Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Finisarea peretilor cu panouri rigips

Arhitectura constructii
Finisarea peretilor cu panouri rigips

Se pot distinge urmatoarele tehnici de lucru: - procedeul tencuirii uscate, in care panourile se monteaza cu adezivi pe un suport masiv (caramida, beton, b.c.a.); - procedeul montarii panourilor pe structuri proprii, de obicei in cazul suporturilor lipsite de capacitate portanta.  In primul caz, suportul trebuie sa fie stabil, plan, protejat de umiditatea produsa prin capilaritate sau de fenomenele meteorologice si sa nu fie inghetat. Trebuie indepartate resturile de mortar sau de beton, ceara si uleiurile folosite la decofrare. Betonul proaspat, inca umed, trebuie lasat sa se usuce. Suprafetele netede (betonul) trebuie pre-tratate cu substanta Ri-Kombicontakt iar suprafetele puternic absorbante cu Ri-Kombigrund. In cazul combinarii finisajelor uscate cu finisaje umede, se executa mai intai cele umede. In principiu, in cazul finisarii peretilor si a planseului, se finiseaza mai intai peretele.

Tencuiala uscata.
Drept tencuiala uscata se folosesc panouri de constructie RIGIPS de inaltimea incaperii si groase de 12 mm. Acestea se prind de peretii masivi (de zidarie, de beton nefinisat) cu adeziv pe baza de ipsos.  Tencuiala uscata nu se recomanda la uscarea peretilor umezi si nici la imbunatatirea izolatiei fonice sau termice. Pentru o etapizare rationala a executiei se taie de fiecare data panourile necesare finisarii unui perete intreg. Inainte de aplicare, instalatiile care se monteaza in grosimea finisajului trebuie translatate.  

Dozele de distributie si intrerupatoarele trebuie asezate la circa 2cm distanta fata de perete. Pe dosul panourilor taiate (inaltimea = ''h'' incapere minus 15mm) se aplica, precum in desen, adezivul preparat conform retetei (tiparita pe sac). In dreptul ferestrelor, lavoarelor, consolelor, cosurilor etc., panourile trebuie lipite pe intreaga suprafata.

Lipirea/pozitionarea.
Panourile prevazute cu adeziv se ridica la perete si se bat usor cu ciocanul de cauciuc si bagheta de pozitionare pentru a le aseza vertical si in acelasi plan. La pardoseala trebuie sa ramana, gratie unui distantier, un rost de circa 5mm (pentru ventilare in timpul prizei).
Montarea de panouri Rigips pe straifuri. Pentru a compensa greseli mari de planeitate, se lipesc, la distante de 60cm, straifuri de panouri RIGIPS care, in cazul unui suport incapabil de a purta sarcini, trebuie prinse suplimentar in dibluri dispuse la distante de 60cm. Pe aceste straifuri, pozitionate vertical si in acelasi plan, se lipesc panouri RIGIPS (grosime 12,5mm), cu un strat subtire de substanta pentru umplut rosturi Super.

Coaja de dublare pe astereala de lemn
Peste tot unde, din cauza unei zidarii lipsite de planeitate, a unei tencuieli defectuoase sau a unui schelet portant din lemn executat gresit, nu se pot prinde panourile RIGIPS cu adeziv, acestea (in grosime de 12,5 mm) pot fi prinse pe un raster din sipci de lemn, fixat de perete cu dibluri. Mai intai se fizeaza cu dibluri si suruburi, sipci de 20/30 mm, vertical si in acelasi plan. Defectele de planeitate se rezolva prin intermediul unor distantieri. Daca odata cu finisarea peretelui trebuie imbunatatita si izolatia fonica si termica, intre sipcile asterelii, de perete, se prinde material izolator din fibre minerale. Panourile se prind cu suruburi rapide RIGIPS de 35 mm. In cazul termoizolarii peretilor exteriori, pentru evitarea formarii de condens, trebuie incorporata o bariera de vapori (vezi ''indicatii de constructie: protectia termica si umiditatea'').

Coaja de dublare independenta
Coji independente de dublare se realizeaza acolo unde trebuie compensata lipsa de planeitate a zidarieisau unde trebuie introduse instalatiile in spatiul rezultat.
Daca in acelasi timp trebuie imbunatatita si izolarea termica si fonica, se introduce, in golul rezultat, materialul izolator din fibre minerale. Ca structura de sustinere pot fi folosite profile metalice CW 50 sau 75, sau montanti de lemn 6/6 cm. Fixarea structurii de sustinere si panotarea se executa ca in cazul peretilor de compartimentare. In cazul termoizolarii peretilor exteriori, pentru evitarea formariide condens, trebuie incorporata o bariera de vapori (vezi ''indicatii de constructie: protectia termica si umiditatea).

Coaja de dublare cu bride de ajustare
Aceasta structura se realizeaza pentru compensarea neplaneitatilor si pentru imbunatatirea izolatiei fonice.
Ca structura de sustinere pot fi folosite profile metalice UW 50 sau sipci de lemn 30/50mm. Interaxul structurii de sustinere masoara 60 cm. Mai intai se traseaza cu firul de plumb traseul bridelor de ajustare si se monteaza diblurile. Se insurubeaza sina de ajustare prevazuta cu banda de etansare pentru racordarea cu peretele, apoi i se indoaie laturile in unghi drept. Izolatia se preseaza de perete, iar laturile sinei se indoaie pana la capat. Profilele de perete UW sau sipcile de lemn se prind de cleme cu suruburi rapide in pozitie plana si verticala. Sipcile, respectiv profilele introduse in sine, se apasa intre perete si astfel pot fi ajustate. Pe aceasta structura de sustinere, pozitionata plan si vertical, se insurubeaza panouri RIGIPS (grosime 12 mm) cu suruburi rapide Rigips de 35 mm, dispuse la distante de 25 cm unul de altul. In cazul termoizolarii peretilor exteriori, pentru evitarea formarii de condens, trebuie incorporata o bariera de vapori.Avantajele utilizarii placilor din gips-carton!

Placile din gips-carton sunt din ce in ce mai utilizate ca material pentru constructii la nivel international. In interiorul cladirilor, acestea pot fi utilizate pentru a realiza pereti despartitori, tavane si podele. Ele au un rol foarte important in izolarea acustica si termica, dar si in protejarea impotriva incendiilor si a umezelii. Montarea lor este rapida, usoara si la preturi foarte competitive. Au fost proiectate si tipuri specifice de placi din gips-carton pentru suprafete curbe sau tavane boltite. Placile din gips-carton sunt tip sandwich, compuse dintr-un strat de ipsos intre doua folii de carton, fiind reciclabile in totalitate.

Peretii despartitori executati cu structura metalica si placi din gips-carton sunt cei interiori neportanti, care pot fi realizati si ca pereti simpli sau dubli. Proprietatile acestora pentru locuinte apar din interactiunea dintre structura de sustinere din profile metalice, placarea cu placi din gips-carton si stratul din material izolator introdus in spatiul liber dintre fetele peretelui (vata minerala de 50 mm sau 100 mm). Acesti pereti suporta diferite incarcari cu obiecte, astfel cu numai doua dibluri universale sau strapunse poate fi agatat de perete un element de mobilier cu o greutate totala de circa 50 kg. Pentru incarcari mai mari exista suporti speciali.

Avantaje

Peretii din gips-carton (sistemele constructive uscate) prezinta multe avantaje pentru utilizatorii lor:

- sunt mai ieftini decat cei realizati prin procedeul de constructie umed;

- fiind vorba de montare uscata, nu avem o umezeala inutila;

- este mai curata si mai rapida cu 50% fata de sistemul umed;

- timpul de finisare si curatare este mai redus;

- capacitate de izolare termica si fonica mai buna decat peretii masivi;

- greutate redusa (25 - 5O kg/mp, fata de peste 200 kg/mp pentru un perete masiv);

- nu necesita o prelucrare ulterioara, putand fi tapetati sau zugraviti imediat dupa montare;

- regleaza climatul interior datorita marii capacitati de absorbtie;

- siguranta in exploatare verificata.

Sfaturile specialistului Misiunea Casa

Pentru a realiza un perete cu protectie fonica sau protectie la foc, este necesara spacluirea tuturor rosturilor dintre placile de gisp carton.

Peretele din gips-carton poate fi montat pe o pardoseala uscata, avandu-se in vedere modificarea calitatii de fonoabsorbtie a peretelui prin transmiterea sunetului prin pardoseala uscata.

Elementele de constructie metalice pot fi protejate la foc prin utilizarea placilor speciale de protectie in acest caz, care sunt realizate din ipsos armat cu fibre din sticla.Tencuiala uscata

Placa normala standard poate fi lipita direct pe perete realizandu-se un strat de regularizare si de finisaj, o tencuiala uscata avānd caracteristica simplitatii si rapiditatii de montaj.

Avantajele sunt evidente: se acopera toate neregularitatile peretelui existent si se pune perfect in plan creandu-se o omogenizare cu celelalte suprafete din gips carton (pereti si plafoane).

Pentru a raspunde cat mai detaliat intrebarilor dumneavoastra, in aceasta sectiune puteti gasi cele mai frecvente intrebari si raspunsurile tehnice corecte.

Daca intrebarea dumneavoastra nu se regaseste in aceasta sectiune, va rugam nu ezitati sa ne contactati la
adresa e-mail tehnic@knauf.ro sau la telefon 021 231 57 12 sau fax 021 231 57 30.


Ce inseamna prescurtarile GKB, GKBI, GKF, GKFI la placile de gipscarton Knauf?

Pentru o organizare mai usoara a sistemelor, am convenit utilizarea urmatoarelor conventii de notare:
Placa GKB - Gipskarton Bauplatte (placa de gipscarton normala)
Placa GKBI - Gipskarton Impragniertplatte (placa de gipscarton rezistenta la umezeala)
Placa GKF - Gipskarton Feuerschutzplatte (placa de gipscarton rezistenta la foc)
Placa GKFI - Gipskarton Feuerschutzplatte Impragniert (placa de gipscarton rezistenta la foc si umezeala)

Cum se clasifica din punct de vedere al claselor de combustibilitate (comportarea la foc) placile de gipscarton Knauf?

Conform DIN 4102, placile de gipscarton Knauf sunt produse neimflamabile, clasa A2 de combustibilitate.

Cand se spacluieste cu Uniflott si cand cu Fugenfuller?

Ambele materiale de spacluire se intrebuinteaza in acelasi domeniu, pentru splacluirea rosturilor dintre placile de gipscarton. In cazul spacluirii cu Knauf Fugenfuller este necesara utilizarea benzii de armare, in timp ce spacluirea cu Knauf Uniflott nu necesita armare.

Ce banda de armare este recomandata pentru spacluirea rosturilor placilor de gipscarton utilizand masa de spaclu Knauf Fugenfuller?

Se pot utiliza: banda de armare din hartie, banda de armare din fibra de sticla, sau banda de armare autoaeziva din fibra de sticla.

Se poate fixa tencuiala uscata pe peretii deja tencuiti?

Pentru a aplica tencuiala uscata pe un suport de tencuiala existenta, aceasta din urma trebuie sa fie uscata, rezistenta, aderenta la stratul suport si trebuie sa nu prezinte desprinderi, exfolieri sau eflorescente. Partile de tencuiala care se desprind, vopseaua veche si resturile de materiale trebuie indepartate.

Se poate fixa tencuiala uscata pe intradosul scarilor?

Sistemul de tencuiala uscata nu se poate executa pe intradosul scarilor sau tavane. Acestase poate executa numai pe suprafetele verticale.

Se pot tencui placile de gipscarton?

Knauf ofera o gama larga de tencuieli, inclusiv produse folosite la grunduire. Toate aceste produse sunt compatibile cu placile de gipscarton. Pentru alte tipuri de tencuieli trebuie intrebat producatorul de tencuiala sau de grunduri daca produsul este compatibil cu placa de gipscarton in cauza.

Care dintre placile de gipscarton Knauf se folosesc pentru plafoane si placari de pereti in incaperi mansardate din lemn, care sa aiba rezistenta la foc de 30 min (R30)?

Pentru placari de pereti si plafoane in incaperi mansardate, se pot utiliza placile Knauf rezistente la foc (GKF), sau placile din ipsos armat cu fibra celulozica Knauf Vidiwall, in sistemele Knauf D61 si D68.

Ce tip de perete cu structura metalica se foloseste ca perete despartitor intr-o locuinta?

La acest tip de constructii se poate folosi un perete pe structura metalica simplu placat, cu placi de 12,5 sau 15 mm grosime, cu termoizolatie din saltele de vata minerala de min. 50 mm (sistemul Knauf W111). Grosimea vatei minerale nu trebuie sa depaseasca latimea montantului.

In cazul in care se doreste realizarea unui perete despartitor de gipscarton pe structura metalica, la ce distanta trebuie instalate profilele CW?

Profilele CW se monteaza la dimensiunea standard de 60 cm interax, pentru o placare cu placi de gipscarton de 12 mm grosime. Distanta interax a profilelor CW se poate micsora la 40 sau chiar 30 de cm, marindu-se astfel rigiditatea peretelui si inaltimea de montaj a acestuia.

Cum se monteaza un perete despartitor de baie?

La o placare cu doua randuri de placi, profilele CW se vor monta la distanta de 60 cm interax. Pentru un perete simplu placat, profilele se vor monta la distanta de 40 cm interax. In bai si spatii umede se vor folosi placi speciale impregnate antiumezeala (GKBI). Daca in interiorul peretelui se vor monta instalatii sanitare, se vor folosi profile corespunzatoare.

Cum se monteaza chiuvetele pe un perete cu structura metalica?

Pentru sustinerea chiuvetei, se foloseste o structura metalica portanta speciala. Elementele de sustinere se inglobeaza in aceasta structura metalica, odata cu montarea ei. Pentru chiuvete se folosesc traverse care se fixeaza pe profilele portante CW, la inaltimile corespunzatoare.

Ce lungime maxima are un profil CD?

Profilele CD au lungimi standardizate, cuprinse intre 2600 mm si 4000 mm.

Care este inaltimea (distanta) minima fata de tavan la care se poate monta un plafon de gipscarton pe structura metalica?

Inaltimea minima de montaj depinde de tipul de suspendare ales. Pentru o structura metalica cu profile longitudinale si transversale suprapuse, in functie de elementul de suspendare ales, inaltimea variaza intre 60 mm (cu element de suspendare directa) si 147mm (cu element de suspendare rapida) - sistemul Knauf D112. In cazul utilizarii unei structuri metalice cu profile longitudinale si transversale la acelasi nivel, inaltimea variaza intre 30 mm (cu element de suspendare directa) si 117 mm (cu element de suspendare rapida) - sistemul Knauf D113. La aceste inaltimi se va adauga grosimea placii de gipscarton.Cand se foloseste elementul de suspendare Nonius la plafoanele de gipscarton pe structura metalica?

Elementul de suspendare Nonius se utilizeaza atunci cand este necesara o fixare rigida a tavanului, sau in cazul in care, din diferite considerente, se doreste obtinerea unei inaltimi de montaj mai mari fata de tavan.

Care este raza minima de curbura pentru o placa de gipscarton de 12 mm grosime?

Placile de gipscarton de 12,5 mm se pot indoi si monta uscat, cu o raza de minim 2,75 m. Pentru curburi mai mici, cu raze intre 1,00 si 2,75 m, placile se umezesc in prealabil si apoi se indoaie pe un sablon special confectionat. In acest caz, montajul placilor se va face dupa uscarea completa a acestora.

Se poate monta o pardoseala uscata Knauf in bai si bucatarii, ca suport pentru stratul de uzura din placi ceramice?

Cu respectarea conditiilor tehnologice de punere in opera, se poate monta o pardoseala uscata Knauf in bai si bucatarii. Inainte de aplicarea stratului de uzura, de ex. placi ceramice, intreaga suprafata a placilor va fi etanseizata prin aplicarea unui strat de amorsa Knauf Flachendicht. La intersectiile dintre perete si pardoseala se vor monta benzi speciale Knauf Flachendichtband. Placajul ceramic va avea dimensiuni de maxim 30x30cm; pardoseala uscata Knauf nu se va aplica sub strat de uzura din piatra naturala.

Se poate monta un perete de gipscarton cu structura metalica pe o pardoseala uscata?

Datorita greutatii reduse a peretelui de gipscarton, acesta se poate monta fara probleme pe o pardoseala uscata. Totusi, se va avea in vedere modificarea calitatii de fonoabsorbtie a peretelui, prin transmiterea sunetului prin pardoseala uscata.

Cum se pot proteja la foc grinzile si stalpii structurali ai unei cladiri?

Elementele de constructie metalice (ex. grinzi, stalpi) se pot proteja la foc, simplu si rapid, prin utilizarea placilor Knauf Fireboard, placi speciale de protectie la foc, pe baza de ipsos armat cu fibre de sticla. Sistemul cu placi Knauf Fireboard permite o protectie la foc intre 30 si 180 minute, in functie de varianta de montaj aleasa (sistemul Knauf K25).

Se pot utiliza placi de gipscarton impregnate antiumezeala (GBKI) in spatii cu umiditate ridicata (ex. bai publice)?

In acest tip de spatii nu se poate utiliza nici un material pe baza de ipsos. Va recomandam folosirea in aceste spatii a placilor de ciment Aquapanel Cement Board Indoor, care au fost special create pentru utilizarea in spatii cu umiditate ridicata ca bai publice, piscine, dusuri.

Este necesara spacluirea rostului la primul rand de placi de gipscarton in cazul placarii cu doua sau mai multe straturi?

Pentru a realiza un perete cu protectie fonica sau protectie la foc, este necesara spacluirea tuturor rosturilor dintre placile de gisp carton.

De ce este necesara aplicarea unui strat de grund inaintea operatiunii de tencuire?

Straturile suport pentru tencuieli au proprietati diferite, in functie de materialele din care sunt alcatuite. Aceste proprietati influenteaza in mod direct calitatea finita a tencuielii, si de aceea este necesara corectarea lor in functie de natura particulara a fiecarui suport. De exemplu, un suport cu capacitate mare de absorbtie, peste care se aplica o tencuiala fara grund prealabil, va absorbi apa din tencuiala accelerand procesul de uscare peste limita parametrilor materialului aplicat, conducand in final la aparitia fisurilor in tencuiala. Un suport friabil, prafos, este impropriu aplicarii tencuielii; fara aplicarea prealabila a unui grund care sa actioneze ca stabilizator al suprafetei, ar fi necesara indepartarea si refacerea suportului, ceea ce ar duce la un timp de executie mai mare si implicit la marirea costurilor de executie. Un alt caz foarte des intalnit, este suportul din beton si suprafetele din materiale neabsorbante, unde este necesara tratarea cu un grund care sa asigure aderenta stratului de tencuiala.
De aceea va recomandam ca, inainte de aplicarea unei tencuieli, sa consultati fisele tehnice ale produsului si sa utilizati grundul indicat in functie de natura suportului.

Finisarea peretilor

Cu panourile RIGIPS peretii peretii existenti pot fi finisati prin tehnica de executie uscata. Caracteristicile acestora privind izolarea fonica si termica pot fi imbunatatite in combinatie cu materialele izolatoare corespunzatoare.
Se pot distinge urmatoarele tehnici de lucru:

  • procedeul tencuirii uscate, in care panourile se monteaza cu adezivi pe un suport masiv (caramida, beton, b.c.a.);
  • procedeul montarii panourilor pe structuri proprii, de obicei in cazul suporturilor lipsite de capacitate portanta.

In primul caz, suportul trebuie sa fie stabil, plan, protejat de umiditatea produsa prin capilaritate sau de fenomenele meteorologice si sa nu fie inghetat. Trebuie indepartate resturile de mortar sau de beton, ceara si uleiurile folosite la decofrare. Betonul proaspat, inca umed, trebuie lasat sa se usuce. Suprafetele netede (betonul) trebuie pre-tratate cu substanta Ri-Kombicontakt iar suprafetele puternic absorbante cu Ri-Kombigrund. In cazul combinarii finisajelor uscate cu finisaje umede, se executa mai intai cele umede. In principiu, in cazul finisarii peretilor si a planseului, se finiseaza mai intai peretele.

Tencuiala uscata. Drept tencuiala uscata se folosesc panouri de constructie RIGIPS de inaltimea incaperii si groase de 12 mm. Acestea se prind de peretii masivi (de zidarie, de beton nefinisat) cu adeziv pe baza de ipsos.

Tencuiala uscata nu se recomanda la uscarea peretilor umezi si nici la imbunatatirea izolatiei fonice sau termice. Pentru o etapizare rationala a executiei se taie de fiecare data panourile necesare finisarii unui perete intreg. Inainte de aplicare, instalatiile care se monteaza in grosimea finisajului trebuie translatate.

Dozele de distributie si intrerupatoarele trebuie asezate la circa 2cm distanta fata de perete. Pe dosul panourilor taiate (inaltimea = "h" incapere minus 15mm) se aplica, precum in desen, adezivul preparat conform retetei (tiparita pe sac). In dreptul ferestrelor, lavoarelor, consolelor, cosurilor etc., panourile trebuie lipite pe intreaga suprafata.

Lipirea/pozitionarea. Panourile prevazute cu adeziv se ridica la perete si se bat usor cu ciocanul de cauciuc si bagheta de pozitionare pentru a le aseza vertical si in acelasi plan. La pardoseala trebuie sa ramana, gratie unui distantier, un rost de circa 5mm (pentru ventilare in timpul prizei).Montarea de panouri Rigips pe straifuri. Pentru a compensa greseli mari de planeitate, se lipesc, la distante de 60cm, straifuri de panouri RIGIPS care, in cazul unui suport incapabil de a purta sarcini, trebuie prinse suplimentar in dibluri dispuse la distante de 60cm. Pe aceste straifuri, pozitionate vertical si in acelasi plan, se lipesc panouri RIGIPS (grosime 12,5mm), cu un strat subtire de substanta pentru umplut rosturi Super.

Coaja de dublare pe astereala de lemn
Peste tot unde, din cauza unei zidarii lipsite de planeitate, a unei tencuieli defectuoase sau a unui schelet portant din lemn executat gresit, nu se pot prinde panourile RIGIPS cu adeziv, acestea (in grosime de 12,5 mm) pot fi prinse pe un raster din sipci de lemn, fixat de perete cu dibluri. Mai intai se fizeaza cu dibluri si suruburi, sipci de 20/30 mm, vertical si in acelasi plan. Defectele de planeitate se rezolva prin intermediul unor distantieri. Daca odata cu finisarea peretelui trebuie imbunatatita si izolatia fonica si termica, intre sipcile asterelii, de perete, se prinde material izolator din fibre minerale. Panourile se prind cu suruburi rapide RIGIPS de 35 mm. In cazul termoizolarii peretilor exteriori, pentru evitarea formarii de condens, trebuie incorporata o bariera de vapori (vezi "indicatii de constructie: protectia termica si umiditatea").

Coaja de dublare independenta
Coji independente de dublare se realizeaza acolo unde trebuie compensata lipsa de planeitate a zidarieisau unde trebuie introduse instalatiile in spatiul rezultat. Daca in acelasi timp trebuie imbunatatita si izolarea termica si fonica, se introduce, in golul rezultat, materialul izolator din fibre minerale. Ca structura de sustinere pot fi folosite profile metalice CW 50 sau 75, sau montanti de lemn 6/6 cm. Fixarea structurii de sustinere si panotarea se executa ca in cazul peretilor de compartimentare. In cazul termoizolarii peretilor exteriori, pentru evitarea formariide condens, trebuie incorporata o bariera de vapori (vezi "indicatii de constructie: protectia termica si umiditatea).

Coaja de dublare cu bride de ajustare
Aceasta structura se realizeaza pentru compensarea neplaneitatilor si pentru imbunatatirea izolatiei fonice. Ca structura de sustinere pot fi folosite profile metalice UW 50 sau sipci de lemn 30/50mm. Interaxul structurii de sustinere masoara 60 cm. Mai intai se traseaza cu firul de plumb traseul bridelor de ajustare si se monteaza diblurile. Se insurubeaza sina de ajustare prevazuta cu banda de etansare pentru racordarea cu peretele, apoi i se indoaie laturile in unghi drept. Izolatia se preseaza de perete, iar laturile sinei se indoaie pana la capat. Profilele de perete UW sau sipcile de lemn se prind de cleme cu suruburi rapide in pozitie plana si verticala. Sipcile, respectiv profilele introduse in sine, se apasa intre perete si astfel pot fi ajustate. Pe aceasta structura de sustinere, pozitionata plan si vertical, se insurubeaza panouri RIGIPS (grosime 12 mm) cu suruburi rapide Rigips de 35 mm, dispuse la distante de 25 cm unul de altul. In cazul termoizolarii peretilor exteriori, pentru evitarea formarii de condens, trebuie incorporata o bariera de vapori.

Avantajele produselor RIGIPS pe baza de ipsos

Protejeaza mediul. Panourile RIGIPS sunt formate dintr-un miez de ipsos marginit de doua fete laterale din carton special, de calitate superioara. Ipsosul este lipsit de miros si nu contine sau produce substante daunatoare sanatatii. Calitatile exceptionale ale materialului de constructie care este ipsosul sunt completate de tehnici de preparare si de productie ecologice.

Au calitati de climatizare. Datorita continutului mare de macropori din miezul de ipsos, panourile RIGIPS sunt indicate mai ales pentru reglarea umiditatii atmosferice a interioarelor. Materialele de constructie cu un cuntinut ridicat de macropori pot acumula temporar umiditatea, pe care o cedeaz[ atunci cand aerul interioarelor se usuca. Astfel, aceste materiale au un efect de reglare a climatului interior.

Nu ard. Rolul de bariera protectoare impotriva incendiilor al panourilor RIGIPS este determinat in esenta de structura miezului de ipsos. Ipsosul contine circa 20% apa incorporata in cristale ceea ce corespunde, in cazul unei grosimi de panou de 5mm, unei cantitati de apa de circa 3l/mp. In caz de incendiu, aceasta apa actioneaza impotriva focului ca un fel de "apa" incorporata in constructie.

Sunt confortabile. Materialele de finisare ale interioarelor influenteaza starea de confort a locuitorilor. Materialele de constructie si de finisaj care au conductibilitatea termica redusa (de exemplu lemnul, ipsosul) sunt percepute drept calde si placute. Materialele de constructie si finisaj din ipsos, ca panourile RIGIPS, maresc senzatia de confort general.

Sistemele Rigips

Economisesc costuri si timp. Sistemele RIGIPS ofera solutii de executie economice si de calitate, pentru toate spatiile, incepand cu amenajarea subsolurilor si terminand cu cea a podurilor. Structuri usoare de amenajare, ele reduc sarcina la care sunt supuse elementele de constructie portante. Instalatiile pot fi executate in mod economic in spatiul liber din interiorul peretilor de compartimentare. In plus, tehnica de lucru uscata reduce timpul de executie si permite ca spatiile astfel amenajate sa fie folosite imediat dup[ incheierea executiei.

Sunt termoizolante. Coordonatele noastre geografice nu se numara printre cele care desemneaza zone ale pamantului rasfatate de soare. De aceea, o izolare termica optima nu este un lux, ci un factor esential pentru o locuire sanatoasa. Sistemele de RIGIPS confera o termoizolare economica intregii cladiri.

Sunt fonoizolante. Sistemele RIGIPS ofera o fonoizolatie exceptionala. Structurile formate din doua coji elastice, in sens acustic (panourile RIGIPS), reduc in mod eficient energia fonica, prin vibratia acestor coji. Stratul de aer si straturile izolante (fibre minerale) absorb restul de energie fonica.

Sunt rezistente. De structurile RIGIPS pot fi prinse, cu mijloace adecvate, orice fel de obiecte - oriunde si in perfecta siguranta. In functie de tip si de greutate, sunt puse la dispozitie carlige si dibluri de diferite forme. Sarcinile mari pot fi fixate durabil prin masuri constructive simple.


Document Info


Accesari: 34852
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )