Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
INSTALATII DE BALAST, INCLINARE SI ASIETA

Arhitectura constructii


INSTALAŢII DE BALAST, ĪNCLINARE sI ASIETAPOMPE

3.1.1 Instalatia de balast tiebuic deservita de cel putin o pompa. Se recomanda determina­rea debitului pompei de balast, tinindu-se seama de asigurarea vite 20520r1713u zei apei de cel putin 2 m/s, cu diametrul tubulaturii de aspiratie calculat cu aju­torul formulei (3.2.1) pentru tancul de balast cu volumul cel mai mare.

3.1.2 Pot fi folosite ca pompe de balast pompele de serviciu general cu debit suficient, pompa de santina, pompa de incendiu sau pompa de rezerva a apei de racire (vezi 3.1.3).

Utilizarea pompelor de incendiu se admite in conditiile īndeplinirii cerintelor de la 3.2.3.2 partea A-VI "Protectia īmpotriva incen­diilor".

3.1.3 Daca tancurile de combustibil sunt utilizate regulat si ca tancuri de balast, atunci folosirea pompei de rezerva a apei de racire sau a pompei de incendiu, drept pompa de balast, ca si a pompei de balast ca pompa de rezerva a apei de racire sau ca pompa de incendiu, nu este permisa.

3.1.4 Pentru pompele de balast ale petrolierelor, vezi 2.1.fi si 1.2.3.

3.1.5 Pompele utilizate la pomparea apei de balast din tancurile dublului fund trebuie sa fie autoamorsabile.

3.1.6 La navele de. pasageri, tancurile de balast, de regula, nu trebuie sa fie utilizate si ca tancuri de combustibil. Exceptarea de la aceasta cerinta, in cazul existentei separatoarelor sau a altor dispozitive, face obiectul unei examinari speciale din partea RNR.

DIAMETRELE TUBULATURILOR

3.2.1 Diametrul interior al racordurilor tubulaturii de balast d pentru fiecare tanc, se de­termina cu formula:

d = 18 [mm] (3.2.1)

in care:

V - capacitatea tancului de balast, [m]

Diametrul se va lua dupa dimensiu­nea standardizata cea mai apropiata.

3.2.2 Diametrul tubulaturii principale de balast trebuie sa fie cel putin egal cu cel mai mare diametru al racordului de aspiratie determinat dupa formula (3.2.1).

POZIŢIONAREA TUBULATURII

3.3.1 Amplasarea racordurilor de aspiratie trebuie sa fie astfel, īncāt sa se asigure pomparea apei din orice tanc de balast cīnd nava se afla īn pozitie dreapta sau are o īnclinare transver­sala de cel mult 5°.

3.3.2 La navele cu īntarituri pentru gheata de categoria G60, G50, si G40 picurile prova si pupa si tancurile structurale din borduri desti­nate pentru apa, amplasate mai sus de linia de plutire, precum si cele īn zona magaziilor de mar­furi trebuie prevazute cu un sistem de īncalzire.

Se recomanda īncalzirea tancurilor de balast din dublu fund situate īn zona magaziilor de marfuri.

3.3.3 Tubulaturile de umplere si de golire ale tancurilor de balast curat nu se vor racorda la chesoanele prizelor de fund sau la alte tubula­turi ce deservesc tancurile de   īncarcare.


Document Info


Accesari: 2270
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )