Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




PERSONALUL NAVIGANT

Drept


PERSONALUL NAVIGANT

6.1. Echipajul navei

6.1.1. Definitia, structura si ierarhia echipajului navei

Echipajul navei reprezinta totalitatea membrilor (marinari) de la bordul unei nave, brevetati sau nebrevetati care 626g61g îndeplinesc o functie la bordul unei nave.



Echipajul minim de siguranta reprezinta personalul navigant existent la bordul unei nave care asigura siguranta navei si care se stabileste în functie de tipul si starea navei, ori de tonajul sau deplasamentul acesteia.

Este marinar de navigatie civila orice persoana care indeplineste conditiile de calificare profesionala cerute pentru prestarea unui serviciu ia bord, poseda carnet de marinar si este inscris ca personal navigant în registrele matricole ale unei capitanii de port.

Personalul navigant imbarcat este alcatuit din totalitatea marinarilor care indeplinesc o functie la bordul unei nave si sunt înscrisi in rolul de echipaj al acesteia.

Pentru exercitarea fiecaruia din serviciile la bord este necesara indeplinirea unor conditii de varsta, studii, stagiu si brevet sau certificat de capacitate, precum si a unor conditii psihofiziologice, corespunzatoare functiei, stabilite de Ministerul Transporturilor.

Sunt asimilati personalului navigant inspectorii de navigatie civila si ofiterii din cadrul capitaniilor de port.

Personalul de uscat este format din specialisti care ocupa functii echivalente si concura la siguranta navigatiei in institutiile sau societatile in care isi desfasoara activitatea. Functiile echivalente la uscat se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei ordonante.

Pentru persoanele fizice care exercita activitati de navigatie pe ambarcatiuni de agrement sau pentru transport in interes propriu, Ministerul Transporturilor va stabili portiunile din apele nationale navigabile pentru folosirea carora este necesara indeplinirea vreuneia din conditiile prevazute pentru personalul navigant de pe navele comerciale, tehnice si cele pentru serviciile necomerciale si posedarea unui permis de conducere de ambarcatiune.

Personalul de specialitate al santierelor care participa la efectuarea probelor navelor nou construite sau iesite din reparatii va fi ambarcat pe perioada probelor, fara a poseda carnet de marinar.

Ministerul Transporturilor va stabili personalul navigant care trebuie sa fie ambarcat pe aceste nave, pe perioada probelor, in afara personalului de specialitate al santierului constructor.

Stabilirea personalului minim de siguranta a navigatiei pentru nave maritime de ape interioare si tehnice, se face prin ordin, respectiv OMT nr. 370 din 5 iulie 1999 pentru aprobarea Instructiunilor privind stabilirea personalului minim de siguranta a navigatiei pentru navele maritime din marina civila a României ce este adus la îndeplinire de catre I.N.C.

Lipsa de la bord a oricarei persoane care face parte din personalul minim de siguranta a navigatiei va atrage oprirea navei din navigatie, conform prevederilor legale.

Ambarcarea la bordul navelor si a altor persoane decat a celor care formeaza echipajul navei se poate face in limita stricta a mijloacelor de salvare existente la bord, cu acordul si pe raspunderea proprietarului navei si cu aprobarea capitaniei din portul de ambarcare.


Document Info


Accesari: 4477
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )