din 2004 se va introduce ca materie obligatorie în programa scolara, Educatia sexuala.
Dintr-un anumit punct de vedere, nu este o noutate pentru ca, se pare, la multe licee, psihologul scolii, pe lânga consilierea elevilor cu probleme, se ocupa si cu acest aspect, al educatiei sexuale la orele de dirigentie de fiecare data când era chemat.
Sa încercam sa întelegem care va fi impactul si posibilele efecte ale introducerii acestei discipline obligatorii în orarul tinerilor elevi.
Contrar parerilor multora, Biserica Ortodoxa nu are nimic împotriva educatiei sexuale, nu are nimic împotriva oricarei forme de educatie, ea însa, spunea parintele V. Raduca, profesor de morala: "dezaproba însa orice forma de initiere sau instruire în tehnici si practici care ar putea pune în pericol formarea omului pentru învesnicirea alaturi de Dumnezeu" .
Educatia sexuala este doar un instrument - de formare sau deformare - si deci totul depinde de felul în care este facuta: efectele ei pot fi benefice sau dezastruoase. Acelasi parinte afirma ca: "de multe ori, prin educatie sexuala specialistii înteleg tehnica actului sexual, protejarea de anumite maladii si planificarea sarcinilor. Niciodata însa (sau de prea putine ori), ei nu înteleg si nu recomanda: disciplinarea sentimentelor, castitatea si ceea ce este cel mai important, respectul pentru persoana celuilalt/celeilalte" .
Acest lucru se întâmpla pentru ca psihologul, terapeutul, sexologul, psihanalistul uita de multe ori ca înainte de toate sunt crestini, deci membri ai Bisericii. De acee 16516w228q a, ne si pare ciudat când la un talk-show televizat se aduna medicul, psihologul. si preotul care "prezinta parerea sau învatatura Bisericii" în problematica discutiei. De aici se poate întelege ca doar preotul este crestin, ca doar el poate veni cu argumentul moral, pe când ceilalti nu, ca si cum acestia ar fi pagâni.
În lipsa acestui reper, al moralitatii, o tema de Educatie sexuala poate sa se transforme foarte simplu în antieducatie. Sexualitatea nu trebuie tratata ca si dusul sau spalatul pe dinti (acte banale si stereotipe), omul nu poate si nu trebuie sa fie tratat doar ca trup. El este natura duala, trup si suflet, si cine va fi rânduit sa predea aceasta forma de educatie nu trebuie sa uite asta. Specialistul, pe lânga o viata religioasa autentica si cunoasterea psihologiei vârstelor, trebuie sa aiba dragoste sincera fata de cei în mijlocul carora se va afla. Consider ca important e sa îi trateze ca pe copiii sai. Este ceea ce lipseste multor psihologi ("specialistii în cele sufletesti"), discernamântul duhovnicesc si dragostea sincera pentru tineri. Au fost situatii când psihologii au transformat orele la care au fost invitati în adevarate nebunii: explicatii luate parca din Kama Sutra sau scrierile tantrice, descrieri ale pozitiilor, prezentarea perversiunilor ca alternativa fireasca etc. Într-o astfel de situatie, îmi spunea o eleva ca a fost scandalizata si a întrebat-o pe doamna respectiva daca si copiilor ei le spune aceleasi lucruri acasa. Raspunsul a venit, dupa o clipa de soc: "nu, fata mea (care era de vârsta celor din sala) nu are astfel de preocupari.". Raspunsul a mirat pe cei prezenti, iar doamnei psiholog i-a disparut entuziasmul de pe chip.
Atunci când intervine constiinta ca elevii ce asculta pot fi copiii tai, te trezesti la realitate si nu-i mai tratezi ca pe trup, ci ca o unitate dihotomica. Oamenii de multe ori spun vorbe ca sa fie în rândul lumii, în ton cu Occidentul, nu le simt, dar, inconstient, le asimileaza. Personal, am urmarit la TV un sondaj filmat pe strazile Capitalei pe tema aceasta. Un domn la vreo 40 de ani se arata deschis si este de acord cu introducerea Educatiei sexuale "pentru ca traim în alte vremuri, mentalitatile s-au schimbat, tinerii îsi încep viata sexuala devreme si e bine sa afle câte ceva.". La întrebarea daca are copil adolescent si daca îl învata în acelasi duh, raspunsul a fost surprinzator: "Fata mea este serioasa.!!". Câti dintre noi nu am întâlnit persoane care afirma, spre exemplu, ca homosexualitatea nu-i un lucru rau, dar daca fiul (sau fiica) i-ar spune ca are astfel de înclinatii, n-ar mai fi asa mare aparator si s-ar da de ceasul mortii. Sexualitatea are mai multe implicatii sufletesti, decât trupesti. Unii psihologi, medici si sexologi au înteles aceasta. S-au scris si carti extrem de interesante pe teme de sexualitate, cu multe aspecte profilactice, scrise cu condei de parinti responsabili. Din pacate, numarul acestora este mic, glasurile lor aproape stinse nu se aud în pustia perversa a acestor timpuri moderne. Traim, din acest punct de vedere, în epoca medicilor îndepartati de morala ortodoxa, Bebe Mihaescu sau Cristian Andrei, foarte mediatizati în media centrala, în epoca paginilor needucative despre sex, din perspectiva ortodoxa, din Bravo, Cosmopolitan sau Libertatea (supliment).

"Iata, spre pilda, urmarile Educatiei sexuale în Danemarca, tara scandinava care e, de mai multi ani, campioana Educatiei sexuale în scolile europene:
- violurile au crescut cu 300%;
- bolile sexuale au crescut (la tinerii sub 20 de ani!) cu 250% ;
- cazurile de graviditate, de sarcina în afara casatoriei s-au dublat;
- divorturile s-au dublat;
- avorturile au crescut cu 500% (!).
Doar doua lucruri au scazut: rata nasterilor si vârsta medie a primului raport sexual." .


II. Perspective noi si sumbre

La aproximativ 4 luni de la aparitia articolului de mai sus, în mai 2003, am intrat în posesia unui CD multimedia intitulat "Programul national de Educatie pentru sanatate în Scoala româneasca, Ghid multimedia pentru profesori, partea I", CD aparut sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii si finantat de U.N.P.D. - România (Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare).
La domeniul Sanatatea reproducerii am întâlnit subdomeniile:

Anatomie
- aparatul genital feminin;
- aparatul genital masculin.
Ceasul biologic
- ceasul organismului feminin;
- ceasul organismului masculin.
Procesul de reproducere
- Ovulul si ovogeneza;
- Spermatozoidul si spermatogeneza;
- Conceptia;
- Sarcina.
Igiena reproducerii
- Igiena organelor sexuale;
- Igiena sarcinii;
- Diagnoza prenatala.
Comportament sexual
Contraceptia

[Contraceptia ar merita ea însasi o abordare separata din perspectiva moralei ortodoxe. Precizez doar ca pe CD-ul Ministerului, abstinenta (castitatea) este sufocata de multe alte metode contraceptive. De fapt Educatia.la care ne referim este mai mult Educatie contraceptiva si sexuala, dovada clara e protocolul de colaborare încheiat între M.E.C./D.G.A.E. (Directia Generala pentru Activitati Extrascolare) si Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (S.E.C.S.) (vezi Revista informativa editata de Minister). Într-adevar, e mai usor sa vorbesti despre folosirea prezervativului decât sa faci apologie vietii curate, a castitatii. De altfel, U.N.F.P.A. (Fondul natiunilor Unite pentru Populatie), institutie internationala implicata în derularea Programului "Educatia pentru Sanatate" are printre activitatile derulate în România si asistenta în procurarea si distribuirea de contraceptive. ]

E bine de stiut: pilula contraceptiva orala, considerata ca fiind printre cele mai eficiente mijloace de contraceptie disponibile pe piata, este varianta "soft" a avortului. Mecanismul de functionare include, pe lânga îngrosarea mucozitatii cervixului (organul care leaga uterul de vagin) în scopul împiedicarii spermatozoizilor sa patrunda în uter, si fluidizarea captuselii uterului (a endometriumul) pentru a împiedica implantarea ovulului fecundat. Din punct de vedere biologic, ovulul fecundat are în el însusi toate atributele unui fat ( Dumnezeu pune sufletul in el in momentul zamislirii ). Neputându-se implanta în uter în urma actiunii pilulei contraceptive, el moare .

Deschiderea si lectura subdomeniului Comportament sexual m-a oripilat. Aici am întâlnit urmatoarele subdiviziuni:

Comportament sexual normal
- Heterosexualitatea;
- Homosexualitatea;
- Bisexualitatea.
Aspecte particulare ale raportului sexual
- Masturbare;
- Felatie si cunnilingus;
- Sex anal.
Disfunctii sexuale la barbati
Disfunctii sexuale la femei
Perversiuni sexuale
- Perversiuni prin deformarea actului sexual (exhibitionismul, voyeurismul, urofilia, coprofilia etc.)
- Perversiuni prin anomalii de alegere (pedofilia, gerontofilia, incestul).

Deci, din perspectiva autorilor Programului national "Educatia pentru sanatate în Scoala româneasca", homosexualitatea (masculina sau feminina, inclusiv bisexualitatea) e o practica normala: "desi multi oameni considera înca homosexualitatea ca pe ceva anormal, pervers, stiinta moderna precum si normele juridice internationale o accepta în sfera normalului". Mai mult decât atât, autorii CD-ului gasesc de cuviinta sa descrie în amanunt ce fac homosexualii si lesbienele în dormitor. Nu îndraznesc a le reproduce dintr-un minim bun-simt , oricum dragi parinti crestini stati "linistiti", copiii nostri le vor auzi.la scoala!! Poate ca unii puberi, curiosi din fire, le stiau din revistele tineresti, din Forumurile paginilor web despre sexualitate. Grozavia cea mare e ca acum le vor auzi de la catedra, de la Educatori în Institutii de învatamânt. Una e strada, alta e catedra, seniori colegi! Ma mir ca partenerii educationali de la Ministerul Sanatatii si Familiei n-au realizat ca apologia relatiilor homosexuale loveste în ceea ce dânsii sunt datori sa apere: familia.

Am fost mirat sa descopar ca, din perspectiva educatorilor ce au întocmit programa în discutie, masturbarea, sexul oral* (felatie si cunnilingus) , sex anal intra în categoria Aspecte particulare ale raportului sexual , si nu la perversiuni sexuale asa cum înca, un numar mare de specialisti, le catalogheaza. Oare aceste aspecte au fost întocmite dupa mintea si practica românului sau dupa placul Occidentului? .Caci se stie, sunt si finantari externe. Dupa cuvântul unuia dintre autorii Programului, "scoala trebuie sa-si adapteze într-o masura importanta curriculum-ul la presiunile etosului comunitar, cu valorile sale specifice de ordin moral si cultural" [Revista "Educatia pentru Sanatate în Scoala Româneasca" (aparuta sub egida M.E.C.), nr. 2, pag.5] . Numai ca, dupa cum spunea un distins profesor al Teologiei argesene, Scoala si Familia ar trebui sa reintre în Biserica.

* [Guvernul Blair încurajeaza sexul oral la copii - aceasta idee fiind o parte a unui program prin care se doreste reducerea numarului de sarcini nedorite în rândul tinerilor ]

Conform unei reviste informative, "Educatia pentru sanatate în Scoala Româneasca" editata de M.E.C., "grupul tinta al Programului sunt elevii din învatamântul primar, gimnazial, profesional si de ucenici, liceal (inclusiv din învatamântul teologic si din institutiile din subordinea M.I. si M.ap.N.)". Adica, asa cum se exprima un coleg, e vorba si de o lipsa totala de discernamânt.caci, conform Programului, si calugarii si calugaritele care învata în Seminarii trebuie sa stie câte ceva despre "normalitatea perversiunilor".
Daca vom merge pe acelasi drum al mortii sufletesti, vom ajunge sa ne familiarizam cu pacatul, dar în asa fel încât vom considera ca promiscuitatea sexuala si credinta în Dumnezeu nu se exclud. De altfel, procesul acesta a început, se poate întâmpla sa fii banuit ca faci parte dintr-o secta daca vorbesti de castitate premaritala. Pacatul, si înca cel mare, strigator la cer, începe sa se împleteasca cu credinta crestina. "Îl iubesc pe Dumnezeu si El ma iubeste", "Îl am pe Dumnezeu în inima" auzim uneori din gura unor desfrânati notorii .Aceasta este ispita cea mai grozava din câte exista si anume sa ajungi sa crezi ca esti bun crestin indiferent de viata pe care o duci, indiferent de fapte. Vom ajunge la o asa familiaritate cu raul, cu pacatul încât atasamentul fata de Biserica va fi pur formal, aflându-ne într-un permanent sperjur.
Ma întreb sincer daca autorii Programului "Educatia pentru sanatate în Scoala Româneasca" îsi mai amintesc când parintii le spuneau povesti la gura sobei din care au învatat ce e cinstea, dreptatea sau moralitatea.Stiu oare dânsii ce bâzdâganii faceti pe la Bucuresti? Le puteti spune acestor batrâni carunti sau nepotilor dumneavoastra ca homosexualitatea, sexul oral si anal sunt practici normale?
Un lucru e cert, cu ocazia Juramântului în fata primului ministru si a presedintelui tarii, un ministru al Guvernului României spune: "Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului român." . Încheie spunând: "Asa sa-mi ajute Dumnezeu" si îsi face de obicei semnul Sfintei Cruci.
Amin zic, adica "Asa sa fie"!

Prof. Laurentiu Dumitru

Iata si ce se intampla prin SUA si Marea Britanie:

Medicul General al Statelor Unite este Joycelyn Elders, fosta directoare la Departamentul de Sanatate al statului Arkansas sub guvernatorul Bill Clinton. Ea solicita pentru copiii de gradinita si de scoala primara sa primeasca prezervative si sa fie instruiti cum sa si le aplice pentru a nu se infecta cu virusul SIDA, când au contact sexual. Ea subliniaza necesitatea ca fiecare copil de gradinita si de scoala primara sa fie îndoctrinat si educat pentru a avea o activitate sexuala cât mai bogata si "lipsita de pericol". Subliniem, acestia sunt copii sub 7 ani si copii între 7 si 10 ani. Pe Joycelyn Elders a luat-o gura pe dinainte si-a declarat: "Trebuie sa predam copiilor despre avort din primii ani de scolarizare"; vazând expresia de pe fetele ascultatorilor, s-a corectat repede: "adica despre cum sa evite sarcinile". "Copiii de trei ani sunt mai usor de educat decât cei de 18 ani", a explicat ea, de aceea trebuie sa-i învatam cum sa-si puna prezervative de la vârsta de 3 ani. Dupa parerea ei, parintii sunt incapabili sa-si educe copiii de 3 ani, de aceea trebuie numiti în fiecare scoala "experti în reproducere" care sa împarta copiilor prezervativele la aceste "clinici speciale" scolare. Daca prezervativele nu feresc de sarcina, atunci fetita trebuie sa aiba un avort, zice Joycelyn Elders, dar parintii nu trebuie anuntati. In statul Arkansas exista deja 24 de astfel de "clinici speciale" si vreo 200 în restul tarii.

Când parintii copiilor din Arkansas au aflat ca la clinica copiii nu se duc când si-au scrântit piciorul, ci ca sa fie instruiti în metode de copulare si ca sa primeasca prezervative, iar în unele cazuri sa li se faca avorturi, au ridicat un val de proteste, si au refuzat sa iscaleasca formele legale; medicul general Joycelyn Elders si-a instruit subalternii sa procedeze la avorturi fara forme legale. Pentru cazuri în care prezervativele sunt refuzate de partenerii lor, fetitelor li se poate implanta un procedeu contraceptiv subcutanat numit Norplant, care costa $500 de fetita (natural, din banii contribuabililor). Aceste implante, zice Medicul General al Statelor Unite, Joycelyn Elders, trebuie facute si prostituatelor, care folosesc stupefiante, pentru ca astfel sa nu mai conceapa copii care vin pe lume gata drogati si sufera teribil din vina mamei lor. Dar Medicul General Joycelyn Elders n-are nici o obiectiune la stupefiante sau la promiscuitate ca atare. Zice ea: "Sper sa le putem da (prostituatelor) implanturi Norplant ca sa poate vinde activitatea lor sexuala, pentru ca sa-si cumpere stupefiantele, daca trebuie, dar fara sa aiba copii neplanificati".

Dar la unele scoli s-au împartit copiilor de scoala prezervative care se rupeau imediat si aveau defecte de fabricatie, deci nu puteau feri copiii de infectii venerice; Joycelyn Elders a dat ordin sa fie totusi distribuite copiilor de parca ar fi fost perfecte, apoi si-a instruit subalternii sa nu avertizeze copiii ca prezervativele sunt defecte.

Prezervativele si educatia sexuala vor scadea numarul de fetite mici ramase gravide, zice Joycelyn Elders, justificând astfel costul exorbitant al "clinicilor " ei sexuale în scoli. In realitate, numarul de fetite gravide a crescut exploziv de când a început în scoli educatia sexuala si împartirea de prezervative la copiii mici, pentru ca în orele de educatie sexuala, copiilor li se spune sa nu-si asculte parintii care vor sa-i împiedice de la placerile sexuale, la care sunt îndreptatiti de la cea mai frageda vârsta posibil. Educatia sexuala în scoli îndeamna întotdeauna copiii sa practice copulatia înainte ca ei sa aiba maturitatea emotionala care trebuie sa însoteasca acest act. In timp ce Joycelyn Elders era Directoarea Departamentului de Sanatate si-si aplica programul sexual în scolile din Arkansas, acel stat a cunoscut o crestere a numarului de fetite mici ramase însarcinate care a situat Arkansas pe locul doi în natiune în aceeasta privinta; o crestere de 130% în numarul de copii care au contactat sifilis, si o crestere de 150% în numarul de copii care au contactat virusul SIDA. Inainte ca Joycelyn Elders sa fie numita pe acel post, numarul de gravide din scoli si licee scazuse, in cinci ani consecutiv; ea sustine însa ca, fara programul ei de activitate sexuala la elevi, ar fi crescut si mai mult decât a crescut de fapt, de parca proliferarea copulatiei la copii între 3 si 18 ani este un lucru inevitabil, care trebuie sa se produca.

Guvernul Blair incurajeaza sexul oral la copii - guvernul englez incurajeaza adolescentii de 16 ani sa experimenteze sexul oral, aceasta idee fiind o parte a unui program prin care se doreste reducerea numarului de sarcini nedorite in randul tinerilor. Initiatorii declara ca se doreste descoperirea, de catre adolescenti, a unor "niveluri de intimitate", cum ar fi sexul oral, in locul contactului propriu-zis. Acest experiment, care a fost initiat de Universitatea Exter, este coordonat de Departamentul de Sanatate si Educatie. In cadrul acestui departament, profesorii sunt initiati sa discute "puncte de oprire" pre-sex, cu tinerii. In prezent, peste zece mii de copii participa la aceste cursuri, ca parte a programului prin care se doreste reducerea drastica a ratei graviditatii, care este cea mai mare din vestul Europei. (Times)

Materiale furnizate de Fundatia Crestin Ortodoxa PRO-FILIIS

Educatia sexuala în scoli
de Bogdan Mateciuc

Ministerul Educatiei si-a afirmat recent intentia de a introduce în programa de învatamânt pentru anul scolar 2003-2004 cursuri de educatie sexuala. Foarte probabil, aceste cursuri vor fi copiate dupa cele predate în tarile "cu traditie", ele urmând sa produca astfel în rândul elevilor aceleasi rezultate ca în tarile de unde au fost preluate. O scurta privire asupra roadelor asa-numitei "educatii sexuale în scoli", asa cum transpar ele din statisticile oficiale, ne va ajuta sa abordam aceasta chiestiune cu mai multa responsabilitate.
În urma cu peste 20 de ani scolile din Statele Unite începeau sa uzurpe autoritatea parintilor si sa predea o "educatie sexuala" libera de valori morale, oferind chiar indicatii specifice despre folosirea contraceptivelor. Afirmând ca parintii sunt incompetenti si ca copiii au nevoie sa fie informati despre cum sa evite consecintele relatiilor sexuale (de exemplu, sarcinile nedorite si bolile cu transmitere sexuala), promotorii educatiei sexuale hedoniste au initiat ceva care nu avea nici o legatura cu adevarata educatie sexuala, creând de fapt o "conditionare sexuala", adica o manipulare si o îndoctrinare. Programele erau predate initial în ultimii ani de liceu, dar au fost apoi extinse si la clasele mai mici, ajungând pâna la gradinita. Au avut nevoie de doisprezece ani de îndoctrinare sistematica pentru a-i infecta pe copii si pe adolescenti cu o conceptie hedonista despre viata si pentru a le schimba atitudinea si valorile crestine cu unele neo-pagâne, pe scurt, pentru a-i îndoctrina cu un umanism ateist. Asa cum arata Randy Engel, expert în educatie sexuala, în cartea ei Educatia sexuala: Ultima Molima (Sex Education: The Final Plague), acest sprijin pentru educatia sexuala îsi are radacinile în miscarea împotriva vietii si în malthusianismul sfârsitului de secol 19, propagate în secolul 20 de Margaret Sanger, fondatoarea organizatiei Planned Parenthood ("Familii planificate"). Aceasta organizatie este azi foarte activa în scolile din SUA si este afiliatul nord-american al IPPF (International Planned Parenthood Federation - Federatia Internationala a Familiilor Planificate), care are reprezentante în aproape toate tarile lumii.
În realitate, programele de educatie sexuala hedoniste sunt folosite în multe scoli din lume pentru a schimba valorile si atitudinile copiilor prin asa-numita "clarificare a valorilor". În mod înselator, aceste programe sunt numite "crestere si dezvoltare umana", "viata de familie", "populatie si dezvoltare", "educarea populatiei", toate toate fiind înrudite întrucât provin din aceeasi sursa - IPPF (Federatia Internationala a Familiilor Planificate) si afiliatii ei, UNESCO (prin al sau CRESALC) si de la alte institutii care promoveaza controlul nasterilor. Prin intermediul acestei îndoctrinari sexuale, ei îi învata pe copii si pe adolescenti:
1. O noua definitie a familiei si a rolului barbatului si al femeii, potrivit miscarilor de homosexuali si feministe.
2. O etica depinzând de situatie, adica un relativism moral, exprimat mai popular prin lozinca "fa ce vrei, atât timp cât nu deranjezi pe nimeni".
3. O conceptie hedonista despre sexualitate.
4. O mentalitate anti-copii.
În aceste programe, ei prezinta baieti si fete dezbracati si activitati sexuale de orice fel (inclusiv aberante - sodomie, zoofilie, prostitutie, onanie, etc.). Astfel, ei trezesc în copii impulsurile sexuale si le distrug cumpatarea si inocenta. La toate acestea se adauga indicatiile despre folosirea diferitelor metode contraceptive, inclusiv indicatii despre avort, acestea fiind prezentate ca "responsabilitate sexuala", în scopul desensibilizarii lor în ceea ce priveste natura intima si sacralitatea sexualitatii. Asta se petrece în scolile din Statele Unite de peste douazeci de ani, cu rezultate dezastruoase. De exemplu, în 1970, înainte de începerea educatiei sexuale în scoli, numai o treime dintre adolescentele însarcinate erau singure; astazi sunt singure doua treimi. În acest sens, congresmanul William Dannemeyer scrie în cartea lui Umbra pe pamânt ca exista o relatie directa între sumele cheltuite de fiecare stat al SUA cu educatia sexuala din scoli si rata sarcinilor nedorite în rândul adolescentilor. Statele care cheltuie cele mai mici sume cu educatia sexuala au si cele mai reduse statistici privind cazurile de sarcina.
Promotorii contraceptivelor pentru minori pretind ca acestea ajuta la reducerea cazurilor de sarcina la adolescenti. Totusi, un studiu privind tinerele singure, cu vârste între 15 si 19 ani si care au întretinut relatii sexuale, arata ca odata cu cresterea activitatii sexuale creste si posibilitatea de sarcina, desi ele folosesc în mod constant contraceptive. Ineficienta majoritatii contraceptivelor (în special la tineri) este principala cauza a acestui fenomen si, cu cât e mai mare numarul de tineri care folosesc contraceptive, cu atât e mai mare si numarul "accidentelor", ceea ce duce la si mai multe avorturi. O treime din numarul total de avorturi care au loc anual în S.U.A. (aproximativ 1,5 milioane) au loc la tinere sub 18 ani. În ultimii 30 de ani au fost omorâti prin avort 35 de milioane de americani, adica o data si jumatate populatia României.
Expertul în probleme ale populatiei, Jacqueline Kasun, autoarea cartii "Razboiul împotriva populatiei", a studiat informatiile furnizate chiar de organizatia Planned Parenthood si a ajuns la urmatoarea concluzie: "Statele Unite, care ofera acces la programe de controlul nasterii finantate de guvern, înregistreaza cele mai numeroase cazuri de sarcina în rândul adolescentelor - nasteri si avorturi". Kasun arata ca Statul California, care ofera minorilor contraceptive si întreruperi de sarcina fara consimtamântul parintilor si care aloca mai multi bani decât oricare alt stat al SUA pentru contraceptive, înregistreaza cele mai multe avorturi la adolescente si locul doi la cazurile de sarcina la adolescente.
Pentru a combate problema sarcinilor la adolescente, exista clinici de stat în SUA (inclusiv în multe scoli) care ofera minorilor consultatii privind controlul nasterilor si chiar contraceptive gratuite, fara consimtamântul sau cunostinta parintilor. Foarte multe scoli din SUA continua sa implementeze programe de educatie sexuala care includ instructiuni despre folosirea contraceptivelor, vizând copii tot mai tineri, în ciuda faptului ca toata lumea stie ca aceasta e un adevarat dezastru.
Cei care continua sa promoveze aceste programe pretind ca, oferind copiilor si adolescentilor instructiuni detaliate despre actul sexual si despre cum pot fi evitate consecintele acestuia, ei îi învata pe tineri sa nu întretina relatii sexuale (?!). E ca si cum ai spune ca îi poti învata pe tineri în detaliu cum se folosesc toate drogurile, le explici senzatiile placute generate de acestea, îi înveti cum sa le foloseasca pentru a evita consecintele negative si dupa aceea speri ca ei nu le vor folosi. Dr. Louise Tyrer de la filiala Planned Parenthood din New York recunoaste ca mai mult de doua treimi dintre avorturile care au loc anual în SUA sunt un rezultat al ineficientiei contraceptivelor. Desigur, pe masura ce ei vor continua sa promoveze contraceptivele si sa le puna la dispozitia tinerilor, va exista si mai multa promiscuitate, în special daca se ofera si întreruperi de sarcina fara stirea parintilor, asta în caz de esec al contraceptivelor folosite.
Chiar Planned Parenthood, ale carei materiale "educationale" exista în multe scoli din lume, recunoaste într-o revista proprie ca "desi tot mai multi tineri folosesc contraceptive si cu o mai mare persistenta ca mai înainte, totusi numarul de sarcini în afara casatoriei continua sa creasca."
Profesorul Kingsley Davis, membru al consiliului de administratie al organizatiei pro-contraceptie si pro-avort "Zero Population Growth" (Zero cresterea populatiei) a declarat: "Ironia e ca cresterea numarului de nasteri nelegitime a avut loc exact atunci când utilizarea contraceptivelor era considerata mai respectabila si mai generalizata".
Nu este deci surprinzator ca aceste programe hedoniste de educatie sexuala (care includ instructiuni despre utilizarea contraceptivelor) sunt departe de orice valoare morala, distrug castitatea si modestia copiilor nostri si îi incita sa întretina relatii sexuale premaritale. Acesta este motivul pentru care în SUA în fiecare an un milion de adolescente ramân însarcinate si 2,5 milioane de adolescenti contracteaza boli cu transmitere sexuala (BTS), care au ca rezultat sterilitatea si chiar decesul.
Recent, filiala locala a Planned Parenthood din Statul Massachusetts a initiat o campanie de presiuni pentru a determina Consiliul Educational al Statului sa includa "educatia sexuala" ca obiect obligatoriu de studiu în programa analitica. Practic, Planned Parenthood a solicitat ca educatia sexuala sa fie obligatorie în toate scolile de stat din Massachusetts.
Desi programele analitice individuale pot diferi de la o regiune la alta, "educatia sexuala generala" include instructiuni despre prezervative si utilizarea lor, dispozitive si medicamente contraceptive, medicamente care induc avortul, avort si homosexualitate. Aceste programe pot eventual mentiona si cuvântul "abstinenta", însa doar pentru a discredita conceptul. Abstinenta nu este nicidecum recomandata ca standard al compotamentului sexual uman.
Desi Consiliul Educational din Massachusetts a respins solicitarile Planned Parenthood, aceasta nu a adus si închiderea cazului. Dupa ce a esuat cu presiunile la nivel de stat, Planned Parenthood intentioneaza sa-si concentreze acum eforturile la nivel local, facând presiuni asupra comitetelor scolare.
De unde obsesia aceasta a PP pentru programe obligatorii de educatie sexuala? Sa aruncam o privire asupra componentei financiare a afacerii: în 1997-1998, membrii Planned Parenthood au beneficiat de un contract de 15.224 dolari pentru "instruirea" profesorilor din Boston în ale educatiei sexuale. Un raport intern al Planned Parenthood, ajuns în posesia unei organizatii crestine, arata ca "educatia joaca un rol direct în crearea de clienti pentru clinicile de planificare familiala ale PP filiala Massachusetts", asigurând astfel "stabilitatea financiara a acesteia."
Statisticile actuale demonstreaza esecul total al acestor programe, nu numai în Statele Unite, ci în lumea întreaga, în ceea ce priveste reducerea cazurilor de sarcina sau a numarului de adolescenti activi sexual. În ultimii 20 de ani activitatea sexuala premaritala aproape s-a dublat la adolescentii din SUA (The Miami Herald, 5 ianuarie 1991). Statele Unite, tara cu cele mai multe contraceptive, inclusiv pentru minori si fara acordul parintilor, înregistreaza cele mai numeroase cazuri de sarcina la adolescente din lumea industrializata (International Dateline, septembrie 1991).
O alta tara industrializata în care educatia sexuala a esuat este Suedia, locul de nastere al "revolutiei sexuale". Mai întâi au fost introduse cursurile de educatie sexuala în scoli (între 1938 si 1988 - 51 de ani de educatie sexuala). Apoi a fost legalizata contraceptia, homosexualitatea si avortul. În 1955, din cauza numarului foarte mare de adolescente însarcinate si boli venerice, educatia sexuala a devenit obligatorie, în 1975 guvernul oferind gratuit întreruperi de sarcina pâna în saptamâna a 18-a, indiferent de motiv. În lumina (întunericul?) acestei situatii, un raport guvernamental din 1985 sublinia preocuparea si dezamagirea autoritatilor privind liberalizarea sexuala din ultimii ani. Suedia a început sa dea înapoi, asa cum vor trebui sa faca si celelalte tari mai devreme sau mai târziu.
E trist ca aceste greseli s-au raspândit si în tarile mai putin dezvoltate si vin acum si în România, prin intermediul organizatiilor care promoveaza controlul nasterilor.
Nu putem vorbi de educatie sexuala în scoli fara a mentiona organizatiile anti-viata si anti-crestine (gen Planned Parenthood) care promoveaza contraceptia si avortul, inclusiv pentru minori fara cunostinta sau acordul parintilor. Planned Parenthood a reusit sa-si introduca materialele "educationale" în multe scoli din întreaga lume. Filosofia lor hedonista si materialista sta la baza majoritatii cursurilor de educatie sexuala predate în scoli. În plus, aceste cursuri au fost copiate de UNESCO, ale carei programe sunt eufemistic denumite "educarea populatiei" si au aceeasi filosofie ca Planned Parenthood.
Credinciosi fondatoarei lor, Margaret Sanger, Planned Parenthood si afiliatii lor din toate tarile continua sa raspândeasca azi aceeasi filosofie hedonista si materialista bazata pe umanismul ateist si relativism moral. Conform Planned Parenthood (PP), nu exista valori absolute cum ar fi Cele 10 Porunci. PP le spune copiilor ca sexualitatea nu implica deloc aspecte morale bune sau rele, ei trebuind pur si simplu sa exploreze toate aspectele si sa traga singuri concluziile dupa aceea, chiar daca acestea difera de principiile morale pe care le-au învatat de la parinti. PP a definit familia ca fiind relatia care exista între doi oameni care traiesc împreuna, definitie care aseaza relatiile homosexuale pe acelasi nivel cu casatoria. În ghidul lor de educatie sexuala, Planned Parenthood afirma ca valorile sunt principii si credinte pe care ni le cream singuri si care se schimba cu timpul, important fiind ca fiecare sa decida pentru sine care-i sunt valorile, indiferent de ce spun altii. Mesajul pe care îl transmite aceasta organizatie cursantilor de la orele de educatie sexuala este acela ca fiecare persoana are dreptul sa întretina relatii sexuale cu oricine si ca partenerul depinde numai de preferintele sexuale ale persoanei în cauza.
Planned Parenthood îi învata pe minori ca normele si considerentele morale au prea putin de-a face cu sexualitatea. A le vorbi tinerilor despre sexualitate si contraceptive fara a le vorbi si despre morala înseamna a-i face sa-si piarda bunul simt si sa vada avortul ca o solutie în caz de esec al contraceptiei.
Nu sunt împotriva faptului ca tinerii trebuie sa aiba informatii despre relatiile sexuale, dar ceea ce se preda actualmente în scolile din Occident NU ESTE educatie sexuala. Atât timp cât orice valori morale si de bun-simt sunt date la o parte, rezultatul este o degringolada sexuala fara limite, iar statisticile vorbesc de la sine.
Mentalitatea libertina despre relatiile sexuale prinde tot mai mult teren si în România. Este la moda a eticheta castitatea si cumpatarea drept "principii învechite, de pe vremea bunicii." În ceea ce priveste credinta, "eu am credinta mea, în inima", dar Dumnezeul "din inima" e atât de mic si de bine pitit, încât nici nu se mai vede.
Ce principii au avut însa bunica si bunicul? Ce viata au putut trait ei, având asemenea principii ca baza?
Tuturor ne place sa citim prin reviste relatari despre batrânei care s-au casatorit la 20, respectiv 18 ani, si care traiesc si acum fericiti în nu-stiu-ce sat, având 80-90 de ani. Copiii si nepotii vin mereu la ei de Craciun, iar ei sunt multumiti ca au trecut cu bine peste greutatile vietii.
Am vrea si noi sa avem o casnicie fericita ca a lor. Pe de alta parte, nu vrem sa avem parte de povesti de genul celor citite în revistele "Povesti adevarate" sau "Povestea mea". Asa ceva e un vis urât pentru oricine.
Cei doi batrânei au avut o viata fericita tocmai pentru ca s-au bazat pe acele principii considerate de noi azi ca "învechite". Tinerii de azi ar vrea si libertinaj sexual, si fericire la maturitate si batrânete. Ori, asa ceva nu se poate. Cum îti asterni la tinerete, asa dormi la maturitate.
Relatiile sexuale începute la vârste fragede, în afara casatoriei, fac ca la momentul casatoriei cei doi sa nu mai aiba nimic intim de oferit unul altuia si nici acel sentiment al unicitatii casniciei lor. "Ce fac cu tine am mai facut si cu alta/altul." Rezultatul e un plictis fatal si, în final, divortul si permanenta goana dupa ceva nou.
Blazarea multor tineri din ziua de azi se datoreaza libertinajului practicat în toate aspectele vietii, libertinaj propovaduit si de asa-zisa "educatie sexuala". La 20 de ani ei sunt deja plictisiti de viata, cauta senzatii noi în droguri, alcool si experiente sexuale aberante si, dupa ce totul devine "fumat", sunt internati pentru boli psihice sau se sinucid.
Dumnezeu nu se lasa batjocorit: libertinajul practicat de om se întoarce împotriva lui. Daca nu crezi în Dumnezeu nu înseamna ca El nu exista. Negarea realitatii nu duce la anularea ei. Dumnezeu e tot acolo, iar libertinajul sexual e un continuu afront la adresa Lui. Mai devreme sau mai târziu cei care se conduc dupa principii "moderne" ajung fata în fata cu Dumnezeu si cu consecintele faptelor lor.
Dar ce e modern în a avea relatii sexuale la 15 ani sau a trai împreuna fara a fi casatorit? Acestea sunt lucruri vechi de când lumea. Modern si nou e cu adevarat a NU face ce face lumea de când se stie, iar Fiul lui Dumnezeu - Iisus Hristos - a venit tocmai pentru a ne arata un nou mod de viata.

Avem posibilitatea sa prevenim efectele negative ale "educatiei sexuale" din scoli de care se "bucura" statele cu traditie în domeniu. Daca sunteti împotriva introducerii "educatiei sexuale" în scoli, scrieti-le:

Presedintele României
Guvernul României
Ministerul Educatiei si Cercetarii
Departamentul pentru Analiza Institutionala si Sociala (din cadrul Guvernului)


În fond, e vorba de viata noastra si a copiilor nostri.

Bogdan MateciucDocument Info


Accesari: 4621
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )