Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
DOSARUL DE PERSONAL

Resurse umane
DOSARUL DE PERSONALCRU īntocmeste pentru fiecare angajat cu CIM un dosar de personal care reprezinta totalitatea documentelor necesare angajarii; completarii si īntocmirii CIM; derularii si īncetarii CIM pentru fiecare angajat īn parte.

Continutul dosarului este compus din:

- toate documentele personale ale salariatului (certificat de nastere, buletin de identitate, certificat de casatorie, hotarāre de divort, livre 454d36e t militar daca este cazul, diploma ultimei scoli absolvite pe baza careia se face angajarea, orice certificat de perfectionare, specializare, reconversie profesionala obtinut de angajatul īn cauza de la un centru de perfectionare acreditat - de la un formator, adeverinta medicala)

- totalitatea documentelor īn ordine cronologica emise de candidat si īnaintate conducerii (cererii, referate, plāngeri, notificatii - toate vor fi datate)

- totalitatea ducumentelor īntocmite de compartiment din partea conducerii catre persoana īn cauza (acte aditionale, decizii de sanctionare, referate de promovari, declaratii de īncetare a activitatii)

Toate se pastreaza īntr-un dosar plic neperforate pentru a li se asigura durabilitatea lor pe o perioada de 70 ani - reglementare prevazuta īn decretul 92/1976 si ordinul Ministerului Muncii 136/1976 si in instructiunile ARHIVELOR STATULUI.

Pentru angajatii activi dosarele de personal se arhiveaza īn cadrul CRU, iar pentru fostii salariati plecati, care au primit carnetul de munca, dosarul de personal integral fara nici o fila lipsa se arhiveaza īn arhiva societatii.

Pentru o identificare rapida si corecta a fiecarui dosar īn stānga sus i se va atribui un numar de marca (nr. matricol) īn ordinea cronologica a angajarii. Acest numar se atribuie si pe organigrama societatii (Dir. Gen. Nr1). Īn situatia plecarii angajatului din societate, numarul matricol nu se atribuie altei persoane, iar daca persoana revine dupa o perioada de timp īsi preia fostul numar matricol, īsi va reactiva dosarul din arhiva, īl va completa cu noile documente de personal care apar ca urmare a reangajarii. Pe toate celelalte documente care īi asigura salariatului statutul de angajat cu CIM se va trece numarul de marca pornind de la CIM care poate fi numerotat cu numarul de marca atribuit chiar daca CIM este īnregistrat la ITM cu numar si data data de aceasta institutie īn termenul legal de 20 zile calendaristice de la prima zi de angajare; pe legitimatia de interior ecusonul; pe legitimatia de exterior; pe fisa medicala daca societatea dispune de cabinet medical propriu sau este arondata īn zona la o policlinica privata unde personalul are CIM cu timp partial cu societatea īn cauza; pe fisa de inventar pentru mijlocul de munca asigurat de societate personalului acesteia īn vederea desfasurarii procesului muncii conform meseriei sau functiei si sarcinilor ce īi revin; pe carnetul de munca al fiecarui angajat se scrie pe o bulina aplicata īn stānga sus.

Tot īn scopul unei evidente de personal fiecare CRU va avea un registru de personal care un se confunda cu REGES registru general de evidenta a salariatilor.

Acest registru intern va avea urmatoarele coloane minimale ca numar:

- numar curent - numar de marca

- numele si prenumele cu initiala tatalui la prenume

- data angajarii- functia

- lucul de munca

- numarul si data īnregistrarii CIM

- seria si numarul carnetului de munca

- data īncetarii activitatii

- temeiul legal al īncetarii activitatii

- semnatura de primire a notei de lichidare si a carnetului de munca

Existenta acestui registru va asigura īn orice moment o informare rapida a IRU cu: - numarul de salariati existenti īn scripte si devine baza de date personal pentru folosirea tehnicii de calcul in domeniul resurselor umane.

- numarul de salariati cu lipsa carnetului de munca - dar existenta obligatorie a declaratiei pe proprie raspundere facuta de angajat din care sa rezulte ca nu a posedat carnet de munca, nu a activat cu CIM sau nu i s-a īntocmit īn perioada anterioara.

Documentele principale ale dosarului de personal:

1) cerere de angajare - pentru structura de personal muncitor - trebuie sa fie concisa, clara si plasata corect īn format A4, cu adresa completa, cu datele personale si cu scopul cererii. Pe ea se trece proba de lucru ca perioada urmatoare, urmānd sa se regaseasca īn CIM.

Toate documentele necesare angajarii vor fi trecute pe o lista ce se īn māneza viitorului angajat iar prezentarea lor īn totalitate conditioneaza angajarea.

2) dosar necesar intervievarii - pentru personalul TESA - alaturi de acest dosar exista CV-ul atāt pentru salariatii cu vechime cāt si pentru debutanti. Legea 53/2003 Codul Muncii obliga la art.17 ca conducatorul societatii sau reprezentantul acestuia IRU sa faca o informare verbala prealabila fiecarui viitor angajat cu privire la elementele ce constituie CIM pe o parte iar pe alta parte atributiile sau sarcinile ce trebuie sa le īndeplineasca angajatul pe postul respectiv; riscurile specifice postului; data de la care functioneaza CIM; durata CIM pe postul respectiv; durata CO pe an calendaristic functie de timpul efectiv ca numar de luni lucrate īn acel an; conditii de acordare a unui preaviz si durata acestuia; salariul de baza si data platii īn urma semnarii CIM; durata normala a muncii si programul de lucru pentru postul respectiv; durata perioadei de proba daca postul prevede acest artificiu; mobilitatea activitatii salariatului īn cadrul companiei; acceptul persoanei pentru relatiile pe care compania urmeaza sa le obtina despre activitatea lui si despre starea lui disciplinara de ultimul loc de munca.

Informarea prealabila se face sub forma orala si se va regasii īntocmai īn CIM, exemplarul scris ramānānd la CRU. Pe unicul exemplar scris persoana īn cauza va semna (nume īn clar si senatura) ca a luat la cunostiinta de cele mentionate si va semna si un PV, anexat informarii, de la care va prelua un exemplar.Document Info


Accesari: 27487
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )