Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
JOCUL "UNIREA PUNCTELOR"

Comunicare


JOCUL  "UNIREA PUNCTELOR"

Ni se da o grupare de noua puncte dispuse sub forma de patrat în trei siruri de câtre trei. Ni se cere sa le 23223b17x unim pe toate prin linii drepte trasate în asa fel încât punctele sa formeze un "sirag", iar creionul sa nu se ridice de pe hârtie, fiecar punct fiind atins numai o data ( fig. 1).În mod normal, presupunem, fara temei, ca vârful creionului trebuie sa ramâna în cadrul patratului, caz în care nu exista solutii. Dar schimbând perceptia asupra a ceea ce este posibil si lasând liniile sa depaseasca limitele patratului, solutia apare cu usurinta ( vezi fig. 2).

Interpretare: la fel se întâmpla si cu "dilemele globale"; atâta timp cât persista unele idei preconcepute, nu exista speranta pentru o solutie. Schimbarea perceptiei ar aduce cu sine une sperante.

Ceea ce nu este posibil într-un referential perceptibil, devine posibil în alt referential; la fel se întâmpla si în cazul referentialelor ideologice sau culturale (apud, Ionita Olteanu, Speranta în om, Editura Politica, Bucuresti, 1987, p.259).


Document Info


Accesari: 5560
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )