Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Optimismul la locul de munca

sociologie
Optimismul la locul de muncaOptimismul se afla la baza gândirii poziitve. Este un mod de a gândi care prevede succesul indivizilor în orice se implica. Prin urmare, vor depune mai mult efort pentru a'si atinge obiectivele, fata de cei care sunt pesimisti s 727s189h i nu se vor simti inspirati sa depuna acelasi efort deoarece "oricum nu o sa iasa bine". Legatura cu managementul stresului rezulta din faptul ca în general oamenii optimisti nu sunt la fel de predispusi la stres, depresie sau apatie. Optimismul este o atitudine care îti permite sa crezi ca poti deveni mai bun si asta se reflecta pozitiv si la colegii tai.
Aceasta trasatura de caracter a ajuns sa fie considerat un fenomen biologic de catre Lionel Tiger în cartea sa Optimism: The biologz of hope. Evolutia ne-a acordat aceasta trasatura de gândire, aceea de a crede ca probabilitatile lucreaza în favoarea noastra, pentru a ne înlesni supravietuirea. Optimismul a ajuns sa influenteze felul înc are gândim, n care ne purtam si felul în care vedem evenimente cum ar fi moartea, nasterea. Credinta ca exista viata dupa moarte este un astfel de exemplu.

Pe de alta parte, nu se stie înca daca pesimismul este o trasatura mosstenita sau dobândita. Raspunsul este în cel mai bun caz, amândoua. O persoana care a crescut într-un mediu pessimist va fi foarte afectat de evenimente negative. De exemplu cineva care tocmai a absolvit o facultate este încrezator în sansele sale dea gasi o slujba, însa 10 interviuri esuate mai târziu, deja banuieste ca niciodata nu-si va gasi un job.

Pesimismul este la fel de, daca nu mai, contagios decât optimismul. Oamenii se pot descuraja numai daca asculta muzica trista sau sunt expusi la o poveste întunecata. Culminarea acestor factori si a experientelor negative din viata pot duce la fenomenul de rumination. Termenul se refera la dialogul interior pe care îl purtam de multe ori cu noi însine, dialog care ne scoate în evidentap toate slabiciunile si anticipeaza ca vom da gres în orice facem. Astfel se creaza o profetie care se împlineste singura, si evenimentele negative imaginate devin foarte reale. În alte cuvinte, o gândire negativa genereaza un comportament negativ.Pentru a combate efectul de rumination este indicat sa înerci sa faci exact inves. Gândeste-te pozitiv si nu evita dialogul interior atâta vreme cât este tot încurajator, nu batjocoritor. În acelasi timp poti sa-ti imaginezi un scenariu al unei situatii pozitive în care ai vrea sa te afli si treci prin scenariul acela de câteva ori pentru a fi programat în mintea ta. Filmuletul astfel creat poate sa aiba si o coloana sonora, un dialog cu replici care ai vrea sa le dai dar cel mai important lucru este sa-ti creeze starea în care ai vrea sa te afli în acea situatie. Relaxat, încrezator, fericit, puternic sunt exemple de aceaste stari. Pe parcursul filmuletului este bine sa-ti repeti încontinuu "Sunt relaxat. Sunt încrezator."

În caz ca va întrebati daca aceasta practica are cât de cât succes, studiile arata ca da. Exista în mod clar o legatura între îmbunatatirea performantelor si imaginatia pozitiva, însa progresul are loc la nivelul sarcinilor cognitive. Nimic nu înlocuieste practica la nivelul sarcinilor fizice. Pentru un negociator sau un manager, imaginatia pozitiva si atitudinea optimista rezultata în urma practicarii sale poate duce la rezultate îmbunatatite în afaceri.


Document Info


Accesari: 1198
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )