Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Umplerea ochiurilor de cadru cu panouri metalice

Arhitectura constructii


Umplerea ochiurilor de cadru cu panouri metalice

Solutia constānd īn introducerea unor panouri metalice la interiorul ochiurilor de cadru este ap 20320p152u licabila atāt cladirilor cu structura alcatuita din cadre de beton armat, cāt si cladirilor cu parter flexibil, la nivelul slab.Principalele avantaje ale acestei solutii de interventie sunt timpul de executie redus si faptul ca introducerea panourilor metalice nu conduce la o crestere semnificativa a greutatii totale a cladirii.

Conlucrarea cadrelor existente cu panourile metalice poate conferi ansamblului o comportare specifica structurilor duale sau structurilor rigide cu pereti. Se obtine cresterea capacitatii de rezistenta si a rigiditatii laterale, si īn consecinta se diminueaza riscul de degradare al elementelor structurale ale cadrelor din beton armat si al elementelor nestructurale.

Se va asigura o dispunere cāt mai uniforma si monotona, atāt īn plan, cāt si īn elevatie, a panourilor metalice pentru a evita variatia brusca a rigiditatii laterale a structurii īn plan si pe īnaltime.

Prin introducerea panourilor metalice, elementele cadrelor existente pot fi descarcate partial de eforturile generate de actiunile seismice si pāna la nivelul capacitatii lor efective.

Introducerea unor panourilor metalice duce la modificarea mecanismului de cedare si la cresterea eforturilor la nivelul fundatiilor. Aceasta impune verificarea fundatiilor existente, a presiunii si a tasarii terenului si eventual o consolidare a fundatiilor.

Solutii constructive

Pentru umplerea ochiurilor de cadru se pot utliza panouri metalice pline sau cu goluri (fig. 3.43).

Fig. 3.43.  Umplerea golului de cadru cu panouri metalice

Pentru a asigura stabilitatea foii metalice se realizeaza un sistem ortogonal de rigidizari metalice.

Tehnologia de conectare dintre panourile metalice si cadrul existent de beton armat, precum si pasii tehnologici de executie sunt cei prezentati la pct. 3.4.3.1.4(3).

La proiectarea solutiei de conectare dintre panourile metalice si elemetele existente de beton armat se vor respecta prevederile specifice prezentate la pct. 3.4.3.1.4.


Document Info


Accesari: 2279
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )