Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Violenta din jocurile video influenteaza in mod direct mintea copiilor

Psihologie


Violenta din jocurile video influenteaza in mod direct mintea copiilor


14 Decembrie 2006

Un studiu efectuat pe adolescenti a descoperit faptul ca jocurile video violente cresc activitatea centrului de raspuns emotional in timp ce regiunile corti 535k104f cale legate de autocontrol sunt puternic inhibate.
"Este pentru prima data cand se demonstreaza ca jocurile video violente pot influenta activitatea corticala," a declarat conducatorul echipei de cercetatori, Dr. Vincent Mathews, profesor de radiologie la Universitatea de Medicina din Indiana, USA.
"In urma unui astfel de joc violent, s-a observat ca adolescentii au o crestere a activitatii in cortexul implicat in raspunsul emotional in timp ce in zonele implicate in autocontrol  s-a observat o scadere a activitatii cerebrale," a declarat Dr. Mathews.
In acest studiu, echipa de cercetatori a impartit aleator un grup de 44 adolescenti, o parte primind jocuri violente iar cealalta parte jocuri nonviolente pentru o perioada de 30 de minute. Apoi adolescentilor li s-a efectuat scanarea RMN a cortexului, masurand activitatea sau inhibitia anumitor zone corticale.
La adolescentii care utilizau jocuri violente s-a inregistrat o activitate crescuta la nivelul ariei corticale legate de raspunsul emotional. In acelasi timp, la nivelul ariei prefrontale, implicata in inhibitie, concentrare si autocontrol, s-a depistat scaderea evidenta a activitatii.
David S. Bickham, cercetator stiintific la Center on Media and Child Health de la Universitatea Harvard din Boston, USA a declarat ca parintii ar trebui sa fie mai atenti cu privire la modul in care copiii au acces la informatiile media dat fiind faptul ca ei invata din toate sursele media cu care vin in contact. "Rezultatele acestui studiu aduc noi dovezi care sustin afirmatia ca informatiile violente din media pot duce la comportamente agresive si antisociale."




Document Info


Accesari: 3048
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )