Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
SISTEMUL SERVICIILOR DE ASISTENTA SOCIALA

Asistenta sociala


SISTEMUL SERVICIILOR DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ

Serviciile de asistenta sociala se înscriu în cadrul serviciilor de protectie sociala. Acest sistem de protectie sociala are menirea de a sus&# 848p153i 355;ine persoanele, grupurile, comunitatile care se afla, la un moment dat, în situatii de dificultate, întelegând prin aceasta, asa cum sublinia Zamfir (1999), faptul ca nu mai pot sa desfasoare prin resurse proprii, o viata la standarde minime considerate a fi normale.Putem clasifica mijloacele prin care se realizeaza protectia sociala în:

Beneficii sociale financiare si

Servicii sociale

Bebeficiile sociale financiare sunt, la rândul lor constituite din beneficiile sociale contributorii (respectiv sistemul de asigurari sociale) la care au acces persoanele strict în urma unei contributii anterioare (pensiile, ajutorul de boala si indemnizatia de somaj) precum si beneficiile sociale non-contributorii (respectiv sistemul de asistenta sociala) care sunt acordate tuturor celor aflati în nevoie, fara ca acest ajutor sa fie conditionat de o contributie anterioara (ex.: alocatiile pentru copii, bursele de studiu, subventiile la transport, pentru chirii etc.).

Serviciile sociale cuprind o varietate de servicii ce se afla, în mare masura, înafara sistemului economic, existând trei mari categorii de astfel de servicii: învatamântul, sanatatea si asistenta sociala.

Beneficiile sociale financiare au rolul de a suplini un deficit de resurse financiare, serviciile vizând un deficit de capacitati. Serviciile de asistenta sociala corecteaza, dezvolta si consolideaza, subliniaza Zamfir (1999), capacitatile personale si sociale de functionare normala sie eficienta într-un mediu social dat, sprijinind indivizii, grupurile si comunitatile pentru a-si rezolva problemele în conditiile în care capacitatile existente nu sunt suficiente.

Sistemul global al asistentei sociale se constituie, asadar, din beneficiile sociale non-contributorii si serviciile de asistenta sociala.


Document Info


Accesari: 2876
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )