Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
MUZICOTERAPIA SI REEDUCAREA

Psihiatrie
MUZICOTERAPIA sI REEDUCAREA

- obiective generale educational-terapeutice -
De-a lungul timpului, specia1isti in domeniul muzicologiei, psihologiei, pedagogiei, sociologiei, au ajuns la conc1uzia ca arta muzicala ar 525j97f e atat menirea de a imbogati si armoniza viata psihica cat si de a contribui la desavarsirea personalitatii prin antrenarea in trairile estetico-artistice si in actul educational a intregii fiinte umane.

Procesul de ducatie muzicala este un proces complex activitate continua, sistemica, unitara, inceputa in copilarie si continuata pe tot pareursul vietii. Asadar cu cat aceasta educatie se realizeaza mai de timpuri, cu atat se poate beneficia de multiple avantaje oferite de aceasta. La copii interesul pentru muzica se manifesta pregnant prin receptare si redare, presupunand din partea educatorilor investirea unui efort pedagogic maxim, pe de o parte in dezvoltarea auzului muzical si a predispozitiilor native ale acestora, si pe de alta parte, in selectarea cu grija a unui repertoriu de cantece si jocuri muzicale atractive, interesante, antrenante.Muzica reprezinta o sursa de energie, un resort al vointei, motive puternice de actiune sau inactiune, din efect al activitatii intelectuale devenind cauza a activitatii.

Asadar, ea nu este doar divertisment, cum este uneori apreciata superficial, sau nu numai o cale de sensibilizare, ci educa si dezvolta procese psiho-intelectuale, priceperi si deprinderi, gandire logica, atentie distributiva si concentrata, memorie, spirit de ordine si disciplina, punctualitate etc.

Esential, in cadrul actului educativ, este intelegerea functiei estetice a creatiei muzicale, pretuirea si asimilarea valorilor artistico-muzicale. In aceasta ordine de idei, muzica are sarcina de a satisface nevoia de frumos, resimtita constant la copii, ca o aspiratie nobila cu semnificatii deosebite, declansand trairi afective de durata, puternice, capabile sa le transforme constiinta cu privire la arta autentica.


Document Info


Accesari: 2562
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )