Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


PRICIPALELE MOTIVE DE ESEC CAND TE LASI DE FUMAT

sociologie


PRICIPALELE MOTIVE DE EsEC

Exista doua motive principale de esec. Primul e influenta celorlalti fumatori. Într-un moment de slabiciune sau într-o ocazie conviviala, se poate sa-ti aprinzi o tigara. Am tratat deja pe larg acest subiect. În momentul cu pricina, aminte& 15215e415p #351;te-ti ca nu exista o singura tigara. Bucura-te ca ai întrerupt lantul dependentei. Aminteste-ti ca fumatorul te invidiaza si fie-ti mila de el. Crede-ma, are nevoie de mila ta!

Al doilea motiv de esec este o zi proasta. Sa-ti fie limpede de la bun început ca atât fumatorii, cât si nefumatorii au zile bune si zile proaste. Substanta vietii e relativitatea si nu poti urca pe culmi fara sa fi coborât mai întâi în vai.

Problema, în cazul Metodei vointei, este ca fumatorul, când are o zi proasta, începe sa plânga dupa o tigara, astfel ca ziua cu pricina devine si mai proasta. Nefumatorul e mai bine armat - nu numai fizic, ci si mental - sa întâmpine stresul si presiunile vietii.

Daca ai în perioada de abstinenta o zi proasta, înfrunt-o si gata! Aminteste-ti ca aveai zile proaste si când fumai (altminteri n-ai fi hotarât sa te lasi). În loc sa te dai de ceasul mortii, spune-ti ceva de genul: «Bun, nu-mi merge prea grozav azi, dar fumatul n-o sa ma vindece. Mâine o sa fie mai bine si macar am acum un bonus extraordinar: m-am dezobisnuit de porcaria aia de tigara. »Ca fumator, esti constrâns sa-ti baricadezi mintea în fata relelor fumatului. Fumatorii n-au niciodata tuse tabagica, sunt doar în permanenta raciti. Când ti se strica masina în plin câmp, aprinzi o tigara - dar esti cu adevarat vesel si fericit? Nu esti, bineînteles. Când te lasi de fumat, ai tendinta sa pui tot ce nu merge bine în viata ta pe seama lipsei tigarii. Daca ti se strica acum masina, te gândesti: « În momente din astea aprindeam una. » Adevarat, dar uiti ca tigara aceea nu rezolva problema. Pur si simplu te autopedepsesti plângând dupa o cârja iluzorie. Creezi o situatie imposibila. Esti nefericit pentru ca nu-ti aprinde o tigara, însa daca ai face-o ai fi si mai nefericit. stii ca ai luat decizia corecta lasându-te de fumat, asa ca nu te mai pedepsi, punând-o la îndoiala.

Adu-ti aminte: o abordare psihologica pozitiva este esentiala - întotdeauna.


Document Info


Accesari: 2008
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )