Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Alchimie personala (1-15 puncte)

Psihologie


Alchimie personala (1-15 puncte)

1. Calcinarea - Intrarea intr-o perioada de intensa transformare fizica, mentala si spirituala.
https://www.alchemylab.com/quiz.htm

Pe calea vietii, omul intalneste un anumit proces de schimbare profunda, in care sparge iluziile vietii de fiecare zi, si cauta un adevar mai mare si mai profund dupa vrea sa-si traiasca viata. Totusi, pentru a transforma in mod permanent ceva, este necesar ca lucrul respectiv sa fie redus la ingredientele sale cele mai fundamentale. Tot zatul, falsitatea, si materialul care este in plus trebuie purificat. In alchimie, aceasta operatiune se face cu grija, pentru a reusi corect si complet. Tablita de Smarald (a lui Hermes) ne spune ca "tatal sau este Soarele", alchimistii numesc aceasta operatiune in care se foloseste focul, "calcinare", iar simbolul sau este "creuzetul". (in eng. "crucible", care are si semnificatia 22122h78w figurativa de "calvar"). Calcinarea insemneaza literal "redus pana la os", prin arderea intr-o flacara deschisa. In laborator, ea este incalzirea unei substante in foc, pan a cand nu ramane decat o movila de cenusa alba. La nivel personal, cenusa respectiva reprezinta esenta purificata a personalitatii omului, 3/4 din sinele real dezbracat de toate pretentiile. Cei care nu intra in procesul de calcinare cu atitudinea potrivita, o pot considera o experienta negativa si chiar inspaimantatoare.
Semne care indica o atitudine gresita sunt frustrarea continua si mania. Omul simte ca totul ii merge rau in viata, orice ar face. Tot ce incearca i se intoarce impotriva. Acestea sunt focurile calcinarii care iti ataca propriul ego, propria aroganta, gandurile comune, naravurile. Oricat de ciudat ni s-ar parea, calitatea constiintei proprii sau atitudinea interioara determina foarte mult cum te trateaza viata, ce fel de "justitie" vine catre tine in viata de zi cu zi. Singurul mod de a intampina calcinarea este prin modestie/simplitate/blandete, si sacrificiu. Fie ca vrem fie ca nu vrem, acest proces ne aduce catre un nivel mai inalt de constiinta , si cu cat ne agatam de nivelul anterior, cu atat devin mai fierbinti focurile calcinarii.
Pe plan psihologic Calcinarea reprezinta distrugerea aspectului plumburiu din constiinta, care reprezinta ego-ul, iluziile si auto-deceptiile pe care acesta le mentine pentru a se proteja sau introna pe sine. Calcinarea personala este eliberarea de constrangerea ego-ului care impamanteaza, si inlocuirea lui cu Sinele adevarat, care se afla pe un plan mai inalt al realitatii. Pentru cei mai multi dintre noi, Calcinarea este un proces natural, care invata despre umilinta, pe masura ce suntem asaltati in mod gradat si invinsi de diverse necazuri si probleme de viata. Oamenii prinsi in procesul de calcinare se simt de multe ori ca si cum ar fi prinsi in flacarile iadului, care ii ard si-i fac sa sufere intreaga viata, fara sa reuseasca sa scape. In mod surprinzator, numai dupa ce aceste flacari au incetat sa arda, incepe si procesul de transformare, pentru ca singura cale de a scapa din iad este sa te ridici si tu odata cu flacarile.
In aceasta faza primara de transformare, omul trebuie sa-si porneasca el insusi focul constiintei si sa-si concentreze toate gandurile, obiceiurile, pretentiile, si judecata critica. El trebuie sa fie complet cinstit in toate situatiile, in toate relatiile cu cei din jur. In acest fel, el invata sa recunoasca falsitatea si sa-si arda gandurile plumburii, cristalizate ca sa devina reactii robotice sau raspunsuri neintentionate, care par sa plece de capul lor fata de diverse persoane si evenimente. In timpul calcinarii, se pot folosi flacarile constiintei pentru a arde prin iluzii, auto-deceptie, mecanisme de aparare/justificare, bigotism, si toate celelalte dogme si drame ale Ego-ului Tiran care uzurpa locul Sinelui Transpersonal, conducatorul de drept al personalitatii. Asa cum cunoastem din povestirea despre Graal, imparatia personalitatii noastre se ofileste si decade, daca regele sau de drept nu este restaurat. C alcinarea controlata incepe cu o capitulare/cedare a mandriei si vanitatii noastre inerente, printr-o diversitate de discipline spirituale care aprind flacara introspectiei si auto-evaluarii.
Inainte de inceperea Calcinarii, omul este incapatanat, materialist, si se teme de schimbare. Singura calitate care poate fi eventual gasita la o asemenea persoana este un tip de spirit practic, nascut din obisnuinta de a-si vedea visele mereu daramate. Cei care au trecut prin calcinare nu mai privesc lumea de la nivel de ego, pentru ca ei si-au descoperit o alta identitate, mai adevarata, in Templul Sufletului. Oamenii care se afla langa persoanele care eu trecut de procesul de calcinare le descriu ca fiind "odihnitoare". Acest lucru se datoreaza senzatiei de libertate pe care o simti atunci cand cel de langa tine nu incearca sa te manipuleze sau sa te controleze prin deceptia propagata de ego-ul sau.
Este deci important ca cei care trec prin procesul de calcinare sa-si aminteasca faptul ca este important sa pastreze o stare de modestie/simplitate/blandete, sa caute noi profesori, sa citeasca carti despre alchimie/transformare personala si alte stiinte spirituale, si sa fie deschisi fata de nou. Ei trebuie sa inteleaga faptul ca punctul de vedere al ego-ului este materialist si ingust, si de aceea este important sa se concentreze mai mult pe senzatii intuitive, forte invizibile si adevaruri care se mentin.


Alchimie Personala 2 - Dizolvarea - 15-30 de puncte
https://www.alchemylab.com/quiz.htm

Esentele mai adanci si energiile sufletesti se ridica la suprafata
In acest moment al transformarii noastre, simtim un potop de imagini si sentimente care isi au originea in subconstient. Pe masura ce devin adulti (sau se adultereaza), multi oameni simt ca au pierdut o parte pretioasa din ei insisi si ca traiesc vieti neautentice si superficiale. Sufletele noastre sunt disperate incercand sa supravietuiasca intr-o lume in care domneste seceta spirituala, si avem din ce in ce mai putina energie psihica la dispozitie. Scopul Dizolvarii psihologice este dizolvarea credintelor rigide si a ramasitelor de falsitate egotica care opresc "apele" puternice ale mentalului subconstient. O energie enorma poate fi generata atunci cand apele oprite din curgere sunt eliberate, iar ego-ul este umilit de confruntarea sa directa cu energiile primare ale subconstientului. Aceasta energie enorma poate fi folosita pentru vindecarea corpului si a mentalului, si pentru a hrani transformarea noastra continua.

"Mama sa este Luna" - asa descrie Tablita de Smarald al doilea pas in transformarea alchimica. Asa cum Focul este elementul Solar, Apa este elementul Lunar. In timpul Dizolvarii, puterile lunare, fluide, exprimate in vise, viziuni, impresii psihice si senzatii corporeale, capata precedenta fata de abordarea lineara a mentalului rational. Succesul Dizolvarii implica renuntatea la nevoia de a controla, permisiunea oferita sentimentelor de a curge liber, si gandurilor si senzatiilor suprimate de a iesi la suprafata. S-ar putea sa ne simtim coplesiti de imagini, de impresii fara cuvinte, si senzatii stranii. S-ar putea sa te simti neclar, ca si cum ai pluti cu adevarat fara nici un rost pe o mare enorma, insa nici acesta nu este decat un proces temporar pe calea lunga catre reinnoire si perfectionare.

Persoanele Nedizolvate au tendinta sa-i judece/condamne pe cei din jur, sa fie lacome, predispuse la excese, si in relatiile cu ceilalti pot fi considerate egoiste. In asemenea persoane, procesul de Dizolvare are ca rezultat o retragere a proiectiilor mentale si a judecarii, si o terminare a obiceiurilor bazate pe pareri, lucru care are ca rezultat o fiinta care emana o prezenta copilaroasa, maleabila si fluida. Aceasta fiinta nu se mai teme sa exprime ceea ce este "in interior". Rezultatul este o eliberare a energiilor folosite anterior pentru a sprijini personalitatea falsa. La acest stadiu, omul trebuie sa faca un efort deosebit pentru a recunoaste influentele spirituale mai adanci care lucreaza in viata sa. Forte puternice se ridica la suprafata, si trebuie sa ne pregatim ca sa le tinem in control.

In termeni chimici, al doilea pas in procesul de purificare este dizolvarea cenusii rezultate in urma calcinarii in apa sau acid. Cenusa dispare, ca si cum s-ar fi intors la starea sa originala, nediferentiata, si alchimistii au vazut in acest lucru o reintoarcere la starea de inocenta, o reintoarcere in uter in vederea renasterii. Chiar simbolul pentru Dizolvare este Retorta, care arata pe undeva ca un uter.

Meditatia este un instrument puternic care s-a folosit de secole pentru a reintra in aceasta stare primara, intrauterina, si ea este bine sa se practice in mod regulat. Avand in vedere ca visele poarta si ele putere de Dizolvare, este necesar sa lucram cu visele pentru a deschide o noua creativitate, pentru a face noi conexiuni, si pentru a restructura noi obiceiuri. Visele poarta cunoastere importanta venita din subconstient in legatura cu probleme de sanatate, evenimente din viata si relatii, pe care ego-ul refuza sa le recunoasca. De fapt, Carl Jung a devenit interesat de alchimie pentru prima data atunci cand a observat bogatia de imagini de esenta alchimica in visele pacientilor sai.

Pentru a incepe sa acordam atentie viselor, trebuie in primul rand sa le consideram a fi informatii importante. Majoritatea oamenilor au o multime de vise in fiecare noapte, pline de semnificatii si cunoastere, dar pe care le uita la trezire. Foarte repede, la trezirea din somn, ego-ul ia in primire cu planificarile si schematizarile sale vesnice. In afara cazurilor in care apare un cosmar sau un vis care se repeta, multi oameni nu-si amintesc propriile vise. Asa ca primul pas in lucrul cu visele noastre este sa acumulam material de vis. Este bine sa avem un carnetel de scris sau un aparat de inregistrat langa locul unde dormim, astfel incat sa ne formam obiceiul de a sumariza si inregistra in el visele noastre, chiar daca ne trezim in miezul noptii. Dimineata este bine sa ne formam obiceiul de a sta in pat dupa ce ne-am trezit, cateva minute, incercand sa ne reamintim visele din timpul noptii. Jurnalul nostru de vise poate sa contina interpretari proprii ale viselor noastre, pe care putem sa le comparam cu cele ale prietenilor nostri, sau cu interpretari din numeroasele carti cu interpretari de vise. Trebuie sa pastram in minte faptul ca visele sunt informatii foarte personale despre ce se intampla in viata noastra proprie, si imaginile nu au aceeasi semnificatie pentru toata lumea. Interpretarea viselor deci trebuie sa se faca in contextul situatiei noastre actuale, a sentimentelor noastre, si a stadiului nostru de transformare.

O metoda de dizolvare simultana a corpului si mentalului este "postul". Nu numai ca postul purifica corpul de toxine si efecte ale excesului de indulgenta, dar el si activeaza un fel de reactie naturala de vindecare. Postul a fost folosit in tratarea multor boli, si beneficiile psihospirituale ale postului sunt recunoscute in toate religiile lumii. Prin post se poate clarifica mentalul, se poate reimprospata memoria, si postul poate conduce chiar la experiente mistice. A posti este deci un mod de a deveni mai puternic, prin renuntare - un fel de respingere activa a tentatiilor.
Alchimie personala - 3. Separarea
31-45 puncte
https://www.alchemylab.com/quiz.htm

SEPARAREA


Incepi sa devii un Luptator Spiritual si trebuie sa acumulezi putere si
prezenta pentru a-ti continua transformarea.
Este timpul sa te ridici din smarcurile personalitatii egotice sfaramate si
sa-ti recunosti Sinele Nenascut. Faramitandu-te in trasaturile si dorintele
tale cele mai de baza, devii constient de esentele interioare si le izolezi
de complexele egotice si elementele inconstiente nedorite. Separarea
personala este descoperirea esentei tale individuale si recuperarea visului
si "aurului" vizionar respins initial de catre partea masculina, agresiva
sau rationala a mentalului tau. Revino acum asupra materialului pe care l-ai
ascuns in trecut si decide-te ce sa arunci si ce sa reintegrezi in
personalitatea rafinata din prezent. Mult din acest material-umbra este
constituit din lucruri de care ti-e rusine, sau care ai fost educat de catre
parinti, religii sau scoli sa le tii ascunse. Separarea este faza prin care
treci dincolo de aceste constrangeri pentru a ajunge la adevarata ta natura,
astfel incat "tu, cel adevarat" sa poti aparea in luminozitatea ta. Este
bine sa incerci sa te examinezi in mod cinstit si sa examinezi trasaturile
pe care sa poti conta mai tarziu in viata.

Din punct de vedere chimic, Separarea este izolarea componentelor dorite
dupa celelalte doua operatiuni de purificare (Calcinarea si Dizolvarea). In
laborator, componentele solutiei poluate obtinute la Dizolvare sunt separate
prin filtrare, reducere, asezare, sau agitare cu aer. Orice material fals
sau nevrednic este apoi dat la o parte, si componentele cele mai de baza ale
materialului prezent sunt astfel revelate. In acelasi mod exista un numar de
Tehnici de Cernere prin care Alchimistul taie prin iluziile lumesti si
prinde ego-ul in obiceiurile si manipularile sale deceptive.

O metoda numita "Cernerea Identitatii" este o meditatie personala in care
doar te relaxezi, te concentrezi asupra respiratiei, si periodic iti pui
intrebarea: "cine este constient?"
In tacerea raspunsului, vei putea sa-ti simti propria constiinta ca fiind la
baza fiintei tale. O alta alternativa este sa stai intr-o camera linistita,
intunecoasa, si sa-ti repeti numele iarasi si iarasi, incercand sa determini
ce semnificatie are el cu adevarat.
Atunci cand observi ca te observi, intri intr-un cerc mental de progresie
infinita - pana cand nu mai este nici o diferenta intre tine-observatorul,
si propria constiinta. Acea constiinta primordiala este o parte importanta
din adevarata ta identitate, adevaratul tau Sine. Din focalizarea intensa a
constiintei tale asupra ta, individualitatea se disperseaza
intr-un taram fara limite si este inlocuita de ceva atat de vast si de etern
incat moartea insasi devine o imposibilitate de care iti vine sa razi.
In timpul Separarii iti dai seama ca lipsa personalitatii dominate de ego nu
reprezinta extinctia, ci singura viata adevarata.

"Vantul o poarta in abdomenul sau" spune Tablita de Smarald despre aceasta
faza. Alchimistii au vazut aceasta ca fiind impregnarea personalitatii cu
ceva cu totul nou, pe masura ce esentele noastre adevarate prind viata si
stralucesc prin apele namoloase ale Dizolvarii. Acum este treaba elementului
Aer sa izoleze si sa invioreze materialul care merita atentie in continuare.
In afara de tehnici psihologice, exista un numar mare de metode fizice
pentru Separarea trupeasca. Unele din aceste metode dateaza cu mai mult de
3,500 de ani in urma, pornind de la alchimistii Egipteni care predau
tehnicile de respiratie spirituala in orasul lui Akhenaton. Aceste metode se
concentrau asupra lucrului cu forta vitala subtila pe care "Vantul o poarta
in abdomenul sau". Cunoscuta in alchimia Hindusa ca "prana" si in alchimia
Taoista ca "chi", aceasta rasuflare vitala este responsabila de starea
sanatatii unei persoane si poate fi deasemenea stapanita pentru
transformarea noastra psihospirituala.
Cei care nu au inceput inca procesul de Separare pot sa fie din cale afara
de asertivi si dominatori, refuzand sa compromita chiar in lucrurile cele
mai marunte. In cel mai rau caz ei sunt manati de frustrare si manie, si se
comporta cu cruzime sau violenta. Pe de alta parte persoanele care au trecut
prin separare sunt curajoase si indraznete, de multe ori initiand schimbari
majore in lume si in vietile celor din jurul lor. In decursul separarii esti
nevoit sa inlaturi tot ce este altceva decat esenta cea mai pura a celor ce
te inconjoara. Alchimistii numesc aceasta faza interactionarea cu "adevarata
semnatura" a fiecarei persoane, lucru, eveniment sau situatie.

Sabia pe care o folosesti ca sa tai si sa ajungi la realitate este propria
constiinta, ascutita ca sa penetreze prin cea mai adanca iluzie. Tu iti
ascuti aceasta sabie a cunoasterii traind pe muchia care se afla intre
aceasta lume si urmatoarea, intre materie si mental, intre viata si moarte.
Nu te mai cufunzi total in viata zilnica lumeasca, ci te sacrifici pentru o
realitate mai inalta. Modul in care suntem atenti la lumea de fiecare zi se
numeste "prima atentie", si majoritatea oamenilor nu cunosc decat acest
singur mod de a stabili un raport cu lumea. Totusi, daca lasi la o parte
judecarea si folosesti Cea de A Doua Atentie, poti sa simti lucruri
deosebite despre caracterul celorlalti, secretele lor cele mai adanci, si
chiar starea lor de sanatate. Pentru a-ti dezvolta cea de a doua atentie,
incearca sa detectezi adevarata semnatura, ceea ce Tablita de Smarald
numeste "corespondenta" dintre "deasupra" si "dedesubt", intre Divinitate si
lucrul Sau.

Document Info


Accesari:
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )