Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




SFATURI ANTISTRES

Psihologie


SFATURI ANTISTRES

Schimbarea de la an la an a ritmului vietii, complexitatea problemelor de care ne lovim, modul īn care abordam rezolvarea īsi pun amprenta asupra sanatatii noastre. Faptul ca punem la suflet orice nimic, ca ne consumam inutil pentru orice fleac ne afecteaza negativ existenta. Instiutul Francez pentru Anxietate si Stres din Paris, recomanda urmarea a 20 de reguli de viata. Expertii considera ca, si daca veti urma doar 10, cu siguranta veti īn 141y2413b vata sa traiti cu o calitate interioara elevata:



  1. Ia o pauza de 10 minute la cel mult 2 ore de munca. Extinde acest obicei si la restul vietii cotidiene si foloseste aceste pauze pentru a te gāndi la tine si pentru a-ti constientiza atitudinile.
  2. Īnvata sa spui NU, fara a te simti vinovat, si fara a crede ca vei rani pe cineva. A dori sa multumesti pe toata lumea este un efort si o risipa enorma.
  3. Planifica-ti activitatea zilnica, dar īntotdeauna lasa-ti intervale importante(īntre activitati) pentru orice neprevazut, constientizānd ca nu totul depinde de tine.
  4. Concentreaza-te pe rānd, asupra fiecarei sarcini pe care vrei sa o rezolvi. Chiar daca beneficiezi de cea mai rapida minte pentru a trece de la o activitate la alta, tot va obosi pāna la urma.
  5. Paraseste odata pentru totdeauna gāndul ca esti indispensabil la locul de munca, acasa, sau īn grupul īn grupul īn care esti obisnuit sa traiesti. Chiar daca īti va displacea, realizeaza ca daca nu esti tu īnsuti cu adevarat, totul poate continua si fara tine.
  6. Īnceteaza sa te mai simti responsabil pentru placerile altora. Nu esti nici sursa dorintelor, nici eternul maestru de ceremonii.
  7. Cere ajutor īntotdeauna cānd este necesar, cautānd sa-ti dezvolti simtul ce-ti permite sa-l ceri persoanelor cele mai indicate!
  8. Separa problemele reale de cele imaginare si elimina-le pe ultimele, caci sunt pierdere de timp si īti ocupa un spatiu mintal pretios ce īti e necesar pentru probleme mai importante.
  9. Cauta sa descoperi placutul din actiunile zilnice simple, cum ar fi dormitul, māncatul, plimbatul, fara a crede īnsa ca asta e tot ce īti poate oferi viata.
  10. Evita sa te īnvalui īn nelinisti si tensiuni straine tie, sau sa te preocupi de ceea ce se refera la nelinisti sau tensiuni. Ia mai bine o mica pauza si
    apoi īntoarce-te la dialog si la actiune.
  11. Familia ta NU este totuna cu tine īnsuti, poate fi strāns unita īn jurul tau, poate īnsemna tot universul tau, dar nu se poate substitui tie īnsuti.
  12. Īntelege ca principiile si convingerile rigide pot constitui o piedica īn calea miscarii, cautarii si evolutiei.
  13. Este necesar sa ai īntotdeauna pe cineva īn care sa ai īncredere si caruia sa-i poti vorbi deschis. Nu te ajuta cu nimic daca aceasta persoana se afla departe.
  14. Īnvata sa-ti dai seama cānd vine momentul propice pentru a te ridica de la masa la o cina, ori pentru a parasi o reuniune. Niciodata sa nu ignori importanta sentimentului de a parasi orice activitate la momentul oportun.
  15. Sa nu vrei sa stii daca te-au vorbit de rau, si nici sa nu te deranjeze acest gunoi mintal. Asculta-i mai bine pe cei ce te vorbesc de bine, dar si pe acestia cu o anumita rezerva, analizānd ce spun si fara a-i crede īn totalitate.
  16. A concura cu fiinta ce īti este pereche, īn situatii de distractie, de munca, ori de viata, este ideal pentru cei ce vor sa-si oboseasca relatia sau vor sa piarda ceea ce este mai important īn ea.
  17. Rigiditatea este buna pentru pietre, dar nu si pentru fiintele umane.
  18. Nu abandona pe cei trei mari si nepretuiti prieteni: INTUIŢIA, Candoarea si Credinta.
  19. O ora de placere enorma īnlocuieste linistit cel putin trei ore de semn pierdut. Placerea recompenseaza mai mult decāt visatul. De aceea, nu pierde ocaziile de a te distra bine si frumos.
  20. Concluzionānd cele de mai sus, īntelege odata pentru totdeauna, tn mod definitiv, ca TU EsTI CEEA CE TU FACI DIN TINE ĪNSUŢI.

Document Info


Accesari: 1830
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )