Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Azile

Resurse umane
ALTE DOCUMENTE

Climatul senzual
Vulva si vaginul
ÎNCREDEREA ÎN SINE
Aspecte privind comunicarea si transparenta decizionala in institutia publica analizata
AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG - Conferinte Nationale Antidrog cu participare internationala
Agentia Europeana de Mediu
42 DECLARATZII DE DRAGOSTE
MEGATENDINTE IN EVOLUTIA ASEZARILOR UMANE
FISA DE EVALUARE A LOCULUI DE MUNCA
7 moduri naturale de a creste libidoul
Azile

Persoanele varstnice, cat si cele care au afectiuni neuropsihice traiesc in conditii mizere in centrele de asistenta si ingrijire sociala. Grupurile alimentare si cantinele in care batranii servesc masa nu corespund standardelor actuale. Doua camine nu sunt racordate la reteaua de apa potabila, nu au spalatorii si bai. Rufele sunt curatate in ograda, iar apa este incalzita afara in niste cazane mari din metal. Acolo unde exista mobilier, acesta este foarte vechi si deteriorat si din cauza aglomeratiei batranii stau cate doi in pat. Mai mult, asistatii oligofreni, schizofrenici si epileptici impart aceeasi incapere. In prezent, doua centre trebuie eliberate, pentru ca Episcopia Ramnic 23123s1819x ului le-a castigat in instanta, iar cei aproximativ 200 de batrani vor ramane in strada.
Azilele
sunt amplasate
la extremitatile judetului
Centrele de asistenta sociala si cele de recuperare neuropsihiatrica sunt intr-o stare acansata de degradare, nu au conditii corespunzatoare pentru ingrijirea persoanelor si nu au mobilier. In urma unei analize, conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Valcea a constatat ca in ultimii ani in aceste centre nu s-a mai investit aproape nimic. Pentru modernizarea lor si infiintarea altora in judet, reprezentantii DGASPC au intocmit o strategie de asistenta sociala si protectie a copilului pentru perioada 2005-2008, care urmeaza sa fie analizata si aprobata in sedinta Consiliului Judetean. Antonie Ceausu, director adjunct al DGASPC a precizat ca toate caminele sunt amplasate la extremitatile judetului, motiv pentru care nu au beneficiat de fonduri. La nivelul judetului Valcea sunt 11.000 de persoane cu handicap si virstnice care se afla in asistenta. "Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica din orasul Babeni va fi restructurat si vom incerca sa imbunatatim conditiile sociale si sanitare. Aici nu sunt probleme. S-a facut un proiect care va fi finantat de Ministerul Integrarii Europene si care are ca scop construirea unui corp de cladire pentru inca 50 de persoane ", declara Antonie Ceausu. Caminul din Babeni gazduieste in prezent 147 de copii si 67 de persoane adulte.

La Maciuca
si Zatreni, batranii
traiesc in conditii
primitive
Antonie Ceausu sustine ca Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Maciucane creaza foarte multe probleme. "Este foarte aglomerat si oamenii nu sunt ingrijiti in mod corespunzator. Nu exista apa, spalatorie, bai si centrul alimentar nu este corespunzator, iar bolnavii stau cate doi in pat. Mobilierul este foarte vechi si deteriorat s-au lipseste. Ne propunem ca pana in anul 2008 sa facem o centrala termica, spalatorie si o baie pentru un numar de 120 de asistati. Valoare acestor lucrari este de 4,5 miliarde de lei", spune directorul. Dupa 2008 centrul de la Maciuca va fi inchis, iar bolnavii vor fi impartiti si mutati in alte spatii in functie de afectiunile pe care le au, astfel incat schizofrenicii, epilepticii si oligofrenii sa nu mai stea toti in aceeasi incatere. Centrul de Ingrijire si Asistenta Zatreni gazduieste 125 de batrani, care dorm cate doi in pat, din cauza aglomeratiei. Acesta a fost infiintat in anul 1965 si este compus dintr-un corp de cazare, spalatorie, pavilion administrativ, cabinet medical, anexe gospodaresti dar si o cantina care este amenajata intr-un spatiu impropriu. Pentru ca spatiul nu corespunde nevoilor de pregatire si servire a hranei pentru persoanele asistate s-a facut un proiect in parteneriat cu Ministerul Integrarii Europene pentru realizarea unei cantine moderne. Valoare proiectului este de 3,3 miliarde de lei si va cuprinde si reabilitarea constructiei existente. In anul 2010 centrul va fi fi inchis, iar beneficiarii vor fi mutati in alte unitati."Daca Episcopia
ne da afara,
stam cu batranii
in strada"
Aproximativ 200 de batrani risca sa ajunga in strada pentru ca Episcopia Ramnicului a castigat in instanta doua centre care ii apartineau. Centrul de Ingrijire si Asistenta Pausesti-Maglasi va fi inchis pentru ca functioneaza si in prezent in localul fostei manastiri Saracinesti si Episcopia va fi pusa in drepturi. In prezent, centrul asigura servicii de ingrijire unui numar de 105 beneficiari , a caror varsta este cuprinsa intre 40 si 93 de ani. "Datorita vechii manastirii Saracinesti, spatiile conditiile existente sunt improprii si necorespunzatoate. Avem doua proiecte aprobate pe PHARE pentru constructia si amenajarea a doua spatii in care sa ii mutam pe batrini. 40 de asistati vor fi mutati in comuna Milcoiu, peste doi ani, iar 20 vor fi transferati la Govora. Restul batranilor vor fi dusi la centrul medico-social de la Ladesti", declara Antonie Ceausu. Valoare constructiei centrului de la Milcoiu este de 6.000 de euro si din toamna vor incepe lucrarile care vor dura doi ani. "Daca Episcopia vine la Pausesti- Maglasi si ne scoate afara cu executorul judecatoresc vom sta cu batranii in strada ca nu avem unde sa ne ducem", afirma directorul Ceausu. Centrul de Ingrijire si Asistenta Lungesti asigura servicii specifice pentru un numar de 80 de persoane de varsta a treia. Si acesta functioneaza in fostele chilii ale Manastirii Lungesti. Conform procesului verbal nr. 435/18.04, 1994 precum si a legislatiei in vigoare Legea 10/2001, cladirea a fost revendicata si obtinuta de Eposcopie. Tinand cont de vechimea impresionanta a cladirii s-a impus cautarea unei solutii viabile pentru identificarea si obtinerea unei cladiri proprii. "Am construit o cladire cu 50 de locuri a carui valoare este de trei miliarde de lei", spune Antonie Ceausu. Conducerea DGASPC trebuie sa mai cumpere patru apartamente in orasul Dragasani ca sa mute 30 de batrani care nu au loc in noua constructie din Lungesti. Reprezentantii DGASPC spera sa gaseasca fonduri si sa elibereze chiliile Episcopiei inainte ca batranii sa fie dati afara.


Document Info


Accesari: 3118
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )